Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Dlatego zawsze w domu zostawiam głodnego psa :D

Myślę, że porada dla Kota, żeby zostawiał w domu psa jest tyleż skuteczna, co ekscentryczna ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozglądam się za jakimś gulfmasterem. Który to będzie, to jeszcze się zastanowię. Zastanawia mnie natomiast, spora różnica cenowa między tym samym modelem, tej samej wersji modelu, ale względem innego koloru. Innymi słowy gwn-1000 czarny jest ok. 400 zł droższy od niebieskiego (naturalnie nie wszędzie, ale 3 sklepy znalazłem z takim kuriozum), kolor gra aż taką rolę ?

Inna rzecz to rezygnacja z solara w GN-1000. Z tego, co wiem, wypuścili go po GWN-1000 (z solarem). Regres, czy zamierzone działanie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie tak.

Liczę na to że ktoś w końcu go zobaczy u kogoś bo jednak g1000 niebieski bardzo razi po oczach, ciężko go przeoczyć, nawet w lombardzie na półce.

Złodziej może mieć problem z uplynnieniem takiego charakterystycznego zegarka.

Daj może jakąś fotkę jak masz bo jakoś nie kojarzę tej kolorystyki a czesto przeglądam jakies olx-y a tam dużo ogłoszeń z lombardów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie rano były mierzone dwa czarnuchy, nad wodę pojechał pierwszy

beb206d6b06e543f19cb315ab3c903cb_orig.jp

a031e2f711861a1a138f07a4693f036a_orig.jp

i przeżył kąpiel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fascynacja G-shockiem się rozprzestrzenia....

a026c45b904a79fbb6710ace53be2a5f.jpgb58efd0fdfced6f2504cce34838c0ce1.jpgfc975b9b6dd69ba9131e907ec8070f9a.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tap - masz jeszcze "Króla" ode mnie ?

Bardzo proszę szanownych kolegów o wypowiedzenie się na temat Gulfmasterów - mój post nieco wyżej....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tap - masz jeszcze "Króla" ode mnie ?

oczywiście... jeden z moich ulubionych...

971698c2d5e09e43993cc02d84c27a85.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozglądam się za jakimś gulfmasterem. Który to będzie, to jeszcze się zastanowię. Zastanawia mnie natomiast, spora różnica cenowa między tym samym modelem, tej samej wersji modelu, ale względem innego koloru. Innymi słowy gwn-1000 czarny jest ok. 400 zł droższy od niebieskiego (naturalnie nie wszędzie, ale 3 sklepy znalazłem z takim kuriozum), kolor gra aż taką rolę ?

Inna rzecz to rezygnacja z solara w GN-1000. Z tego, co wiem, wypuścili go po GWN-1000 (z solarem). Regres, czy zamierzone działanie ?

Z pewnością znalazłbyś również kilka sklepów, gdzie niebieski będzie o kilka stówek droższy od czarnego. Jeśli sugerowana cena producenta jest w obu przypadkach taka sama, to pewnie niebieski jest tańszy, bo się słabiej sprzedaje. Czarny bardziej uniwersalny - większy popyt, to i cena wyższa. Sam się zdziwiłem kiedyś, jak zobaczyłem, że żółtka GWN-1000 można było kupić w jakimś sklepie znacznie taniej od wersji czarnej.

Co do GN-1000, to nie jest to żaden ewenement, że producent wypuszcza wykastrowaną z pewnych funkcji wersję dopiero po premierze wyższego modelu. Dzieje się tak nie tylko w branży zegarkowej, ot taka polityka sprzedaży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiście... jeden z moich ulubionych...

A widzisz, ja zachorowałem na Gulfmastera. Oba są podobne rozmiarowo. Gulf świetnie leży na moim dość płaskim nadgarstku, King wyglądał jak potężna futurystyczna narośl. Pewnie kwestia "geometrii" - 50mm po okręgu, to nie to samo, co 50mm bok kwadratu.

Z pewnością znalazłbyś również kilka sklepów, gdzie niebieski będzie o kilka stówek droższy od czarnego. Jeśli sugerowana cena producenta jest w obu przypadkach taka sama, to pewnie niebieski jest tańszy, bo się słabiej sprzedaje. Czarny bardziej uniwersalny - większy popyt, to i cena wyższa. Sam się zdziwiłem kiedyś, jak zobaczyłem, że żółtka GWN-1000 można było kupić w jakimś sklepie znacznie taniej od wersji czarnej.

Co do GN-1000, to nie jest to żaden ewenement, że producent wypuszcza wykastrowaną z pewnych funkcji wersję dopiero po premierze wyższego modelu. Dzieje się tak nie tylko w branży zegarkowej, ot taka polityka sprzedaży.

Gn-1000 ma podobne funkcje, wykastrowany jest z solara, co mnie boli najbardziej. Ale masz rację co do polityki sprzedażowej, tyle, że GN-1000 to podobno "następca" GWN ?!

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za tę cenę, to bym "łyknął" nawet po obecnym kursie dolara. Problem, że "Does not ship to Poland"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gadaj z flte.pl

To znaczy ? Mogę im zaproponować ściągnięcie tego zegarka z konkretnej oferty ebaya ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gn-1000 ma podobne funkcje, wykastrowany jest z solara, co mnie boli najbardziej. Ale masz rację co do polityki sprzedażowej, tyle, że GN-1000 to podobno "następca" GWN ?!

Nastepcą GWN-1000 jest zapewne GWN-Q1000. GN-1000 jest z pewnością pozycjonowany niżej.

Jak jesteś zainteresowany GWN-Q1000 w kolorze białym, to na watchia.com jest w dobrej cenie.

Edytowane przez clusca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podchodzę do pudła z gshock ( leżą przy oknie na słońcu ) i na 6 sztuk king nie wytrzymał temperatury ;) reszta hula , po zdjęciu go ze słońca wrócił do żywych po kilku minutach (nagrałem to na filmiku może uda mi się wrzucić )6793545cc5f53562f65a15d92ecc7317.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalna sprawa. Kiedyś tak ugotowalem kilkanaście sztuk i wszystkie działają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś miałem podobnie z gst... była chwila strachu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

było zrobić hydromoda :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi