Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Gw-a1000d przegrał jednak z moim używanym gw-a1000-1a także jutro będzie z powrotem na bazarku. Jakby ktoś coś to proszę pw.

Natomiast bransoleta mnie zafascynowała całkowicie, jest mega wygodna i w miarę masywna. Poradzicie proszę gdzie najlepiej kupić i nie zbankrutować? Założę do mojego gw-a1000-1a i będzie ideał :)

5f82a0870df37050dbaf85751c8e3d92.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej w zibi, z tego co pamiętam to kosztuje ok 250zl. Bransa od gw-4000d też będzie pasowała, a różnica jest w grawerze na zapięciu. Wg mnie na plus dla tej z gw-4000.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wpadł taki "młotek" czyli G do wbijania gwoździ :)

Po pracy czyszczonko i sesja zdjęciowa ;)

Na szybko wygląda tak.

PSX_20160421_090805.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny kolor tarczy i ogólnie zegar fajny tylko nie lubie w nich tych drutów czy co to to jest ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis doszedł mi bezel do gdf100bb którego nie wysłano ostatnio przez pomyłkę. Tym razem udało im sie wysłać rzecz bez pomyłki ale kasy za zwrócony pasek nadal nie mam. Najpierw podawałem nr konta w punkcie gdzie oddawałem pasek, pozniej dostałem maila z zibi zeby poda nr konta a dopiero dzis dostałem wiadomosc ze wysłali informacje o zwrocie do księgowości wiec nie wiem czy niedługo dostanę kasę ale trwa to juz prawie miesiąc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba było puścić ten pasek na bazarku, może szybciej miałbyś kasę.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tymczasem dziś na WRUW-ie

90af3fd38_ssshhhw.jpg

Foto: WUS

Tak jak nie przepadam za tuningiem, to ten mod do mnie trafia. 

pozdrawiam, Piowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny ten frog ale i tak zżółknie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może nie zżółknie, bo Casio nie robi takiego bezela i paska. 

8-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pyk.

Fajny Waldzior, nosiłbym ... ale ale do mnie też coś jedzie z żółtą tarczą :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny Waldzior, nosiłbym ... ale ale do mnie też coś jedzie z żółtą tarczą :D

Żółta tarcza to raczej nie G...

Chwal się! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Waldzior - fajny.

Trochę szkoda, że bezel się tak błyszczy, ale nie jest źle.

Pokaż na ręce, pls :)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki :)

Pasuje kolorystycznie do kolekcji ;)

Zrób kiedyś foto wszystkich żółtków i tych z żółtymi akcentami

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne pudło mam takie samo

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomaliusz buduje napięcie... :)

"I own the watch, the watch does not own me"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tam baby-g

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla wszystkich, którzy (tak jak ja) zastanawiali się, czy G-Shock jest tylko dla tych, którzy mają słusznego rozmiaru ręce, przesyłam kilka fotek. Hasło: chudy / mały nadgarstek  ;)

Mój nadgarstek ma 16,5-17,0 cm. I także, jak wielu tu, zastanawiałem się, czy zegarek tego typu jest dla mnie, bo nie ukrywam, bardzo mi się taki styl podoba. Na początku mojego szperania w internetach szukałem jak najmniejszych G-Shocków. I tak po kolei moje wybory padały na: G-9100 Gulfman, G-7700, G-2900, AW-590, no i oczywiście seria 5600. Do dziś wszystkie te modele bardzo mi się podobają, a gama modeli Casio ma taką cechę, że zazwyczaj modele najmniejsze należą także do najtańszych. Z tego względu nie szukałem zegarka z "bajerami", wiedząc, że z pewnością będzie zbyt duży. W końcu zrezygnowany, stwierdziłem że mam to gdzieś. Podobają mi się bardziej te większe, to sobie taki kupię, bez względu na to, jak głupio będę wyglądał (na zasadzie: "najpierw do pokoju wszedł zegarek, a potem on"  ;) ). Moim liderem wyboru został GW-M5610-1BJF, bo był mały, miał wave ceptor i tough solar (tzw. "bajery" ;) ). Ale w Polsce raczej nowego już się nie dostanie, a PayPala nie mam, żeby robić zakupy w Amazonie. Ponadto bardzo podobał mi się mały Gulfman. 

Aż pewnego dnia w sklepie (po raz kolejny przymierzając dostępne modele), wpadł mi w oko GW-7900B. Nie był tani (przy moich założeniach budżetowych), ale był stosunkowo mały, miał funkcje, które chciałem i okazał się wygodniejszy, niż niejeden mniejszy model (w GW-7900 "płetwy" pod paskiem fajnie wypełniają przestrzeń miedzy paskiem, a ręką - w moim przypadku). Decyzja zapadła, krótki rekonesans w internetach i kilka dni później zegarek był już u mnie. Nie jest idealny, ma kilka wad, ale o tym napiszę kiedyś w recenzji.

Tak więc chcę pomóc w wyborze wszystkim tym, którzy również mają dylemat taki, jaki miałem ja i obrazuję tym samym średniej wielkości G-Shocka na małym nadgarstku. A robię to po to, gdyż tego typu posty, zdjęcia i porównania bardzo mi także wcześniej pomogły. Oddaję więc dług  ;)

Żeby nie być gołosłownym:

post-90102-0-37395900-1461257407_thumb.jpg

post-90102-0-75814200-1461257420_thumb.jpg

post-90102-0-27550900-1461257564_thumb.jpg

post-90102-0-10892800-1461257571_thumb.jpg

Edytowane przez Flaming

"So next time someone complains that you have made a mistake, tell him that may be a good thing. Because without imperfection, neither you nor I would exist."  Stephen Hawking

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Błyszczy się, bo po szorowaniu i pogoda piękna :)

Świetny żółtek. Kolr tarczy istnie jajeczny, ale jak ładnie się komponuje z resztą żółtych kolesi ze skrzyneczki. Gratulacje! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to moje maleństwo na rybce z frytkami :-)

146125799120160421_154544.jpg

Edytowane przez Zibi8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi