rafalmosty 154940 #57101 Napisano 12 Grudnia 2021 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pazikk 1457 #57102 Napisano 13 Grudnia 2021 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #57103 Napisano 13 Grudnia 2021 1 minutę temu, pazikk napisał(-a): całe drzewko w G-Shockach całe a nie jedna sztuka ... !!! 👍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pazikk 1457 #57104 Napisano 13 Grudnia 2021 Chciałbym, ale nie posiadam aż tyle niestety. @murcins może spróbować 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #57105 Napisano 13 Grudnia 2021 2 minuty temu, pazikk napisał(-a): Chciałbym, ale nie posiadam aż tyle niestety. @murcins może spróbować u Kolegi to pewnie i na dwie choinki by się znalazło 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #57106 Napisano 13 Grudnia 2021 U mnie ostatnio redukcja więc na dwie choinki nie ma szans 😅 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #57107 Napisano 13 Grudnia 2021 Teraz, murcins napisał(-a): U mnie ostatnio redukcja więc na dwie choinki nie ma szans 😅 hehheheh z 200 zszedłeś do 180 hehehhehe ale fajnie że ich masz to jest co oglądać inni Koledzy też maja i forum żyje 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #57108 Napisano 13 Grudnia 2021 To na dobranoc 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #57109 Napisano 13 Grudnia 2021 Teraz, murcins napisał(-a): To na dobranoc Ok dzięki - lubię te zdjęcia !!! 👍 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #57110 Napisano 13 Grudnia 2021 5 minut temu, unadarek napisał(-a): Ok dzięki - lubię te zdjęcia !!! 👍 👊 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #57111 Napisano 13 Grudnia 2021 8 minut temu, murcins napisał(-a): 👊 stadko G-Shocków zapada w nocny sen 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość grzechu87 #57112 Napisano 14 Grudnia 2021 Witam wszystkich serdecznie, to mój pierwszy post mam nadzieję że spędzę tu trochę miło czasu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #57113 Napisano 14 Grudnia 2021 22 minuty temu, grzechu87 napisał(-a): Witam wszystkich serdecznie, to mój pierwszy post mam nadzieję że spędzę tu trochę miło czasu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #57114 Napisano 14 Grudnia 2021 Witamy 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość grzechu87 #57115 Napisano 14 Grudnia 2021 Mam pytanie bo jesteście obeznani zapewne w temacie. Jeżeli chodzi o DW, ile wytrzymać może bateria mniej wiecej przy założeniu ze podświetlenie auto na te 12h będzie włączane kilka razy w miesiącu? Mniej więcej, czy to bliżej roku czy powiedzmy pięciu lat? Oraz czy zawsze uszczelka do wymiany? Pytam gdyż moją uwagę przykuł 5750 w tej chwili za 249zł nowy lub 5600 w podstawowej wersji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MShR 2475 #57116 Napisano 14 Grudnia 2021 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #57117 Napisano 14 Grudnia 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, grzechu87 napisał(-a): Mam pytanie bo jesteście obeznani zapewne w temacie. Jeżeli chodzi o DW, ile wytrzymać może bateria mniej wiecej przy założeniu ze podświetlenie auto na te 12h będzie włączane kilka razy w miesiącu? Mniej więcej, czy to bliżej roku czy powiedzmy pięciu lat? Oraz czy zawsze uszczelka do wymiany? Pytam gdyż moją uwagę przykuł 5750 w tej chwili za 249zł nowy lub 5600 w podstawowej wersji. Na tyle długo, że większość użytkowników na tym forum nie wie tego, bo częściej zmieniają zegarki Moim zdaniem minimum 8 lat. Uszczelkę wypada sprawdzić, ale myślę, że pociągnie dłużej. Edytowane 14 Grudnia 2021 przez Sol 2 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #57118 Napisano 14 Grudnia 2021 2 godziny temu, grzechu87 napisał(-a): Mam pytanie bo jesteście obeznani zapewne w temacie. Jeżeli chodzi o DW, ile wytrzymać może bateria mniej wiecej przy założeniu ze podświetlenie auto na te 12h będzie włączane kilka razy w miesiącu? Mniej więcej, czy to bliżej roku czy powiedzmy pięciu lat? Oraz czy zawsze uszczelka do wymiany? Pytam gdyż moją uwagę przykuł 5750 w tej chwili za 249zł nowy lub 5600 w podstawowej wersji. auto podświetlenie bez solara to kiepski pomysł ze względu że będzie się włączać czy jest jasno czy ciemno a to jednak połyka prąd Uszczelkę jak nie nowa to musisz nasmarować delikatnie silikonem - ja tam smaruje silikonem w spray za 10zł do uszczelek samochodowych - bo taki mam - musisz przy zakładaniu ja równo ułożyć w kanalik - jak każda uszczelka jak nie zgnieciona czy rozciągnięta będzie jako tako trzymać - chodź zasada jest że zawsze że oringi (uszczelki) zakłada się nowe czy to zegarek czy np silnik samochodu ale kto by tam stosował te zasady no chyba że wybierasz się na głębokości 200m lub niższe to jak najbardziej polecana nowa a ile bateria - zależny ile się będziesz nim bawić Ja opcjonuję za zegarkami z solarem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość grzechu87 #57119 Napisano 14 Grudnia 2021 36 minut temu, Sol napisał(-a): Na tyle długo, że większość użytkowników na tym forum nie wie tego, bo częściej zmieniają zegarki Moim zdaniem minimum 8 lat. Uszczelkę wypada sprawdzić, ale myślę, że pociągnie dłużej. Dzięki za odzew, pytam bo jakieś tam timexy shock u mnie wczesniej wytrzymały rok do dwóch i definitywnie chcę przejść na Casio G Shock. A jak już to na który się zdecydować? 5750 czy 5600 oba w podstawowej najbardziej znanej wersji. W 5750 martwią mnie trochę opisy funkcji na bezelu bo gdybym założył np inny kwadratowy bezel czy nie będzie to wyglądało "goło"...? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #57120 Napisano 14 Grudnia 2021 (edytowane) 19 minut temu, grzechu87 napisał(-a): Dzięki za odzew, pytam bo jakieś tam timexy shock u mnie wczesniej wytrzymały rok do dwóch i definitywnie chcę przejść na Casio G Shock. A jak już to na który się zdecydować? 5750 czy 5600 oba w podstawowej najbardziej znanej wersji. W 5750 martwią mnie trochę opisy funkcji na bezelu bo gdybym założył np inny kwadratowy bezel czy nie będzie to wyglądało "goło"...? GW-9400 i z bańki masz wszytko co do życia z G-shockiem trzeba nawet solidna wielkość sam wygląd będzie wzbudzał respekt no gorzej pod mankietem kurtki ale.... można zawsze kupić coś mniejszego i płaskiego na okres kurtkowy np z kosteczek z solarem Edytowane 14 Grudnia 2021 przez unadarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #57121 Napisano 14 Grudnia 2021 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość grzechu87 #57122 Napisano 14 Grudnia 2021 2 godziny temu, unadarek napisał(-a): GW-9400 i z bańki masz wszytko co do życia z G-shockiem trzeba nawet solidna wielkość sam wygląd będzie wzbudzał respekt no gorzej pod mankietem kurtki ale.... można zawsze kupić coś mniejszego i płaskiego na okres kurtkowy np z kosteczek z solarem Dzięki za propozycję ale poza wielkość kostki lub prawie kostki nie chcę wychodzić. A szukam czegoś co zastąpi padnietego timexa shocka do okoliczności i pracy gdzie po prostu gw5000 mógł by dostać za bardzo po głowie, a do takich zajęć jak wiadomo im mniejszy zegar tym lepszy lecz bez przesady abym kupował Baby G , jak na razie szkoda mi go brać do prac typowo fizycznych jak się zdarzają. Na chwilę obecną robi on za EDC po domu i wokół niego w dni wole i w te w których brak jest prac mogących uszkodzić zegarek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-mrovka- 299 #57123 Napisano 14 Grudnia 2021 (edytowane) 7 godzin temu, grzechu87 napisał(-a): Witam wszystkich serdecznie, to mój pierwszy post mam nadzieję że spędzę tu trochę miło czasu. Nooo..toś pan zastartował z grubszej rury Bo jak roumię, to GW5000 To wersja ''U'' czy wersja bez ''U'' ?? 6 godzin temu, grzechu87 napisał(-a): Mam pytanie bo jesteście obeznani zapewne w temacie. Jeżeli chodzi o DW, ile wytrzymać może bateria mniej wiecej przy założeniu ze podświetlenie auto na te 12h będzie włączane kilka razy w miesiącu? Mniej więcej, czy to bliżej roku czy powiedzmy pięciu lat? Oraz czy zawsze uszczelka do wymiany? Pytam gdyż moją uwagę przykuł 5750 w tej chwili za 249zł nowy lub 5600 w podstawowej wersji. Ja gdzieś przeczytałem, ze Casio daje gwarancje na baterie dwa lata, przy założeniu że światełko będzie używane raz dziennie i raz dziennie zapiska alarm. Nawet nie wiem czy tak nie powinno pisać w instrukcji. / ide popatrzeć do mojej instrukcji od Spika Lee/ Moje DW5000SL na oryginalniej baterii wytrzymało 4,5 roku - tyle,że światełka używałem baaaardzo sporadycznie. Edytowane 14 Grudnia 2021 przez -mrovka- 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kz54 28 #57124 Napisano 14 Grudnia 2021 W dniu 2.12.2021 o 00:19, -mrovka- napisał(-a): karbonowego Moźe mi ktoś powiedzieć czy GW- M5610 ma solar Dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8979 #57125 Napisano 14 Grudnia 2021 Moźe mi ktoś powiedzieć czy GW- M5610 ma solar Dzięki@kz54 Tak, ma.Będzie kręcone. 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach