TomcioMiki 63231 #58726 Napisano 20 Września 2022 W dniu 7.09.2022 o 14:32, TomcioMiki napisał(-a): Dzień dobry 😃 Mam nadzieję że dobry dział🤔 Podoba mi się coś takiego ,bezel i pasek do wymiany coś ktoś doradzi??🤗🤗 Ktoś mnie przelicytował 😒😒 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5690 #58727 Napisano 20 Września 2022 (edytowane) 2 godziny temu, Zibi8 napisał(-a): KingSS Nooo... bez jaj... Zapłaciłeś za to coś? Bo wygląda jak gratis dodawany do biszkoptów... w jednym takim dyskoncie... Edytowane 20 Września 2022 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zibi8 442 #58728 Napisano 21 Września 2022 10 godzin temu, Daito napisał(-a): Nooo... bez jaj... Zapłaciłeś za to coś? Bo wygląda jak gratis dodawany do biszkoptów... w jednym takim dyskoncie... No cóż ... "Każda potwora znajdzie swojego amatora" 😉. Mam wszystkie King'i ( bez dahood) i szkoda byłoby gdyby tego zabrakło w kolekcji 🤷 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5690 #58729 Napisano 21 Września 2022 (edytowane) 3 godziny temu, Zibi8 napisał(-a): Mam wszystkie King'i ( bez dahood) i szkoda byłoby gdyby tego zabrakło w kolekcji 🤷 A to rozumiem... z drugiej strony Casio coraz częściej wypuszcza modele dla ludzi którzy mają "wszystkie pozostałe" - w sensie dla kolekcjonerów bardziej - bo raczej u operatora koparki to słabo widzę ten model. Smutne jest to że zamiast poprawić jakość wyświetlacza, czy polimeru stosowanego na bezel i pasek, koncern woli "bawić się farbkami"... no ale widać tutaj też, w miejsce fascynatów wytrzymałych zegarków weszli księgowi... Edytowane 21 Września 2022 przez Daito literówka 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #58730 Napisano 21 Września 2022 (edytowane) 11 minut temu, Daito napisał(-a): bo raczej u operatora koparki to słabo widzę ten model Bo to model dla malarza - lakiernika Kolor, którym jest upaćkany kojarzy mi się z modną w dawnych latach lamperią. Na pewno taki odcień miałem w szkole podstawowej. Puszka bardziej sugeruje pisanie po murach, ale na zegarku jest lamperia Edytowane 21 Września 2022 przez Sol 1 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zibi8 442 #58731 Napisano 21 Września 2022 5 godzin temu, Daito napisał(-a): A to rozumiem... z drugiej strony Casio coraz częściej wypuszcza modele dla ludzi którzy mają "wszystkie pozostałe" - w sensie dla kolekcjonerów bardziej - bo raczej u operatora koparki to słabo widzę ten model. Smutne jest to że zamiast poprawić jakość wyświetlacza, czy polimeru stosowanego na bezel i pasek, koncern woli "bawić się farbkami"... no ale widać tutaj też, w miejsce fascynatów wytrzymałych zegarków weszli księgowi... Moim zdaniem "podstawowa" wersja KING'a, to typowy G-SHOCK ... prosty, niezniszczalny i tani ... kolejne serie, to już tylko zasługa księgowych😉. Ale znajdują się ludzie tacy jak my, którzy nadal to kupują, to po co wprowadzać kolosalne zmiany? Wystarczy "popaćkać" farbkami, podnieś cenę i nadal sprzedawać 🤷😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65866 #58732 Napisano 21 Września 2022 To nie zasługa księgowych, tylko speców od sprzedaży i marketingu. To oni decydują o tym, że firma ciapie farbą ten sam zegarek. Jak przestaniecie kupować kolejne, jednakowe „limitki” w różnych kolorach, to oni chwilę potem przestaną je wciskać na rynek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5690 #58733 Napisano 21 Września 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, Perpetuum Mobile napisał(-a): To nie zasługa księgowych, tylko speców od sprzedaży i marketingu. To oni decydują o tym, że firma ciapie farbą ten sam zegarek. Jak przestaniecie kupować kolejne, jednakowe „limitki” w różnych kolorach, to oni chwilę potem przestaną je wciskać na rynek. Racja ale moim zdaniem "popaćkanie farbą" to za mało aby nazwać zegarek "limitką" - chciałoby się powiedzieć: "kiedyś to były "limitki"... Edytowane 21 Września 2022 przez Daito 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 63231 #58734 Napisano 22 Września 2022 (edytowane) Dzień dobry wszystkim 🤗🤗🤗 mam pytanko gdzie mogę nabyć w miarę tanio podstawową wersję gwm 5610 z backlightem ? Pozdrawiam Edytowane 22 Września 2022 przez TomcioMiki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14506 #58735 Napisano 22 Września 2022 15 godzin temu, Daito napisał(-a): Racja ale moim zdaniem "popaćkanie farbą" to za mało aby nazwać zegarek "limitką" - chciałoby się powiedzieć: "kiedyś to były "limitki"... Mam nadzieje ze nie chodziłeś w tym białym. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5690 #58736 Napisano 22 Września 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, TomcioMiki napisał(-a): gwm 5610 z backlightem ? A są inne? 21 minut temu, revolta4 napisał(-a): Mam nadzieje ze nie chodziłeś w tym białym. Chodziłem - trochę złapał kolor... ale to się wyczyści "limitki" c.d. : Edytowane 22 Września 2022 przez Daito 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 63231 #58737 Napisano 22 Września 2022 (edytowane) 14 minut temu, Daito napisał(-a): A są inne? Chodziłem - trochę złapał kolor... ale to się wyczyści "limitki" c.d. : Te nowe nie mają ☹️☹️☹️ diody LED jeżeli się nie mylę zobacz to 🤔🤔 Edytowane 22 Września 2022 przez TomcioMiki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84673 #58738 Napisano 22 Września 2022 5 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5690 #58739 Napisano 22 Września 2022 12 minut temu, TomcioMiki napisał(-a): Te nowe nie mają ☹️☹️☹️ diody LED jeżeli się nie mylę zobacz to 🤔🤔 Podświetlanie mają na 100% negatyw ale z serii "U" - czyli tej "nowej" https://www.irisimo.pl/casio-gw-m5610u-1ber "Automatyczne podświetlenie EL Panel elektroluminescencyjny podświetla tarczę zegarka, aby zapewnić łatwą czytelność. Funkcja auto zapewnia automatyczne podświetlenie tarczy po przybliżeniu zegarka do twarzy. W zegarkach jest czujnik, który aktywuje się pod kątem 45 ° i oświetla tarczę zegarka. Możesz po prostu włączyć lub wyłączyć tę funkcję. Gdy automatyczny czujnik jest wyłączony, możesz włączyć podświetlenie, naciskając przycisk" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 63231 #58740 Napisano 22 Września 2022 29 minut temu, Daito napisał(-a): Podświetlanie mają na 100% negatyw ale z serii "U" - czyli tej "nowej" https://www.irisimo.pl/casio-gw-m5610u-1ber "Automatyczne podświetlenie EL Panel elektroluminescencyjny podświetla tarczę zegarka, aby zapewnić łatwą czytelność. Funkcja auto zapewnia automatyczne podświetlenie tarczy po przybliżeniu zegarka do twarzy. W zegarkach jest czujnik, który aktywuje się pod kątem 45 ° i oświetla tarczę zegarka. Możesz po prostu włączyć lub wyłączyć tę funkcję. Gdy automatyczny czujnik jest wyłączony, możesz włączyć podświetlenie, naciskając przycisk" Nie oto mi chodzi w starej wersji jest podświetlany od spodu cały panel a w nowej jest dioda z boku zobacz porównanie u Tomka na YouTube jest stara i nowa , Pozdrawiam 🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2240 #58741 Napisano 22 Września 2022 No tak jak w tych nowszych kostkach z BT, choćby w limitce Gorillaz którą miał w PL każdy 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 154693 #58742 Napisano 22 Września 2022 😎 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 56584 #58743 Napisano 22 Września 2022 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #58744 Napisano 22 Września 2022 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8976 #58745 Napisano 23 Września 2022 13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 154693 #58746 Napisano 23 Września 2022 Dobranoc🌙🌙🌙 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #58747 Napisano 23 Września 2022 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #58748 Napisano 24 Września 2022 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 154693 #58749 Napisano 24 Września 2022 😎 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #58750 Napisano 24 Września 2022 Jeszcze raz 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach