Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do wlascicieli GW-A1100.... uruchamiajac kompas i krecac zegarkiem dziala ale max 20 sekund pozniej wskazowka sie zawiesza w danej pozycji i po pewnym czasie wchodzi w tryb time albo trzeba ponownie naduscic przycisk comp zeby ponownie kierunek wyznaczyla. Generalnie w proteku kompas dziala okolo 1 min a dlaczego tu wskazowka zatrzymuje sie w trybie kompasu po okolo 20 sekunach??? Zobaczcie prosze czy też tak macie czy z moim cos nie tak... z gory dziekuje

Doczytałem w instrukcji i wszystko OK 20 sekund wyznacza kierunek pozniej sie zatrzymuje.... :)

Edytowane przez szuwar1978

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I już jest  :)

4.jpg5.jpg

Tomaliusz, oby kajdan został, jak najdłużej czarny! :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Co mi się nie podoba w tym zegarku, to to, że bransoleta jest za wąska w stosunku do zegarka  :( ale ogólnie sikor wymiata, metalowe, duże i bez udziwnień przyciski, na plus. Oczywiście graty, fajny G-shock,   :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Mam pytanie do wlascicieli GW-A1100.... uruchamiajac kompas i krecac zegarkiem dziala ale max 20 sekund pozniej wskazowka sie zawiesza w danej pozycji i po pewnym czasie wchodzi w tryb time albo trzeba ponownie naduscic przycisk comp zeby ponownie kierunek wyznaczyla. Generalnie w proteku kompas dziala okolo 1 min a dlaczego tu wskazowka zatrzymuje sie w trybie kompasu po okolo 20 sekunach??? Zobaczcie prosze czy też tak macie czy z moim cos nie tak... z gory dziekuje

Doczytałem w instrukcji i wszystko OK 20 sekund wyznacza kierunek pozniej sie zatrzymuje.... :)

W moim GA-1000 jest tak samo, to w celu oszczędzania energii  <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kolekcji samych gshocków jeszcze dw-6900 i gx-56 pomarańcz, ale sprzedałem jakiś rok temu, żeby zakupić sobie jakiegoś seiko/citizena, jednak pieniądze ze sprzedaży zostawiłem w kieszeni i nic nie kupowałem. Minął rok i kupiłem, nie seiko, nie citizen lecz Rangea :D 
Każdy z nich jest bezcenny (nie to co 6900 i 56 ;p)  Rysiu już umarły, ale wciąż ukochany, natomiast ktoś rozpozna model po prawo? :)
Model po prawo kupiony jakies 12-13 lat temu, czyli jak miałem około 9 lat. Kupiłem go przed Bożym Narodzeniem, za własne, urodzinowe pieniądze, w ciagu 2 lat uzbieralem :P
Rysiu tez zakupiony z urodzinowych  :P Ale wydałem już na niego 900zł, w sumie z 2-3 lata zbierałem z urodzinowych, kupiony był jakieś 7 lat temu :)
A rangeman nie z urodzinowych, tylko z wygranej z bukmacherki :P

Niestety od kąd padł mi Rysio, to nosiłem Tag Heuer, ale zaczęło mi się robić go szkoda, to postanowiłem kupić ponownie G-Shocka, a że lubie gadżety i "all in one", to Range musiał zawitać u mnie :)

Btw, widać cholernie, że jeżeli chodzi o kolorystyke, to od dziecka bez zmian :D

2dhzpu8.jpg

Edytowane przez Pirzu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko ja nie widzę zdjęcia?

Edyta: Już widzę.

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rysiu już umarły, ale wciąż ukochany, natomiast ktoś rozpozna model po prawo? :)

G-301

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przekonaliście mnie, za dużo ludzi chwali te GW-9400 :P Muszę na prędce wyekspediować fundusze i kliknąć po swojego g-shocka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przekonaliście mnie, za dużo ludzi chwali te GW-9400 :P Muszę na prędce wyekspediować fundusze i kliknąć po swojego g-shocka :)

Brawo dla tego Pana :D

Którą wersję wybrałeś?

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rysiu już umarły, ale wciąż ukochany, natomiast ktoś rozpozna model po prawo? :)

2dhzpu8.jpg

Ten po prawej to nic innego jak G-600 bodajże 1A.

Produkowany do max 2002/2003 roku ale mogę się mylić.

Edyta: Potwierdzam :)

post-71916-0-39133500-1435014757.jpg

A co z Ryszardem się stało?

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do mojego gw-9200, nie miałem doświadczenia i poszedłem do zegarmistrza z rozkreceonym 9200 przeze mnie zeby mi skrecil, bo widzialem, ze nie dam rady skrecic - brak odpowiednich kluczy a nie chcialem go zepsuc. Prosilem go tez, zeby mi wyczyscil. 20zł zaplacilem, nastepnego dnia sie kapie i CIACH, para w srodku i wszystko wylaczone. Zrobil mu pretensje ten sie oburzyl, ze pewno uszczelka jest juz styrana i dlatego. Ja mowie to czemu Pan jej nie wymienil, skoro jest zła. "A skąd miałem wiedziec?" No chyba jest Pan zegarmistrzem, jadac z autem do serwisu oczekuje od serwisu pelnej naprawy.. Wkruzyl sie i oddal 20zł i zebym nigdy nie przychodzil. Poszedlem do innego zegarmistrza, w sumie ojciec i dwoch synow, pasjonaci, od ZiBi są. I dałem, nastepnego dnia powiedzieli ze gwinty są poprzekręcane, bo prawdopodbnie nie uzywal jakiegos tam klucza specjalistycznego.. Coś tam zrobili, ze dzialal, ale bez barometru, podswietlenia i glosniczka. Dluzej sie ladowal, jak bateria padla tak juz nie chce wstac... :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można naciąć się na partaczy w każdej branży i trzeba uważać.

:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba najbezpieczniej samemu zostać zegarmistrzem...żeby to jeszcze takie proste było, nie tam na poziomie skracania bransolety czy wymiany bateryjek :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noszę się zamiarem zmiany mojego protreka na G GW-A1000 jednak bardziej mi się podoba niż 1100 ale trafiłem taki filmik :

Zobaczcie problem na 6:20'

Z tego powodu oddałem Citizena bo miał luz na wskazówce. Ale w G taki numer hm... może ktoś potwierdzić czy tak jest czy akurat koleś miał pecha...??

Po dłuższym czasie założyłem Aviatora - sprawdziłem, u mnie nie występuje wychylenie się wskazówki w trybie stopera ;-)

Mk58ExX.jpg

Edytowane przez Matej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim sie wychyla. Wejdz w tryb stopera i popukaj w koperte raz po jednej raz po drugiej stronie i zobaczysz jak wskazowka godzinnowa sie lekko wychyla powiem wiecej nie trzeba nawet w trybie stopera wystarczy podczas normalnego chodu zegarka popukac i widać jak sie przestawia.... Było o tym już pisane i raczej nie jest to wadą bo mam to w protreku Waldzior sprawdzał w gw-a1000 i jest to samo....

A w ogole witam kolege z Kalisza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam to samo w GWN1000 - Light+Mode i przesuwa się delikatnie godzinowa wskazówka po pukaniu w prawy bok :) Imo niepotrzebna panika - po to jest Auto Hand Home Position Correction żeby to wyrównywać ;)

Widać lekkie wychylenie.

cS68Yye.jpg

A tutaj wszystko wraca do normy:

zwP7Dfx.jpg

Z tym że ja napieprzałem zegarkiem w stół :D

Edytowane przez Kyo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W moim sie wychyla. Wejdz w tryb stopera i popukaj w koperte raz po jednej raz po drugiej stronie i zobaczysz jak wskazowka godzinnowa sie lekko wychyla powiem wiecej nie trzeba nawet w trybie stopera wystarczy podczas normalnego chodu zegarka popukac i widać jak sie przestawia.... Było o tym już pisane i raczej nie jest to wadą bo mam to w protreku Waldzior sprawdzał w gw-a1000 i jest to samo....

A w ogole witam kolege z Kalisza :)

Witam witam ;-),

właśnie w trybie stopera sprawdzałem i nic ;-) ani godzinowa ani minutowa nie mają takiego odchylenia jak na filmiku.

Ale tak jak piszesz, z tego co pamiętam w instrukcji jest napisane, że przy mocnym uderzeniu wskazówki mogą się odchylić i dlatego jest opcja korekty wskazówek ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kyo ja mam dokładnie tak samo w dwoch zegarkach w protreku i mojej pomaranczy :)

I witam kolejnego kolege z Kalisza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po powrocie bede chciał kupić czarne ubranko dla mojego GW-A1100 - macie jakies dobre sprawdzone miejsca z dobra cena?? Czy szukac na allegro albo zamawiac w Zibi?? Potrzebny bedzie pasek i bezel...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki juz napisałem zapytanie o cene ....

Szuwar1978, udaj się do zegarmistrza na Franciszkańską i tam zapytaj - kupiłem u nich bransoletę do gw-a1100 dużo taniej niż w Zibi z założeniem i skróceniem gratis ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi