Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Dodał bym GWG-1000 i Froga, zostawiając Romana.

Ale to moje zdanie.  :rolleyes:

Edytowane przez S.Adi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znam Twego stylu a swojego nie mogę narzucać.

Musłałbyś sam sprawę przemyśleć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja to samo jak kolega powyżej. GWG-1000 to już klasyka, mój pierwszy G. Roman Pierwszy to samo. Nie mam ale nie wykluczam zakupu. I GWF-D1000.

Chyba , że kolekcja : Sea, Air, Land i MTG do garniaka, czyli: GWF-D1000, GWG-1000, GPW-2000 oraz np. nowe MTG: MTG-B1000-1AER. Przy okazji będziesz mial z "plastików" : cyfrowy, ana-digi oraz wskazówki + wskazówki MTG na elegancko

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

no i pytanie jaki jest budżet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodał bym GWG-1000 i Froga, zostawiając Romana.

Ale to moje zdanie.  :rolleyes:

Też bym raczej poszedł z stronę GWF-D1000 i GWG-1000 zamiast "blaszanych" dodałbym jeszcze GW-5000 czyli z tych czterech zostawiłbym GW-9400

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak w oryginale, swojego kupiłem w TT i przyszedł z folią tylko na deklu, zato na sprzączce nie było nic.

Ja miałem na deklu i na sprzączce też :)

Ten Twój pewnie macany był :P

Nie mam żadnego G-Shocka w tej chwili. Mów śmiało, co byś zmienił.

Jak cztery to dwa cyfrowe:

- GW-9400

- GWF-D1000

Jeden ana-digi:

- GWG-1000

I ful analog:

- MTG-B1000

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swoje analogi bede oddawal w inne rece. Zostaja tylko cyfrowe.

Słuszna decyzja... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja to samo jak kolega powyżej. GWG-1000 to już klasyka, mój pierwszy G. Roman Pierwszy to samo. Nie mam ale nie wykluczam zakupu. I GWF-D1000.

Chyba , że kolekcja : Sea, Air, Land i MTG do garniaka, czyli: GWF-D1000, GWG-1000, GPW-2000 oraz np. nowe MTG: MTG-B1000-1AER. Przy okazji będziesz mial z "plastików" : cyfrowy, ana-digi oraz wskazówki + wskazówki MTG na elegancko

no i pytanie jaki jest budżet

GWG-1000 jest wielki. GST B-100 również mały nie jest, ale to jednak 3 mm różnicy. Z kolei sugerowany Frogman to ciekawa sprawa i nie wykluczam go, choć, jak na G-Shocka, już trochę kosztuje. Nie wiem, chyba nie jestem do końca przekonany. Do garnituru natomiast, noszę Longines Heritage 1954 na pasku z aligatora. ;)

dodałbym jeszcze GW-5000

Te małe kostki noszą moi nastoletni klienci. Poza tym, są strasznie małe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To kupić jednego MR-G i "pozamiata sprawę"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Styl życia codziennego i osobiste upodobania Istvan niech będą Twoim wyznacznikiem.

Każdy z nas tu ma inne upodobania i preferencje.  :lol:

Masz nad czym myśleć  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Styl życia codziennego i osobiste upodobania Istvan niech będą Twoim wyznacznikiem.

Każdy z nas tu ma inne upodobania i preferencje.

Masz nad czym myśleć ;)

Święte słowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te małe kostki noszą moi nastoletni klienci. Poza tym, są strasznie małe.

Te małe kostki nosze też moi znajomi, w moim wieku - czyli już nie małolaci ;) , zbliżonej do mojej postury czyli średnia waga to 90kg przy 190cm wzrostu ;) Nie ma czegoś takiego jak "małe zegarki", ale to Ty szukasz zegarka wiec się nie wtrącam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak cztery to dwa cyfrowe:

- GW-9400

- GWF-D1000

Jeden ana-digi:

- GWG-1000

I ful analog:

- MTG-B1000

To takie oczywiste wybory. Nie kwestionuję ich, ale ponownie - do Frogmana nie jestem przekonany, Mudman jest wielki zaś MTG mi się nie podobają.

Az tak wielu nastolatkow z GW5000 to nie chodzi.  ;)

Pewnie nie, ale wolę coś innego. ;)

To kupić jednego MR-G i "pozamiata sprawę"

Tylko, że szkoda byłoby nosić wszędzie MR-G. Przy moich 14 zegarkach mechanicznych, muszę mieć coś, co da im odpocząć od futryn i innych przygód. MR-G, uwzględniając jego wysoką cenę, nie spełni tego zadania.

Te małe kostki nosze też moi znajomi, w moim wieku - czyli już nie małolaci ;) , zbliżonej do mojej postury czyli średnia waga to 90kg przy 190cm wzrostu ;) Nie ma czegoś takiego jak "małe zegarki", ale to Ty szukasz zegarka wiec się nie wtrącam :)

Obaj jesteśmy na forum od 5-6 lat. Dziękuję, że nie musimy zaczynać debaty o rozmiarach zegarków. ;) Swoją drogą, jestem podobnych gabarytów. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"To takie oczywiste wybory. Nie kwestionuję ich, ale ponownie - do Frogmana nie jestem przekonany, Mudman jest wielki zaś MTG mi się nie podobają".

GWG-1000 to jest Mudmaster. Mudman to inny zegarek - G-9300-1, wcześniejsza generacja. Mniejszy. Do dobijania futryn będzie OK Wiem bo ma go mój szwagier budowlaniec. Tak jak on "testuje" ten zegarek to chyba nikt inny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Tylko, że szkoda byłoby nosić wszędzie MR-G. Przy moich 14 zegarkach mechanicznych, muszę mieć coś, co da im odpocząć od futryn i innych przygód. MR-G, uwzględniając jego wysoką cenę, nie spełni tego zadania.

No właśnie każde G jest od cieżkich zadań  :)

Może podaj planowany budżet  ;)

Ja G zakładam po pracy i w weekendy a w ciągu tyg. pracy pomykam tak jak Ty w automatach  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja gdybym miał 14 zegarków mechanicznych, to wybrałbym napewno 1 kostkę. Sam nie mam, bo póki co nie mogę się do niej przekonać, ale jestem już "bliżej niż dalej". To taki symbol G-shocka.

Jeśli plastikowa jest zbyt młodzieżowa w Twoim odczuciu, to może taka:

GMW-B5000D -1ER

Poza tym GW- 9400 to zawsze dobry wybór, byłby na sportowo. Np. taka wersja, mniej oczywista: GW-9400BTJ-8 BURTON 

jeszcze ta nowość jest ciekawa i może nie zbyt duża: GR-B100-1A i jako czwarty: GWN-Q1000.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem na deklu i na sprzączce też :)

Ten Twój pewnie macany był :P

Pewnie tak  :blink:  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swoje analogi bede oddawal w inne rece. Zostaja tylko cyfrowe.

A napiszesz na pw co bedziesz sprzedawał?

GW 9110 , DW 5600c 901 , GW 9400 1er , DW 9052 1659 , GS 1050 B , GS 1150 , Casio 31 QR-12 ,GS 1200 B , DW 9000 1659 , Atlantic Worldmaster ,Tissot Antimagnetique , Zenith 28800 ,Orient patelnia, Orient tristar , Orient Ray 2 blue , DW 6900 x 2 , Orient Chrono Ace , Orient quartz ,Orient Triton I .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś ma instrukcję pl do froga to chętnie. Proszę o pw.

Fenomenalny ten zegarek. 7826afb6d8e3eb829afa862f83f38c95.jpg

Ja mam PL ale ostatnio ciężko z czasem więc jak do weekendu nie znajdziesz to się odezwij, pocykam fotki w weeknd:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi