Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

22 godziny temu, Klincz napisał(-a):

Zegarek to nie T-shirt, koszula, spodnie, czy buty.

22 godziny temu, Klincz napisał(-a):

Ale ja już jestem na etapie kobiety, która dobiera kolczyki i bransoletki do koloru butów i łachów na grzbiecie :D

Zgodzę się ALE ta reguła nie dotyczy, moim zdaniem g-shock'ów - lubię "G" w każdym kolorze pod warunkiem że to kolor czarny...:ph34r:

Kolorowe zwykle są ładne przez chwilę bo łapią przebarwienia - no chyba że cel czystko kolekcjonerski zakupu - ale ja noszę wszystko co mam czasem i "serce boli" jak kolor robi się brudny, albo inny... 

Casio powinno popracować nad technologią barwienia i trwałości kolorów w polimerach - podobnie jak nad jakością i "twardością" stali z której wykonuje urządzenia swoje - jest sporo bardzo precyzyjnie zrobionych modeli, ze świetnymi mechanizmami od Casio - które sporo tracą już po kilku założeniach... a szkoda. 

PXL-20260827-130852497.jpg

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo się polubiliśmy... choć to chyba najdziwniejszy g-shock jaki gościł na moim nadgarstku; 

Niby wygląda na mały - a ma 44mm średnicy i tarczę nieco większą niż GWG-2000 (wiem bo mam).

Niby okrągły - a cholernie przypomina budową kostkę, które były dotąd moimi ulubionymi "G" 

Niby elegancki a ma pazur - niby ma pazur - ale wygląda grzecznie - niby jest zrobiony prosto - ale jak się przyjrzy mu dokładniej to widać że każdy detal jest tutaj dopracowany i przemyślany a jakość wykonania może naprawdę pozytywnie zaskoczyć... Bardzo ładny i przyjemny w/g mnie zegar - może na budowę nie koniecznie bym go ubrał, ale do wszelkich mniej drastycznych zajęć, po obiad u teściowej, nadaje się na łapsko w sam raz - i choć nie wiem czy dane mi będzie się nim długo cieszyć bo Szanowna moja już dwa razy go przymierzała i uznała że "świetnie leży na jej nadgarstku" to gorąco polecam...

PXL-20260829-104326534.jpg

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, Daito napisał(-a):

Bardzo się polubiliśmy... choć to chyba najdziwniejszy g-shock jaki gościł na moim nadgarstku; 

Niby wygląda na mały - a ma 44mm średnicy i tarczę nieco większą niż GWG-2000 (wiem bo mam).

Niby okrągły - a cholernie przypomina budową kostkę, które były dotąd moimi ulubionymi "G" 

Niby elegancki a ma pazur - niby ma pazur - ale wygląda grzecznie - niby jest zrobiony prosto - ale jak się przyjrzy mu dokładniej to widać że każdy detal jest tutaj dopracowany i przemyślany a jakość wykonania może naprawdę pozytywnie zaskoczyć... Bardzo ładny i przyjemny w/g mnie zegar - może na budowę nie koniecznie bym go ubrał, ale do wszelkich mniej drastycznych zajęć, po obiad u teściowej, nadaje się na łapsko w sam raz - i choć nie wiem czy dane mi będzie się nim długo cieszyć bo Szanowna moja już dwa razy go przymierzała i uznała że "świetnie leży na jej nadgarstku" to gorąco polecam...

PXL-20260829-104326534.jpg

Calkowicie się  z Tobą zgadzam. Też go mam tylko z zieloną tarczą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, Wamo napisał(-a):

20260829_161734.jpg

Brat cioteczny :D

IMG_20260830_091938.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMG_20260831_155244451_HDR~2.jpg

W dniu 30.08.2026 o 09:37, Mirosuaw napisał(-a):

Brat cioteczny :D

IMG_20260830_091938.jpg

W nim idzie ustawić format daty 🤔🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, TomcioMiki napisał(-a):

W nim idzie ustawić format daty 🤔🤔🤔

Zgadza się. GW-5000U, w przeciwieństwie do GW-5000, daje taką możliwość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, Mirosuaw napisał(-a):

Dzięki 🤗 🤗 🤗 

13 minut temu, Mirosuaw napisał(-a):

Ale stalowy nie jest 🤔🤔🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś realne zdjęcia GW 9500MH 5ER? Bo ciekawy jestem tego brązowego a póki co widzę same stockowe albo rendery

G-SHOCK MASTER OF G LAND MUDMAN - MASTER IN HORIZON - GW 9500MH 5ER Zegarek Męski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi