Matej 448 #47001 Napisano 1 Listopada 2018 Dziś MTG-S1000D-1A4 Wysłane przy użyciu Tapatalka 0 http://www.youtube.com/c/MatejMatejGshock http://matejmatejgshock.90.plhttps://patronite.pl/MatejMatejGshock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #47002 Napisano 1 Listopada 2018 (edytowane) Hejka, mam pytanko do użytkowników dw 5600 - po ilu latach musieliście wymienić baterię ? Dziękówa mój ma już ponad 5 lat i nic nie wskazuje na to, żeby zanosilo się na wymiane w nim ogniwa fabrycznego.i teraz zobaczyłem na amazon uk. 'nowy' dw5600 jest zmiana tłoczonego dekielka na calkiem nowy dekielek frezowany laserem, a i jest zmiana w opakowaniu, zamiast kartonika i ten model tak jak inne G dostal metalowa puszke, cena bardzo korzystna 56 funtow,..tak, tak kupiłem w tym momencie, od 12 listopada będzie już trzecim 5600 w mojej szafie..hi..hi.. Edytowane 1 Listopada 2018 przez starzec 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #47003 Napisano 1 Listopada 2018 (edytowane) Pozwólcie, że podzielę się z Wami ciekawostką, na którą natrafiłem przypadkiem. Jest strona serwisowa, prawdopodobnie tylko dla pracowników serwisów Casio, na której można dla danego modelu znaleźć listę części zamiennych i ich kody. Na razie to jedyna w praktyce przydatna funkcjonalność, jaką odkryłem. Ponadto są podane stany magazynowe, ale nie jest powiedziane, gdzie one się znajdują (Europa, Japonia?) W pole "Model Name Key" wpisujemy nazwę modelu, klikamy "Select Go", na następnej stronie zatwierdzamy wybór lub wybieramy inną wersję kolorystyczną z rozwijanej listy na górze, klikamy znowu "Select Go" i voila: wyświetla się lista części zamiennych dla danego modelu. Po kliknięciu w dany numer części odsyła ona do strony, gdzie podane są inne modele, do których ona też pasuje - tutaj właśnie odnajduję dla nas, jako pasjonatów marki, praktyczną przydatność tego serwisu. UWAGA: Nie klikamy na dole w ">Return to the Top Menu.", bo wyjdziemy do strony logowania i będzie po ptakach. https://www.servicecasio.com/web/newpf2/index.php Miłej zabawy. EDYTA: Jeśli w kolumnie NLA przy danej części jest na czerwono w tabeli NLA (No Longer Available), to znaczy, że dana część nie jest już produkowana. Edytowane 1 Listopada 2018 przez TomG80 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4486 #47004 Napisano 1 Listopada 2018 Superr!Teraz widzę, że moje części nadal niezamówione - hahaha 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #47005 Napisano 1 Listopada 2018 Superr!Teraz widzę, że moje części nadal niezamówione - hahaha Prace intensywnie trwają. )) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4486 #47006 Napisano 1 Listopada 2018 Daj znać, zobaczmy po śrubkach czy aplikacja działa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master_of_G 45 #47007 Napisano 1 Listopada 2018 Hejka.. 24.11 w sobotę o 16ej planujemy kolejne G-spotkanie w Wawie, BierHalle Hala Koszyki, Koszykowa 63.Jeśli będzie ktoś chętny się spotkać, napić piwka i pomacać swoje G, to zapraszamy. Dajcie mi tylko na tydzień wcześniej znać na priv, bo muszę zarezerwować stoliki na konkretną ilość osób. Pozdro. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skarszewiak 0 #47008 Napisano 1 Listopada 2018 Mój Casio Wysłane z mojego G8441 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #47009 Napisano 1 Listopada 2018 Mój CasioMój też. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #47010 Napisano 1 Listopada 2018 jedna pare blizniakow już mam 2x gw-m5610,a za chwile będzie druga podobna para dw5600e..ten już ma za soba , wiec jest troche wyslizgany ..mam go od rana na lapie i tak sobie patrze..a po co pod litera N jest ta biala kropka? jakiś tajny kod masoński? dobra wiem,ze i wy nie wiecie, a doktoratu z tego nie będziemy pisać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bartq88 3 #47011 Napisano 1 Listopada 2018 (edytowane) Pytanie laika, czym różni się pasek i bezel z żółtego GW-M5630E-9JR od G-5600A-9? Edytowane 1 Listopada 2018 przez bartq88 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #47012 Napisano 1 Listopada 2018 (edytowane) Szlufką Edytowane 1 Listopada 2018 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RedSiedemosiem 2 #47013 Napisano 2 Listopada 2018 Pozwolę się nie zgodzić z wami Panowie.. Czasem warto jest pokombinować, chociażby dla takiego efektu jak ponizej (...)Czasem warto tez lekko stiuningować kostkę żeby nabrała jeszcze lepszego wygladu niż wersja oficjalna wypuszczona przez Casio. GitBit - Ty jestes mistrzem estetyki i masz po prostu fantazje. A poza tym, u Ciebie nic niczego nie udaje - to sa po prostu modele, ktore nigdy nie weszly do seryjnej produkcji :D 0 Kupie ciekawe kolorystycznie kwadraciaki DW/GXX-5XXX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #47014 Napisano 2 Listopada 2018 Wiesz ja po prostu cenie sobie indywidualizm, mam też tak że jak coś pozmieniam, ulepszę pod siebie to bardziej się z tym zżywam emocjonalnie ale nie jest to regułą 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #47015 Napisano 3 Listopada 2018 (edytowane) oto drugi z blizniakow, teraz dotarl, wiec tak..dekiel z tylu niestety jest starego typu, a wiec wytłaczany tu amazon ma nieaktualne fotki,ale nie problem, ale okragla puszka jest w komplecie, niespodzianka jest sam pasek, otoz jest miekki, nawet powiedziałbym bardzo miekki, w stylu gw-5610 i gw5000, i jeszcze cos..tajemnicza kropka pod litera N jest wieksza,a pod szklem powiekszajacym okazało się ze to dwie litery DH,a wiec tajemnica jest nadal i to jeszcze wieksza niż dotychczas dw5600e-1ver- Edytowane 3 Listopada 2018 przez starzec 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2530 #47016 Napisano 3 Listopada 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #47017 Napisano 3 Listopada 2018 Marek, fajnie to poskładałeś :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #47018 Napisano 3 Listopada 2018 Dupeczki trzy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
denver47 2530 #47019 Napisano 3 Listopada 2018 Marek, fajnie to poskładałeś :-)Dzięki:) pomagał mi dwuletni szerszeń... Powoli wymięka i może niedługo pójdzie spać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4486 #47020 Napisano 3 Listopada 2018 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #47021 Napisano 3 Listopada 2018 Widzę, że też odczuwasz brak bezela do AW-570? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4486 #47022 Napisano 4 Listopada 2018 Tak, jestem 1 pierwszym właścicielem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #47023 Napisano 4 Listopada 2018 Dupeczki trzy ,..bardzo apetyczne jak na trzydziestolatki, brunetka, i ruda, a i ta blondynka niczego sobie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klosek19 0 #47024 Napisano 4 Listopada 2018 Witajcie,dostałem od żony w prezencie pięknego G-shocka GAX-100B-1AER. I mam do was 2 pytania. Pierwsze standardowo o instrukcję PL A drugie to czy jest możliwość zmienić w ekranie wyświetlania daty z czarnego tła i białych liter na białe tło i czarne litery czy to już zależy tylko od modelu ?Trochę słabo widoczne jest to w obecnej konfiguracji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ShoRtie 1611 #47025 Napisano 4 Listopada 2018 Witaj i gratulacje fajnego prezentu Na 2gie pytanie odp, że nie zmienisz tego w "menu" zegarka jedynie trzeba by rozebrac zegarek i kupić moduł z innej wersji kolorystycznej albo samemu przerabiać wymieniając folie polaryzacyjną. 0 GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach