Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

pilar123

IWC Portugieser Yacht Club Chronograph - PASEK SKÓRZANY

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 

Z tego co się orientuje do w/w zegarka tj IWC Portugieser Yacht Club Chronograph (IW390210) IWC nie produkuje oryginalnego paska skórzanego. Zegarek kupiłem na pasku kauczukowym.

Pytanie brzmi: Gdzie mogę kupić, zamówić skórzany pasek z aligatora do takiego zegarka? Zależy mi na jego dobrym wyprofilowaniu i precyzyjnym wykonaniu?

Pozdrawiam

post-100537-0-78445800-1537482213_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej zamów taki pasek u któregoś z kolegów szyjących paski. Jakość będzie z pewnością nie gorsza niż oryginalnego, a pasek będzie dokładnie taki, jaki chcesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej zamów taki pasek u któregoś z kolegów szyjących paski. Jakość będzie z pewnością nie gorsza niż oryginalnego, a pasek będzie dokładnie taki, jaki chcesz.

Jakieś namiary możesz podać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo polecam kontakt wskazany przez kol. rafi87. Mam k8lka pasków Filipa i na 100% kupię kolejne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również polecam Filipa. Jakość pasków godna najwyższej klasy zegarmistrzostwa.

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez gszydlowsky
      Cześć , szukam paska Bonetto Cinturini , mod. 295 w kolorze pomarańczowym . 
      Jeśli ktoś posiada i chciałby sprzedać to zapraszam na priv . 
      W grę wchodzą też inne modele  , najchętniej z serii vintage . 
      Udało się znaleźć  , czekam na pasek 😁

• Przez Paweł Bohacz
      Czesc,

do sprzedania:

5. Link Rolex Oyster, zolte zloto / stal, 17mm (Sky-Dweller), ze sruba, porysowany, bez wgniotek, stan 6/10 - 2000 PLN
      6. 4 linki IWC IW3777, IWC60442 (Pilot), 21mm, stal, nieuzywane - sciagniete z nowego zegarka, stan 9/10 - 2000 PLN za 4

Wiecej info na priv.

• Przez Piotr_D
      Cześć,

Mam do sprzedania zegarek z mojej kolekcji: IWC Hand Wound 8 Days. Zegarek zakupiłem w styczniu 2022 roku. Chciałbym go sprzedać za 26 500 24 000 23 000 zł. Nowy zegarek to około 50 tyś.
      Sprzedaję jako osoba prywatny i pierwszy właściciel. Będę jeszcze za jakiś czas sprzedawał IWC Pilot Chronograph Petit Prince.

Reference: IW510103 Serial Number: 5886837  
      Zegarek jest piękny i w bardzo dobrym stanie - nie ma żadnych ukrytych wad. Zdjęcia są słabe - nie jestem fotoamatorem - zdjęcia robiłem telefonem.

Zegarek jest zarejestrowany na stronie IWC na moim koncie (screenshot). Zegarek jest objęty "Extended International Limited Warranty do 01.09.2030 roku".

Zegarek jest w bardzo dobrym stanie ze śladami bardzo niewielkiego zużycia. go od nowości, nosiłem go bardzo rzadko.

Oczywiście oryginalne pudełko oraz komplet dokumentów.

Zegarek do obejrzenia na miejscu w Warszawie. Mogę wysłać też więcej zdjęć i odpowiedzieć na wszystkie pytania.

Dostawa - bezpieczny kurier - koszt biorę na siebie, lub odbiór osobisty w Warszawie.

Telefon do mnie to: +48 509 965 601. Pozdrawiam

Koperta ze stali nierdzewnej Średnica 45,0 mm, wodoszczelność 3,0 bar Kaliber 59210 (IWC in-house), naciąg ręczny (nakręcamy raz w tygodniu), 30 kamieni Rezerwa chodu 192 godzin (8 dni) Mechanizm widoczny przez szkło szafirowe zdobiony Côtes de Genève Srebrna tarcza Szkło szafirowe, łukowate, powłoka antyrefleksyjna po obu stronach Wyświetlacz daty Wskaźnik rezerwy chodu Brązowy pasek ze skóry aligatora Santoni Szerokość paska 22,0 mm  

• Przez ginger109
      Witam.
      Dostałem w prezencie zegarek 18 luty 2024 kupiony przez allegro. 17 marca reklamowaliśmy bo zeszły kolory z paska. Wymienili i odesłali zegarek. Znów zszedł kolor z paska i tarcza z dniami tygodnia raz działa raz nie. Teraz już wolelibyśmy zwrot gotówki, bo to wadliwy zegarek. A dostaliśmy odpowiedz, że wymiana paska 150zł, bo to wynik eksploatacji i nie podlega reklamacji, a tarcze naprawią. Gdzie mogę sprawdzić czy to prawda, że gwarancja jest tylko na zegarek. Pasek jest guma/silikon a kolorowe paski są namalowane. 

odpowiedz od Labri Kinga Górska 

Witam,   To pierwsza sytuacja, w ktorej mowimy o sprawie reklamacyjnej (tarcza z dniami tygodnia). Co do schodzacych kolorow z paska to wynik eksploatacji, to nie podlega reklamacji, mielismy taki pasek w zapasie, wiec bedac proklienckim sklepem wymienilismy go Panstwu. Drugiego niestety nie mamy i tak:   1) mozliwa gwarancyjna naprawa tarczy zegarka i odeslanie, na nasz koszt   2) mozliwa gwarancyjna naprawa tarczy zegarka + wymiana paska w cenie 150zl (Panstwa koszt), jesli sa Panstwo zainteresowani wymiana paska rowniez   Prosze o decyzje.   Pozdrawiam,

• Przez madrock
      Szanowni Koledzy,

Prosiłbym w miarę możliwości o pomoc w stwierdzeniu oryginalności kieszonkowych zegarków ( udało mi się kupić je za grosze, dosłownie) Dwa rzekome IWC i zegarek oznaczony jako Tavannes Watch Co. Czy ktoś może mi coś więcej powiedzieć o Tavannes? Czy opłaca się je naprawiać i czyścić - chodzi o jedno IWC i Tavannes, drugi IWC sprawny i pięknie chodzi. Czy ktoś ewentualnie może mi podsunąć dobrego zegarmistrza? Serdecznie dziękuję z góry za pomoc.  

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.