clusca 4903 #54751 Napisano 13 Kwietnia 2021 Nie do końca tak jest. Czasem jesteś święcie przekonany, że zegar jest OK, a dopiero jak widzisz podobne zestawienie na czyimś nadgarstku, to się zastanawiasz, czy nie przesadziłeś z rozmiarem Miałem tak z GWN-Q1000 - dodatkowo w kolorze białym, co potęguje jeszcze wrażenie wielkości. Nosiłem od czasu do czasu i byłem zadowolony, bo i zegarek świetny. Jednak pewnego pięknego dnia na grillu u znajomych zobaczyłem, że jeden z gości ma identyczny zegarek. I nie miało tu znaczenie, czy miał go na nadgarstku o zbliżonym obwodzie do mojego, czy mniejszym. Po prostu ten zegarek jest kolosalny, a sprawia wrażenie jeszcze większego, zwłaszcza wersja w białym kolorze. Może trochę sytuację ratowałby nadgarstek o obwodzie powyżej 20cm, ale to nie ten "kejs". Nazajutrz zegar był spakowany, a anons o sprzedaży na OLX zamieszczony 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drVanSteiner 602 #54752 Napisano 13 Kwietnia 2021 Ciężko? Nawet nie wiedziałem...Sporo zyskasz na odsprzedaży, bo już jest wart więcej przez żółty pasek Ostatni jaki jest do kupienia jest a alledrogo, razem z bezelem za 650,-Brać, bo więcej żółtych pasków nie bedzie 1 G-shock fanboy... a może nie? 😁 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #54753 Napisano 13 Kwietnia 2021 1 minutę temu, clusca napisał(-a): Nie do końca tak jest. Czasem jesteś święcie przekonany, że zegar jest OK, a dopiero jak widzisz podobne zestawienie na czyimś nadgarstku, to się zastanawiasz, czy nie przesadziłeś z rozmiarem Miałem tak z GWN-Q1000 - dodatkowo w kolorze białym, co potęguje jeszcze wrażenie wielkości. Nosiłem od czasu do czasu i byłem zadowolony, bo i zegarek świetny. Jednak pewnego pięknego dnia na grillu u znajomych zobaczyłem, że jeden z gości ma identyczny zegarek. I nie miało tu znaczenie, czy miał go na nadgarstku o zbliżonym obwodzie do mojego, czy mniejszym. Po prostu ten zegarek jest kolosalny, a sprawia wrażenie jeszcze większego, zwłaszcza wersja w białym kolorze. Może trochę sytuację ratowałby nadgarstek o obwodzie powyżej 20cm, ale to nie ten "kejs". Nazajutrz zegar był spakowany, a anons o sprzedaży na OLX zamieszczony wymiarowania nie zmienisz - jak coś jest duże na małym to takie jest - a czy pasuje wizualnie - każdy ma inne zdanie i jednemu pasuje i jest idealnie a drugiemu nie to nazywa się kwestia gustu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #54754 Napisano 13 Kwietnia 2021 1 minutę temu, drVanSteiner napisał(-a): Ostatni jaki jest do kupienia jest a alledrogo, razem z bezelem za 650,- Brać, bo więcej żółtych pasków nie bedzie Jakiś czas temu nowy żółty pasek kupiłem za około stówkę na Rakutenie. Razem z wysyłką z Japonii, gdzie koszt transportu to prawie połowa ceny paska. To były czasy 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drVanSteiner 602 #54755 Napisano 13 Kwietnia 2021 Ja 2 tyg. temu sprzedalem używany za 290,- 0 G-shock fanboy... a może nie? 😁 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23167 #54756 Napisano 13 Kwietnia 2021 Świetny niedoceniony G oddam w dobre ręce za grosze, szczegóły na PW 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #54757 Napisano 13 Kwietnia 2021 1 minutę temu, tomaliusz napisał(-a): Świetny niedoceniony G oddam w dobre ręce za grosze, szczegóły na PW Tomek ten Gravity wychodził w jakiś bardziej stonowanych kolorach? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drVanSteiner 602 #54758 Napisano 13 Kwietnia 2021 . 1 G-shock fanboy... a może nie? 😁 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23167 #54759 Napisano 13 Kwietnia 2021 Teraz, Vonziej napisał(-a): Tomek ten Gravity wychodził w jakiś bardziej stonowanych kolorach? Jest kilka modeli ale imo ten kolorystycznie najfajniejszy W czarnych portkach ten model jest: 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #54760 Napisano 13 Kwietnia 2021 7 minut temu, tomaliusz napisał(-a): za grosze a to już brzmi poważnie skąd niby ma się wsiąść z 20 worków groszówek ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #54761 Napisano 13 Kwietnia 2021 A ile taki żółty pasek kosztuje ? Ile trzeba dać? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drVanSteiner 602 #54762 Napisano 13 Kwietnia 2021 taki żółty pasekJesli pytasz o mudmastera, to problem w tym, że Casio się wycofało z ich produkcji, więc nie są już dostępne.Wziąłem chyba ostatni z alle i po zbilansowaniu kosztu zakupu z zyskiem ze sprzedaży statego wyniósł mnie 200,- zle//dlatego pisałem, zestaw za 650,- to wbrew pozorom nie jest zła okazja, dla posiadacza zegara z żółtym, ale uzywanym paskiem.No i ktoś zapisałby się w historii jako ostatni, ktory kupił nowy żółty pasek 2 G-shock fanboy... a może nie? 😁 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Breitling 13048 6386 #54763 Napisano 13 Kwietnia 2021 proszę @Vonziej mój nadgarstek ma jakieś 22,5-23cm 😁 czas na redukcje , trzeba złom w piwnicy odkurzyć 🤣 GW GPR - przydałaby się mikro regulacja , jest za ciasno albo za luźno , na zdjęciu za ciasno 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #54764 Napisano 13 Kwietnia 2021 7 minut temu, Breitling 13048 napisał(-a): GPR - przydałaby się mikro regulacja , jest za ciasno albo za luźno , na zdjęciu za ciasno luźniej lepiej nie ściskaj ręki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amon 74 #54765 Napisano 13 Kwietnia 2021 4 minuty temu, Breitling 13048 napisał(-a): proszę @Vonziej mój nadgarstek ma jakieś 22,5-23cm 😁 czas na redukcje , trzeba złom w piwnicy odkurzyć 🤣 GW GPR - przydałaby się mikro regulacja , jest za ciasno albo za luźno , na zdjęciu za ciasno Kawał zegarka z tego GPR 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #54766 Napisano 13 Kwietnia 2021 10 minut temu, Breitling 13048 napisał(-a): proszę @Vonziej mój nadgarstek ma jakieś 22,5-23cm 😁 czas na redukcje , trzeba złom w piwnicy odkurzyć 🤣 GW GPR - przydałaby się mikro regulacja , jest za ciasno albo za luźno , na zdjęciu za ciasno 1 minutę temu, Amon napisał(-a): Kawał zegarka z tego GPR Kawał ŁAPY 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Breitling 13048 6386 #54767 Napisano 13 Kwietnia 2021 3 minuty temu, Vonziej napisał(-a): Kawał ŁAPY co zrobisz , nic nie zrobisz , jak się jest przez kilkanaście miesięcy na masie bez ćwiczeń 😂 trzeba teraz te kilkadziesiąt ton tygodniowo żelastwa na siłce przewalić + jakiś rower i jakoś to będzie spadać , gpr na rower idealnie się wpasował 🚲 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siweq 39 #54768 Napisano 13 Kwietnia 2021 8 minut temu, Breitling 13048 napisał(-a): co zrobisz , nic nie zrobisz , jak się jest przez kilkanaście miesięcy na masie bez ćwiczeń 😂 trzeba teraz te kilkadziesiąt ton tygodniowo żelastwa na siłce przewalić + jakiś rower i jakoś to będzie spadać , gpr na rower idealnie się wpasował 🚲 Nic nie zrobisz, u mnie na łapie też latał, bo dziurka wyżej to już ucisk ręki i mrowienie. Graty że tak tanio (bo było tanio) udało się Tobie dorwać GPR'a. Teraz po 2700 na olx jest najtańszy a reszta po 3000 zł i w górę. W zeszłym roku stały po 2500 -2900zł - i dość sporo ich było. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Breitling 13048 6386 #54769 Napisano 13 Kwietnia 2021 9 minut temu, siweq napisał(-a): Nic nie zrobisz, u mnie na łapie też latał, bo dziurka wyżej to już ucisk ręki i mrowienie. Graty że tak tanio (bo było tanio) udało się Tobie dorwać GPR'a. Teraz po 2700 na olx jest najtańszy a reszta po 3000 zł i w górę. W zeszłym roku stały po 2500 -2900zł - i dość sporo ich było. rzeczywiście , najtańszy 2,7k na olx , no ten był bardzo tani i do tego stan jak nowy + gwarancja , a dlaczego nowych w sklepach już nie ma ? jakiś inny model go zastąpił ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #54770 Napisano 13 Kwietnia 2021 (edytowane) Casio ma ostatnio tendencję do produkowania przez dość krótki czas danego modelu i szybko go wycofują, wprowadzając na rynek nowy. Nie wiem, czy kiedyś też tak było, ale niektóre zegary były "tłuczone" latami, vide Romek, Mudmaster, o kostkach już nie wspominając. Być może taka jest teraz ich polityka sprzedażowa, bo w ten sposób sprawiają wrażenie, że nawet "zwykłe" modele wydają się w pewien sposób limitowane. Zobaczcie sobie, co dzieje się z GST. Był GST-W100, po długim czasie wprowadzili GST-B100 - całkiem niedawno w sumie - a teraz już jesteśmy przy GST-B400 Edytowane 13 Kwietnia 2021 przez clusca 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #54771 Napisano 13 Kwietnia 2021 To fakt, tłuką je jak chińczycy smartfony co kwartał nowy.. 🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drVanSteiner 602 #54772 Napisano 13 Kwietnia 2021 Ale to globalny trend, co chwilę nowa wersja. Samochody, telefony, agd, to i zegarki Z jednej strony pojawiają się nowe technologie, ale z drugiej sprzedaż musi rosnąć, więc wypuszcza się nowy produkt (bywa, ze jest to stary, ale z nowym designem). A ludzie i tak kupią. 1 G-shock fanboy... a może nie? 😁 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siweq 39 #54773 Napisano 13 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, Breitling 13048 napisał(-a): rzeczywiście , najtańszy 2,7k na olx , no ten był bardzo tani i do tego stan jak nowy + gwarancja , a dlaczego nowych w sklepach już nie ma ? jakiś inny model go zastąpił ? Przeszli na "smartwache", a GPR B1000 już zakończyli - pokazali co mieli pokazać, ludzie kupili "wersje demonstracyjne produktu" a teraz wdrożą ekrany MID i GPS do wszystkich swoich "smartwach"y. I tak będą królować bezjajeczne "smarki" dla fit fit chłoptasi. G-shock się skończył w tym rozumieniu jak dotąd. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #54774 Napisano 13 Kwietnia 2021 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #54775 Napisano 13 Kwietnia 2021 Też parka. Jedyna na pasku. Simply the best 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach