nitrox3 61 #53501 Napisano 4 Lutego 2021 A to mój towarzysz porannych treningów, polecam. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #53502 Napisano 4 Lutego 2021 40 minut temu, unadarek napisał: ale wyżej w profesjonalnych funkcjonuje czy nie - bo nie wiem ? Profesjonalni sprzedawcy funkcjonują od dawna. Kiedyś nie było ograniczenia w ilości ogłoszeń dla sprzedawców nieprofesjonalnych, tj. zwykłych użytkowników nie zajmujących się zawodowo sprzedażą zegarków. Wprowadzając ww. restrykcje mówiono o tym, że ma powstać coś w rodzaju płatnych pakietów ogłoszeń dla osób chcących móc zamieścić więcej niż dwa posty sprzedażowe w ciągu 30 dni. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #53503 Napisano 4 Lutego 2021 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23143 #53504 Napisano 4 Lutego 2021 (edytowane) Maciek, w punkt 🍻 To prawda, wiele zegarków sprzedałem przez FB lub OLX bo tutaj nowe prawo na to nie pozwala. Dziwne to bo handlarzem nie jestem i nigdy nie byłem a tylko przez ADHD zegarkowe jest rotacja i to często ze znaczną stratą finansową 🤦 Wiele okazji zegarkowych ucieka Kolegom którzy udzielają się na forum zegarkowym tylko z powodu niezrozumiałego (ograniczenia tematów sprzedaży) regulaminu. Platforma z początku regulaminu miała być koleżeńską wymianą poglądów "zegarkowych" i właśnie ich wymianą (zegarków) na łamach forum. Skończy się to tak jak z innymi grupami, forum które przeniosą się na FB bo tam jest więcej swobody niż w zamkniętej grupie 😉 Edytowane 4 Lutego 2021 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seeby 36 #53505 Napisano 5 Lutego 2021 Czyli jednak się regulamin zmienił, bo kilka miesięcy temu wystawiałem i po 3 ogłoszenia na bazarku i nikt się nie czepiał. Teraz wstawiłem dwa i od razu jakieś punkty karne dostałem ☹️ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #53506 Napisano 5 Lutego 2021 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #53507 Napisano 5 Lutego 2021 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8976 #53508 Napisano 5 Lutego 2021 Jeszcze mu tylko przycisk podświetlenia na czarny wymienić i byłaby bajka. Graty, Marcin. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #53509 Napisano 5 Lutego 2021 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #53510 Napisano 5 Lutego 2021 @Kwiatek świetny Rysiek 👌 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8976 #53511 Napisano 5 Lutego 2021 U mnie dziś nie mogło być inaczej - czwarty spośród pięciuset. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawek230 123 #53512 Napisano 5 Lutego 2021 (edytowane) 12 minut temu, TomG80 napisał: U mnie dziś nie mogło być inaczej - czwarty spośród pięciuset. Dobrze, że nie rose gold 😁 Tak tu o tym rose... piszemy, a widział ktoś może z Was na żywo tego protreka (wiem, że to nie ten dział, ale tutaj można liczyć na pomoc kolegów): Edytowane 5 Lutego 2021 przez slawek230 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #53513 Napisano 5 Lutego 2021 3 godziny temu, TomG80 napisał: Jeszcze mu tylko przycisk podświetlenia na czarny wymienić i byłaby bajka. Graty, Marcin. Dziękuję w sumie to ciekawy pomysł z tym czarnym guziczkiem 🤔 33 minuty temu, GTB napisał: @Kwiatek świetny Rysiek 👌 Dzieki! 👊 to wszystko przez Ciebie! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #53514 Napisano 5 Lutego 2021 Godzinę temu, Kwiatek napisał: Dziękuję w sumie to ciekawy pomysł z tym czarnym guziczkiem 🤔 lakierem go .... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23143 #53515 Napisano 5 Lutego 2021 Fabryczny to fabryczny a przebieraniec to przebieraniec 🤪 Kwiatek, zostaw tak jak jest 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #53516 Napisano 5 Lutego 2021 6 minut temu, tomaliusz napisał: Fabryczny to fabryczny a przebieraniec to przebieraniec 🤪 Kwiatek, zostaw tak jak jest czasem jest wskazane poprawić fabrykę .... 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawek230 123 #53517 Napisano 5 Lutego 2021 2 minuty temu, unadarek napisał: czasem jest wskazane poprawić fabrykę .... Szczególnie jak jest turbo 😁 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23143 #53518 Napisano 5 Lutego 2021 3 minuty temu, unadarek napisał: czasem jest wskazane poprawić fabrykę .... Każdy robi co uważa i każdy ma swoje zboczenia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #53519 Napisano 5 Lutego 2021 46 minut temu, unadarek napisał: lakierem go .... Tfu , profanacja 🤬 21 minut temu, unadarek napisał: czasem jest wskazane poprawić fabrykę .... ... ale klasycznego (oryginalnego) lepiej nie ruszać i pozwolić mu się godnie zestarzeć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #53520 Napisano 5 Lutego 2021 2 minuty temu, GTB napisał: Tfu , profanacja 🤬 ... ale klasycznego (oryginalnego) lepiej nie ruszać i pozwolić mu się godnie zestarzeć. ale pomyśl - byłby to jedyny w swoim rodzaju zegarek a nie wytwór milionowej serii noszony przez miliony - to jak tuning auta - jedyny w swoim rodzaju - Powinno powstać PodForum - w którym będziemy prezentować tuning CASIO - własne malowania - modyfikacje bezeli, obudów - tworzenie hybryd złożonych z paru Casio - własne projekty tworzone na drukarkach 3D z dostępnymi werkami, modułami używanymi w Casio itd... dowolność wyrażania swojego talentu, i wizji .... - moze kiedyś tego doczekam 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23143 #53521 Napisano 5 Lutego 2021 Proszę nie drąż dalej tematu tuningów bo wyjdzie qpa, jak zawsze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #53522 Napisano 5 Lutego 2021 Widziałem kiedyś na FB lub OLX Romana w wersji Standard z pomalowanymi czarnym markerem śrubkami i przyciskami. Ciekawie wyglądał... zwłaszcza, że malowanie zaczęło już mu tu i ówdzie schodzić 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #53523 Napisano 5 Lutego 2021 9 minut temu, unadarek napisał: ale pomyśl - byłby to jedyny w swoim rodzaju zegarek a nie wytwór milionowej serii noszony przez miliony - to jak tuning auta - jedyny w swoim rodzaju - Powinno powstać PodForum - w którym będziemy prezentować tuning CASIO - własne malowania - modyfikacje bezeli, obudów - tworzenie hybryd złożonych z paru Casio - własne projekty tworzone na drukarkach 3D z dostępnymi werkami, modułami używanymi w Casio itd... dowolność wyrażania swojego talentu, i wizji .... - moze kiedyś tego doczekam W zegarkach widzę sporą analogię do motoryzacji , o ile współczesne , ogólnodostępne modele poddane tuningowi cieszą oko i wzbudzają podziw tak yougntimery zachowane w oryginalnym stanie są najbardziej pożądane (a Ryśka G już śmiało można zaliczyć do grona youngtimerów). 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #53524 Napisano 5 Lutego 2021 Godzinę temu, tomaliusz napisał: Fabryczny to fabryczny a przebieraniec to przebieraniec 🤪 Kwiatek, zostaw tak jak jest Spokojnie, zostaje jak wyszedł z fabryki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #53525 Napisano 5 Lutego 2021 (edytowane) 11 minut temu, GTB napisał: W zegarkach widzę sporą analogię do motoryzacji , o ile współczesne , ogólnodostępne modele poddane tuningowi cieszą oko i wzbudzają podziw tak yougntimery zachowane w oryginalnym stanie są najbardziej pożądane (a Ryśka G już śmiało można zaliczyć do grona youngtimerów). zgadzam się nie wszytko należy robić, tuningowac - kiedyś np obudowy komputerów - były stałe, szare nijakie, a tera jakie robi się tuningi - także auta w japoni, usa tuninguje się nikt tam na fabryczne nie patrzy - dlaczego by nie robić tego z niektórymi zegarkami - skoro maja budowę modułową i plastykową - nie chodzi mi od razu rzucić się na wielkie tuningi - małymi kroczkami np zacząć: od przycisku później już pójdzie łatwiej - najgorzej zrobić ten pierwszy krok .... Weźmy taki przykład - ten zegareczek Rose coś tam ... różowy czy jaki on tam - dostaje w prezencie - sprzedać to już go nie sprzedam - nałożyć ... hmmmm zostaje wiec jedno wyjście - polerka i nałożenie innego koloru - i już wszyscy szczęśliwi i tunig gotowy Edytowane 5 Lutego 2021 przez unadarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach