Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

Tego się trzymajmy. Jak Koledzy pisali wcześniej, ja też liczyłbym na jakiegoś zaawansowanego technologicznie G ze wskazaniem cyfrowym. Z GPS. :)

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardziej pod zaawansowanego Protreka podchodzi... ale na bank mają więcej nowości ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam panowie :) wiem że to nie miejsce na tego typu pytanie ale temat edifice na tym forum niestety jest martwy... Czy w modelu casio EQW 500DE można wyłączyć automatyczną kalibracje czasu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie to by mogli wypuścić nowy cyfrowy model bez żadnych wodotryskow typu właśnie GPS kompasy i inne dupereli...wystarczy TS MB6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli taki GST ale bez wskazówek?

Zdecydowanie brakuje rasowego cyfraka ze wszystkim na pokładzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi pod tym samym adresem dalej działa. Ale nic nie straciłeś.

Wielkie dzięki, nie sprawdziłem że trzeba oglądać od 20 minuty

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale tu posty lecą  :P

A zalewać można TYLKO olejem silikonowym, inne w większości rozpuszczają gumy i tworzywa sztuczne, a już na pewno  nie wolno zalewać olejem silnikowym :-)

to jak w końcu?  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak dla mnie mogliby wymyslic coś z małymi kwadratami. Np. 5610 na sterydach, ciut większy z centralnym przyciskiem podswietlenia. Coś jak G-7800 ale cały gumowy bezel jak w 5610 i lepszy pasek.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pyk.

PSX_20160105_224826.jpg

PSX_20160105_225004.jpg

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że za mną nie przepadacie ale nic nie poradzę :D

PSX_20160105_224607.jpg

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak ja cofnołem hydro z mudmana g9000. Kopertę to wiadomo da się umyć a i elektronika to nic strasznego. Rozbierasz na części co się da to wycierasz resztę możesz zostawić sam olej zejdzie składasz i już :)

Do umycia elektroniki polecam izopropanol  <_<

to jak w końcu?  ;)

Sorki za czas ale ostatnio nie mam czasu na forum ciągle. Chyba utworzę nowy temat o hydromodzie bo tu się robi za duży kisiel i później i tak się nic nie znajdzie ;)

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/81865-hydro-mod/page-4?hl=%20hydro%20%20mod

Edytowane przez kamilspider

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu dyskusja a Waldzor znowu przynudza  :P

Mnie to on nawet denerwuje!

Przez niego coraz bardziej mi się ten MT-G podoba! :P

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak dla mnie mogliby wymyslic coś z małymi kwadratami. Np. 5610 na sterydach, ciut większy z centralnym przyciskiem podswietlenia. Coś jak G-7800 ale cały gumowy bezel jak w 5610 i lepszy pasek.

O to, to.

Coś pomiędzy 5600 a gx-56 byłoby miodzio. I żeby miało, tak jak piszesz, centralny przycisk podświetlenia.

I nie musi mieć WC, TS, GPS czy innych ficzerów. Dla mnie ostatnio najważniejsze w G staje się to, żeby chciało się na niego patrzeć i żeby był fajnie wykonany. Zresztą stąd chyba parcie na giezy, spike`i, 5600c itp.

"I own the watch, the watch does not own me"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O to, to.

Coś pomiędzy 5600 a gx-56 byłoby miodzio. I żeby miało, tak jak piszesz, centralny przycisk podświetlenia.

I nie musi mieć WC, TS, GPS czy innych ficzerów. Dla mnie ostatnio najważniejsze w G staje się to, żeby chciało się na niego patrzeć i żeby był fajnie wykonany. Zresztą stąd chyba parcie na giezy, spike`i, 5600c itp.

Dobrze prawisz :) ale patrząc na ich wypusty idą w kierunku wodotrysków niestety

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak by ktoś miał w dobrym stanie bezel albo ubranko do 9000, 9100, 9200, 9300, 6900, 5610 w  jakimś ciekawym kolorze to chętnie coś kupię :)

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jak w końcu?  ;)

A zalewać można TYLKO olejem silikonowym, inne w większości rozpuszczają gumy i tworzywa sztuczne, a już na pewno  nie wolno zalewać olejem silnikowym :-)

Silnikowy i silikonowy to nie to samo a różnica może być bolesna ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się czy nie dokupić drugiego GW-M5610 bo na alle. ceny się trzymają i już coraz ich mniej w dobrych cenach, co oznacza też brak ewentualnego dużego upustu też w TT  ;)

A tu korci, jeszcze są a punktów nazbierałem   :D

https://bankujesz-zyskujesz.pl/moda-i-uroda/bizuteria-i-zegarki/zegarek-meski-casio-ae-1300wh-1avef-6802

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się czy nie dokupić drugiego GW-M5610 bo na alle. ceny się trzymają i już coraz ich mniej w dobrych cenach, co oznacza też brak ewentualnego dużego upustu też w TT  ;)

A tu korci, jeszcze są a punktów nazbierałem   :D

https://bankujesz-zyskujesz.pl/moda-i-uroda/bizuteria-i-zegarki/zegarek-meski-casio-ae-1300wh-1avef-6802

Myślę że z czasem sie pojawią, już z dwa razy tak było że znikały te najtańsze oferty a potem znowu sie pojawiły. 

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie przeglądam to bankujesz - zyskujesz i trochę lipa, że jest z góry narzucone ile musisz zapłacić.

Mam podobny program w innym banku i tam możesz sam decydować ile przeznaczasz punktów i wtedy wyliczana jest kwota do dopłaty a nawet możesz wszystko sfinansować punktami.

Tutaj widzę, że nie ma takiej możliwości.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Silnikowy i silikonowy to nie to samo a różnica może być bolesna ;-)

najpierw na szybko przeglądałem forum na telefonie a później pisałem posta przed wyjściem z domu. Dopiero dzisiaj jak przeglądałem foty w temacie z hydromodem, przeczytałem na butelce "olej silikonowy" i zrozumiałem swój błąd ale już nie chciałem nic pisac  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi