Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Recommended Posts

9 minut temu, Chefren napisał(-a):

Na YT w jednym z filmów o 5600bb było porównywanie wyświetlaczy negatywowych różnych Casio i wzmianka o tym właśnie, że wyświetlacz w 5600bb jest wyraźniejszy od pozostałych wśród tych standardowych zwykłych negatywów. Stąd też moje pytanie, czy rzeczywiście?

Moim zdaniem to bardzo subiektywny aspekt - może być zależny od poszczególnych egzemplarzy, producenta wyświetlacza, a nawet dokładności złożenia poszczególnego zegarka, miałem podobne przeświadczenie odnośnie wyświetlaczy w GW-5000, wydawało mi się że ich kontrast jest zdecydowanie lepszy niż w GW-5610 (a to w/g ref te same wyświetlacze są), forum zweryfikowało to moje przeświadczenie, okazało się że trafiłem na wyjątkowy egzemplarz ;)  Podejrzewam że DW5600BB może być tak samo.

:)

29 minut temu, Daito napisał(-a):

Moim zdaniem to bardzo subiektywny aspekt - może być zależny od poszczególnych egzemplarzy, producenta wyświetlacza, a nawet dokładności złożenia poszczególnego zegarka, miałem podobne przeświadczenie odnośnie wyświetlaczy w GW-5000, wydawało mi się że ich kontrast jest zdecydowanie lepszy niż w GW-5610 (a to w/g ref te same wyświetlacze są), forum zweryfikowało to moje przeświadczenie, okazało się że trafiłem na wyjątkowy egzemplarz ;)  Podejrzewam że DW5600BB może być tak samo.

Czyli to raczej kwestia tego, jaki się wylosuje egzemplarz, a nie jakaś prawidłowość, że ten konkretny model ma lepsze wyświetlacze. I wszystko jasne 🙂

Tutaj zasady są proste: chcesz czytelnego negatywu to szukaj wyświetlacza STN, a najlepiej MIP.

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Tak z samej ciekawości się zapytam znawców, który to może być rocznik 🤔🤔🤔  czy to już vintage 🤔🤔🤔

IMG20231013103328.jpg

IMG20231013103356.jpg

16 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a):

No i co wie ktoś który to może być rocznik 🤔🤔🤔

Pierwsze modele 1995r.

16 minut temu, przemekw napisał(-a):

Pierwsze modele 1995r.

A czyli ten mój to pod vintage podchodzi 🤔🤔🤔 on ma ten stary dekiel 🤔🤔🤔

9 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a):

A czyli ten mój to pod vintage podchodzi 🤔🤔🤔 on ma ten stary dekiel 🤔🤔🤔

95-2011. W tych latach wychodziły 6900 z tym modułem. Pierwsze lata to raczej Japan. Trudno powiedzieć ale obstawiam powyżej lat 00. 

12 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a):

Takie coś wypatrzyłem, było czy nie 🤔🤔🤔

Było, już dobre 1,5 roku jest na rynku 😉

Rozmyślam nad jakimś wskazówkowym g shockiem w klimacie gwg-1000 ale trochę mniejszym.

W moich rankingach wygrywa gg-1000 (pozostałe średnio mi się podobają) ale obawiam się że będzie dużo za duży. 

W sieci znalazłem jakieś niby porównania wielkości ale niewiele mi pomogły.

Na mój nadgarstek g-9300 jest takie bym powiedział na styk, gw-9400 już trochę za duże ale jeszcze jest do udźwignięcia. 

Moje pytanie - jak gg-1000 ma sie wielkością do g-9300 i gw-9400?

IMG_1672.jpg

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown