dziadek 1295 #2976 Napisano 23 Kwietnia 2019 (edytowane) Zbanuj się jak tarant A można się samemu zbanować będąc tylko zwykłym użytkownikiem? Edytowane 23 Kwietnia 2019 przez dziadek 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 297 #2977 Napisano 23 Kwietnia 2019 Co piętnaście minut trzaska godziny i kwadrans??Ooo.. to trochę przerażająca perspektywa.. nie wiedziałam - myślałam, że pomiędzy godzinami tylko kwadrans leci.. hmm.. U mnie wiszą 3 kwadranse:1. wiedeńczyk -ramiak -ten bije co kwadrans ich liczbę a potem poprzednią godzinę2. Junghans -westminster- co kwadrans 1,2,3 lub 4 takty melodii a po 4 kwadransie aktualną godzinę3. Philip Haas - jak Junghans ale inną melodięI to jest fajne, chociaż o 12-tej jest trochę hałasu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2978 Napisano 23 Kwietnia 2019 (edytowane) Erzlot - ja to juz wczesniej Was podziwiałam ze macie tyle zegarów z czynnym biciem Ja to do maksymalnie wyciszonej baby się przyzwyczajam, ale mąż po piffku to śpi nie zrażony babą (nie mylić ze mną ) z głową przy samej skrzyni przez całą noc.Ja jeszcze spać z babą nie mogę Edytowane 23 Kwietnia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #2979 Napisano 23 Kwietnia 2019 (edytowane) No i w kwadransie można dużo błędów zrobić w czasie składania. Tutaj trzeba bardzo uważać. W ogóle to są bardzo ciężko pracuje mechanizmy, w ciągu całego miesiaca biją prawie 27tyś razy sumując uderzenia w oba gongi Edytowane 23 Kwietnia 2019 przez longcase1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Młot Thora 147 #2980 Napisano 23 Kwietnia 2019 Jeden trzeba mieć, niech ''męczy" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #2981 Napisano 23 Kwietnia 2019 Kwadransowe, takie czy siakie wymagają przyzwyczajenia. Z pewnością nie są to zegary do sypialni. Te "wiedeńskie" lepiej gdy wiszą w dalszej części domu, bo co piętnaście minut mieć informację, która jest godzina i który jej kwadrans, może być męczące.Dzisiaj rano byłem w Rogalinie zrobić przegląd całej czeredki zegarowej i tak niesamowicie wył wiatr w pałacowych oknach...Tam są zegary bijące tylko godziny i połówki... Żadnego kwadransa nie ma... Ale coś ma przyjechać z "centrali" zobaczymy...Hmm... widzę, że obraźliwy post Leskosa, ma wiele, jak to się mówi, "lajków" chyba czas zmienić towarzystwo...No tak ... Krzysztofie, taki sam obraźliwy jak i twój , szczególnie w sugestiach. A, że czasem coś palniesz z grubszej rury to inna sprawa, bo oczywiście tobie wolno , nic się przecież nie stało (?) ...Obraziłeś się ? Ok ... no cóż ... życie będzie się toczyć dalej. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
old time 456 #2982 Napisano 23 Kwietnia 2019 (edytowane) No tak ... Krzysztofie, taki sam obraźliwy jak i twój , szczególnie w sugestiach. A, że czasem coś palniesz z grubszej rury to inna sprawa, bo oczywiście tobie wolno , nic się przecież nie stało (?) ...Obraziłeś się ? Ok ... no cóż ... życie będzie się toczyć dalej.100% racji Kolego Leskos. Edytowane 23 Kwietnia 2019 przez old time 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2983 Napisano 23 Kwietnia 2019 No i w kwadransie można dużo błędów zrobić w czasie składania. Tutaj trzeba bardzo uważać. W ogóle to są bardzo ciężko pracuje mechanizmy, w ciągu całego miesiaca biją prawie 27tyś razy sumując uderzenia w oba gongiI z takimi argumentami się nie dyskutuje Może kiedyś, jak być może sypnie mi się "zegarmistrzowski wąs" (i kupię sobie apartament) to rozochocę się na kwadransa. Tymczasem jeszcze mnie hulajnoga, nie szosówka :D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3482 #2984 Napisano 23 Kwietnia 2019 Moim zdaniem, oznaką dojrzałości kolekcjonerskiej w przypadku ściennych zegarów linkowych są chodziki 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2985 Napisano 23 Kwietnia 2019 Moim zdaniem, oznaką dojrzałości kolekcjonerskiej w przypadku ściennych zegarów linkowych są chodziki Trafić na Alle wiedeńskiego chodzika żeby cena nie "oślepiała", to jak złapać za rękę i uśmiechnąć się do Yeti 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3482 #2986 Napisano 23 Kwietnia 2019 Niekoniecznie. Nie mam w kolekcji żadnych biedermeierów, miesięcznych, ale z kilku chodzików jestem zadowolony. Za żaden nie dałem więcej niż dwa tysiące dukatów krajowych. 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2987 Napisano 23 Kwietnia 2019 Carramba - teraz kiedy mam dwa garnce dukatów pomorskich to na naszym obwodzie chodzików ładnych niet.Jest Lenz, lira dwuwagowa wprawdzie, ale na południu krainy i starszy Pan nie kce wysłać za pobraniem a ja kupić za przedplatą..Chłop swoje, baba swoje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 991 #2988 Napisano 23 Kwietnia 2019 (edytowane) A ja mam jednego chodzika linkowego Metrona z58 r za 70 zł i też się cieszę :Pdoskonały do nauki Edytowane 23 Kwietnia 2019 przez mechanik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #2989 Napisano 23 Kwietnia 2019 Carramba - teraz kiedy mam dwa garnce dukatów pomorskich to na naszym obwodzie chodzików ładnych niet.Jest Lenz, lira dwuwagowa wprawdzie, ale na południu krainy i starszy Pan nie kce wysłać za pobraniem a ja kupić za przedplatą..Chłop swoje, baba swoje Tylko się za nią nie bierz ! to za dużo z lenzem nie ma wspólnego . 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2990 Napisano 23 Kwietnia 2019 A ja mam jednego chodzika linkowego Metrona z58 r za 70 zł i też się cieszę Chodzik Metrona i to z 58 roku? Fju.. fju. Może z raz widziałam ale z jakiego roku to nie pamiętam Tylko się za nią nie bierz ! to za dużo z lenzem nie ma wspólnego ."Zaszczelę" się Jak Wy to zgadujecie..? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #2991 Napisano 23 Kwietnia 2019 (edytowane) Szukać miesięcznego chodzika;-) Edytowane 23 Kwietnia 2019 przez longcase1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2992 Napisano 23 Kwietnia 2019 (edytowane) Szukać, szukać.. Mam niezły węch, to trufli mogę poszukać ale miesięcznego to jakoś się nie napatoczyłam A tak na marginesie - wcale ale to wcale, nie "czaję czaczy" czyli nie wiem w czym ten urok miesięcznych? Wygląda jak wiele innych zegarów (chyba). Jakieś kółko dołożone i w czym ten urok? Głupie pytanie ale ja nie wiem Chyba nie z powodu wygody nakręcania raz na miesiąc? No dobra - są rzadko. Edytowane 23 Kwietnia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #2993 Napisano 23 Kwietnia 2019 no podesłałem Ci ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2994 Napisano 23 Kwietnia 2019 no podesłałem Ci ...Piękne. Prawda, prawda ehhh... Jeszcze ze dwadzieścia "odnowię" i jak znalazłby się hurtowy kupiec to tak, tak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #2995 Napisano 23 Kwietnia 2019 (edytowane) Gosia, przepraszam Ciebie za moje karygodne zachowanie... Edytowane 23 Kwietnia 2019 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2996 Napisano 23 Kwietnia 2019 (edytowane) Gosia, przepraszam Ciebie za moje karygodne zachowanie... Ojej! Dżizas!No przywaliłeś mi ale nie aż w kategorii "karygodnej".Sporo mi pomagałeś - pamiętajmy o tym To dzięki Twojemu też wsparciu w pierwszych dniach tu na forum, poczułam się między Wami miło Ja wiem, że Ty jesteś trochę "rozbójnik" porywczy ale o dobrym sercu przecież. Nenufarów z KÓrnika jeszcze nie zdążyłam ukraść dla Ciebie ♡ PS. Ale to nie Ty mnie maltretowałes w podstawówce? I Dziadka też lubię choć bez płciowej wzajemności Edytowane 23 Kwietnia 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jerzy1234 62 #2997 Napisano 23 Kwietnia 2019 Witam miesieczny to jest miesieczny nie ma co porownywac z innnymi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3482 #2998 Napisano 23 Kwietnia 2019 Witam miesieczny to jest miesieczny nie ma co porownywac z innnymi No można porównywać. Z trzymiesięcznym, rocznym... 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #2999 Napisano 23 Kwietnia 2019 No to i ja się dołączę do przeprosin. Nie mową, czy uczynkiem, ale przepraszam za karygodne myśli . A teraz już wróćmy do normalnych pogaduszek, łzy otarte, kwiaty pachną subtelnie, wymuszony kwadrans sprężynowy wali westminister co 15 minut, pięknie jest! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
old time 456 #3000 Napisano 23 Kwietnia 2019 (edytowane) Jak przystalo na jubileuszowa 150 strone jest pelno kwiatow. :D Edytowane 23 Kwietnia 2019 przez old time 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach