Sebak 3453 #60026 Napisano 12 Sierpnia 2023 Przed chwilą mierzyłem 9400 i niestety, za duży 😞 Trzeba znaleźć inny obiekt westchnień. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4489 #60027 Napisano 12 Sierpnia 2023 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4489 #60028 Napisano 12 Sierpnia 2023 (edytowane) 6 godzin temu, Sebak napisał(-a): Choruję ostatnio na niego. Zastanawiam się, czy warto dopłacić za karbonowy pasek? W jednym zdaniu (przeczytałem, że to zegarek nie dla Ciebie, ale powiem innym) NIE WARTO! Nie wiem jak i gdzie wpleciony jest ten CF i po co, ale pasek zużywa się i rysuje tak samo jak wersja zwykła. Rozumiem gdyby może jeszcze w bezel wpletli to CF. Wszystkie 9400 nawet te z Literką J klepane są w Tajlandii A teraz historia mojej świeżej przygody z Rangeman: Romek to jednak Romanos Pospolitos. 10 lat skutecznie opierałem się temu zegarkowi, ale w obliczu G jakim jest 9500 i w obliczu żółtej wersji 9400 postanowiłem złamać się. Pewnego dnia 8-8 przyszedł seryjny 9400Y. Miał przejść pustynną burzę, ale to za dużo dla Romana Y (Przesycił się i padł na twarz jak srka ptaka. Zainspirował mnie GWG-2000-1A5ER, ale jednak 9400Y w rzeczywistości nie nadaje się. Przestrzegam przed taką próbą połączenia. Baza zegarka czyli koperta zegarka i ramki LCD to nasycony żółty, a pasek camo CF to blady piaskowy - niestety to nie współgra ). Skończyło się tylko na operacji Samun. Ostatecznie wymieniony został bezel od wersji DCJ Camo, atrapy śrub bezela na srebrne, śruby paska na srebrne, pasek od wersji 9400-1B i szlufka na gumową chociaż rozważę jeszcze stalową w naturalnym kolorze stali... Ostatecznie jestem zadowolony z efektu końcowego. Zmodyfikowany Lipton, albo jajecznica zostaje, Edytowane 12 Sierpnia 2023 przez Burns 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7767 #60029 Napisano 12 Sierpnia 2023 Cześć Mam ten zegarek ze dwa - trzy lata, ustawia się radiowo, tylko że czas ustawia się jakieś 4 minuty do przodu. Zegarek działa dokładnie, ale nie pokazuje czasu który jest w Polsce, lecz czas+4 minuty. Trzeba to ustawić ręcznie? 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kubaarek 6459 #60030 Napisano 12 Sierpnia 2023 zrób kalibrację 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4489 #60031 Napisano 12 Sierpnia 2023 7 minut temu, kubaarek napisał(-a): zrób kalibrację Dadaj, że kalibrację wskazówek w opcji HT, bo WC w uproszczeniu kalibruje czas dla zegara cyfrowego czyli to co pokazują Ci te małe kółeczka i tam na bank masz zgodnie skalibrowany jak chwyci sygnał. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7767 #60032 Napisano 12 Sierpnia 2023 (edytowane) 36 minut temu, Burns napisał(-a): Dadaj, że kalibrację wskazówek w opcji HT, bo WC w uproszczeniu kalibruje czas dla zegara cyfrowego czyli to co pokazują Ci te małe kółeczka i tam na bank masz zgodnie skalibrowany jak chwyci sygnał. No właśnie że nie mam. Zegarek cyfrowy pokazuje tą samą godzinę co i analogowy, tyle, że nie jest ona prawidlowa. Edycja. Skorygowałem. Okazało się, Że trzeba uważnie czytać instrukcję. Dziękuję za porady Edytowane 12 Sierpnia 2023 przez Enkil 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8981 #60033 Napisano 12 Sierpnia 2023 Cześć Mam ten zegarek ze dwa - trzy lata, ustawia się radiowo, tylko że czas ustawia się jakieś 4 minuty do przodu. Zegarek działa dokładnie, ale nie pokazuje czasu który jest w Polsce, lecz czas+4 minuty. Trzeba to ustawić ręcznie?Zegarek, który pokazałeś na zdjęciu, to GA-100, a ten model nie ma kalibracji radiowej. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7767 #60034 Napisano 12 Sierpnia 2023 43 minuty temu, TomG80 napisał(-a): 3 godziny temu, Enkil napisał(-a): Cześć Mam ten zegarek ze dwa - trzy lata, ustawia się radiowo, tylko że czas ustawia się jakieś 4 minuty do przodu. Zegarek działa dokładnie, ale nie pokazuje czasu który jest w Polsce, lecz czas+4 minuty. Trzeba to ustawić ręcznie? Pokaż więcej Zegarek, który pokazałeś na zdjęciu, to GA-100, a ten model nie ma kalibracji radiowej. Zegarek ze sklepu ustawiłem na właściwą strefę czasową i Sam się ustawił na odpowiednią godzinę i minutę (+4), założyłem że to była kalibracja radiowa. Zapewne byłem w błędzie nie za bardzo lubię elektroniczne zegarki i nie wnikam w ich niuanse. Ten jest solidny i na codzienną orkę idealny, teraz jeszcze punktualny więc jest ok 0 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8981 #60035 Napisano 12 Sierpnia 2023 Zegarek ze sklepu ustawiłem na właściwą strefę czasową i Sam się ustawił na odpowiednią godzinę i minutę (+4), założyłem że to była kalibracja radiowa. Zapewne byłem w błędzie nie za bardzo lubię elektroniczne zegarki i nie wnikam w ich niuanse. Ten jest solidny i na codzienną orkę idealny, teraz jeszcze punktualny więc jest ok Tak, zazwyczaj zegarek Casio jest domyślnie ustawiony na strefę czasową dla Tokio (TYO) i po przestawieniu na naszą strefę czasową BER zegarek zaczyna wskazywać poprawny czas, bo fabryka wypuszcza zegarki z prawidłowo ustawionym czasem. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4489 #60036 Napisano 13 Sierpnia 2023 Swoją drogą wmówić sobie funkcję, której nie ma i to tak skutecznie, że działała przez 3 lata to lepsze niż przemiany, które działy się w Nowym Testamencie 🤣🤣🤣 18 godzin temu, Enkil napisał(-a): Cześć Mam ten zegarek ze dwa - trzy lata, ustawia się radiowo, 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10230 #60037 Napisano 13 Sierpnia 2023 21 godzin temu, Burns napisał(-a): W jednym zdaniu (przeczytałem, że to zegarek nie dla Ciebie, ale powiem innym) NIE WARTO! Nie wiem jak i gdzie wpleciony jest ten CF i po co, ale pasek zużywa się i rysuje tak samo jak wersja zwykła. (...) Czyli ten z CF też po około 3 latach ciągłego używania pęka przy klamerce? Jeśli tak, to faktycznie ten "karbon" w ich paskach nie ma sensu. Miałem chyba tylko raz taki pasek, z Rangemanem właśnie, ale nie miałem go wystarczająco długo, by to zweryfikować. 1 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Enkil 7767 #60038 Napisano 13 Sierpnia 2023 50 minut temu, Burns napisał(-a): Swoją drogą wmówić sobie funkcję, której nie ma i to tak skutecznie, że działała przez 3 lata to lepsze niż przemiany, które działy się w Nowym Testamencie 🤣🤣🤣 Dziś po wiesniacku:) 9 CZAS POD CZERWONĄ GWIAZDĄ . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4489 #60039 Napisano 13 Sierpnia 2023 6 godzin temu, Jogi napisał(-a): Czyli ten z CF też po około 3 latach ciągłego używania pęka przy klamerce? Jeśli tak, to faktycznie ten "karbon" w ich paskach nie ma sensu. Miałem chyba tylko raz taki pasek, z Rangemanem właśnie, ale nie miałem go wystarczająco długo, by to zweryfikować. No nie wiem, może podczas misji w Afganistanie wyszłaby jakaś przewaga. 🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84768 #60040 Napisano 13 Sierpnia 2023 5 godzin temu, Jogi napisał(-a): Czyli ten z CF też po około 3 latach ciągłego używania pęka przy klamerce? Jeśli tak, to faktycznie ten "karbon" w ich paskach nie ma sensu. Miałem chyba tylko raz taki pasek, z Rangemanem właśnie, ale nie miałem go wystarczająco długo, by to zweryfikować. Pewnie dopłacać się średnio opłaca. Mam już 5 lat gw 9400 DCJ i chociaż pasek pęka to póki co się trzyma jeszcze a akurat zegarek używam często do prac w domu. Chociaż muszę przyznać że w gdf 100 oprócz podrapań czy zmiany koloru pasek nigdzie nie popękał. 2 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 154972 #60041 Napisano 14 Sierpnia 2023 😎 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przemekw 944 #60042 Napisano 14 Sierpnia 2023 X-treme 😎 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shnosnas 9 #60043 Napisano 14 Sierpnia 2023 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shnosnas 9 #60044 Napisano 14 Sierpnia 2023 (edytowane) Witam. Po 9 latach bezproblemowego używania GW-A1000FC zaczęła szwankować wskazówka sekundnika - czasem działa, czasem stoi - nie ma reguły (oczywiście solar naładowany). Dało mi to bodziec do kupna G-SHOCKa smartwatcha, bo tych funkcji zawsze mi brakowało, a jako użytkownik g-shocków od 30 lat, nie mogłem nagle przeskoczyć na jakiegoś samsunga. Kupiłem GBD-H2000-1B i jak na razie jestem bardzo zadowolony. Niczym nie ustępuje standardowym smartwatchom, a mam nadzieję, że posłuży kilka lat. Do wad można zaliczyć brak możliwości wyboru, które powiadomienia pojawiają się na ekranie (po prostu zegarek jest klonem telefonu) oraz dosyć okrojone funkcje sportowe (jest bieganie, pływanie, rower itd ale nie ma np. rolek). Teraz tylko muszę sprzedać zalegający A1000. Edytowane 14 Sierpnia 2023 przez shnosnas 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz9a 20225 #60045 Napisano 15 Sierpnia 2023 16 godzin temu, shnosnas napisał(-a): Dało mi to bodziec do kupna G-SHOCKa smartwatcha, bo tych funkcji zawsze mi brakowało, a jako użytkownik g-shocków od 30 lat, nie mogłem nagle przeskoczyć na jakiegoś samsunga. 16 godzin temu, shnosnas napisał(-a): Niczym nie ustępuje standardowym smartwatchom A miałeś kiedyś smartwatch od Samsunga? Bo ja miałem i te smart G-Shocki pod względem funkcjonalności i działania to nawet mu do pięt nie dorastają... Casio pod tym względem jest niestety 100 lat za murzynami 😉 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTR 5097 #60046 Napisano 15 Sierpnia 2023 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jestem_w_shocku 4953 #60047 Napisano 15 Sierpnia 2023 17 Jutro to dziś - tyle że jutro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shnosnas 9 #60048 Napisano 15 Sierpnia 2023 4 godziny temu, mariusz9a napisał(-a): A miałeś kiedyś smartwatch od Samsunga? Bo ja miałem i te smart G-Shocki pod względem funkcjonalności i działania to nawet mu do pięt nie dorastają... Casio pod tym względem jest niestety 100 lat za murzynami 😉 No nie miałem. Mój syn ma. Ale ja mam sentyment do G-Shock - musiałem wybrać tak. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11574 #60049 Napisano 15 Sierpnia 2023 12 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 63694 #60050 Napisano 17 Sierpnia 2023 Hejka 🤗 jak myślicie oryginalny "Dragonball" 🤔🤔🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach