Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, Louis Cypher napisał(-a):

Strumień wody po namydleniu rozwiązuje problem.

Zbieranie kurzu, mikroorganizmów i innego syfu dotyczy wszystkich zegarków. Wiesz co Ci się zbiera pod obrotowym bezelem albo w otworach w uchach zegarka? 
A ten daje się umyć wyjątkowo łatwo.

I tego chciałem się dowiedzieć :) tzn że łatwo się go myje.

Bo co do reszty, to niestety mam tego świadomość - od tego dnia gdy pierwszy raz odkręciłem bezel w mojej kostce.

Swoją drogą, taki Giez, gdzie ma bardzo skromy bezel, zaskoczył mnie swoimi 'skarbami' po odkręceniu paska :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
6 minut temu, -mrovka- napisał(-a):

I tego chciałem się dowiedzieć :) tzn że łatwo się go myje.

Bo co do reszty, to niestety mam tego świadomość - od tego dnia gdy pierwszy raz odkręciłem bezel w mojej kostce.

Swoją drogą, taki Giez, gdzie ma bardzo skromy bezel, zaskoczył mnie swoimi 'skarbami' po odkręceniu paska :P

zawsze można zlecić profesjonalne mycie :

286463669_Zrzutekranu2021-12-20132606.jpg.290135b6f703205854c80f261f5783a2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, pazikk napisał(-a):

Nie wiem jak wam ale mi się bardzo podobają te kolory. A szczególnie ten pomarańczowy. Chyba jednak jeszcze jeden wjedzie do kolekcji. 

https://www.g-central.com/g-shock-g-squad-gbd-200sm-skeleton-bezel-and-band-parts-with-orange-or-purple-inner-case/

nie żałój sobie zegareczków alkoholu i kobitek nie ma co se odmawiać - życie zbyt krótkie !!!

728777261_Zrzutekranu2021-12-20175757.jpg.5e46b09089a7394346fc0622d0b3ecaa.jpg

Edytowane przez unadarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie wiem jak wam ale mi się bardzo podobają te kolory. A szczególnie ten pomarańczowy. Chyba jednak jeszcze jeden wjedzie do kolekcji. 
https://www.g-central.com/g-shock-g-squad-gbd-200sm-skeleton-bezel-and-band-parts-with-orange-or-purple-inner-case/

Wstawiałem czas temu w nowościach. Nie tobie jednemu ten pomarańczowy się podoba.. Fajny jest! Ale równie fajna będzie też wersja czerwona, już z normalnym paskiem i bezelem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem czerwoną, ale ta chyba do mnie bardziej przemawia. Jak się pojawi trzeba będzie obadać na żywo 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, -mrovka- napisał(-a):

Echh..gdyby to jeszcze miało inny dekielek :P - wiem, robie sobie wrogów :)

Jestem tego samego zdania, większość G-Shocków spoza linii Master of G mogłaby być naprawdę świetnymi zegarkami, gdyby nie te tłoczone dekle. Taki GG-1000, GR-B100, większość kostek... chyba szukali na siłę, czym te zegarki zepsuć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, clusca napisał(-a):

chyba szukali na siłę, czym te zegarki zepsuć

koszty koszt - a po drugie ieśli wszystkie byłby idealne to nie byłoby ciekawie :) bo skąd niby byś wiedział że masz coś lepszego :) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z jednej strony masz rację, z drugiej jednak nie do końca. Osobiście najpewniej miałbym znacznie więcej G, niż mam obecnie, bo te ich dekle mnie w pewnym sensie odrzucają. Dla niektórych modeli robię wyjątek, ale już wielokrotnie rezygnowałem z zakupu jakiegoś G-Shocka, bo miał ten wydmuszkowy tłoczony dekielek. A o to im przecież chodzi, żeby kupować, kupować, kupować... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, clusca napisał(-a):

Z jednej strony masz rację, z drugiej jednak nie do końca. Osobiście najpewniej miałbym znacznie więcej G, niż mam obecnie, bo te ich dekle mnie w pewnym sensie odrzucają. Dla niektórych modeli robię wyjątek, ale już wielokrotnie rezygnowałem z zakupu jakiegoś G-Shocka, bo miał ten wydmuszkowy tłoczony dekielek. A o to im przecież chodzi, żeby kupować, kupować, kupować... ;)

też wolałbym frezowane dekielki ale oni mają taką ilość model i taką sprzedaż i dlatego  podejrzewam że tłoczenie dekielków bardziej sie opłaca bo pewnie pasują jedne do wielu modeli a druga sprawa że ludzi niekupujących tylko z powodu wyglądu dekla jest pewnie bardzo mało - ogólnie te lepsze dekielki są przeznaczone dla bardziej wybitnych modeli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten ma w miarę spoko dekielek, że tak Wam wejdę w słowo. 45129d8895dd81711d8d82537a9cd6b1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, TomG80 napisał(-a):

Ten ma w miarę spoko dekielek, że tak Wam wejdę w słowo. emoji6.png45129d8895dd81711d8d82537a9cd6b1.jpg

szkoda że nie widać ogólnie dekielka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Teraz, murcins napisał(-a):

JKiEc8B.jpg

armia w szyku bojowym gotowa do działania :) a gdzie dwóch Generałów się podziało :) ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, unadarek napisał(-a):

armia w szyku bojowym gotowa do działania :) a gdzie dwóch Generałów się podziało :) ?

Na stanowisku  :)

SoLn14G.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
33 minuty temu, murcins napisał(-a):

Na stanowisku  :)

SoLn14G.jpg

super jak zawsze :) 👍😁

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość grzechu87

Pytanie, przy mudmasterze warto kupić gwg 100? Czy raczej dozbierac kasę i brać już 1000 lub jeszcze więcej dozbierac i 2000? Zegar by został na dłużej. Przeglądam forum i widzę że  koledzy @TomG80 @murcins mają właśnie 1000, 2000 a np kolega @rafalmosty przeskoczył z setki na tysiaka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 minut temu, grzechu87 napisał(-a):

Pytanie, przy mudmasterze warto kupić gwg 100? Czy raczej dozbierac kasę i brać już 1000 lub jeszcze więcej dozbierac i 2000? Zegar by został na dłużej. Przeglądam forum i widzę że  koledzy @TomG80 @murcins mają właśnie 1000, 2000 a np kolega @rafalmosty przeskoczył z setki na tysiaka...

Rzeczywiście przeskoczyłem z setki na tysiąca i jestem mega zadowolony. Uważam to za dobry krok, chociaż setka też była fajna, ale taka bardziej ,,delikatna”😉 Tysiąc to już jest brutal😎 Jest bardziej pancerny. Oprócz szafiru, to jeszcze śrubki na bezelu nie udają śrubek, a rzeczywiście nimi są. 

1EFE6E20-BEE2-4EBB-A455-3EBC340002E8.jpeg

D33AE5BE-A032-4619-9C44-983ABD42B373.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość grzechu87
Godzinę temu, rafalmosty napisał(-a):

Rzeczywiście przeskoczyłem z setki na tysiąca i jestem mega zadowolony. Uważam to za dobry krok, chociaż setka też była fajna, ale taka bardziej ,,delikatna”😉 Tysiąc to już jest brutal😎 Jest bardziej pancerny. Oprócz szafiru, to jeszcze śrubki na bezelu nie udają śrubek, a rzeczywiście nimi są. 

1EFE6E20-BEE2-4EBB-A455-3EBC340002E8.jpeg

D33AE5BE-A032-4619-9C44-983ABD42B373.jpeg

Dzięki wielkie, masz może nadgarstkowe jednego i drugiego? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi