Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dla mnie to takie nawiązanie na siłę do GIEZ'a i raczej mało udane :D

Tylko większe w formie. Giezy były mniejsze, bardziej, jak AWG-M100.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie to takie nawiązanie na siłę do GIEZ'a i raczej mało udane :D

Według mnie naciągana teoria. Ale idąc tym tokiem rozumowania to samo można powiedzieć o GA-200, GA-201

Wysłane z mojego ZUK Z2132 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GAW-100, to chyba pierwszy miałem ja i zmisz ..  :D

Jeśli chodzi o nowy zegarek w kwocie 430-450 zł, nie ma konkurencji. ŻADNEJ.

Jakość wykonania naprawdę więcej niż przyzwoita. Pasek bardzo mięciutki, dobrze układa się na nadgarstku.

Tarcza czytelna, podobnie zresztą jak podświetlanie. A indeksy, na pierwszy rzut oka do złudzenia imitują stalowe.

Dla laika, który nie wie, że to tworzywo, praktycznie nie do odróżnienia. Szczerze mogę polecić.

Wygląd, jest oczywiście sprawą subiektywną. Mnie pasuje, tym bardziej, że rozmiar bardzo uniwersalny :)

1506606011-DSC_0008_gaw_100.png

GW-9400-1ER, MTG-910DA, GD-350-1BER, GWG-1000-1A3ER, G-9000-1VER, GW-3500B-1AER, G-9300-1ER, GWN-1000B-1BER, MTG-960DE-2VER, GWG-1000-1AER, GX-56-1AER, GW-6900A-9ER, GW-7900RD-4ER, GW-4000-1A3ER, GW-M5610BC, DW-003H-4T, PRW-3500-1JF, G-7800-1ER, GW-7900-1ER, SPF-60D-7AVER, GW-9300CM-1ER, OC-108D-1A, GST-W100D-1A4ER, GDF-100-4ER, GW-A1000, GXW-56-1BER, GW-3000M-4AER, GW-A1100R-4AER,  GX-56-4ER, GX-56GB-1ER, GWF-D1000-1ER, GWN-1000-2A, GD-X6900-1ER, GW-9400-DCJ, GD-X6930E-9ER, GPW-1000GB-1AER, GW-A1100-1A3ER, GB-6900B-1ER, GW-9200-1E, GWF-D1000B-1ER, GD-400-4ER, GD-X6900SP-1, GWX-8900C-3ER, GD-X6900SP-1JF, GD-X6900 SUPRA, MTG-S1000BD-5AER, GD-X6900FB-8, GW-M5610-1ER, MTG-G1000D-1A2ER, GWF-1000-1C, GWN-Q1000-1AER, GF-8250CM-2ER, GX-56BB-1DR, GA-100ST-2AER, GWX-8900B-7ER, GAW-100-1AER, MTG-S1000D-1AER, GPW-1000-4AER, GPW-2000-1AER, GPW-1000-1BER, GD-X6900CS-7CR, MTG-S1000D-1A4ER, GW-6900BC-1JF., GPW-1000TBS-1AER, MTG-S1000BD-1AER, MTG-S1000V-1AER, GD-X6900MH, GR-B100-1A3ER, GPR-B1000-1ER.

Instagram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma na świecie łapy na te największe, można sobie wszystko wmówić, ale prawda jest brutalna

A porównaj sobie kiedyś GWG albo GPW z czymś w kopercie 1950 fiddy 47mm, albo z Orientem M-force beast, zdziwisz się bo Ci wyjdzie że GWG nie jest wcale takie wielki, MTG-S porównywałem z Invicta chrono w którym temacie, GW-A1000 swobodnie można porównać z jakimś diver'em 44mm od Deep Blue, czy Armidą A1, albo Maranezem Ravay i wyjdzie Ci że GW-A jest dużo zgrabniejszy :) G-shock'i maja inaczej zbudowaną kopertę, praktycznie nie maja "uszy", a to co mają i można by przyjąć że to "uszy" są nie jest profilowane.

Cały pogląd na rozmiarówkę "G" zależy od tego co nosiłeś przed "G" - ja gustowałem w "odważnikach" z WR powyżej 200M, dlatego jakoś wielkość NA RAZIE mnie nie przeraża - inna rzecz jest wygoda noszenia, ale jeśli Casio pójdzie w "skrzydełka" to nie będzie tragedii nawet przy większych zegarkach - GWG, właśnie dzięki "skrzydełkom" jest jak "nakładka" na moją rękę, nawet jak mam luźno pasek zapięty, a w upały często tak mam, to zegarek leży na łapie w miejscu w którym leżeć powinien. Jasne że jak się ma nadgarstek 18 (-) to start do GWG  może być "samobójczy", ale 18(+) to już można spokojnie się przymierzać, z koleii GPW to nie mam pojęcia dla kogo było robione bo ten zegarek u mnie użytkował się tragicznie - jakbym sobie dechę na łapę położył, podobne odczucie miałem z MTG-G, MTG-S od biedy mógłby się utrzymać u mnie, ALE czarny. 

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie chyba Panie z Zibi maja nas powoli dosyć..

Pani Bogumiła poszła wczoraj na zwolnienie. Jakiś czas temu jak Pani Katarzyna poszła na zwolnienie to już z niego nie wróciła. :D Ciekawe jak będzie tym razem.  :ph34r:

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie chyba Panie z Zibi maja nas powoli dosyć..

Pani Bogumiła poszła wczoraj na zwolnienie. Jakiś czas temu jak Pani Katarzyna poszła na zwolnienie to już z niego nie wróciła. :D Ciekawe jak będzie tym razem.  :ph34r:

Maciek nie od dziś wiadomo :)

A może po prostu zaszły ... :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z(a/e)szły na L-quatro :)

GW-9400-1__GW-M5610-1__GD-X6900-1__GX-56BB-1__GW-M5610-1[MOD]__GW-6900BC-1__DW-6900NB-7[MOD]__GW-6900-1[MOD]__GXW-56-1B__GWN-Q1000-1A__GWG-1000-1A3__MTG-S1000D-1A4__GW-M5610-1__G-9300_1__GW-6900BC-1__GW-9300DC-1__GW-500U-1__GW-9430EJ-9__GW-5000-1__SBDC033__GW-9200-1__Garmin7Xpro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tylko czekam aż w zibi wprowadza zamówienia- od min przykładowo 200 zł dla klientów indywidualnych :P

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech wprowadzają tylko niech rabat zostawią przy zamówieniu powyżej 400PLN i bedzie git ;)

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś kto miał doświadczenie z serią AW/AWG jest w stanie powiedzieć, która wersja AW-591 się lepiej prezentuje? Z niebieskim czy ze srebrnym bezelem?

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A10-70F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś kto miał doświadczenie z serią AW/AWG jest w stanie powiedzieć, która wersja AW-591 się lepiej prezentuje? Z niebieskim czy ze srebrnym bezelem?

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A10-70F przy użyciu Tapatalka

Pisząc bezel masz na myśli stalowy pierścień pod nim? Ja mialem jakiś czas temu w teście AW-591 ze srebrnym pierścieniem i wyglądał nieźle, mam AWG-M100B z czarnym pierścieniem i IMHO wygląda jeszcze lepiej. Wersja AW z niebieskim też prezentuje się całkiem spoko, zaś AWG-M100A z niebieskim lakierowanym już nieco słabiej, ale to oczywiście moja opinia. Jeśli potrzebujesz coś małego czarnego z niebieskim/granatowym akcentem, to najlepiej moim zdaniem wygląda AWG-M100SB-2 z czarnym pierścieniem i granatową tarczą.

Ale generalnie jeśli masz wybór, to zdecydowanie polecam AWG ponad AW - to znacznie lepiej funkcjonalnie rozwiązany zegarek. Zresztą moduł z niego zaczerpnięto potem do łejwceptorowej serii GST.08589917ea4e3b2e7ed5cdee041db44f.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Capri

Gdyby jeszcze ten AWG miał podświetlenie od GST

Edytowane przez Capri

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby jeszcze ten AWG miał podświetlenie od GST

Otóż to - to jego duży minus, zwłaszcza w wersji negatywnej, pardon, negatywowej. Ale w nowym GAW podświetlenie wyświetlaczy już jest. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Capri

I to jest dobra alternatywa dla gst na cięższe warunki

Edytowane przez Capri

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) więcej w temacie o 35 leciu G-shock :)

uUkpYHb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Często zastanawiam się ile jeszcze fajnych sztuk można dorwać w sklepach stacjonarnych, które w sklepach internetowych już dawno zostały wyprzedane :)  Giezik, myślę, że przeleżał w sklepie spokojnie z 6 lat.  Upolowany dla naszego forumowego kolegi ;)

hhCfpYc.jpgcW40gGh.jpgIRtQ2In.jpgDpT5qqB.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny - z tym że band 5 - on się synchronizuje w naszym pięknym kraju na Wisłą ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko w chinach się nie synchronizuje cała różnica między mb5 a mb6 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko w chinach się nie synchronizuje cała różnica między mb5 a mb6 ;)

Dzięki wielkie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajny - z tym że band 5 - on się synchronizuje w naszym pięknym kraju na Wisłą ?

facepalm.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Często zastanawiam się ile jeszcze fajnych sztuk można dorwać w sklepach stacjonarnych, które w sklepach internetowych już dawno zostały wyprzedane :) Giezik, myślę, że przeleżał w sklepie spokojnie z 6 lat. Upolowany dla naszego forumowego kolegi ;)

W Szczecinie w takim podrzędnym centrum handlowym na stoisku z zegarkami w tym G, od lat mijam Ryśka w cenie 888 PLN:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi