Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Może i racje i ten patent nie zdałby egzaminu ale da się duży zegar "osadzić" na łapie zeby nie było tego efektu "klocka"

Da sie... Podnosząc mocowania wzgledem koperty :D

no i nie przesadzajmy z tym "ciężkim zegarem" bo MT-G wcale jakoś specjalnie ciężki nie jest.

Lekki też nie, ale wpływ na to ma tez jego wysokość, a jest wysoki/gruby. Sa zegarki ciezkie, duze talerze, ale bardziej płaskie Edytowane przez Kot20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś i wczoraj tak. Trzeba podładować akumulator, więc dwa dni z rzędu ten sam. Póki co jest BATT

24e5c4cab561c66defe350ed995a3a50.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Św. Gral i św, Gral no i św. Gral :-)

D71_4435.jpg

Casio - GW-9400, PRW-6600, GMW-B5000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da sie... Podnosząc mocowania wzgledem koperty :D

Lekki też nie, ale wpływ na to ma tez jego wysokość, a jest wysoki/gruby. Sa zegarki ciezkie, duze talerze, ale bardziej płaskie

Jakby to powiedzieć... "co Ty tam wiesz" :D poznaj proszę zegarek Invicta Reserve 0741, w zasadzie niemożliwe do kupienia automatyczne chrono oficjalnie 47mm średnicy ale z koronką ma 51mm, waga z bransoletą (jest z pełnych ogniw) to prawie 0,5kg, na łapie leży zdecydowanie lepiej niż MT-GS, jedyny minus to jak na spacer z psem go zabieram to skręcamy tylko w lewo... ;)

DSC06983.jpg

Przy MT-GS wygląda tak:

DSC06986.jpg

Na nadgarstku

Invicta:

DSC06982.jpg

MT-GS:

DSC06984.jpg

No i żeby nie było że MTG jest "wyższy":

DSC06980.jpg

Jak się chce to się da zrobić ciężki zegar który jest duży i dobrze leży... no i g-shocki to wcale nie sa duze zegarki :P:D :D

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i powiedz szczerze Daito czy nie "ciągnie" na boki bardziej niz MTG przez wyzszy srodek ciężkości?

Zdjecia bardzo fajne :) zresztą ta Invicta tez niezła. Gdyby w MTG nie zmieniajac punktu mocowań do koperty, zmienic jedynie grubość pierwszego ogniwa tak żeby wypełniło tą wolna przestrzeń mogłoby być troszke lepiej. Po zdjeciach widze, że to co w w MTG jest juz bransoletą w Invikcie jest jeszcze kopertą.

W MTG nie bardzo tak mozna bo jak przystało na G musi wytrzymac przykładowo nacisk samochodu:)

( lub jakikolwiek inny nacisk, traktor, tir... :P)

Mozesz spokojnie po nim przejechac autem,gdyby było tak jak w Invikcie ramiona koperty mogłyby tego nie wytrzymać:)

Edytowane przez Kot20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek, za małe na Ciebie  :D

Poważne bym się zastanowił nad jakimś U-Boat-em, no bo Diesel-a pewnie nie będziesz chciał  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i powiedz szczerze Daito czy nie "ciągnie" na boki bardziej niz MTG przez wyzszy srodek ciężkości?

Powiem Ci że nie, na łapie zegarek leży może nie jak przyklejony, ale bardzo dobrze, jedyny minus jest taki że jak jest bransoleta za luźno to czuję koronkę, ale też  nie tak jak to było w GPW który pomimo że w porównaniu z Invicta nic nie ważył to potrafił koronką zaczerwienienie na łapie wyrzeźbić.

W MTG nie bardzo tak mozna bo jak przystało na G musi wytrzymac przykładowo nacisk samochodu:)

( lub jakikolwiek inny nacisk, traktor, tir... :P)

Mozesz spokojnie po nim przejechac autem,gdyby było tak jak w Invikcie ramiona koperty mogłyby tego nie wytrzymać :)

No tyle że wydaje mi się że w zegarku zdecydowanie ważniejsza jest wygoda noszenia niż to czym możesz po nim przejechać - nawet jeśli mówimy o g-shock'u, a zwłaszcza jeśli mówimy o g-shock'u za kilka tysięcy PLN.

Moim skromnym zdaniem linia "premium" jest trochę przekombinowana, para poszła w wygląd, a zapomniano o funkcjonalności - większość tych zegarków można nosić jak się ma łapę jak norweski drwal...

Piotrek, za małe na Ciebie  :D

Poważne bym się zastanowił nad jakimś U-Boat-em, no bo Diesel-a pewnie nie będziesz chciał  :P

Tomek zdziwiłbyś się ale ostatni weekend z Ray'em na łapie pomykałem i wcale mi nie przeszkadzało że ma 41mm średnicy :D Wracam do tezy że MT-G to żaden g-shock, prawdziwy "G" to ten z wyświetlaczem, a zegarek żeby był fajny wcale nie musi być duży. :D

Edytowane przez Daito

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez nie planuje jeździć po nim samochodem :P

Zobacz jakie szpary mam GDX,a nie jest to żaden premium, to dopiero lipa :D

ale też nie tak jak to było w GPW który pomimo że w porównaniu z Invicta nic nie ważył to potrafił koronką zaczerwienienie na łapie wyrzeźbić.

Mialem, tragedia..

jedyny minus to jak na spacer z psem go zabieram to skręcamy tylko w lewo... ;)

Musisz wtedy wrzucać MTG na prawą :D

post-93923-0-08418000-1487782638_thumb.jpg

post-93923-0-89965700-1487782827_thumb.jpg

Edytowane przez Kot20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz jakie szpary mam GDX, to dopiero lipa :D

Może pianką montażową wypełnij  :P

Casio - GW-9400, PRW-6600, GMW-B5000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz wtedy wrzucać MTG na prawą :D

Spoko spoko - mam kilka zegarków które mogą swobodnie konkurować z invicta - a jeśli chodzi o równowagę to ze cztery MTG bym musiał wrzucić, a to niewygodne wysoce jak się ma zegarki od nadgarstka do łokcia :D

Zobacz jakie szpary mam GDX,a nie jest to żaden premium, to dopiero lipa :D

No bo pasek masz luźno - jakbyś na bezdechu założył to by szpar nie było :D :D :D a poważnie mówiąc może jednak "skrzydełka" znane z 7900 i GWG to nie jest taki głupi pomysł ;)

Edytowane przez Daito

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DAITO no skrzydełka w GWG robią mega robotę Ci powiem :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pracy ....

Przy tym zegarku powinny być okulary a w zasadzie maska spawalnicza i np. pilnik, szlifierka a nie przybory biurowe  :P

DAITO no skrzydełka w GWG robią mega robotę Ci powiem :D

Dlatego sprzedałeś?  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy tym zegarku powinny być okulary a w zasadzie maska spawalnicza i np. pilnik, szlifierka ...

A to dlatego Tomasz sobie go kupiłeś :P

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to dlatego Tomasz sobie go kupiłeś :P

Myślałem że wrócę na produkcję ale prezes mnie nie lubi i zmusił do noszenia marynarki z innymi tego konsekwencjami  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy tym zegarku powinny być okulary a w zasadzie maska spawalnicza i np. pilnik, szlifierka a nie przybory biurowe

Dlatego sprzedałeś? :D

No wiem, że Ci się podoba, wiem wiem

Pozdrawiam, Matej ☺

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No bo pasek masz luźno - jakbyś na bezdechu założył to by szpar nie było :D

:D a wieczorem amputacja, albo sama by odpadła :D

Jezeli chodzi o skrzydełka, to znowu podam przyklad Dw8300 ( tego zegarka chyba projektanci wogole nie przymierzali, zachwyceni efektem wizualnym :)))) gdzie dopiero jak je odkrece to zegarek leży na łapie w miare spoko, natomiast jak są i zacisne pasek to zegarek startuje w kosmos, dekielek odrywa sie od nadgarstka i caly sikor za wszelka cene chce sie przekręcić na bok nadgarstka :) Ciagnie jak cholera, a jak chce sie sprawdzic godzine to najpierw trzeba go przekręcić.

Za to bliźniaczy model Dw8150 który nie ma tych skrzydełek ale za to pasek jest fajnie wyprofilowany, lezy tak dobrze, że mozna zapomniec, że sie go ma na ręce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a poważnie mówiąc może jednak "skrzydełka" znane z 7900 i GWG to nie jest taki głupi pomysł ;)

Potwierdzam. Skrzydełka rewelacyjnie sprawdzają się jako wypełnienie między stosunkowo dużym zegarkiem, a chudym nadgarstkiem. Pamiętam, jak sam się zdziwiłem, że GW-7900 jest wygodniejszy i lepiej leży od kilku innych mniejszych G-Shocków.

"So next time someone complains that you have made a mistake, tell him that may be a good thing. Because without imperfection, neither you nor I would exist."  Stephen Hawking

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi