GTB 19428 #55726 Napisano 28 Maja 2021 3 godziny temu, clusca napisał(-a): W żółtym mu nawet całkiem nieźle, ale ja chyba na lato w takie ciuszki go ubiorę (zdjęcie z netu) Dobry wybór , ta zieleń mu służy - całe lato z takimi przechodziłem. 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 154728 #55727 Napisano 28 Maja 2021 20 minut temu, tommly napisał(-a): A moja właśnie po 2-3 latach chyba wyzionęła ducha. Zero pączków, chyba przemarzła zimą na balkonie Moja ma 7 lat i dopiero w ubiegłym roku dała piękne kwiaty. Moi teściowie podchodzili do glicynii chyba z 5 razy i za każdym razem im padała. Z tego co czytałem, to nie lubi wietrznych miejsc i słabej gleby. Tomek, Twoja była szczepiona, czy zwykła sadzonka? Moja była szczepiona, miała zakwitnąć po 2-3 latach, a zakwitła po 6😉 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #55728 Napisano 28 Maja 2021 Nie znacie się 😛 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11556 #55729 Napisano 28 Maja 2021 Moja ma 7 lat i dopiero w ubiegłym roku dała piękne kwiaty. Moi teściowie podchodzili do glicynii chyba z 5 razy i za każdym razem im padała. Z tego co czytałem, to nie lubi wietrznych miejsc i słabej gleby. Tomek, Twoja była szczepiona, czy zwykła sadzonka? Moja była szczepiona, miała zakwitnąć po 2-3 latach, a zakwitła po 6Szczepiona i też mówili, że na 2 lub 3 rok zakwitnie Ale podobno są dwa rodzaje glicynii lewo i prawoskrętne i teraz nie pamiętam która, ale jedna z nich w ogóle nie chce kwitnąć. 2 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #55730 Napisano 28 Maja 2021 34 minuty temu, tommly napisał(-a): Szczepiona i też mówili, że na 2 lub 3 rok zakwitnie Ale podobno są dwa rodzaje glicynii lewo i prawoskrętne i teraz nie pamiętam która, ale jedna z nich w ogóle nie chce kwitnąć. może masz podróbkę i nie jest ani lewo skrętna ani prawo skrętna tylko prosta jak drut - tak to jest jak się kupuje na Alli podróbkę a nie rasową z rodowodem gdzie określono która skrętna jest 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3497 #55731 Napisano 28 Maja 2021 3 godziny temu, eddi87 napisał(-a): Roman ma jeszcze większe i nie narzekasz. Tam to ma sens i nie jest to bransoleta, która inaczej wygląda niż koperta. Poza tym no nie mam romana 1 godzinę temu, GTB napisał(-a): Dobry wybór , ta zieleń mu służy - całe lato z takimi przechodziłem. to ciuchy od DW-5600M-3? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #55732 Napisano 28 Maja 2021 17 minut temu, Vonziej napisał(-a): to ciuchy od DW-5600M-3? Jeszcze DW-5600ET-3 ma takie ciuchy, ale nie wiem, czy są identyczne. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #55733 Napisano 28 Maja 2021 Pozdro dla wszystkich żuli, pijaków i alkoholików 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #55734 Napisano 28 Maja 2021 (edytowane) Żul, pijak i alkoholik również pozdrawia BTW, wszelakiej maści IPY to moje ulubione napoje na chmielu ważone. W szczególności Polish India Pale Ale i Czech India Pale Ale, czyli PIPY i c*py Edytowane 28 Maja 2021 przez clusca 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #55735 Napisano 28 Maja 2021 Jest nas dwóch 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shuriken 524 #55736 Napisano 28 Maja 2021 Pytanko, czy ktoś sprzedawał zegarki lub coś takiego na olx z przesyłką olx? Jest tam możliwość żeby ktoś coś kombinował? Czy jest pewność, że pieniądze trafią na konto? Jakoś nie mogę się przemóc a juz kolejna osoba pyta o przesyłkę olx 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #55737 Napisano 29 Maja 2021 Ja sprzedawałem kilka zegarków, ciuchy i jak dotychczas nie miałem żadnych problemów. Dodajesz przesyłkę OLX do swojej oferty, za każdym razem, jak ktoś coś od Ciebie kupi, podajesz dane do przelewu i jak kupujący odbierze przesyłkę (ja się bawiłem tylko z InPost - jak jest z pocztą nie wiem), OLX wysyła do Ciebie przelew równy cenie towaru.Czy jest tam jakieś pole do przekrętu? Nie wiem. Być może jak ktoś zgłosi do OLX, że otrzymana przesyłka nie jest zgodna z oferowaną w ogłoszeniu, ale tego na szczęście noe było mi dane na żywym organizmie sprawdzać.Na pewno należy wystrzegać się kupujących, którzy piszą do Ciebie od razu SMS lub przez WhatsApp i próbują Ci "wyjaśnić", jak działa przesyłka OLX, że pod podanym przez nich linkiem musisz wprowadzić dane swojej karty płatniczej, której rachunek rzekomo ma zostać uznany kwotą zakupu przedmiotu - to oczywiście próba wyłudzenia danych karty płatniczej/kredytowej. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pazikk 1457 #55738 Napisano 29 Maja 2021 Ja też wszystkie zegarkie jakie miałem to sprzedałem przez OLX za pomocą tej przesyłki. Żadnych problemów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Shuriken 524 #55739 Napisano 29 Maja 2021 Ja sprzedawałem kilka zegarków, ciuchy i jak dotychczas nie miałem żadnych problemów. Dodajesz przesyłkę OLX do swojej oferty, za każdym razem, jak ktoś coś od Ciebie kupi, podajesz dane do przelewu i jak kupujący odbierze przesyłkę (ja się bawiłem tylko z InPost - jak jest z pocztą nie wiem), OLX wysyła do Ciebie przelew równy cenie towaru.Czy jest tam jakieś pole do przekrętu? Nie wiem. Być może jak ktoś zgłosi do OLX, że otrzymana przesyłka nie jest zgodna z oferowaną w ogłoszeniu, ale tego na szczęście noe było mi dane na żywym organizmie sprawdzać.Na pewno należy wystrzegać się kupujących, którzy piszą do Ciebie od razu SMS lub przez WhatsApp i próbują Ci "wyjaśnić", jak działa przesyłka OLX, że pod podanym przez nich linkiem musisz wprowadzić dane swojej karty płatniczej, której rachunek rzekomo ma zostać uznany kwotą zakupu przedmiotu - to oczywiście próba wyłudzenia danych karty płatniczej/kredytowej.Właśnie miałem już kilka wiadomości przez WhatsApp z takimi linkami, dlatego trochę się obawiam tej przesyłki olx czy tam też czegoś nie wymyślą. Ale skoro nie mieliście problemów to może i ja spróbuję.Dzięki za informacje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #55740 Napisano 29 Maja 2021 Kupiłem/ sprzedałem kilka zegarków z przesyłką olx, żadnych problemów:) w dzisiejszych czasach szybciej sprzedasz zegarek na olx niż na grupach, szczególnie te droższe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #55741 Napisano 29 Maja 2021 OLX to samo zuo!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11556 #55742 Napisano 29 Maja 2021 6 godzin temu, TomG80 napisał(-a): Ja sprzedawałem kilka zegarków, ciuchy i jak dotychczas nie miałem żadnych problemów. Dodajesz przesyłkę OLX do swojej oferty, za każdym razem, jak ktoś coś od Ciebie kupi, podajesz dane do przelewu i jak kupujący odbierze przesyłkę (ja się bawiłem tylko z InPost - jak jest z pocztą nie wiem), OLX wysyła do Ciebie przelew równy cenie towaru. Czy jest tam jakieś pole do przekrętu? Nie wiem. Być może jak ktoś zgłosi do OLX, że otrzymana przesyłka nie jest zgodna z oferowaną w ogłoszeniu, ale tego na szczęście noe było mi dane na żywym organizmie sprawdzać. Na pewno należy wystrzegać się kupujących, którzy piszą do Ciebie od razu SMS lub przez WhatsApp i próbują Ci "wyjaśnić", jak działa przesyłka OLX, że pod podanym przez nich linkiem musisz wprowadzić dane swojej karty płatniczej, której rachunek rzekomo ma zostać uznany kwotą zakupu przedmiotu - to oczywiście próba wyłudzenia danych karty płatniczej/kredytowej. Dokładnie tak jak Tomasz pisze, również kupiłem i sprzedałem kilka, kilkanaście zegarków na OLX. Jedyny niuans, to nie klikać w linki przysyłane przez zainteresowanych kupujących, które rzekomo przekierują nas do banku (płatności) i kuriera. Wszystko przysyła Ci OLX i jest na Twoim koncie OLX, nawet etykietę adresową, musisz ją tylko wydrukować, przykleić na paczkę i zanieść do paczkomatu. Kasa przychodzi do 3 dni po odebraniu przesyłki. Dla kupujących - UWAGA !!! To czy macie jakieś zastrzeżenia do stanu towaru jaki kupiliście, bądź co przyszło, nie ma znaczenia. Kasa jest zlecana do przelewu zaraz po odbiorze przesyłki ze skrzynki. OLX nie jest stroną transakcji, jedyny sposób na odzyskanie kasy w przypadku stanu niezgodnego z opisem to sprawa sądowa lub polubowne rozwiązanie ze sprzedającym. Takie KWIATKI. Sorki Marcin, nic nie mam do Ciebie Jedynym plusem przesyłki OLX dla kupującego, jest "pewność", że COŚ przyjdzie😜 3 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #55743 Napisano 29 Maja 2021 25 minut temu, tommly napisał(-a): OLX nie jest stroną transakcji, jedyny sposób na odzyskanie kasy w przypadku stanu niezgodnego z opisem to sprawa sądowa lub polubowne rozwiązanie ze sprzedającym. jest małe zabezpieczenie : " Firma wprowadzi też program ochrony kupujących pod nazwą Bezpieczne Transakcje z OLX. Kupujący, który dokona płatności za pomocą Płatności OLX i skorzysta z Przesyłki OLX, w razie problemów z towarem będzie mógł liczyć na rekompensatę. Z regulaminu wynika, że maksymalna kwota rekompensaty nie będzie mogła być wyższa niż 200 zł. Żeby skorzystać z programu ochrony kupujących najpierw trzeba będzie jednak spróbować wyjaśnić sprawę na własną rękę ze sprzedającym." 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11556 #55744 Napisano 29 Maja 2021 8 minut temu, unadarek napisał(-a): jest małe zabezpieczenie : " Firma wprowadzi też program ochrony kupujących pod nazwą Bezpieczne Transakcje z OLX. Kupujący, który dokona płatności za pomocą Płatności OLX i skorzysta z Przesyłki OLX, w razie problemów z towarem będzie mógł liczyć na rekompensatę. Z regulaminu wynika, że maksymalna kwota rekompensaty nie będzie mogła być wyższa niż 200 zł. Żeby skorzystać z programu ochrony kupujących najpierw trzeba będzie jednak spróbować wyjaśnić sprawę na własną rękę ze sprzedającym." Tak, a potem skierować się na Policję. 1 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #55745 Napisano 29 Maja 2021 Czyli najpewniej na vinted 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 154728 #55746 Napisano 29 Maja 2021 😉 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #55747 Napisano 29 Maja 2021 14 godzin temu, Vonziej napisał(-a): To ciuchy od DW-5600M-3? 14 godzin temu, clusca napisał(-a): Jeszcze DW-5600ET-3 ma takie ciuchy, ale nie wiem, czy są identyczne. Te moje to DW-5600M-3 , właśnie za nimi zatęskniłem i zamówiłem komplecik tak więc Imperator ponownie "zgnije" 😄 Z tego co pamiętam to pasek był dość miękki (a tym 21mm nie zawsze się to zdarza) i miał fajną matową klamerkę. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #55748 Napisano 29 Maja 2021 Również zamówiłem, więc mój też będzie w wersji GW-5000R* * R - rotten 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #55749 Napisano 29 Maja 2021 Widzę Maciek że zaopatrzyliśmy się u tego samego dilera 😄 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #55750 Napisano 29 Maja 2021 Pewnie tak, bo miałem info, że jedna osoba kupiła po sztuce tego, co ja Zastanawiałem się jeszcze jak wyglądałby GW-5k w ciuchach od DW-D5600P-8. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach