unadarek 3339 #53401 Napisano 18 Stycznia 2021 (edytowane) 3 godziny temu, petruss napisał: Zdecydowanie do noszenia. Kolekcjonerskie są spoko, ale nie dla mnie... fajny zegareczek i wszytko ma co trzeba a nawet więcej - www.olx.pl/oferta/casio-g-shock-gpw-2000-1aer-gravitymaster-CID87-IDIavvz.html#01190e2edd;promoted Edytowane 18 Stycznia 2021 przez unadarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5690 #53402 Napisano 18 Stycznia 2021 (edytowane) 13 minut temu, unadarek napisał: fajny zegareczek i wszytko ma co trzeba - www.olx.pl/oferta/casio-g-shock-gpw-2000-1aer-gravitymaster-CID87-IDIavvz.html#01190e2edd;promoted "Sprzedaje sam zegar bez pudła i papierów." <- takie zdanie, u mnie dyskwalifikuje ofertę na tym portalu - nawet jak mogę odebrać zegarek osobiście i wszystko sprawdzić bo pochodzenia nie sprawdzę. z archiwum: Edytowane 18 Stycznia 2021 przez Daito 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #53403 Napisano 18 Stycznia 2021 5 minut temu, Daito napisał: nawet jak mogę odebrać zegarek osobiście i wszystko sprawdzić bo pochodzenia nie sprawdzę. zgadzam się ale czy to jedyny... - przykład że można znaleźć coś fajnego bo to fajny model i zdarzają się także z papierami 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #53404 Napisano 18 Stycznia 2021 Ja niedawno skusiłem się na gpw2000 i jestem mega zadowolony. Od dnia zakupu nie schodzi z łapy. Mimo wielkości dla mnie bardzo wygodny, ale to zapewne dlatego ze idealnie trafia u mnie rozstaw dziurek w pasku i nie jest ani z luzno ani za ciasno ale wiadomo to kwestia indywidualna 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #53405 Napisano 18 Stycznia 2021 Kontynuując serię zdjęć "G en face" 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #53406 Napisano 19 Stycznia 2021 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84671 #53407 Napisano 19 Stycznia 2021 W dniu 17.01.2021 o 21:00, revolta4 napisał: Marcin widzę żabę na twoim nadgarstku. 💪 Marcin widzę żabę na twoim nadgarstku. 💪 Albo.. Żaby mi się podobają . Może za jakiś czas 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 15819 #53408 Napisano 19 Stycznia 2021 Tylko lepiej przymierzyć bo nie wszystkie dobrze leżą. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11549 #53409 Napisano 19 Stycznia 2021 Teraz, satanic napisał: Tylko lepiej przymierzyć bo nie wszystkie dobrze leżą. Może inaczej, są wygodne, ale nie na każdy nadgarstek, to wielki G z długaśnym paskiem. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alo70 991 #53410 Napisano 19 Stycznia 2021 Troszkę musiał się schłodzić 😉 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #53411 Napisano 20 Stycznia 2021 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #53412 Napisano 21 Stycznia 2021 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kz54 28 #53413 Napisano 21 Stycznia 2021 Pozdrawiam ziomala 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kepa416 5 #53414 Napisano 22 Stycznia 2021 Panowie pomocy bo mnie dziś zamurowało.Gg1000 padła bateria. Poszedłem do salonu który ma lub miał dystrybucję Casio w moim mieście i zegarmistrz powiedział że nie wymieni baterii bo nie ma kluczyka. Z tego co wiem jest ampula do paska i krzyżak do pokrywki?Podejrzewam że problem pojawił się przez uszczelki pod deklem?Mniejsza o to, wątpię by w Jeleniej Górze lub okolicy byk ktoś z forum zostaje mi tylko wysyłka? Jak wygląda to w przypadku gwarancji? Czy w Polsce na prawdę nie można wymienić baterii w GG-1000-1A8ER?W poniedziałek odesłałem do Zibi w Sochaczewie na odpłatną wymianę baterii. Dziś od rana jestem zasypany e-mailem i telefonem że posiadam zegarek ze sklepu Time on Time i nie zrealizują naprawy wg. gwarancji tylko odpłatnie. Mówie nie problem, ale mówią że tracę gwarancję no ale jak? Dzwonię do sklepu o co chodzi mówią nie ma problemu tylko dać papier na wymianę. Teraz dostaje wiadomość że serwis odmawia odpłatnej wymiany i odsyła zegarek? Ja chyba śnie mija 2 tydzień bez zegarka.. W którym nie działa bateria... Przez telefon odniosłem wrażenie że Pani mówiła że Time on time to ich konkurencja? Ja nie w temacie czy coś wiadomo na ten temat to jakaś mafia zegarkowa? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8975 #53415 Napisano 22 Stycznia 2021 TimeOnTime to sklep, który swoimi kanałami sprowadza zegarki zza granicy z pominięciem oficjalnej polskiej dystrybucji, dlatego w Zibi są pewnie tak na nich najeżeni. Ale dlaczego serwis Zibi odmówił odpłatnej wymiany baterii, tego nie wiem. Może boją się, że w zegarku wcześniej było dłubane i boją się, że pójdzie to na ich konto? Pewności nie mam.Ale muszę przyznać, że jak na wymianę baterii to historia robi się całkiem ciekawa i wielowątkowa. Uzbrajam się w popcorn i czekam na dalszy rozwój sytuacji. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #53416 Napisano 22 Stycznia 2021 (edytowane) 8 minut temu, TomG80 napisał: TimeOnTime to sklep, który swoimi kanałami sprowadza zegarki zza granicy gwarancja powinna być europejska i jeśli kupiony na terenie UE to każdy serwis na terenie UE powinien ją uwzględniać bez łaski co wiecej sklep jest zarejestrowany i oświadcza: " Prowadzimy sprzedaż oryginalnych zegarków damskich i męskich wyłącznie znanych marek. Produkty objęte są pełną pisemną gwarancją, pochodzą z oficjalnych sieci dystrybucyjnych co zapewnia bezpieczeństwo zakupów..." wiec jaki problem !!! Edytowane 22 Stycznia 2021 przez unadarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8975 #53417 Napisano 22 Stycznia 2021 gwarancja powinna być europejska i jeśli kupiony na terenie UE to każdy serwis na terenie UE powinien ją uwzględniać bez łaski Ale w Polsce działa to inaczej, Zibi daje swoją przedłużoną gwarancję na zegarki pochodzące z ich dystrybucji, a innych nie robi. Tak samo również robią teraz inne firmy, które same sprowadzają zegarki Casio zza granicy. Stąd niezorienotwany użytkownik może się trochę gubić w "uwarunkowaniach politycznych". Jest, jak jest - co zrobisz, jak nic nie zrobisz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #53418 Napisano 22 Stycznia 2021 (edytowane) 10 minut temu, TomG80 napisał: Ale w Polsce działa to inaczej, Zibi daje swoją przedłużoną gwarancję na zegarki pochodzące z ich dystrybucji, a innych nie robi. Tak samo również robią teraz inne firmy, które same sprowadzają zegarki Casio zza granicy. Stąd niezorienotwany użytkownik może się trochę gubić w "uwarunkowaniach politycznych". Jest, jak jest - co zrobisz, jak nic nie zrobisz. a to nawet nie widziałem że takie cyrki - no tak nic nie zrobisz - ale ten przypadek to ciekawy - ogólnie śrubokręciki w rękę i wymienić baterie skoro serwis ma takie podejście bo co wysyłać i przesyłać zegarek aż koszty przesyłki przewyższ cenę zegarka !!! Edytowane 22 Stycznia 2021 przez unadarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kepa416 5 #53419 Napisano 22 Stycznia 2021 Mniej więcej tak to wygląda. Tylko jak pisałem do Zibi to kazali wysłać. Po wysłani dzwonią że wymiana baterii to nie 40 a 70 mówię ok czas i wykonanie. Była mowa że gwarancja obejmuje baterie do 12 miesięcy po rozmowie z Zibi że jednak cała gwarancja wymiana w cenie. Potem gadka ze stracę gwarancję? Ogólnie dzwoniłem do sklepu mówią że nie ma problemu z gwarancją jak naprawa w Zibi. Problem stworzyło Zibi nie dość że 5 dni zwłoki od kiedy dostali zegarek, jak odpisałem ze chce naprawiać u nich czyli wymienić baterię i że sklep się zgodził to nagle problem. Do tego jeszcze wysłać mi paczkę pobraniem za przesyłkę.. Czyli 40 zł w plecy 7 dni wysyłki zegarka i dalej nie działa..Zobaczymy dla mnie słabo profesjonalne zachowanie jak na dystrybutora. Mogli zapytać w jakim sklepie był kupiony zegarek. Nie było by problemu.Jak się okaże że sklepi TimeOnTime zrobi to od ręki to się będę tylko śmiał z całej sytuacji. Co najlepsze okazało się że mam do nich 70 km. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8975 #53420 Napisano 22 Stycznia 2021 Myślę, że w TimeOnTime już dawno mają z nich bekę... Najpierw proponuję skontaktować się z TimeOnTime i do nich po kontakcie wysłać lub zawieźć zegarek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #53421 Napisano 22 Stycznia 2021 (edytowane) Poniżej link do zestawienia autoryzowanych punktów serwisowych Casio w Polsce (ze strony jednego ze sklepów zegarkowych). Oczywiście na czele z Centralnym Punktem Serwisowym marki Casio, tj. Zibi Techno Sp. z.o.o. https://www.zegarek.net/zegarki-casio-serwis.html Rozumiem, że jeżeli ktoś ma podpisaną umowę serwisową z Casio, to powinien również świadczyć usługi z tym serwisem związane, a nie wybierać sobie, którymi zegarkami się zajmują, a którymi nie. Tym bardziej odpłatnie. Zatem jeżeli zegarek pochodzi z legalnej europejskiej dystrybucji, niekoniecznie kupiony w Zibi, to zgłosiłbym całą sprawę do UOKiK i do centrali Casio Europe i czekał na rozwój sytuacji. Ja rozumiem, że oficjalny dystrybutor Casio woli jedynie sprzedawać zegarki z 40% marżą, a ten cały serwis ma jedynie dlatego, że tego wymaga umowa o oficjalnej dystrybucji produktów Casio na Polskę, ale godząc się na takie podejście idziemy tylko na rękę dystrybutorowi, a to że się ktoś tam z nich pośmieje, to im pewnie "lotto", bo ktoś, kto w jednym z ich salonów kupuje zegarek i tak ma to gdzieś. Powyższe, to tylko moja prywatna opinia. Być może moje pojęcie o sprawie serwisów, umów i ustaleń na linii Zibi - Casio mija się z rzeczywistością, ale z reguły tak to właśnie działa Edytowane 22 Stycznia 2021 przez clusca 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kepa416 5 #53422 Napisano 22 Stycznia 2021 Właśnie o to chodzi. Zwłaszcza że ja chciałem zapłacić za naprawę wysyłkę i całą operację aby było to zrobione dobrze i zgodnie ze sztuką? To co Panowie nie potrafią? Trochę jakbym kupił auto w W-wa pojechał do Jeleniej Góry i by mi powiedzieli że nie naprawią mi auta bo tylko w salonie? Raz że brak szacunku do klienta bo wersja zmienia się w zależności od osoby z którą się rozmawia, a dwa że czas. Pewnie zegarek wróci do mnie do końca przyszłego tygodnia, za wysyłki i wymianę w sumie zapłacę 150 zł. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #53423 Napisano 22 Stycznia 2021 Gulfik z radyjkiem 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #53424 Napisano 22 Stycznia 2021 (edytowane) Edytowane 22 Stycznia 2021 przez murcins 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #53425 Napisano 22 Stycznia 2021 4 godziny temu, kepa416 napisał: Raz że brak szacunku do klienta bo wersja zmienia się w zależności od osoby z którą się rozmawia, a dwa że czas. Pewnie zegarek wróci do mnie do końca przyszłego tygodnia, za wysyłki i wymianę w sumie zapłacę 150 zł. Robią to celowo, by Cię ukarać, że nie kupiłeś u nich. S-syństwo i tyle. Jak masz dowody w postaci maili to zgłaszaj do rzecznika. A jak masz FB to pisz, niech inni też o tym wiedzą. Trochę czarnego PR im się przyda. Szybko czegoś u nich nie kupię. 2 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach