Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Gdyby ktoś znalazł nowego g9000 w cenie mniej niż 349zł wysyłka najdalej z Europy niech da znać :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Umarł król, niech żyje król.
Zamienił stryjek siekierkę na kijek
6a6b171b3abfabbb5cf11e7d62a4c9b0.jpg

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jak wrażenia? Jakby coś, to jak wiesz najprawdopodobniej będę miał czarnego MTG-S1000 na sprzedaż - możesz naprawić błąd, jeśli uznasz, że stary lepszy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
55 minut temu, clusca napisał:

I jak wrażenia? Jakby coś, to jak wiesz najprawdopodobniej będę miał czarnego MTG-S1000 na sprzedaż - możesz naprawić błąd, jeśli uznasz, że stary lepszy ;)

Nie no, ta wersja kolorystycznie bardziej mi się podoba, więcej czerwieni i pasek w wersji B też akurat lepiej pasuje niż bransoleta (MSZ oczywiście), więc raczej do S-ki nie wrócę, no przynajmniej na razie :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie pasek się również podoba w tym modelu, ale na bransolecie MZ wygodniej. Jakoś mi na pasku ta wersja jeździła tam i z powrotem wokół nadgarstka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 minut temu, clusca napisał:

Mnie pasek się również podoba w tym modelu, ale na bransolecie MZ wygodniej. Jakoś mi na pasku ta wersja jeździła tam i z powrotem wokół nadgarstka ;)

Przy pierwszym MTG-B tak miałem, potem albo się przyzwyczaiłem, albo nadgarstek mi się zmienił ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na świeżości przy kiepskim świetle  - dopiero rozpakowany i z grubsza pogrzebane przyciskami - mój pierwszy G-shock kupiony w sklepie... aż jestem w szoku. :)

DSC02539.jpg

Edytowane przez Daito

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Daito napisał:

aż jestem w szoku.

... w Dzi Szoku Dzi.....   oby się zdrowo nosił i ręka mu Twoja lekką była ;) 

Edytowane przez unadarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 minut temu, Daito napisał:

Na świeżości przy kiepskim świetle  - dopiero rozpakowany i z grubsza pogrzebane przyciskami - mój pierwszy G-shock kupiony w sklepie... aż jestem w szoku. :)

Pasek z gumowca, czy metalowa bransoleta?

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 minut temu, Sol napisał:

Pasek z gumowca, czy metalowa bransoleta?

Gumowiec - nie jestem zwolennikiem metalowych kajdanów w "G" choć planuję dokupić jak się przyjmie zegar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Daito no Piotr, w końcu się skusiłeś na stalowe gmw! Graty! Będziesz Pan zadowolony. Guma bardzo wygodna, ale i kajdan pasuje jak ulał. A co najważniejsze, nie łapie prawie rysek w porównaniu z wersją srebrną! Mam porównanie po ponad roku użytkowania obydwu równocześnie, z czego srebrny więcej leżał lub pod mankietem koszuli się chował. A i tak ryski łapał. A czarnucha nic nie brało..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27 minut temu, p.r.p. napisał:

@Daito no Piotr, w końcu się skusiłeś na stalowe gmw! Graty! Będziesz Pan zadowolony. emoji16.png Guma bardzo wygodna, ale i kajdan pasuje jak ulał.[...]

Plan był nieco inny - trochę się motałem zanim kliknąłem, miałem wrócić do GW-5000, ale gdzieś tam z tyłu głowy była kwestia wyświetlacza - co prawda miałem dwa razy ten zegarek i za każdym miałem szczęście mieć świetny kontrast wyświetlacza, tyle że wywalić tysiąc i liczyć na szczęście...? Słabo. No więc zacząłem szukać czegoś ze wskazówkami, tyle że modele które mnie interesowały są trudno dostępne i raczej używane, więc odpuściłem, a w tych które można kupić nowe w cenie do 2-tys zawsze coś mi nie pasowało - no to poszedłem w klasykę i muszę przyznać że wyświetlacz w GMW jest rewelacyjny, a cała reszta w zasadzie nie różni się od GW-5000, nieco tylko mi nie leży brak wskaźnika naładowania baterii ale jakoś to przeżyję i nie mam zamiaru parować zegarka ze smartfonem - wersji w kolorze "armatury łazienkowej" w ogóle nie brałem pod uwagę z przyczyn oczywistych - czyli zbyt dużej różnicy względem DW-5600 innymi słowy za drogo wygląda jak na g-shock'a  emoji16.pngemoji16.png

Niemniej muszę przyznać że miałeś duży choć nieświadomy chyba wpływ na podjęcie decyzji - czyli jakby co to będzie na Ciebie emoji16.pngemoji16.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie się nie udało jednak do stalowej kostki przekonać. Ilekroć zakładałem ten zegarek, wydawał mi się jakiś taki ciężki w porównaniu z innymi kostkami, więc stwierdziłem, że jak kostka, to albo tytanowa, albo plasticzana i GMW stalowe sprzedałem, a kupiłem tytanowe, ale w nieco innym kształcie i ze wskazówkami ;)

Edytowane przez clusca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, clusca napisał:

A ja się nie dałem przekonać jednak do stalowej kostki. Ilekroć zakładałem ten zegarek, wydawał mi się jakiś taki ciężki w porównaniu z innymi kostkami,[...];)

No widzisz... to ja poszedłem inną drogą - sprzedałem wszystkie inne kostki żeby nie mieć porównania  emoji16.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemniej muszę przyznać że miałeś duży choć nieświadomy chyba wpływ na podjęcie decyzji - czyli jakby co to będzie na Ciebie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Daito napisał:

No widzisz... to ja poszedłem inną drogą - sprzedałem wszystkie inne kostki żeby nie mieć porównania  emoji16.png

Tego bym nie zrobił swojej DW-5030C-1. Jak to mówią, ma u mnie dożywocie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, clusca napisał:

Tego bym nie zrobił swojej DW-5030C-1. Jak to mówią, ma u mnie dożywocie ;)

nawet jakby Ci oferowali mapę do ukrytego złotego pociągu .... ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, tomaliusz napisał:

Zwyczajna kostka a tyle emocji -_- ^_^

jakby była zwyczajna to by nie było tyle emocji - cos w niej musi być... :)  i to trzeba zbadać :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest zwyczajna a nawet baaardzo zwyczajna, po prostu niektórzy przechodzą kryzys wieku średniego albo nawet starczego :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Daito, uuu.. Ale żeś GW-5000 znowu pogonił.. No no..
U mnie GW-5000 to podstawa. Król nad króle, jak szczupak jest król wód.. 🤣
Może nie ma aż tak świetnych kontrastowych cyferek, zwłaszcza pod mocnym kątem, jak seria GMW-B5000, ale i tak lubię go najbardziej i mam do niego największy sentyment. No i kolorystka samego wyświetlacza też mi dużo bardziej leży.
1c4703a86f4dddcba57bc221fbb27ebd.jpg
W sumie to żadnego innego zegarka nigdy nie byłem tak pewny gdy go kupowałem. Już wtedy wiedziałem, że kupuję jako mój główny, wymarzony G, który zostanie ze mną na lata. I jako jedyny tkwi i tkwi, a inne się przewijają. Samych kostek tuzin poszło dalej a on trwa na tronie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że nie tylko ja kupiłem znowu stalową kostkę, ale grzech było nie wziąć nówki poniżej tałzena :D Jakość wykonania i detali bardzo fajna, miał być GW-5K, ale nie żałuję.

IMG_20210108_230333_013.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, tomaliusz napisał:

Zwyczajna kostka a tyle emocji -_- ^_^

Większość z naszych nabytków to tylko zwykłe zegarki, tyle że jak nowo zakupione, to cieszą w dwójnasób... nawet jak zakupione po raz drugi, a nawet i trzeci :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi