oki.tychy 3 #25351 Napisano 3 Kwietnia 2016 Otwieraj to szybko na słońce do wysuszenia. Nowa uszczelka na wazelinie czy tam oleju silikonowym i powinno być ok.no własnie zrobić to samemu, czy może dać do zegarmistrza na wyczyszczenie i uszczelnienie tylnego dekla? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #25352 Napisano 3 Kwietnia 2016 (edytowane) A jesteś pewien, że to przez dekiel? A w ogóle to napisz coś więcej - jak to się zadziało?, czy tobie?, czy zakupiłeś i taki się okazał z niego Jozin z bazin... Edytowane 3 Kwietnia 2016 przez Gość 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #25353 Napisano 3 Kwietnia 2016 To ten dw 6900R ze złotym lcd co sprzedawałem...głupia sprawa, osoba która go sprzedawała nie wspominała nic na ten temat, sam też go nie testowałem w wodzie, nawet nie nosiłem tylko praktycznie od zaraz poszedł dalej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oki.tychy 3 #25354 Napisano 3 Kwietnia 2016 jak kupiłem zegar to zrobiłem pierwsze testy, sprawdzając działanie klawiszy oraz szczelność-czyli test zanurzenie do wody.potem go odłozyłem i nie zakładałem aż do dziś. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #25355 Napisano 3 Kwietnia 2016 no własnie zrobić to samemu, czy może dać do zegarmistrza na wyczyszczenie i uszczelnienie tylnego dekla?Zależy, na ile potrafisz to sam ogarnąć. Przeciek może być przez mechanizm któregoś z przycisków, nie koniecznie przez uszczelkę dekla, choć i ta droga jest prawdopodobna. Chyba najlepiej byłoby rozłożyć całość na atomy i dobrze przesuszyć np. ciepłym powietrzem z suszarki do włośów. Ale trzebaby też zlikwidować nieszczelność. Jeśli to przez dekiel (uszczelkę pod nim), to sprawa łatwiejsza. Jeśli przez przyciśk, to nadal nic strasznego, ale wymaga więcej zaangażowania. jak kupiłem zegar to zrobiłem pierwsze testy, sprawdzając działanie klawiszy oraz szczelność-czyli test zanurzenie do wody.potem go odłozyłem i nie zakładałem aż do dziś. Czy używałeś przycisków pod wodą? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #25356 Napisano 3 Kwietnia 2016 Pomoże ktoś? Kolega ma ga100 i wskazówki ustawiają sie 2 h inaczej niz LCD. Jak to zresetować ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #25357 Napisano 3 Kwietnia 2016 Sprawdz czy wszystkie śrubki trzymają dobrze. Może któras jest nie dokrecona lub ma gwint zerwany. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kkwpk 1273 #25358 Napisano 3 Kwietnia 2016 Wybaczcie koledzy, że tak w środku tematu. Nigdy jeszcze nie kupowałem G.Gdzie najlepiej zaopatrzyć się w model dw 5600 lub gw m5610. W necie ofert trochę jest ale boję się trafić na podróbę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #25359 Napisano 3 Kwietnia 2016 GW-M5610 był ostatnio na bazarku w dobrej cenie nie wiem czy jeszcze jest. Na allegro polecam tego sprzedawce http://allegro.pl/zegarek-casio-gw-m5610-1er-g-shock-wawa-i6098021987.html jako jedyny daje 3 letnia gwarancje Zibi z możliwością przedłużenia do 6 lat.DW-5600 możesz kupic również u niego.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kkwpk 1273 #25360 Napisano 3 Kwietnia 2016 Wielkie dzięki za pomoc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oki.tychy 3 #25361 Napisano 3 Kwietnia 2016 Czy używałeś przycisków pod wodą?nie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #25362 Napisano 3 Kwietnia 2016 Wybaczcie koledzy, że tak w środku tematu. Nigdy jeszcze nie kupowałem G.Gdzie najlepiej zaopatrzyć się w model dw 5600 lub gw m5610. W necie ofert trochę jest ale boję się trafić na podróbę.Jak masz wątpliwosci co do sprzedawanego egzemplarza podrzuć linka postaramy się pomóc w ocenie oryginalności i zakupie. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11629 #25363 Napisano 3 Kwietnia 2016 (edytowane) GW-M5610 był ostatnio na bazarku w dobrej cenie nie wiem czy jeszcze jest. Na allegro polecam tego sprzedawce http://allegro.pl/zegarek-casio-gw-m5610-1er-g-shock-wawa-i6098021987.html jako jedyny daje 3 letnia gwarancje Zibi z możliwością przedłużenia do 6 lat.DW-5600 możesz kupic również u niego..Na bazarku już nie ma Edytowane 3 Kwietnia 2016 przez tommly 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10237 #25364 Napisano 3 Kwietnia 2016 (edytowane) Dziś giezowato Marcin, świetny ten giez. Jedyny, który mi się podoba i od dawna Ci go zazdraszczam. Na bazarku już nie ma Ano już ni ma Edytowane 3 Kwietnia 2016 przez Jogi 0 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #25365 Napisano 4 Kwietnia 2016 A pamiętacie moją przygodę z kwadratem z niedopikselozą? Dopiero dziś zaksięgowno mi zwrot. Wykorzystali chyba co do dnia przysługujący im czas na reakcję i zwrot. A wsumie ja też mogłem sobie potrzymać tego kwadrana na ekspozytorku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #25366 Napisano 4 Kwietnia 2016 Dobrze że oddali 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #25367 Napisano 4 Kwietnia 2016 Nie no,.. formalnie oczywiście nic nie można im zarzucić. Ale np. ze światem zegarków też miałem sytuację z odstąpieniem od umowy zakupu (kupiłem jakiś element, licząc, że będdzie pasował, a okazało się inaczej) i tam wszystko było robione w czasie najkrótszym, a nie najdłuższym dopuszczalnym w/g obowiązujących regulacji prawnych. A czy mogli nie oddać? Teoretycznie pewnie tak. Ale przez PayU płaciłem, więc najwyżej odzyskałbym tą drogą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #25368 Napisano 4 Kwietnia 2016 Nie no, na pewno byś odzyskał z czasem.Nawet przez allegro tylko dodatkowy stres by był 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #25369 Napisano 4 Kwietnia 2016 Ja kiedyś(4 lata temu )kupiłem telefon na allegro za 1300zl , konto perfekcyjne kasa poszła przez payu i do dziś ani pieniędzy ani telefonu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #25370 Napisano 4 Kwietnia 2016 A allegro nie zwróciło Ci kasy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #25371 Napisano 4 Kwietnia 2016 Zablokowali konto tylko temu użytkownikowi, Sory, to nie było przez payu tylko robiłem przelew osobno, sprawa poszła na policję i co z tego ...koleś niepelnoletni, gdzieś za granicę wyjechał i sprawa zawieszona poki co 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
manyekh2 0 #25372 Napisano 4 Kwietnia 2016 Witam, Nowy wiosenny nabytek na ręce ( dzięki Marcin ) pierwsze wrażenia ....... o takiego G mi chodziło , mały, nie odstaje jak ruski budzik, a funkcjonalność mnie zaskoczyła - pozytywnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wacha56ks 12 #25373 Napisano 4 Kwietnia 2016 Czy ten model posiada solara? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #25374 Napisano 4 Kwietnia 2016 Nie 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jagr 174 #25375 Napisano 4 Kwietnia 2016 Czy ten model posiada solara? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu TapatalkaNie, ale i tak warty polecenia, zarówno pozytyw jak i super czytelny negatyw. 0 "I own the watch, the watch does not own me" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach