kiniol 2281 #4351 Napisano 18 Sierpnia 2019 Trzeba poczarowac... Możesz kupić amtysty? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kerims 101 #4352 Napisano 19 Sierpnia 2019 Odnośnie linek do zegarów o napędzie obciążnikowym to ja używam z powodzeniem czegoś na grubą rybę...Czyli plecionki przypon sumowy Big Cat fi 0,8 mm ciemnobrązowy 80kg :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #4353 Napisano 19 Sierpnia 2019 (edytowane) Jak dobrze zapamiętałam to w moim miesięcznym waga wisi na lince z kordu Edytowane 19 Sierpnia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #4354 Napisano 19 Sierpnia 2019 Jako dobrze zapamiętałam to w moim miesięcznym waga wisi na lince z kordu To musi coś przeciąć. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #4355 Napisano 19 Sierpnia 2019 (edytowane) Szczerbcem po kordzie albo odwtotnie? Edytowane 19 Sierpnia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #4356 Napisano 19 Sierpnia 2019 Kordem po kordzie i waga wyląduje na mordzie 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #4357 Napisano 1 Września 2019 Taki oto patent z roku 1891 do wysoko wieszanych zegarów. Ciekawe ile tarcze wytrzymywały... 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 298 #4358 Napisano 1 Września 2019 Chyba przez ten patent tarcze sa z reguły uszkodzone wokół otworów do nakręcania 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #4359 Napisano 1 Września 2019 (edytowane) A do "odkluczykowania" ew. "odhaczykowania" drzwiczkóf wysoko wiszących zegarów to jaki patent? A potem do zamknięcia skrzynki?Pomysł chyba niedopracowany Chyba przez ten patent tarcze sa z reguły uszkodzone wokół otworów do nakręcaniaNajskuteczniejszym patentem do uszkodzenia wokół otworów tarczy zdaje się jest stan wskazujacy na spożycie Edytowane 1 Września 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #4360 Napisano 3 Września 2019 No i jak tu coś pisać , jak ten PEGASUS działa ? Wykradnie wszystko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #4361 Napisano 4 Września 2019 (edytowane) No i jak tu coś pisać , jak ten PEGASUS działa ? Wykradnie wszystko PM - strach!Pegasus szaleje - strach gdziekolwiek, cokolwiek mówić, pisać czy robić zdjęcia. Ja to nawet myć się boję w obecności fona..A jak już się odezwę to tylko po to, żeby powiedzieć- "łubu-dubu" - najlepszy jest prezes (klubu)!" Edytowane 4 Września 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #4362 Napisano 4 Września 2019 Zeszło mi całe rano z barwieniem górki Germanii. Bejcowanie czarnym mnie wykończyło. Jak wyschnie zacznę politurowanie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #4363 Napisano 4 Września 2019 (edytowane) Gosiu, a nie za ciemno (kontrastowo?) ? Politura zwiększa głębię ciemnych kolorów. Zawsze trzeba o tonację jaśniej barwić świeże drzewo ... zrób próbkę z tyłu. Ps patrzę na resztę elementów ... no pasuje. Musi tylko ze 20 lat patyny zebrać politurowej Edytowane 4 Września 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #4364 Napisano 4 Września 2019 (edytowane) Les - dzięki za uwagę - może i kontrastowe. Bejca jeszcze mokra, jak całkiem wyschnie to pewnie trochę jeszcze zjaśnieje. Nie umiem tego oceniać ale chyba czerń będzie zbliżona do pozostałych elementów. No to jest największy ból - ta patyna politurowa. 20 lat długo czekać, a moje jakieś zabiegi z woskiem nie dają takiego efektu jaki daje czas..Jak politurowałam mój wielce nieodżałowanej, papierowej urody na tarczy - zegar, to politura wyszła mi cudna, patrząc z perspektywy czasu. Taka "miękka", satynowa bez efektu nowości..Nie wiem od czego to zależy, może od jakości szelaku...? Edytowane 4 Września 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #4365 Napisano 4 Września 2019 Od grubości warstwy ostatecznej. Z tymi 20 laty przesadziłem ale satyna pojawi się już za jakieś 1/2 roku - nie jest źle . 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #4366 Napisano 4 Września 2019 (edytowane) Od grubości warstwy ostatecznej. Z tymi 20 laty przesadziłem ale satyna pojawi się już za jakieś 1/2 roku - nie jest źle . Pół roku jest do wytrzymania Ciekawe jakie czynniki otoczenia najszybciej patynują. Wilgotność? Temperatura, a może skład powietrza mieszkaniowego? Może oddelegować zegar na pół roku do kuchni znajomych w której namiętnie palą papierosy? A może jakiś mały, kontrolowany pożar w garnku pod zegarem? Edytowane 4 Września 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #4367 Napisano 4 Września 2019 Wilgoć przyśpiesza matowienie politury, ale powoduje też wichrowanie się drewna. Odrobina oleju pozostawiona na końcu politurowania również. Z papierosami to chyba mosiądze postarzysz (siarczki - podobnie gaz i kominek), w drewnie co najwyżej zapach zostanie ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #4368 Napisano 4 Września 2019 (edytowane) Pozostawiony olej...Zdecydowanie mi się podoba A wystawienie na działanie promieni słonecznych przy wyższej wilgotności powietrza, żeby drewno się nie powyginało? W górce Germanii chyba jeszcze odrobinę podbejcuję jasne obszary, może ta bijąca kontrastowość straci na wyrazistości.. Edytowane 4 Września 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #4369 Napisano 4 Września 2019 Słońce generalnie postarza , kolory wyblakną na pewno ... tylko teraz to jesień idzie. No można do solarium wstawić ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #4370 Napisano 4 Września 2019 Ale trafiłem na ciekawy zegar . No ale jak zwykle .... jedno zdjęcie wystawione i podpisane , że stary . Ciekawi mnie , co to za jeden 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #4371 Napisano 4 Września 2019 Oszzz..Kurza twarz! Ale okaz!Dla samej skrzynki bym brała jak cena przystępna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #4372 Napisano 4 Września 2019 Oszzz..Kurza twarz! Ale okaz!Dla samej skrzynki bym brała jak cena przystępna No właśnie , ta skrzynka Wysokość 106 cm. . Może się uda zdobyć jeszcze parę zdjęć , ale producenta , to na pewno się nie dowiem . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DEMEL 78 #4373 Napisano 5 Września 2019 Nie za mało zegara w zegarze? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #4374 Napisano 6 Września 2019 Ale trafiłem na ciekawy zegar . No ale jak zwykle .... jedno zdjęcie wystawione i podpisane , że stary . Ciekawi mnie , co to za jeden No i po sprawie.Zegar już sprzedany , A szkoda , bo mam tylko jedno zdjęcie , a skrzynia ładna i ciekawy byłem , jaki producent.Owszem , skrzynia mocno rozbudowana i dlatego zegar wyglądał w niej , na jakiś mały. No , ale co i jak , to już się nie dowiem . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #4375 Napisano 6 Września 2019 Bo to się nie pyta tylko od razu kupuje. Przecież było widać, że interesujący... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach