Yodek 2549 #4651 Napisano 30 Września 2019 PM - zależy jakie. Jak fajne to bierz trzy i z głowy. Najlepiej od jednego sprzedawcy- można coś utatgować jak zakup hurtowy. Deszcz od wczoraj pada więc piję kawę, zakąszam piernikami na chandrę i dłubię bo w weekend nie było szans.Gzymsikowo. Dokończyłam uzupelniać wżery po robalach w dolnym gzymsie. Trochę wspomogłam dziurę wykałaczkami bo była przepaść na wylot. Potem rancik. A przy okazji składam do kupy gzymsik od klocka drzwi bo się posypał. Konia z rzędem dla mnie, żeby to utrzymać w ryzach, bo na kleju się ślizga zaraza i uciekają te listeweczki we wszystkie strony 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #4652 Napisano 30 Września 2019 (edytowane) Koleżanka zawsze ma takie szpony zadbane... Achchch...ciasteczko wygląda pysznie... Edytowane 30 Września 2019 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #4653 Napisano 30 Września 2019 Koleżanka zawsze ma takie szpony zadbane... Achchch...ciasteczko wygląda pysznie...Takie, jak to się teraz mówi - pazy- są zimą bardzo praktyczne - po ciemku wszyscy kierowcy na mój widok hamują- nie muszę sobie czepiać odblasków ..haha.. A propos Borussi - dodam, że pod starym lakierem ukrywał się słabo widoczny, a przepiękny fornir, no podoba mi się okrutnie:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3483 #4654 Napisano 30 Września 2019 Gosia , pisałem Ci kiedyś o woreczkach z piaskiem do forniru . Te same woreczki pomagają również przy sklejaniu takich powierzchni nietypowych np. gzymsikowych. Przykładasz od góry woreczek (od szczytu gzymsu) i powoli ściskach do oporu. Piasek rozkłada nacisk równomiernie na całą powierzchnię . To takie małe worki 5x5 cm albo i 10x5 cm dość mocno wypełnione piaskiem , albo ryżem jak wolisz (tylko ryż jest higroskopijny i łapie wilgoć i trzeba uważać żeby nie stosować na mokre powierzchnie). W wolnej chwili na maszynie i podebrać wnukom piasek z piaskownicy ... . Tak wklejałem wstawkę do łuku z fornirowaniem. wstępnie podbejcowane . Jeszcze trzeba dopracować powierzchnię i politura ...Ps. Jak ty to robisz że masz takie zadbane łapki ... ja po robocie z bejcami i politurą dwa dni się wstydzę witać z koleżankami i kolegami 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #4655 Napisano 30 Września 2019 Ja pierdziu!! Ale wstawka! To dopiero Majstersztyk..○○LES - pamiętam o woreczkach z piaskiem! Była o nich mowa przy okazji fornirowania brody Lenza.Oczywiście Lenz czeka aż nabiorę odwagi..Sposób z woreczkami zacny..oswajam się Łapska niestety muszę skrywać w rękawicach.Mam jedne do pylisto - szlifistej roboty i dwa kartony lateksów do "mokrej" roboty- usuwania powłok i politurowania 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3483 #4656 Napisano 30 Września 2019 (edytowane) Ja jakoś w lateksach nie mogę. Nie czuję czego dotykam , poza tym zaraz mi pęka na palcach i ... d...a Już wolę uchodzić za gbura , labo acetonem potraktować, tylko łapy potem mam jak z kamieniołomu ... Pz popróbuj na kawałku forniru i starej listwy , deski itp. Będzie ok Edytowane 30 Września 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #4657 Napisano 30 Września 2019 Prawda, jest niewygodnie w rękawiczkach. Ale nie mam wyjścia. Biurowy pracownik z wżerami wokół paznokci to byłaby "hatakumba". I tak niektórzy mi się dziwnie przyglądają jak o zegarach się odezwę.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3483 #4658 Napisano 30 Września 2019 ... ja na szczęście widzę się z szefem raz na dwa dni, pozostałych mam w Warszawie, a przy telekonferencjach skrzętnie chowam ręce pod kamerę ... .Taki to już los miłośników zegarów. Ale to nic ... gdybyś widziała minę gości oglądających ponad setkę zegarów na ścianach ... a na podłodze 5 yorków polujących na nogawki ... bezcenne 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #4659 Napisano 1 Października 2019 (edytowane) ... ja na szczęście widzę się z szefem raz na dwa dni, pozostałych mam w Warszawie, a przy telekonferencjach skrzętnie chowam ręce pod kamerę ... .Taki to już los miłośników zegarów. Ale to nic ... gdybyś widziała minę gości oglądających ponad setkę zegarów na ścianach ... a na podłodze 5 yorków polujących na nogawki ... bezcenne Nie muszę zgadywać min gości oglądających Twoje zegary. Sama miała bym pewnie jeszcze lepszą (Z yorkami próbowała bym się dogadać ..)Kierasa widuję rzadko, w telekonferencjach uczestniczą inni Edytowane 1 Października 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3483 #4660 Napisano 1 Października 2019 Będziecie jechać kiedyś w góry, na południe Kierunek Cieszyn, Wisła, Ustroń, Brenna ... ZAPRASZAM 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #4661 Napisano 1 Października 2019 Będziecie jechać kiedyś w góry, na południe Kierunek Cieszyn, Wisła, Ustroń, Brenna ... ZAPRASZAM Dziękujemy ☺ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #4662 Napisano 5 Października 2019 Stetrałam Borussię.Został już tylko Lenz. A co potem...kurczę ○○ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3483 #4663 Napisano 5 Października 2019 Pozdrowienia z Drezna i Kliczkowa . Ładnie wyszło 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #4664 Napisano 5 Października 2019 Pozdrowienia z Drezna i Kliczkowa . Ładnie wyszłoDziękuję Super wrażeń życzę i pozdrawiam wszystkich cieplutko! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3483 #4665 Napisano 5 Października 2019 Oglądamy ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #4666 Napisano 5 Października 2019 (edytowane) Zegar w szafie, czy co to tam jest - paskudny choć to pewnie "dzieło".Panieńka - nie wypowiadam się A obrazów z fajnymi chłopakami tam nie ma? Ach tak - fajni chłopcy to tam dopiero przyjechali :D Edytowane 5 Października 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 302 #4667 Napisano 5 Października 2019 Co to znaczy "stetrałam"? Moim zdaniem "wypieściłam" Leskosa i tak nie dogonimy, ale jak na nas "maluczkich" wyszło Ci pięknie. Gratulacje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1800 #4668 Napisano 5 Października 2019 (edytowane) Stetrałam Borussię.Został już tylko Lenz. A co potem...kurczę ○○Gratuluję !Pięknie wyszło A jak jeszcze , pojedziesz na szkolenie do Leskosa , to ja mogę się schować ... Pięknie , pięknie ! ps. to ona miała taki piękny fornir pod spodem ? Edytowane 5 Października 2019 przez PM1122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3483 #4669 Napisano 5 Października 2019 (edytowane) To cacuszko dla Gosi ???? Edytowane 5 Października 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #4670 Napisano 5 Października 2019 (edytowane) Co to znaczy "stetrałam"? Moim zdaniem "wypieściłam"Leskosa i tak nie dogonimy, ale jak na nas "maluczkich" wyszło Ci pięknie. Gratulacje.Dziękuję Trochę się umordowałam. Poprawiałam własne kiksy. Nie wiem czy Boruśka uznaje to za pieszczoty LESa nawet nie próbowała bym gonić, zero szans w tym wcieleniu. Ale,..ale ciągnąc się po Jego tropie, śladzie, mogę znaleźć dużo okruszków z jego renowacyjnego blatu. Drogowskazy nie dadzą zbłądzić Gratuluję !Pięknie wyszło A jak jeszcze , pojedziesz na szkolenie do Leskosa , to ja mogę się schować ... Pięknie , pięknie ! ps. to ona miała taki piękny fornir pod spodem ?Dziękuję Na szkolenie nie pojadę, bo LES pourywałby mi ręce przy samej szyi. Nie zdzierżyłby moich innowacyjnych pomysłów PM - miałam nie politurować ale okazało się ze Borussia jest czymś pomalowana więc trzeba było politurować. Sama byłam zaskoczona tym fornirem. Na żywo wygląda jeszcze ładniej. A poza tym, zauważyłam, że nowa politura na Germanii bardzo ładnie "satynowieje" czyli traci ten połysk. Jeśli taki sam efekt będzie przy Borussi to chyba mam sposób na politurę To cacuszko dla Gosi ????Nie zawahałabym się ani sekundy, żeby posiąść takie cacunio! Edytowane 5 Października 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #4671 Napisano 6 Października 2019 (edytowane) Ojejjuu!Skrzynka Lenza się rozsypała!! PM - miałeś kiedyś rację - zegar był zalany wodą! Śruby w skrzyni kompletnie przerdzewiały - nie było czego wykręcić. Chyba polegnę...uuuuaa Edytowane 6 Października 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3483 #4672 Napisano 6 Października 2019 No co Ty ... NIE DASZ RADY?Dla Ciebie ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #4673 Napisano 6 Października 2019 Ojejjuu!Skrzynka Lenza się rozsypała!!PM - miałeś kiedyś rację - zegar był zalany wodą! Śruby w skrzyni kompletnie przerdzewiały - nie było czego wykręcić. Chyba polegnę...uuuuaaTy polegniesz... Toż to do Ciebie nie podobne. Dasz radę,dasz radę, dasz radę, nie poddawaj się. Wierzę w Ciebie!!!!! 0 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #4674 Napisano 6 Października 2019 Przeraziłam się. Oklapłam....Dalej we mnie wierzycie?Klejenie to jedno. A do czego kleić jak nie ma do czego kleić.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1800 #4675 Napisano 6 Października 2019 Dasz radę ! Klej , ściski i pomocne rady Leskosa ... bo i ja przy takim siadam Ale dechy już suche , więc gorzej nie będzie i poskładać się da ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach