Gość Kwiatek #52426 Napisano 8 Września 2020 Tomek co to za referencja? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #52427 Napisano 8 Września 2020 DW-5030C-1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #52428 Napisano 8 Września 2020 Super ta kostka! Gratulacje. Ja liczę na to że uda mi się kupić w końcu 5k. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #52429 Napisano 8 Września 2020 (edytowane) Dzięki. GW-5K czasem wypływa ale ceny zazwyczaj na poziomie 1k (i więcej) za używki , nie lepiej ci wziąć nowego z eBay (za niewiele więcej) u sprawdzonego sprzedawcy (link chłopaki niedawno podsyłali). Edit Jednak nie , aktualnie nie ma go w ofercie 🙁 Edytowane 8 Września 2020 przez GTB 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #52430 Napisano 8 Września 2020 1 godzinę temu, GTB napisał: Jednak nie , aktualnie nie ma go w ofercie 🙁 No właśnie o to chodzi... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5841 #52431 Napisano 8 Września 2020 1 godzinę temu, GTB napisał: GW-5K czasem wypływa ale ceny zazwyczaj na poziomie 1k (i więcej) za używki , nie lepiej ci wziąć nowego z eBay (za niewiele więcej) u sprawdzonego sprzedawcy (link chłopaki niedawno podsyłali). Jakbym miał dzisiaj kupować GW-5K to mocno bym się zastanawiał czy aby nie lepiej wziąć GWM-B5k w pozytywie i na pasku, powodem jest wyświetlacz - co prawda nie miałem wątpliwej przyjemności trafić na GW-5K z kiepskim kontrastem, ale uświadomiliście mi że to jest możliwe - GWM maja zdecydowanie lepszą powtarzalność jeśli chodzi o czytelność a dla mnie to sprawa priorytetowa. "Lekko" bym się wqrwił jakbym wydał tysiaka i dostał zegarek z kiepskim wyświetlaczem... 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35473 #52432 Napisano 8 Września 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #52433 Napisano 8 Września 2020 (edytowane) 28 minut temu, Daito napisał: Jakbym miał dzisiaj kupować GW-5K to mocno bym się zastanawiał czy aby nie lepiej wziąć GWM-B5k w pozytywie i na pasku, powodem jest wyświetlacz - co prawda nie miałem wątpliwej przyjemności trafić na GW-5K z kiepskim kontrastem, ale uświadomiliście mi że to jest możliwe - GWM maja zdecydowanie lepszą powtarzalność jeśli chodzi o czytelność a dla mnie to sprawa priorytetowa. "Lekko" bym się wqrwił jakbym wydał tysiaka i dostał zegarek z kiepskim wyświetlaczem... GMW (przynajmniej dla mnie) na pasku wygląda słabo - ten zegarek kompletnie wygląda tylko z bransoletą , a czy jest godną alternatywą dla GW-5K ? Moim zdaniem nie , jest nowszy , bardziej zaawansowany technicznie ale brakuje mu "skromności" czyli tego co w GW-5k cenię sobie najbardziej. Edytowane 8 Września 2020 przez GTB 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5841 #52434 Napisano 9 Września 2020 8 godzin temu, GTB napisał: GMW (przynajmniej dla mnie) na pasku wygląda słabo - ten zegarek kompletnie wygląda tylko z bransoletą , a czy jest godną alternatywą dla GW-5K ? Moim zdaniem nie , jest nowszy , bardziej zaawansowany technicznie ale brakuje mu "skromności" czyli tego co w GW-5k cenię sobie najbardziej. Racja - choć akurat z tym fragmentem o pasku bym polemizował - jednak pomimo że , mówiąc delikatnie, nie przepadam za nowymi "G" z blaszanymi obudowami, zastanawiałbym się między tymi dwoma modelami - lubię dobrze zrobione, czytelne wyświetlacze i obawiam się że gdybym trafił na GW-5K z takim wyświetlaczem jak ma moja Szanowna w GW-M5610, pluł bym sobie w brodę że nie wziąłem "blaszaka" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #52435 Napisano 9 Września 2020 Czytelność nowych gmw jest lepsza fakt.. Ale tak jak Tomek pisze, królem (również moim) jest GW-5000. Jego papierowo białe tło LCD, w porównaniu z sinym w nowych STNach jst zdecydowanie ładniejsze, przyjemniejsze dla (mojego) oka. I w sumie też ma bdb kontrast.. Przynajmniej mój. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #52436 Napisano 9 Września 2020 Odkąd kupiłem swoją pierwsza kostkę, czyli dw5600bb, która siadła mi mocno tez powoli zaczyna mi chodzić po głowie gw5000. Rozmiarowo ten zegarek jest dla mnie idealny i tak jak kiedyś nie mogłem patrzeć na kostki, to teraz człowiek jakoś dojrzał do ich wyglądu i ta 5k naprawdę na zdjęciach zaczyna cieszyć oko. No i na dodatek nigdy nie miałem nic z zakręcanym deklem, co dodatkowo kusi. Szkoda tylko, ze jest taki problem z jej dostępnością z tego co teraz widzę... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #52437 Napisano 9 Września 2020 10 godzin temu, Daito napisał: 9 godzin temu, GTB napisał: 45 minut temu, p.r.p. napisał: Tak jak mówi Tomek, mimo wszystko chciałbym na początek swojej "przygody" GW-5000 Może w końcu kiedyś się uda... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #52438 Napisano 9 Września 2020 Tego wam życzę panowie Kwiatek i Kacprzak. GW-5000 jest król, jak szczupak jest król wód! 🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #52439 Napisano 9 Września 2020 Może jakieś zamówienie z zagranicznej strony byśmy wspólnie zrobili? Ktoś chyba podawał link, gdzie można dorwać nówkę w miarę rozsądnej cenie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #52440 Napisano 9 Września 2020 4 minuty temu, kacprzak1991 napisał: Może jakieś zamówienie z zagranicznej strony byśmy wspólnie zrobili? Ktoś chyba podawał link, gdzie można dorwać nówkę w miarę rozsądnej cenie Już ich tam nie ma. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #52441 Napisano 9 Września 2020 Trzeba obserwować , przed tym wariactwem z pandemią miał w ciągłej ofercie (zawsze "tylko" jedną sztukę 😉) , ostatnio znów się pojawiła i jak widać szybko znikła. Podejrzewam , że lada moment znów wypłynie skoro widzi popyt na ten towar. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #52442 Napisano 9 Września 2020 Bardziej martwiłbym się tym, że cena może już być inna. Jakiś czas temu GXW-56 był w okolicach 800 PLN, teraz około 3k 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #52443 Napisano 9 Września 2020 @clusca Mistrzu okazji! Nie ma gdzieś w internetach GW-5K? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #52444 Napisano 9 Września 2020 No właśnie jak na lekarstwo. Było ostatnio kilka ogłoszeń na ebay z GW-5000 z Japonii, który wychodził po opłatach porównywalnie do tego z Dutyzerostore, ale wszystko poznikało. @GTB, dobrze prawi, sprawdzać ebaya od czasu do czasu, może się trafi. Jak coś znajdę, to dam znać oczywiście Ewentualnie nieco drożej: https://www.chrono24.pl/casio/g-shock-gw-5000-1jf-tough-solar-multiband-6--id14146005.htm. Zapytać sprzedawcę, czy odliczy japoński VAT (zdaje się 8%), zawsze trochę taniej wyjdzie. Niestety po naszych opłatach wyjdzie wtedy coś w okolicy 1500 PLN. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35473 #52445 Napisano 9 Września 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #52446 Napisano 9 Września 2020 3 godziny temu, clusca napisał: Ewentualnie nieco drożej: https://www.chrono24.pl/casio/g-shock-gw-5000-1jf-tough-solar-multiband-6--id14146005.htm. Zapytać sprzedawcę, czy odliczy japoński VAT (zdaje się 8%), zawsze trochę taniej wyjdzie. Niestety po naszych opłatach wyjdzie wtedy coś w okolicy 1500 PLN. To może jednak poczekać na tego z ebay bez większych kombinacji... oby się jeszcze pojawiły! Dzięki w ogóle! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35473 #52447 Napisano 9 Września 2020 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14540 #52448 Napisano 9 Września 2020 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #52449 Napisano 9 Września 2020 Piękna jest ta C-etka.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adventure 670 #52450 Napisano 10 Września 2020 Tego wam życzę panowie Kwiatek i Kacprzak. GW-5000 jest król, jak szczupak jest król wód! Generalnie fajny jest. Ale...Częściej na ręce mam DW-5600e. Lżejszy, wygodniejszy i przylega do nadgarstka. A jak 5K wrzuciłem na bazar na drugim forum, tak ze dwa miesiące temu, to nikt się nie palił do zakupu. No to już mi się odwidziało Edit: zapomniałem dodać, że intuicyjność obsługi bez porównania na korzyść DW. Lekkość wciskania klawiszy też. No i dźwięki słyszalne dla ludzkiego ucha Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach