Yodek 2548 #1401 Napisano 22 Stycznia 2019 Ale za to mają fejsbukistan:-))My tam onegdaj też mieliśmy, taki zasmarkany, zabiegany z pobdzieranymi kolanami, guzami, na świeżym powietrzu. "Znajomych" sie dodawało poprzez zdawkowe - pobawimy się... ?(i tu dowolnie, berka, chowanego, pomidora czy milion innych) ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1402 Napisano 22 Stycznia 2019 No ze śniegiem nie jest tak źle , u mnie trochę leży, w Istebnej i Milówce (30-40 km ode mnie ) jest ponad metr na dole, a po 2m przy schroniskach na górze ... Dziś wstałem i odpalałem autko , było -13 C ... Gdzie wy mieszkacie w AFRYCE ? No i żeby nie było tak wygląda całe południe - Leszek może potwierdzić co jest w Bieszczadach .... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lusyk 7 #1403 Napisano 22 Stycznia 2019 No ze śniegiem nie jest tak źle , u mnie trochę leży, w Istebnej i Milówce (30-40 km ode mnie ) jest ponad metr na dole, a po 2m przy schroniskach na górze ... Dziś wstałem i odpalałem autko , było -13 C ... Gdzie wy mieszkacie w AFRYCE ? No i żeby nie było tak wygląda całe południe - Leszek może potwierdzić co jest w Bieszczadach .... Potwierdzam jest pięknie, dzisiaj w nocy - 18 C 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1404 Napisano 22 Stycznia 2019 (edytowane) Mariusz - taki rezon to sanki z płozami z rurek stalowych na lodowisku wydawały. . Jeden "miotał" sankami z pasażerem wokół siebie a delikwent musiał się utrzymać na sankach niczym na rodeo ☺ Potwierdzam jest pięknie, dzisiaj w nocy - 18 C Pólnoc ze śniegiem zawiodła totalnie. Temp. ok minus 1. Edytowane 22 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #1405 Napisano 22 Stycznia 2019 Mariusz - taki rezon to sanki z płozami z rurek stalowych na lodowisku wydawały. . Jeden "miotał" sankami z pasażerem wokół siebie a delikwent musiał się utrzymać na sankach niczym na rodeo ☺ Nie, nie - to zupełnie inny odgłos - to było takie "niskie dudnienie".Metalowe sanki też później miałem - to nie to. 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1406 Napisano 22 Stycznia 2019 Mój ojciec znalazł w piwnicy, jak się sprowadzili do Bytomia 1945, sanki wyprodukowane przez Firmę Mercedes, dębowe z logo ...z1934 roku - to był szpan ... Jeździła na nich moja starsza siostra , ja , moja córka ... zaginęły w latach 90-tych przy kolejnej przeprowadzce ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marian72 70 #1407 Napisano 22 Stycznia 2019 No ze śniegiem nie jest tak źle , u mnie trochę leży, w Istebnej i Milówce (30-40 km ode mnie ) jest ponad metr na dole, a po 2m przy schroniskach na górze ... Dziś wstałem i odpalałem autko , było -13 C ... Gdzie wy mieszkacie w AFRYCE ? No i żeby nie było tak wygląda całe południe - Leszek może potwierdzić co jest w Bieszczadach .... Džišaj rano -22C, šniegu 2,5m i wiencej, Gorna Orawa... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1408 Napisano 22 Stycznia 2019 (edytowane) Mój ojciec znalazł w piwnicy, jak się sprowadzili do Bytomia 1945, sanki wyprodukowane przez Firmę Mercedes, dębowe z logo ...z1934 roku - to był szpan ... Jeździła na nich moja starsza siostra , ja , moja córka ... zaginęły w latach 90-tych przy kolejnej przeprowadzce ... Ale numer. Nigdy w życiu takich nie widziałam ☺Rozbijaliście się się klasa bryką ;-) Rzeczywiście szkoda ze się zgubiły.. Džišaj rano -22C, šniegu 2,5m i wiencej, Gorna Orawa...Marian72 ale macie śniegu w bród! Zima całą gębą i pięknie tam..No nieee.. Wszyscy mają zimę tylko u nas nic :-/ Edytowane 22 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1409 Napisano 24 Stycznia 2019 (edytowane) Pięknie..pięknie..Nikt nie przychodzi, nikt nie odwiedzi wątku, nie zagai, nie zapyta :-/ Wiecie, mogłabym na wątku "Porady..." ZEJŚĆ samotnie na 71 stronie i pies z kulasem by się nie zaintetesował :-/"Rozłożyłabym się i strupieszczała". Dopiero fetor na forum może kogoś by zastanowił i może ewentualnie wtedy Tarant wziąłby klucz od wątku i wdrapał się na 71 stronę, żeby znaleźć moje szczątki... Dlatego mam foHa. Celowo orzez samo H bo Kinio wymyślił skrót, którego ja się domyślam ale wstydzę :-P Edytowane 24 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1410 Napisano 24 Stycznia 2019 No to niech będzie i przez "samo h" ... ja prze 20 lat pierwszych mojego życia myślałem, że to pisze się właśnie tak . Uświadomił mnie (do czego to doszło !) Słownik Poprawnej Polszczyzny !Ps. jak ty możesz mieć foha albo focha .... dostałaś kupiłaś ? .... to tylko można strzelić 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1411 Napisano 24 Stycznia 2019 (edytowane) Ok więc STRZELAM! Mam foszy nastrój.LES a skąd się domyślasz, że w skrócie chodzi o "ten-ten" o którym się pisze przez "ch", a pierwej przez "h"?☺ Edytowane 24 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #1412 Napisano 24 Stycznia 2019 Pourquoi tirez-vous sur le maréchal? 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #1413 Napisano 24 Stycznia 2019 Prof. Miodek kiedyś odpowiadał na to pytanie (h czy ch): przez "ch" bo jest dłuższy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #1414 Napisano 24 Stycznia 2019 Wolę wersję Claptona 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1415 Napisano 24 Stycznia 2019 Nie wiem o "czym" mowa... że ktoś komuś 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #1416 Napisano 24 Stycznia 2019 UUuuuu , jakiś ciężki temat Ja siedzę , patrzę na wiszące zegary , no i na listewkę ... co teraz ???Zawsze coś wyskoczy , jak dziś - zawozić kolegę do drugiego miasta , bo ma ważną sprawę . A na miejscu okazało się , że urząd zamknięty . Więc , strata czasu i robota poczeka do poniedziałku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #1417 Napisano 24 Stycznia 2019 Nie wiem o "czym" mowa... że ktoś komuś"Dlaczego ciągasz marszałka ..." chodzi zapewne o twojego "fosza" ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #1418 Napisano 24 Stycznia 2019 (edytowane) No i ch..... nie wylicytowałem zegara. Dostałem łomot i to niezły. A taki był ładny i oryginalny w całości. Chyba się starzeje i zaczynam mieć problemy z właściwym oszacowaniem zegarów. Fakt że był rzadziutki, ale żeby tyle za niego dać to trochę przesada. Tak że dzisiaj z rana smutek mnie ogarnia. Trudno, szukamy dalej. Edytowane 24 Stycznia 2019 przez dziadek 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1419 Napisano 24 Stycznia 2019 (edytowane) "Dlaczego ciągasz marszałka ..." chodzi zapewne o twojego "fosza" ... W domyśle, że JA? Marszałka? Ojoooojoj! (zdecydowanie nie w mom guście!! ;-)) PM - a w czym problem - bardzo ładna listewka. To do zwieńczenia? ☺ No i ch..... nie wylicytowałem zegara. A taki był ładny i oryginalny w całości. Chyba się starzeje i zaczynam mieć problemy z właściwym oszacowaniem zegarów. Fakt że był rzadziutki, ale żeby tyle za niego dać to trochę przesada. Tak że dzisiaj z rana smutek mnie ogarnia. Trudno, szukamy dalej. Dziadek też mi nie farci...Beckera nie kupiłam bo się "uniesłam" honorem ;-) Embee sprzedał się jak strzała, Havina też zanim mrugnęlam okiem, a podobno stoją i stoją,,,Ale ja to leszcz jestem to i gapa też ☺ Edytowane 24 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #1420 Napisano 24 Stycznia 2019 No i ch..... nie wylicytowałem zegara. Dostałem łomot i to niezły. A taki był ładny i oryginalny w całości. Chyba się starzeje i zaczynam mieć problemy z właściwym oszacowaniem zegarów. Fakt że był rzadziutki, ale żeby tyle za niego dać to trochę przesada. Tak że dzisiaj z rana smutek mnie ogarnia. Trudno, szukamy dalej. Też mi , ale przy innym nie poszło Stąd może te humory 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 109 #1421 Napisano 24 Stycznia 2019 Embee sprzedał się jak strzała, Zachowaj spokój - będzie ich dużo, a ten co był to - jak pamiętam - był "uzupełniany" ( jeżeli o tym samym mówimy ) 0 Pozdrawiam Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1422 Napisano 24 Stycznia 2019 (edytowane) Zachować spokój :-)Mariusz - staram się ;-) Za radą LESa głowę chłodzę dostępnymi środkami poza gaśnicą bo można się zatruć ;-)Wy to jesteście TWARDZI i wykalkulowani, a ja jak dziecko, choć mocno dorosła jestem :-) Edytowane 24 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1423 Napisano 24 Stycznia 2019 (edytowane) A ja siedzę w knajpie w Gryfowie Śląskim i będę jadł zapiekane wątróbki z pieczarkami oraz sałatkę z awokado i krewetkami... Śnieg tylko w górach... Edytowane 24 Stycznia 2019 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #1424 Napisano 24 Stycznia 2019 (edytowane) Trzeba być naprawdę złośliwym, żeby o tej porze pisać o jedzonku jak głodomory w biurach jeszcze :-P Wątróbki niezdrowe so.. ;-) Edytowane 24 Stycznia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #1425 Napisano 24 Stycznia 2019 A ja siedzę w knajpie w Gryfowie Śląskim i będę jadł zapiekane wątróbki z pieczarkami oraz sałatkę z awokado i krewetkami... Śnieg tylko w górach... https://youtu.be/8jgcOOUgcc4 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach