Vonziej 3497 #51501 Napisano 17 Maja 2020 58 minut temu, clusca napisał: Żółtek wart zakupu? Od pewnego czasu zastanawiam się, czy jest mi bardzo potrzebny i próbuję sobie wytłumaczyć, że nie, ale nie ukrywam, że korci Ja jestem bardzo zadowolony z niego. Mały, wygodny, głośny alarm.Wiadomo, ze nie ma Solara i radia, ale nie oszukujmy się - to nie jest coś dla czego warto odrzucić ten model. Przez rozmiar i kształt jest bardzo fajny. Ja polecam. Wahałem się między czarnym z białymi indeksami a tym. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #51502 Napisano 18 Maja 2020 Ech, dopadła mnie mała głupawka (i to bez procentów), więc pozwoliłem sobie na taki niewinny żarcik, ale tylko @GTB dał się wciągnąć w zabawę @Istvan, dziękuję za chęć pomocy Nie gniewaj się za tą małą prowokację. Jakoś mnie tak w tych smutnych koronawirusowych czasach naszła chęć na ożywienie trochę G-Shockowego wątku @Vonziej Karol, właśnie mnie ten brak solara i WC trochę zniechęca. Może kiedyś wypuszczą taką wskazówkową kosteczkę z powyższymi i zakręcaną dupką. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #51503 Napisano 18 Maja 2020 43 minuty temu, clusca napisał: @Vonziej Karol, właśnie mnie ten brak solara i WC trochę zniechęca. Może kiedyś wypuszczą taką wskazówkową kosteczkę z powyższymi i zakręcaną dupką. Myślę, że na prawdę warto spróbować. Rozmiar i wygoda, MZ, jest ważniejsze niż solar, już pomijając radio (ten zegarek przez 2 tygodnie chodzi z czasem atomowym idealnie). Jeżeli chcesz to możemy się wymienić na tydzień-dwa czymś i ponosisz, bez kupowania ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 16159 #51504 Napisano 18 Maja 2020 Kupiłem dla żony tego żółtka bardzo fajny i udany model nosi z dumą. Kolor żółty taki stłumiony to nie daje po oczach. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #51505 Napisano 18 Maja 2020 30 minut temu, satanic napisał: Kupiłem dla żony tego żółtka bardzo fajny i udany model nosi z dumą. Kolor żółty taki stłumiony to nie daje po oczach. Popieram te słowa. Chociaż czasem trochę żałuję, że nie jest właśnie taki dający po oczach ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czujnik 584 #51506 Napisano 18 Maja 2020 W dniu 17.05.2020 o 15:56, andrzejp1242 napisał: tak wygląda. https://www.gshock.com/watches/limited-edition/dw5600nasa20 wyglad znam, chcialem kupic bo zonie sie spodobal niestety na stronie anulowali mi zamowienie i dostalem comment ze sprzedaz tylko dla us prawdopodobnie zegarek sciagnie mi reseller casio z utrechtu tapatalked verstuurd vanaf mijn iphone 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 67440 #51507 Napisano 18 Maja 2020 W ten weekend przywrócony do życia Stary DW-5600c, którego mam od ~30 lat w końcu z (brazylijskim) bezelem. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Inferno77 46 #51508 Napisano 18 Maja 2020 Aktualnie testuję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5850 #51509 Napisano 18 Maja 2020 W dniu 17.05.2020 o 21:46, Vonziej napisał: Nie będę ściemniał, że z dzisiaj, ale wstawię, żeby kolorowo się zrobiło w ten ciemny wieczór ? Ile masz w nadgarstku? Strasznie długi ten pasek się wydaje... 2 godziny temu, Perpetuum Mobile napisał: W ten weekend przywrócony do życia Stary DW-5600c, którego mam od ~30 lat w końcu z (brazylijskim) bezelem. No i się chyba opłaciło? To naprawdę świetny zegarek, prosty, bez udziwnień... no i nie za duży 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #51510 Napisano 18 Maja 2020 5 minut temu, Daito napisał: Ile masz w nadgarstku? Strasznie długi ten pasek się wydaje... 16,7 cm w obwodzie, akurat w tym zegarku w ogóle mi to nie przeszkadza 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5850 #51511 Napisano 18 Maja 2020 18 minut temu, Vonziej napisał: [...] w ogóle mi to nie przeszkadza No i to najważniejsze... :) Też lubię żółty kolor 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrzejp1242 1144 #51512 Napisano 19 Maja 2020 W dniu 18.05.2020 o 16:04, Czujnik napisał: wyglad znam, chcialem kupic bo zonie sie spodobal niestety na stronie anulowali mi zamowienie i dostalem comment ze sprzedaz tylko dla us prawdopodobnie zegarek sciagnie mi reseller casio z utrechtu tapatalked verstuurd vanaf mijn iphone Jeśli ci się uda , napisz jakim kanałem go ściągnąłeś. Może się komuś przyda. Powodzenia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #51513 Napisano 20 Maja 2020 O taki dziś dołączył do stadka Muszę powiedzieć, że nosi się naprawdę bardzo wygodnie. Rozmiar taki w sam raz. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #51514 Napisano 20 Maja 2020 (edytowane) Godzinę temu, clusca napisał: O taki dziś dołączył do stadka Muszę powiedzieć, że nosi się naprawdę bardzo wygodnie. Rozmiar taki w sam raz. Taki nawet fajny. Coś mi przypomina ten MTG ? No i oczywiście - GRATY!!! Edytowane 20 Maja 2020 przez maritimeeng 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #51515 Napisano 20 Maja 2020 (edytowane) Mundek (w wygodzie noszenia) wypada zdecydowanie lepiej od Romana. EDIT A jak wypada Gulfman G-9100 (najchetniej widziałbym GW-9110) w porównaniu z G-9300 ? Tego modelu akurat nigdy nie było mi dane posiadać. Edytowane 20 Maja 2020 przez GTB 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35552 #51516 Napisano 20 Maja 2020 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #51517 Napisano 20 Maja 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, maritimeeng napisał: Taki nawet fajny. Coś mi przypomina ten MTG ? No i oczywiście - GRATY!!! Dzięki Byłeś w pewnym sensie inspiracją do zakupu. Trochę zapomniałem już, że taki G istnieje, Twoje zdjęcia mi nieco odświeżyły pamięć. "Twój" model, z czerwonym paskiem, wydawał mi się nieco krzykliwy jak na codzienny zegar (za taki ma u mnie robić, wymiennie z automatami), więc skończyło się na czarnym. Niestety "żuf" musi poczekać. Edytowane 20 Maja 2020 przez clusca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #51518 Napisano 20 Maja 2020 18 minut temu, clusca napisał: Dzięki Byłeś w pewnym sensie inspiracją do zakupu. Trochę zapomniałem już, że taki G istnieje, Twoje zdjęcia mi nieco odświeżyły pamięć. "Twój" model, z czerwonym paskiem, wydawał mi się nieco krzykliwy jak na codzienny zegar (za taki ma u mnie robić, wymiennie z automatami), więc skończyło się na czarnym. Niestety "żuf" musi poczekać. Super - niech się nosi jak najdłużej. Ja mojego bardzo lubię i noszę go również w pracy. Taką mam fajną pracę ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14655 #51519 Napisano 20 Maja 2020 Po królewsku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #51520 Napisano 20 Maja 2020 1 godzinę temu, maritimeeng napisał: Ja mojego bardzo lubię i noszę go również w pracy. Taką mam fajną pracę ? Mnie by to nie przeszkadzało, ale czasem muszę spotkać się z kimś, kto ma nieco bardziej napiętą gumkę w gatkach. Pamiętam spojrzenia jakimi zdarzało mi się być obrzucanym, kiedy akurat miałem założonego MM na żółtym pasku I przyspamuję jeszcze: 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drVanSteiner 602 #51521 Napisano 20 Maja 2020 4 minuty temu, clusca napisał: Pamiętam spojrzenia jakimi zdarzało mi się być obrzucanym, kiedy akurat miałem założonego MM na żółtym pasku To była zazdrość, po prostu zazdrość ? 0 G-shock fanboy... a może nie? 😁 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35552 #51522 Napisano 21 Maja 2020 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #51523 Napisano 21 Maja 2020 (edytowane) W dniu 20.05.2020 o 23:01, clusca napisał: Mnie by to nie przeszkadzało, ale czasem muszę spotkać się z kimś, kto ma nieco bardziej napiętą gumkę w gatkach. Pamiętam spojrzenia jakimi zdarzało mi się być obrzucanym, kiedy akurat miałem założonego MM na żółtym pasku I przyspamuję jeszcze: No niestety, będziemy musieli się podzielić splendorem tego zdjęcia, bo tarcze mamy identyczne ? Edytowane 21 Maja 2020 przez maritimeeng 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9206 #51524 Napisano 21 Maja 2020 Gdyby ktoś się zastanawiał, jak wygląda nowy Romek GW-9400-1B z wyświetlaczem od GW-9430EJ-9, to przychodzę z pomocą:A tak wygląda w porównaniu z Kingiem GX-56BB-1, gdzie w swoim czasie też został zmieniony wyświetlacz na ten od GXW-56-1B. 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #51525 Napisano 22 Maja 2020 W moim odczuciu ten wyświetlacz w 1B nie robi już takiej roboty jak w wersji podstawowej - oryginalny negatyw pasuje tam zdecydowanie lepiej. P.S. King widzę nie oszczędzany. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach