-mrovka- 299 #57201 Napisano 20 Grudnia 2021 3 minuty temu, Louis Cypher napisał(-a): Strumień wody po namydleniu rozwiązuje problem. Zbieranie kurzu, mikroorganizmów i innego syfu dotyczy wszystkich zegarków. Wiesz co Ci się zbiera pod obrotowym bezelem albo w otworach w uchach zegarka? A ten daje się umyć wyjątkowo łatwo. I tego chciałem się dowiedzieć tzn że łatwo się go myje. Bo co do reszty, to niestety mam tego świadomość - od tego dnia gdy pierwszy raz odkręciłem bezel w mojej kostce. Swoją drogą, taki Giez, gdzie ma bardzo skromy bezel, zaskoczył mnie swoimi 'skarbami' po odkręceniu paska 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #57202 Napisano 20 Grudnia 2021 6 minut temu, -mrovka- napisał(-a): I tego chciałem się dowiedzieć tzn że łatwo się go myje. Bo co do reszty, to niestety mam tego świadomość - od tego dnia gdy pierwszy raz odkręciłem bezel w mojej kostce. Swoją drogą, taki Giez, gdzie ma bardzo skromy bezel, zaskoczył mnie swoimi 'skarbami' po odkręceniu paska zawsze można zlecić profesjonalne mycie : 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pazikk 1457 #57203 Napisano 20 Grudnia 2021 Nie wiem jak wam ale mi się bardzo podobają te kolory. A szczególnie ten pomarańczowy. Chyba jednak jeszcze jeden wjedzie do kolekcji. https://www.g-central.com/g-shock-g-squad-gbd-200sm-skeleton-bezel-and-band-parts-with-orange-or-purple-inner-case/ 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #57204 Napisano 20 Grudnia 2021 (edytowane) 10 minut temu, pazikk napisał(-a): Nie wiem jak wam ale mi się bardzo podobają te kolory. A szczególnie ten pomarańczowy. Chyba jednak jeszcze jeden wjedzie do kolekcji. https://www.g-central.com/g-shock-g-squad-gbd-200sm-skeleton-bezel-and-band-parts-with-orange-or-purple-inner-case/ nie żałój sobie zegareczków alkoholu i kobitek nie ma co se odmawiać - życie zbyt krótkie !!! Edytowane 20 Grudnia 2021 przez unadarek 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #57205 Napisano 20 Grudnia 2021 Nie wiem jak wam ale mi się bardzo podobają te kolory. A szczególnie ten pomarańczowy. Chyba jednak jeszcze jeden wjedzie do kolekcji. https://www.g-central.com/g-shock-g-squad-gbd-200sm-skeleton-bezel-and-band-parts-with-orange-or-purple-inner-case/ Wstawiałem czas temu w nowościach. Nie tobie jednemu ten pomarańczowy się podoba.. Fajny jest! Ale równie fajna będzie też wersja czerwona, już z normalnym paskiem i bezelem. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pazikk 1457 #57206 Napisano 20 Grudnia 2021 Widziałem czerwoną, ale ta chyba do mnie bardziej przemawia. Jak się pojawi trzeba będzie obadać na żywo 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
-mrovka- 299 #57207 Napisano 20 Grudnia 2021 Echh..gdyby to jeszcze miało inny dekielek - wiem, robie sobie wrogów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #57208 Napisano 20 Grudnia 2021 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #57209 Napisano 20 Grudnia 2021 3 godziny temu, -mrovka- napisał(-a): Echh..gdyby to jeszcze miało inny dekielek - wiem, robie sobie wrogów Jestem tego samego zdania, większość G-Shocków spoza linii Master of G mogłaby być naprawdę świetnymi zegarkami, gdyby nie te tłoczone dekle. Taki GG-1000, GR-B100, większość kostek... chyba szukali na siłę, czym te zegarki zepsuć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #57210 Napisano 20 Grudnia 2021 4 minuty temu, clusca napisał(-a): chyba szukali na siłę, czym te zegarki zepsuć koszty koszt - a po drugie ieśli wszystkie byłby idealne to nie byłoby ciekawie bo skąd niby byś wiedział że masz coś lepszego ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #57211 Napisano 20 Grudnia 2021 Z jednej strony masz rację, z drugiej jednak nie do końca. Osobiście najpewniej miałbym znacznie więcej G, niż mam obecnie, bo te ich dekle mnie w pewnym sensie odrzucają. Dla niektórych modeli robię wyjątek, ale już wielokrotnie rezygnowałem z zakupu jakiegoś G-Shocka, bo miał ten wydmuszkowy tłoczony dekielek. A o to im przecież chodzi, żeby kupować, kupować, kupować... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #57212 Napisano 20 Grudnia 2021 5 minut temu, clusca napisał(-a): Z jednej strony masz rację, z drugiej jednak nie do końca. Osobiście najpewniej miałbym znacznie więcej G, niż mam obecnie, bo te ich dekle mnie w pewnym sensie odrzucają. Dla niektórych modeli robię wyjątek, ale już wielokrotnie rezygnowałem z zakupu jakiegoś G-Shocka, bo miał ten wydmuszkowy tłoczony dekielek. A o to im przecież chodzi, żeby kupować, kupować, kupować... też wolałbym frezowane dekielki ale oni mają taką ilość model i taką sprzedaż i dlatego podejrzewam że tłoczenie dekielków bardziej sie opłaca bo pewnie pasują jedne do wielu modeli a druga sprawa że ludzi niekupujących tylko z powodu wyglądu dekla jest pewnie bardzo mało - ogólnie te lepsze dekielki są przeznaczone dla bardziej wybitnych modeli 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #57213 Napisano 20 Grudnia 2021 Ten ma w miarę spoko dekielek, że tak Wam wejdę w słowo. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #57214 Napisano 20 Grudnia 2021 4 minuty temu, TomG80 napisał(-a): Ten ma w miarę spoko dekielek, że tak Wam wejdę w słowo. szkoda że nie widać ogólnie dekielka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #57215 Napisano 21 Grudnia 2021 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #57216 Napisano 21 Grudnia 2021 Teraz, murcins napisał(-a): armia w szyku bojowym gotowa do działania a gdzie dwóch Generałów się podziało ? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #57217 Napisano 21 Grudnia 2021 2 godziny temu, unadarek napisał(-a): armia w szyku bojowym gotowa do działania a gdzie dwóch Generałów się podziało ? Na stanowisku 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #57218 Napisano 21 Grudnia 2021 33 minuty temu, murcins napisał(-a): Na stanowisku super jak zawsze 👍😁 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość grzechu87 #57219 Napisano 21 Grudnia 2021 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 56923 #57220 Napisano 21 Grudnia 2021 I tak dobrze, że nie skmei😀 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #57221 Napisano 21 Grudnia 2021 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość grzechu87 #57222 Napisano 22 Grudnia 2021 Pytanie, przy mudmasterze warto kupić gwg 100? Czy raczej dozbierac kasę i brać już 1000 lub jeszcze więcej dozbierac i 2000? Zegar by został na dłużej. Przeglądam forum i widzę że koledzy @TomG80 @murcins mają właśnie 1000, 2000 a np kolega @rafalmosty przeskoczył z setki na tysiaka... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 154881 #57223 Napisano 22 Grudnia 2021 19 minut temu, grzechu87 napisał(-a): Pytanie, przy mudmasterze warto kupić gwg 100? Czy raczej dozbierac kasę i brać już 1000 lub jeszcze więcej dozbierac i 2000? Zegar by został na dłużej. Przeglądam forum i widzę że koledzy @TomG80 @murcins mają właśnie 1000, 2000 a np kolega @rafalmosty przeskoczył z setki na tysiaka... Rzeczywiście przeskoczyłem z setki na tysiąca i jestem mega zadowolony. Uważam to za dobry krok, chociaż setka też była fajna, ale taka bardziej ,,delikatna”😉 Tysiąc to już jest brutal😎 Jest bardziej pancerny. Oprócz szafiru, to jeszcze śrubki na bezelu nie udają śrubek, a rzeczywiście nimi są. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość grzechu87 #57224 Napisano 22 Grudnia 2021 Godzinę temu, rafalmosty napisał(-a): Rzeczywiście przeskoczyłem z setki na tysiąca i jestem mega zadowolony. Uważam to za dobry krok, chociaż setka też była fajna, ale taka bardziej ,,delikatna”😉 Tysiąc to już jest brutal😎 Jest bardziej pancerny. Oprócz szafiru, to jeszcze śrubki na bezelu nie udają śrubek, a rzeczywiście nimi są. Dzięki wielkie, masz może nadgarstkowe jednego i drugiego? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 154881 #57225 Napisano 22 Grudnia 2021 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach