Pawelm87 198 #10101 Napisano 8 Lipca 2014 Oryginalne masz te DW5600E, mam takiego samego, tylko zamiast puszki dostalem papierowe pudełko ze stojaczkiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jazz 2 #10102 Napisano 8 Lipca 2014 (edytowane) Kurde, a ja nic. Ani oryginalnej puszki, ani kartonu, ani przywieszki. Normalnie bieda na całego. Tylko szara pucha. Miałem już sporo G, ten model już nawet trzeci raz, ale nigdy w takim biednym zestawie do mnie nie dochodziły G-Shocki . Więcej tam nie kupię i chyba nie skończy się to pozytywem. Opis ewidentnie imituje zestaw jak od Zibi. Edytowane 8 Lipca 2014 przez Jazz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #10103 Napisano 8 Lipca 2014 To go oddaj i kup tam, gdzie wszystko jest cacy.I po sprawie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #10104 Napisano 8 Lipca 2014 Kurde, a ja nic. Ani oryginalnej puszki, ani kartonu, ani przywieszki. Normalnie bieda na całego. Tylko szara pucha. Miałem już sporo G, ten model już nawet trzeci raz, ale nigdy w takim biednym zestawie do mnie nie dochodziły G-Shocki . Więcej tam nie kupię i chyba nie skończy się to pozytywem. Opis ewidentnie imituje zestaw jak od Zibi.Ale nie bardzo wiem o co Ci chodzi ? Gdzie tam masz napisane że zegarek jest z oficjalnej dystrybucji? Sam wybrałeś taką ofertę, na jego aukcji nie ma słowa o oryginalnej puszce i.t.d. Gościu daję możliwość przedłużenia gwary na 6 lat a Ty od razu posądzasz go o oszustwo Są to modele głównie na rynek amerykański, bo u nich liczy się tylko cena, a puszki, pudełka klient zaraz po zakupie wyrzuca a nie jak my chowamy je jak relikwie Jak miałeś wątpliwości trzeba było zapytać, albo trzeba było iść do zibi zapłacić za ten model 337 zł. i puszkę byś dostał i nawet resztę papierków, które pewnie byś nosił w portfelu Sam kupiłem ten model, nówka nie śmigana ale bez bajerów Najważniejsze że zegarek jest OK! i cena też - prawda? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jazz 2 #10105 Napisano 9 Lipca 2014 (edytowane) No dobra, przesadzam . Ale może dlatego, że nastawiałem się na normalny zestaw czytając opis aukcji. PSPrzespałem się i już mi przeszło . Edytowane 9 Lipca 2014 przez Jazz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #10106 Napisano 9 Lipca 2014 Dla wszystkich fanów modelu GX-56... pozdrawiam, Piowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frytkownica 0 #10107 Napisano 9 Lipca 2014 wyglądają tak spokojnie gdy jedzą ! <3 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11982 #10108 Napisano 10 Lipca 2014 Fotka z ubiegłorocznych wakacji. Pan w sklepie zapewniał, że to są modele G na 2014 rok 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wro3000 0 #10109 Napisano 10 Lipca 2014 Jazz a gwarancja jest od Zibi czy nie? Bo jezeli nie to ja tez jestem zdania, ze opis jest skonstruowany tak zeby sugerowal ze jest od Zibi co nie jest w pkrzadku ze strony sprzedawcy. Ale jezeli masz papier id Zibi to spoko nie ma co sie przejmowac slabyn zestawem spoko ze mozna towar zwrocic. Ale, najwazniejsze ze zegareczek OK podobaja mi sie te gx 56... bede go mial, jeszcze nie wiem kiedy, ale bede 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Woytec60 141 #10110 Napisano 10 Lipca 2014 Ktoś czyta opisy w aukcjach?Wyraźnie jest napisane Oferowane zegarki są oryginalne, fabrycznie nowe, objęte 3-letnią gwarancją dystrybutora realizowaną przez nasz serwis. oraz Do każdego zakupionego zegarka dołączamy:- instrukcję obsługi- paragon fiskalny lub fakturę VAT- kartę gwarancyjną- druk przedłużenia gwarancji do 6 lat- metalową puszkę prezentową Coś się nie zgadza? 0 Pozdrawiam, WojtekDążenie do bezpieczeństwa poprzez ograniczenie wolności powoduje utratę wolności bez uzyskania bezpieczeństwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wro3000 0 #10111 Napisano 10 Lipca 2014 Po prostu taki chwyt marketingowy. Wazne ze zegarki maja oryginalne. Czytalem gdzies kiedys (chyba nawet tu na forum) ze niektorzy nie oficjalni dystrybutorzy moga miec egzemplarze jakby gorsze ktore nie spelnily jakis norm, jakby produkt 2 kat. Szczegolnie nagonka byla bodajze na sprzedawce "dajmos" "dymos" czy jakos tak... ciekaw jestem czy jest to mozliwe ze istnieja takie egzemplarze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adek2795 0 #10112 Napisano 10 Lipca 2014 Pewnie chodzi Ci o "daymon" - on ma w swoim regulaminie wpisane, że zegarki sprzedawane przez niego, nie oferują wodoszczelności. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wro3000 0 #10113 Napisano 10 Lipca 2014 O dokladnie tak daymon. Serio tak maja? A nawet nie wiedzialem. Dobrze wiedziec. Czyli faktycznie sa to jakies egzemplarze ktore schodzac z tasmy nie soelnialy jakis norm? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adek2795 0 #10114 Napisano 10 Lipca 2014 Nie wiem dlaczego, ale możliwe, że ma jakieś gorsze partie."Uwaga !!! Wodoszczelności w zegarkach Casio jako właściwość zegarka nie jest oferowana na naszych aukcjach. Gwarancja może nie obejmować zalania oraz zaparowania zegarka nawet jeżeli produkt posiada oznaczenie lub informację o wodoszczelności ." 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #10115 Napisano 10 Lipca 2014 (edytowane) Bez przesady. Casio to nie jest pierwsza lepsza chińska firma, która wypuszcza na rynek drugi sort za niższą cenę. Nie ma czegoś takiego na rynku jak oryginalny G-shock nie spełniający norm wodoszczelności. Zresztą jak to sobie wyobrażacie? Przecież to tak jakby przykładowo Samsung wypuszczał taniej drugi sort telefonów, które miałyby to wszystko, co pierwszy sort, tylko nie łączyłyby się z nadajnikami, czyli de facto nie działałyby jako telefon. Żadna firma nie strzeliłaby sobie takiego samobója. Dajmon ma pełnowartościowe G-shocki. To jest sprytny wybieg Daymona, żeby potem wyłgać się z realizacji gwarancji, bo jeśli nie odesłałeś zegarka po przeczytaniu gwarancji, to znaczy, że zgadzasz się z wszystkimi punktami tej gwarancji. Edytowane 10 Lipca 2014 przez AndrzejMick 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adek2795 0 #10116 Napisano 10 Lipca 2014 @up a słyszałeś o czymś takim jak outlet ? Pracuje u jednego z operatorów i czasem zdarzają się "uszkodzone" telefony. W jednym nie działa dotyk, w innym np aparat itd. I wtedy nie zwracamy takiego urządzenia, tylko idzie ono do outletu, ktoś kupuje i sobie naprawia, albo używa z wadą I to wcale nie są urządzenia jakichś marnych firm, a przeważnie tych "gigantów" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #10117 Napisano 10 Lipca 2014 (edytowane) A słyszałeś o tym, żeby w takim outlecie oferowano sprzęt z oryginalną i aktywną gwarancją producenta? Outlet to sprawa wtórna. Poza tym w takim outlecie informacja o wadach jest i musi być podawana wprost, bo inaczej działa przepis o ukrytej wadzie. Klient wie co kupuje i wie dlaczego cena jest niższa. Tu nic takiego nie zachodzi. Daymon nie informuje o żadnych wadach, cena jest ta sama, gwarancja producenta. Naprawdę nie szukajmy wszędzie dziury w całym. To, że Daymon jest sprytny i w swoją gwarancję wplótł taki zapis, to nie znaczy, że jest oszustem i oferuje wybrakowany towar. Edytowane 10 Lipca 2014 przez AndrzejMick 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czarek105 0 #10118 Napisano 10 Lipca 2014 Jak dla mnie to po części jest oszustwo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #10119 Napisano 10 Lipca 2014 Imo oszustwo nie, bo wyraźnie informuje o tym w gwarancji, a ty masz możliwość wycofania się z takiego zakupu. Moim zdaniem jest to sprytny, nie do końca czysty wybieg obliczony na to, że ludzie gwarancji nie przeczytają dokładnie. Można więc się spierać czy w kwestii zapisów gwarancji to oszustwo czy kreatywność. Natomiast co do zegarków to nie ma takiej możliwości, żeby sprzedawał wybrakowane lub niepełnowartościowe. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czarek105 0 #10120 Napisano 10 Lipca 2014 Ja bym u niego zegarka nie kupił 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #10121 Napisano 10 Lipca 2014 Imo oszustwo nie, bo wyraźnie informuje o tym w gwarancji, a ty masz możliwość wycofania się z takiego zakupu. Moim zdaniem jest to sprytny, nie do końca czysty wybieg obliczony na to, że ludzie gwarancji nie przeczytają dokładnie. Informacja o czymś takim musi być podana wyraźnie. Cechą zegarka jest wodoszczelność. To tak jak byś miał komis z autami i sprzedawał je z gwarancję, ale w wył. że mogą nie jeździć. Można więc się spierać czy w kwestii zapisów gwarancji to oszustwo czy kreatywność. Natomiast co do zegarków to nie ma takiej możliwości, żeby sprzedawał wybrakowane lub niepełnowartościowe. Dlaczego? Może są to sztuki naprawiane, albo otwierane? Nie wiesz tego. jego zapis może być czystym wybiegiem, żeby nie uznać gwarancji, która jest jego "dobrą wolą". Jako, ze nie jest dealerem Zibi może nie mieć dostępu do części. I jak ma wyglądać wtedy ta naprawa? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #10122 Napisano 10 Lipca 2014 (edytowane) Lawnowerman, właśnie o tym mówię. Ten zapis służy tylko do tego, żeby obejść przepisy gwarancji Casio. Co do zegarków, to sprzedaje nowe zegarki i jeśli takich by nie sprzedawał to można łatwo to udowodnić. Czarek, ja w ogóle G-shocków w polskich sklepach nie kupuję, ale to temat na inne rozważania. Edytowane 10 Lipca 2014 przez AndrzejMick 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czarek105 0 #10123 Napisano 10 Lipca 2014 Krótko mówiąc kupowanie kota w worku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #10124 Napisano 10 Lipca 2014 (edytowane) Zegarki są dokładnie takie same jak w Zibi i niczego im nie brakuje. Na naszym forum przewinęły się ich dziesiątki jeśli nie setki i nikt nigdy nie zgłaszał problemów z wodoszczelnością czy jakichkolwiek innych. W całej tej sprawie słowo-klucz to parowanie i tylko przez tę przypadłość G-Shocków (de facto wcale nie związaną z wodoszczelnością) powstał ten zapis w jego regulaminie. W Zibi też nie jest z tym tak różowo. Edytowane 10 Lipca 2014 przez Seven 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość miczel1 #10125 Napisano 10 Lipca 2014 Wszystkie firmy tak robia.Adidasy do biegania w trudnym terenie nie byłu używane zgodnie z przeznaczeniem bo biegałes,treckingowe Badury nie mogą być używane jako but treckingowy bo przeciekaja,a w g-shockach od daymon nie wolno sie kąpac Kiedyś kupiłem Nautice za 1400zł cała czarna metalowa chronograf itp kosmos poprostu....puki nie zaczeła z niej schodzic oksyda i zibi mnie zlało a zegarek sprzedałem zanim stał sie szary nie czarny 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach