-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Podobna zawartość
-
Przez Novikus257
Witam wszystkich i każdego z osobna.
Zarejestrowałem się na forum, ponieważ znalazłem je dość niedawno, a wydaje mi się bardzo ciekawe.
Sam posiadam niewiele zegarków, ale noszę jakiś zawsze, niemal nieprzerwanie od 16 roku życia. Mówią, że to jedyna biżuteria odpowiednia dla mężczyzny.
Posiadam w swojej mikro "kolekcji":
Casio F-91W
Lorus RT365EX9
Festina 16234/6
Seiko SUR375P1
A aktualnie wszystkie poszły nieco w odstawkę, bo dwa tygodnie temu nabyłem za śmieszne pieniądze wręcz, nowiutkiego Garmin Epix pro gen 2 47mm.
Pozdrawiam!
-
Przez Zaratsu
Na sprzedaż nowy, nieużywany zegarek szwajcarskiej firmy BALL. Zegarek z edycji BMW - posiada logo bawarskiej marki na tarczy
Za napęd odpowiada solidna i niezawodna Sellita SW300 (odpowiednik ETY 2829-2), czyli cieńszy i lepiej wykonany od SW200 mechanizm 3-wskazówkowy.
Nakładane indeksy wraz z wskazówkami są uzupełnione trytowymi pałeczkami, które generują ciągłe światło (w wyniku rozpadu cząsteczek zawartego w nich gazu - trytu).
Ze względu na wiek zegarka tryt nie jest już tak mocny jak w chwili produkcji. Nieznana jest też historia serwisowa, ale patrząc na stan zachowania egzemplarza można zakładać, że nie był nigdy noszony i raczej nie miał serwisu.
Zegarek posiada bardzo drobne ryski na zapięciu i delikatny ślad od odkładania na boku koperty (bardziej zmatownienie szczotkowania, niż zarysowanie).
Specyfikacja:
Marka: BALL
Model: NM3010D-LCFJ-BK
Mechanizm: Automatyczny z funkcją dokręcania ręcznego i stop sekundy (Sellita SW300).
Koperta: Stal szlachetna
Pasek: Czarna skóra naturalna. Oryginalny pasek BALL bez śladów noszenia ze stalowym, logowanym zapięciem motylkowym.
Szkiełko: Szafirowe, wypukłe z warstwą antyrefleksyjną
Klasa wodoszczelności: WR 50 m
Wymiary koperty: szerokość 40 mm (mierzona bez koronki), grubość: 11 mm, wysokość L2L: 44 mm, mocowanie paska: 20 mm
STAN: Nowy, nieużywany. Drobne (opisane wyżej) ślady magazynowania. Nieznana historia serwisowa, tryt świeci już słabiej niż w nowych modelach (karta gwarancyjna jest z 2018 roku, więc zegarek ma przynajmniej 6-7 lat)
W zestawie: Zegarek, oryginalne pudełko (nieco podniszczone), karta gwarancyjna, metka, płyta
Cena katalogowa to $3,699 (około 15 000 PLN)
Moja cena: 4400 4200 3990 PLN - cena ostateczna
-
Przez Zaratsu
Na sprzedaż używany, szwajcarski Tag Heuer Aquaracer 300m CAF1010.BA0821 Chronograph. Specyfikacja: Marka: Tag Heuer Kolekcja: Aquaracer 300 m Model: CAF1010.BA0821 Mechanizm: ETA caliber E20.321 Koperta i bransoleta: Stal szlachetna Szkiełko: Szafirowe z niebieskim AR Klasa wodoszczelności: WR 300 m (deklarowana przez producenta wodoszczelność może być mniejsza w zegarkach używanych) Wymiary koperty: szerokość: 43 mm (mierzona bez koronki), grubość: ca. 15 mm, wysokość: ca. 51 mm STAN: Używany. Zegarek posiada drobne zarysowania na powierzchniach stalowych i jeszcze drobniejsze (niemal niewidoczne gołym okiem) na warstwie AR. W zestawie: Zegarek, pudełko zastępcze Cena: 4500 4300 3990 PLN - cena ostateczna Zamiana dopłatą w obie strony też mile widziana 😀 -
Przez alex_k
Sprzedam:
Rolex Explorer II ref. 226570 black dial
Cena 38 900 zł. 37 500 zł - lepszej okazji na prezent pod choinkę nie znajdziesz 🎄🎄🎄
Obecna cena retail to 44 700 zł.
Zegarek kupiony przeze mnie w salonie W. Kruk 7.10.2022 roku, a więc jeszcze 3 lata gwarancji.
Zegarek noszony sporadycznie, nie częściej niż 2-3 dni w miesiącu. Stan bardzo dobry - zegarek ma niewielkie ślady użytkowania. Na zapięciu widać przy bliższej inspekcji niewielkie otarcie i drobne zarysowania, coś czego nie da się uniknąć. Kilka mikrorysek pod światło można znaleźć też na bransolecie, ale niewyczuwalne pod palcami. Trzeba się przyjrzeć z bardzo bliska... W skali forumowej oceniłbym 9/10.W razie potrzeby podeślę więcej zdjęć lub video.
Do zegarka dodaje wszystko co otrzymałem w sklepie wraz z paragonem. Obecnie czas oczekiwania u autoryzowanego sprzedawcy, jakim jest W. Kruk to 12 miesięcy od zamówienia.
To świetny wybór na zegarek EDC - sprawdzi się w każdej sytuacji. Rolex Explorer II to jeden z najlepszych i najsolidniejszych toolwatchy marki Rolex. Pomarańczowa wskazówka GMT fajnie kontrastuje z czarną tarczą i dodaje całości casualowego luzu. No i jakość wykończenia oraz precyzja mechanizmu - coś pięknego, naprawdę robi różnicę.
Odbiór osobisty w Bielsku-Białej.
-
Przez Zaratsu
Tym razem coś dla Pań z okazji nadchodzących Mikołajek i Świąt.
Trzy zegarki Timexa z tarczami wykonanymi z naturalnych kamieni: zielonego Malachitu, niebieskiego Lapis Lazuli oraz brązowego Tygrysiego Oka.
Wszystkie wykonane ze stali szlachetnej w kolorze żółtego złota. Koperta 36 mm, a bransoleta jest elastyczna - nie posiada zapięcia.
Uważa się, że Malachit oczyszcza ciało z negatywności i inspiruje do pozytywnej transformacji, Lapis Lazuli (który ma ma ciemnoniebieski kolor – często z drobinkami złotego pirytu) oczyszcza organizm ze stresu i promuje rozwój duchowy. Tygrysie Oko z kolei chroni przed negatywną energią, zwiększa pewność siebie i pomaga w duchowym ugruntowaniu, naturalne oko tygrysa ma jedwabisty połysk.
Oczywiście, jeżeli wierzycie w takie rzeczy
Specyfikacja:
Marka: Timex
Kolekcja: Q
Model: TW2V92200, TW2V92400, TW2V92500
Mechanizm: Kwarcowy
Koperta i bransoleta: Stal szlachetna
Bezel: Dwukierunkowy
Szkiełko: Akrylowe
Klasa wodoszczelności: WR 50 m
Wymiary koperty: szerokość: 36 mm (mierzona bez koronki), grubość: ca. 12 mm
STAN: Nowy w foliach
W zestawie: Zegarek, pudełko
Ceny w polskich sklepach osiągają nawet 995 PLN
Moja cena: 599 PLN /sztukę + koszty wysyłki (20 PLN)
-