Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

GitBit, co do wylanego wyświetlacza to widziałem tylko na zdjęciach ale poznałem właściciela takiego przypadku ale jak już zegarek sprzedał to na żywo nie widziałem  ;) .

A jeśli chodzi o ceny to rzeczywiście GA-1000 jest trochę przydrogawy ale wskazówkowce w stosunku do cyfrowych zawsze były droższe bo przecież to inne mechanizmy  :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piowa ten "czerwony" GX-56 to jest faktycznie czerwień czy bardziej pomarańcza???

Pomarańczowy

12King-01_wwxhrrp.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś widziałem podróbkę właśnie tej pomarańczy i powiem, że było by mega trudno odróżnić od oryginału jedynie dolny bezel był pomarańczowy zamiast czarnego oraz sprzączka była pomarańczowa zamiast metalowej. Szkiełko natomiast było z plastiku.

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi cały czas brakuje G wskazówkowego z białą tarczą ale większych rozmiarów.

Wiem, że występują białe tarcze (Giez, GA-1000, G-1000...) ale potrzebowałbym coś wielkości MT-G S1000.

Lipa :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więksość podróbek Gx-56 ma dwie literki w nazwie dnia tygodnia zamiast trzech.8-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsza z 3 dzisiejszych modyfikacji, na rozgrzewkę bardzo prosta. Biały glx-5600 zmienił znowu ubranko tym razem na czerwone. Bezel jest od czerwonego GLXa (żeby mieć pewność że pasuje), pasek od dw-6900sc-7 ze zmienioną szlufką na czarną. ;)

post-69446-1435271530,5458_thumb.jpg

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więksość podróbek Gx-56 ma dwie literki w nazwie dnia tygodnia zamiast trzech.8-)

Już kiedyś chyba robiłem wrzutkę tego zdjęcia...

Taka okazja mi się trafiła będąc na Teneryfie, nic tylko brać ;)

post-37473-0-67021700-1435272034_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W stanach to samo na ulicy tylko że nie Casio a Rolexy i Breitlingi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super okazja 8-), wydajesz 100 EUR i masz 5 króli w "niespotykanych" kolorach. Limited edition, 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsza z 3 dzisiejszych modyfikacji, na rozgrzewkę bardzo prosta. Biały glx-5600 zmienił znowu ubranko tym razem na czerwone. Bezel jest od czerwonego GLXa (żeby mieć pewność że pasuje), pasek od dw-6900sc-7 ze zmienioną szlufką na czarną. ;)

attachicon.gif_20150626_001743.JPG

Fajnie wyszło, poka następne  ;)

Co do bezeli to bedą pasować wszystkie naprzemiennie od GLX-56XX, GLS-56XX, GRX-56XX, GWX-56XX, GW-M56XX a nawet G-56XX bezele od DW-56XX są już inne. Z paskami można kombinować dowolnie zarówno w serii 56 jak i 69.

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A "polaczek" kupuje od razu hurtem jak widzi możliwość zarobienia kilku złotych.

:(

Smutna rzeczywistość.

Jak pewnie zaobserwowaliście na olx co drugi G-Shock to "ga-100" lub "dw-7900".

Masakra.

Ostatnio mój koleś zakupił "dw-7900" z olx za 60 pln (wiadomo, podróba) i mi się przechwalał, że przepłacam za swoje zegarki :D

Szybko go uświadomiłem, kto przepłaca :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojj z tymi podróbami to jest plaga na olx wysyp tak jak piszesz Waldzior z GA-100 na czele. Na allegro to walka z wiatrakami można sobie zgłaszać aukcje, nawet jak moderatorzy taką usuną to zaraz pojawiają się następne.

Na szczęście w wiekrzości łatwo je można rozpoznać po wyglądzie, wykonaniu,  czy chociażby tak jak napisał Piowa po ilości literek w dacie zamiast 3 są 2. Sprzedający czesto też strzelają sobie w stope opisami w aukcjach czy ogłoszeniach.

Jednak my to wiemy a inni nie i kupują bo myślą że trafiła im się okazja. Czasem też te podróbki sprzedają się w licytacjach w kwotach zbliżonych do używanych oryginałów niestety..  <_<

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety tak jest, jak piszesz.

Hooooy by strzelił tych sprzedawców ale są jak grzyby po deszczu.

Jedni rozpoznają podróbę po zdjęciach i cenie (to my :))

Drudzy nie rozpoznają i kupują, po czym się przekonują, że coś jest nie tak po jakimś czasie...

Trzeci mają chyba "najlepiej" i są to ci, którzy zwyczajnie chcą kupić coś najtańszego co sprawi, że będą wiedzieć, która jest godzina ;) Wydają najmniej i oczekują najmniej a mają zegarek na łapie, który pokazuje dokładnie taką samą godzinę jak Rolex, G-Shock czy też tvn24 a nawet jak ktoś mieszka na wsi i nie ma na przykład tvn24 a ma kościół to taką samą godzinę może odczytać z jego wieży.

Zwyczajnie często, ludzie, tylko tego oczekują od zegarka:Aby pokazywał godzinę.

Tak więc zobaczcie, jakie z nas Świry :D

Niech ktoś kliknie w prawym dolnym rogu tego postu zieloną strzałkę :D

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat nie spojrzałem na to ale ten miał nawet negatywny wyświetlacz i na prawdę wyglądał jak oryginał. Facet je sprowadza za 15 dolców i sprzedaje u nas za stówkę. To była jedyna podróbka tak dobrze wykonana.

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny, podoba mi sie w nim ten wyświetlacz, kiedyś go miałem i z checią bym go kupił po raz kolejny tylko narazie nie moge go dorwać w tak dobrej cenie jak wtedy.
Gdzie go kupiłeś? Jeśli można wiedzieć.

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U Seqndusa, wracałem z pracy i mam obok więc wszedłem i zakupiłem :) Fajny fajny, lubię pochodne 5600 bo mam wąski nadgarstek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak myślalem, ja swojego kupiłem znacznie taniej w Zibi swego czasu ale chyba się im już wyczerpały. W tej chwili ma je jedynie Sequndus więc i cene też ma odpowiednią niestety..

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też u nich rabat wychaczyłem, bo w miesiącu kilka G kupuję u nich ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) Fajny fajny, lubię pochodne 5600 bo mam wąski nadgarstek.

tak jak i ja, 56xx to najzgrabniejsza seria,wiec pojde w jej kierunku,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie wyszło, poka następne ;)

Co do bezeli to bedą pasować wszystkie naprzemiennie od GLX-56XX, GLS-56XX, GRX-56XX, GWX-56XX, GW-M56XX a nawet G-56XX bezele od DW-56XX są już inne. Z paskami można kombinować dowolnie zarówno w serii 56 jak i 69.

Niestety mylisz się z tymi bezelami. Do glx-5600 pasują chyba gw-m5610/00, g-5600 i gls-5600. Do gwx-5600 na pewno pasują od GRXa i pochodnych dw-5600e. Z resztą możesz sprawdzić kompatybilność gls-5600 i Gw-m5610, chyba że już nie masz gw-m5610 ;).

GLX i GWX różnią się rozstawem guzików, a reszty z pierwszej grupy nie mam.

Co do podrób to ja ostatnio w Warszawie widuje na nadgarstkach więcej podrób ga-100 niż oryginałów.

Co do modyfikacji to oto druga: gwx-5600c w ubranku od dw-5600sl (przy okazji potwierdzam kompatybillność bezeli :) ).

post-69446-1435307546,6225_thumb.jpg

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Telefon/aparat na basenie? Hehe:D

sony m2 aqua ciężko sie tylko ustabilizować jak tak buja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi