Sołtys 0 #8226 Napisano 1 Października 2013 Witam wszystkich ! Jestem tu pierwszy raz jako szczęśliwy (chyba...) posiadacz G-9300. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23126 #8227 Napisano 1 Października 2013 Witamy w klubie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sołtys 0 #8228 Napisano 1 Października 2013 I mam pytanie : jak rozpoznac oryginalność G-Shocka ? Kupiłem z bratem 2 szt. na Allegro w firmie P.H.Czas :http://allegro.pl/show_item.php?item=3531901601 .Ale okazało się ,że oba zegarki maja te same numery(202A032C)...Z tego co juz przeczytałem na tym forum to oznacza kod fabryki,dzień produkcji w roku i rok produkcji,czyli więcej niż 1 zegarek takiego samego modelu może mieć taki numer (to chyba logiczne...).Ale pisałem o tym do firmy Zibi i otrzymałem jakieś durne odpowiedzi...Że może to być podróba,albo jakieś odrzuty z produkcji (?!) .Tylko mam wrażenie ,że tak piszą bo nie kupiony towar u nich i nie po ich rekomendowanej cenie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23126 #8229 Napisano 1 Października 2013 Zegarki oryginalne. Luzik . Co do informacji zibi o podróbach i odrzutach to standardowe śpiewki ( chyba ćwiczą to na szkoleniach ). A konkretnej wiedzy od sprzedawców i serwisantów nie oczekuj, za każdym razem w time trendzie czułem się jak profesor , chyba ze tak trafiam na taki personel 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sołtys 0 #8230 Napisano 1 Października 2013 Zegarki oryginalne. Luzik . Co do informacji zibi o podróbach i odrzutach to standardowe śpiewki ( chyba ćwiczą to na szkoleniach ). A konkretnej wiedzy od sprzedawców i serwisantów nie oczekuj, za każdym razem w time trendzie czułem się jak profesor , chyba ze tak trafiam na taki personel Podobną odpowiedż dał mi własciciel firmy w której kupiłem i obiecał to wyjaśnić z Zibi...Na początku się wkur...m ,że 2 szt. mają te same numery ,a mój syn kupił w sklepie w galerii i ma inny numer...Ale i ja na 99 % myślę ,że to oryginały 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seayea 0 #8231 Napisano 2 Października 2013 Raczej nikt nie udziela 3 letniej gwarancji na podróbki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sołtys 0 #8232 Napisano 2 Października 2013 Raczej nikt nie udziela 3 letniej gwarancji na podróbki +3 dodatkowej gwarancji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sołtys 0 #8233 Napisano 2 Października 2013 Z tego całego zamieszania najbardziej mnie wkr....ł gość z Zibi który robi ze mnie debila pisząć o odrzutach ,podróbkach i że nie wie (nie mając zegarka ) co to za numer !!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23126 #8234 Napisano 2 Października 2013 Z tego całego zamieszania najbardziej mnie wkr....ł gość z Zibi który robi ze mnie debila pisząć o odrzutach ,podróbkach i że nie wie (nie mając zegarka ) co to za numer !!!Zapraszam tu : http://zegarkiclub.pl/forum/topic/95734-opinie-o-serwisie-zibi/ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #8235 Napisano 2 Października 2013 Czy obudowa do DW-5600 na module 901 jest dłuższa niż do innych 5600 ?Od czego innego pasuje? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku 102 #8236 Napisano 2 Października 2013 Dzis ugotowalem DW-5600 bedzie nowe video 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23126 #8237 Napisano 2 Października 2013 Dzis ugotowalem DW-5600 bedzie nowe video Czekamy z niecierpliwością 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukasz G7900 2 #8238 Napisano 2 Października 2013 Lawnowerman wydaje mi sie ze taka sama jak w inxch 5600,ale glowy nie daje:)I jak Ptaku?dziala?rowniey czekam na filmik:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #8239 Napisano 2 Października 2013 Sołtys, podróbę 9300 (jak i każdego innego G-Shocka) poznałbyś na pierwszy rzut oka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku 102 #8240 Napisano 2 Października 2013 zobaczycie film to sie dowiecie czy dziala 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #8241 Napisano 2 Października 2013 Lawnowerman wydaje mi sie ze taka sama jak w inxch 5600,ale glowy nie daje:)I jak Ptaku?dziala?rowniey czekam na filmik:) DW-5600C (901) ma inną szerokość pasków i bezele od DW-5600E nie pasują. Tutaj na wus sobie z tą trudnością dremelkiem poradzili. http://forums.watchuseek.com/f43/5600e-bezel-adapted-5600c-562146.html 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sołtys 0 #8242 Napisano 2 Października 2013 Sołtys, podróbę 9300 (jak i każdego innego G-Shocka) poznałbyś na pierwszy rzut oka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23126 #8243 Napisano 2 Października 2013 Seven dobrze "gada" Jak bardziej wsiąkniesz w temat "G",obejrzysz setki modeli to podròbę wyczujesz z daleka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sirkozi 12 #8244 Napisano 3 Października 2013 Dołączam do klubu. Sorki za fotkę z kalkulatora. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #8245 Napisano 3 Października 2013 Białe G-shocki do mnie nie przemawiają, niemniej gratuluję nabytku. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23126 #8246 Napisano 3 Października 2013 (edytowane) Gratki za białasa, do mnie przemawia . A i chyba sprzątnąłeś go z bazarku? Edytowane 3 Października 2013 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sirkozi 12 #8247 Napisano 3 Października 2013 Dokładnie tak. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seayea 0 #8248 Napisano 3 Października 2013 Dołączam do klubu. Sorki za fotkę z kalkulatora. Ładniutki oby się dobrze nosił 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kresowiak 0 #8249 Napisano 3 Października 2013 (edytowane) Witam, wszystkich miłośników zegarków, Do tej pory zawsze gustowałem w zegarkach klasycznych, (taka praca )Jednak od jakiegoś czasu marzy mi sie zakup G.Zegarka będe używał do uprawiania sportów, łódki, bieganie, nurkowanie, enduro itp.Jaki model najbardziej polecacie ? (ew. link do zakupu) Z góry dzieki za odpowiedź.ps. pomimo analizy forum dalej jestem w tym temacie zielony. pozdrawiamK. Edytowane 3 Października 2013 przez kresowiak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23126 #8250 Napisano 3 Października 2013 Witamy, ale aby coś doradzić to musisz sprecyzować swoje potrzeby, nakreślić co Ci się podoba i.t.p. Po pierwsze - analog, cyfrowy czy analogowo-cyfrowy ?Po drugie - rozmiar nadgarstka?Po trzecie - pasek czy bransoleta ?Po czwarte - potrzebne funkcje ?Po piąte - cena ? ( jaki masz budżet ?) Pomijam kolor i e.t.c. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach