Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

też prawda, innych też nie noszę, więc ostatecznie nie ma co się frasować...  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No teraz to mamy sprawę wyjaśniona :)

Fakt różnica w cenie jest :)ale i jak jestem za Romanem ;)

Różnica w cenie jest więcej niż znaczna. 9300 z cłem i VAT wyjdzie ok 1200-1300 zł a Romek 1800-1900zł, Wyjaśnij mi za co warto dopłacić te 600-700zł Twoim zdaniem :)

Dokładnie zależy jakiego Romana chcesz kupić i jakiego 9300 ( jak camo to będzie to mniej więcej taka sama cena jak black czy green olive 9400 ) 9400 w Krakowie możesz utargować do 1000 w happy time , na my Casio masz za 999pln ( green ) czarny był na bazarku za 880 więc cenowo jest podobnie.

No teraz doczytałem że 9400 też camo :) to wtedy różnica jest spora .

Na ebay z PL sklepu był niedawno jeszcze nowy z przesyłką free 9400 camo ( carbon fiber ) za 1500 ( ze sklepu ) też fajna opcja.

nie masz linku, co? :(

Syf jak się patrzy  ^_^

Arthoor, u nas też był taki przypadek.

Ten z Wus-a to pękł przy robieniu pompek a ten przypadek u nas przy wywrotce  -_-

To nie przypadek, lecz wada konstrukcyjna i tyle.

Zdejmij pasek i obejrzyj sobie jak to wygląda  ;)

a na gwarancji to naprawiali?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie to nawet złotówki bym nie dał za jakieś camo a niestety za to płacisz i to słono.

To,że Roman jest lepszy technicznie od 9300 to nie ulega wątpliwości ,nie chce mi się podawać różnic można to w pięć minut znaleźć, ale aż takiej różnicy w cenie to nie rozumiem .

Jeśli nie potrzebujesz tego co oferuje Roman to nie ma sensu płacić tyle za zegarek, ale płacić tyle, to chociaż ,jak dla mnie solar i radio musi mieć.

Co do gwarancji to nie naprawia,bo to uszkodzenie mechaniczne jest .

Miałem i 9300 i inne G a i skończyło się na Romanie którego ostatnio noszę 24h na dobę.

Edytowane przez X-Ray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie to nawet złotówki bym nie dał za jakieś camo a niestety za to płacisz i to słono.

To,że Roman jest lepszy technicznie od 9300 to nie ulega wątpliwości ,nie chce mi się podawać różnic można to w pięć minut znaleźć, ale aż takiej różnicy w cenie to nie rozumiem .

Jeśli nie potrzebujesz tego co oferuje Roman to nie ma sensu płacić tyle za zegarek, ale płacić tyle, to chociaż ,jak dla mnie solar i radio musi mieć.

Co do gwarancji to nie naprawia,bo to uszkodzenie mechaniczne jest .

Miałem i 9300 i inne G a i skończyło się na Romanie którego ostatnio noszę 24h na dobę.

czyli nie warto tyle płacić za kolor w skrócie. Ja mam malutki nadgarstek... mam obawy, że będzie Romek za duży. Podstawowe kolory 9300 czy 9400 mi się nie podobają, więc muszę szukać "udziwnień" :(

Nie żartuj  ^_^

Wada fabryczna, ale nikt się przyznać nie chce. i weź daj taką kasę  :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 9300 i 9400 wymiarowo są takie same z tym że romek wygląda lepiej, ma ładniejszy kształt.

9300 jest okrągły i wygląda jak kupa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 9300 i 9400 wymiarowo są takie same z tym że romek wygląda lepiej, ma ładniejszy kształt.

I GW-9400 jest odczuwalnie cięższy. Jak dla mnie to też na +, 500+ :)

GW-9400-1__GW-M5610-1__GD-X6900-1__GX-56BB-1__GW-M5610-1[MOD]__GW-6900BC-1__DW-6900NB-7[MOD]__GW-6900-1[MOD]__GXW-56-1B__GWN-Q1000-1A__GWG-1000-1A3__MTG-S1000D-1A4__GW-M5610-1__G-9300_1__GW-6900BC-1__GW-9300DC-1__GW-500U-1__GW-9430EJ-9__GW-5000-1__SBDC033__GW-9200-1__Garmin7Xpro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież tu nie ma żadnego problemu .

Jest temat to sobie gadamy.

Jeden woli to drugi tamto.

To Tobie się ma podobać i tyle.

Twoje pieniądze i na jaki zegarek je wydasz taki będziesz miał :)Tylko czasem warto też poznać zdanie innych ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale się rozpisaliście :huh:

U mnie taka "nowość"

DW-9005V-2VS Heavenly High

df8f9984fde402efmed.jpg

Dziwna z nim historia.

Model z 1999 roku i pojawił się tylko w Europie (trzy wersje kolorystyczne i wszystkie w negatywie)

W oficjalnych spisach G nie występuje i bardzo mało o nim informacji w sieci.

Czyżby jakaś próba ożywienia DW-004? :unsure:

Pasek i moduł bardzo podobne.

Jak na negatyw to całkiem z nim nieźle i jest MEGAwygodny na tym pasku

(GitBit - dzięki za klamerkę:) )

Paski - Bransolety 9:0 :D

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coś w tym jest dlatego jak już 9300 to w negatywie, mniej kupą zajeżdża :D

I GW-9400 jest odczuwalnie cięższy. Jak dla mnie to też na +, 500+ :)

dla mnie na minus... muszę sprawdzić różnicę

Przecież tu nie ma żadnego problemu .

Jest temat to sobie gadamy.

Jeden woli to drugi tamto.

To Tobie się ma podobać i tyle.

Twoje pieniądze i na jaki zegarek je wydasz taki będziesz miał :)Tylko czasem warto też poznać zdanie innych ;)

I dlatego tu jestem :) coraz bardziej ciągnie mnie do Romka :P czas zbierać kasę. przynajmniej te 1200zł muszę mieć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może niezbyt dokładnie się wyraziłem. Chodzi mi o zegarki serii Master in Desert Camouflage a dokładnie Mudman GW-9300DC-1JF lub ewentualnie Rangeman GW-9400DCJ-1JF. Ceny jakie znalazłem to odpowiednio: 228$ oraz 356$ więc różnica jest :)

Nie wiem czy widziałeś, ale na bazarku jest Mudman, którego szukasz tylko ta cena.. ;)

GW-9400-1__GW-M5610-1__GD-X6900-1__GX-56BB-1__GW-M5610-1[MOD]__GW-6900BC-1__DW-6900NB-7[MOD]__GW-6900-1[MOD]__GXW-56-1B__GWN-Q1000-1A__GWG-1000-1A3__MTG-S1000D-1A4__GW-M5610-1__G-9300_1__GW-6900BC-1__GW-9300DC-1__GW-500U-1__GW-9430EJ-9__GW-5000-1__SBDC033__GW-9200-1__Garmin7Xpro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czy widziałeś, ale na bazarku jest Mudman, którego szukasz tylko ta cena.. ;)

tak tak, widziałem. Cena kosmos... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Syf jak się patrzy  ^_^

Arthoor, u nas też był taki przypadek.

Ten z Wus-a to pękł przy robieniu pompek a ten przypadek u nas przy wywrotce  -_-

To nie przypadek, lecz wada konstrukcyjna i tyle.

Zdejmij pasek i obejrzyj sobie jak to wygląda  ;)

Ja się już nauczyłem , pompki siłownia itp . albo ściągam zegarek albo osuwam go niżej nadgarstka żeby naprężeń nie było , przy zwykłych teleskopach wyrwie pasek z koperty, przy wkręcanych jak w 9400 faktycznie może to wyłamać bo śrubka nie puści ( miałem tak w DW 6600 parę razy wyskoczył pasek z teleskopem aż wyrobiła się dziurka do tego stopnia że czasem sam już przy mocniejszym zgięciu wyskakiwał ) 

Nie chcę zdejmować paska specjalnie , może przy okazji :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dawno mnie nie było, to przywitam się nowym nabytkiem :)

IMG_20161108_195115_zpsiecwjwpj.jpg

Edytowane przez Jogi

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jeszcze nowy zabytek w dziennym świetle

Świtało dzienne to jednak światło dzienne :D fajny jest

Nie było mnie 12h a Wy już tyle nastukaliście tych postów :P

DW-6200 (93r) przyjechał z Rumunii(dzięki Elixir) z samym paskiem bez bezela, nieprodukowany już bezel znaleziony w PL przez kolegę Waldka.Nie działały dźwięki, moduł siedział krzywo i klawisze źle się wciskały.Już wszytko działa :)Na dniach dostanie nowy pasek bo ten chyba od nowości siedzi.

jfj062E.jpg

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Chemia wróciła na dobre ;)

...

Zostaje ze mną na dobre i złe  :rolleyes:

Nie dziwię się. Też bym się go nie pozbył.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chemia wróciła na dobre ;)

Zostaje ze mną na dobre i złe :rolleyes:

Uśmiałem się hehe

Widzę że musiałeś dojrzeć do tej decyzji a ja już na fb nagrałem Ci kupca na niego.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi