Yodek 2548 #3701 Napisano 22 Maja 2019 Cześć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #3702 Napisano 22 Maja 2019 Cześć:-) Coś tak czuję że dzisiaj będziemy wkładać Rescha do skrzynki;-)) jest już blisko 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3474 #3703 Napisano 22 Maja 2019 No to na weekend będzie komplet do uruchomienia 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3704 Napisano 22 Maja 2019 Z zaświatów dopiero wróciłam W Koszalinie już Resch "przygotowany do doręczenia" o 11, nie wiem czy to znaczy ze kurier już odebrał czy jeszcze czeka ☺ Jak dzis kurier zdązy to będę układać w skrzynce. Potem czekać jak z chodem, bo się opóźniał - być może trzeba będzie trzeba kombinować z dołem wahadła. Mam nadzieję, że mi nie pęknie bo ostatnio mam rangę "psuja" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #3705 Napisano 22 Maja 2019 To znaczy że kurier jeszcze jej nie wziął. Ale raczej będzie dziś próbował dostarczyć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3706 Napisano 22 Maja 2019 Może się jeszcze dadzą radę sprężyć.Już bym chciała zegar "polelać" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #3707 Napisano 22 Maja 2019 Polepić??? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3708 Napisano 22 Maja 2019 (edytowane) Nie! Choć "polepić" trochę też pasuje. "Polelać" to u nas w znaczeniu - poprzytulać, pogłaskać, okazać czułość, "dać ciumka", zazwyczaj w relacji mama - dziecko. Choć dorośli też nie stronią od "lelania" A Wy się nie "lelacie"? Edytowane 22 Maja 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #3709 Napisano 22 Maja 2019 Nie! "Polelać" to u nas w znaczeniu - poprzytulać, pogłaskać, okazać czułość, "dać ciumka", zazwyczaj w relacji mama - dziecko. Choć "dorośli" też nie stronią od "lelania" A Wy się nie "lelacie"? No lelamy się jak najbardziej;-))Bez lelania dzień stracony;-)) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3710 Napisano 22 Maja 2019 (edytowane) Swoich zegarów nie lelacie?Ja lelam. I męża, i kocury też lubią lelanie Edytowane 22 Maja 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2974 #3711 Napisano 22 Maja 2019 L&P 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek_Win 77 #3712 Napisano 22 Maja 2019 L&Pl.jpgooo się pojawił i nie hamaku. Sowa mądra głowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3474 #3713 Napisano 22 Maja 2019 (edytowane) Że zacytuję klasyka ..."Jaśku, bój się Boga nareszcie jesteś ..." Edytowane 22 Maja 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek_Win 77 #3714 Napisano 22 Maja 2019 Że zacytuję klasyka ...https://twitter.com/marcinlechowski/status/1020191203957059584 Też się ucieszyłem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3715 Napisano 22 Maja 2019 (edytowane) L&Pl.jpgHa!!!LEL i POLEL!! Włala A jeszcze lelum polelumI w jęz. słowiańskich: Edytowane 22 Maja 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #3716 Napisano 22 Maja 2019 Ha!!!LEL i POLEL!! Włala A jeszcze lelum polelumI w jęz. słowiańskich:W mojej gwarze to znaczy cos innego Lelek --2. osoba niedbale ubrana, pogardl. 3. ptak. 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3717 Napisano 22 Maja 2019 W mojej gwarze to znaczy cos innego Lelek --2. osoba niedbale ubrana, pogardl. 3. ptak.Jeden język, a można się nie zrozumieć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3718 Napisano 22 Maja 2019 PM - jesteś? Co tam z pracami Twoimi? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1789 #3719 Napisano 22 Maja 2019 (edytowane) Sprawdziłem płyty , tego mojego TH.Dopiero dziś , bo miałem nawał pracy w pracy Płyty mogę uznać za proste i równoległe ... płaskość , minimalny łuk , że szczelinomierz ...0.15 mm ...nie wchodzi i obie równo , w tę samą stronę Ale oś bębna chodu ma właściwie tę samą wewnętrzna długość co rozstaw płyt . Drugi , długość ma nieco mniejszą i jest OK.Więc tu coś kombinowano . Czy wymieniano całą ośkę , czy naprawiano czop .... ale wymiany czopa , to ja tu nie dostrzegam . Być może , że śladów naprawy nie widać .Właśnie chcę wstawić , sam bęben i zobaczyć ile ma luzu.... może podkładek nie trzeba . Ewentualnie dorobię , ale znacznie cieńsze , bo te maja 0.5 mmPs. Sprawdzone i jest luz wzdłużny 0.25 mm Więc , po co te podkładki były Będę składał bez nich Edytowane 22 Maja 2019 przez PM1122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3720 Napisano 22 Maja 2019 Skomplikowane te pomiary ..Ale wychodzi że płyty nie są zwichrowane. Zagadkowe te podkładki - może zegar będzie działał bez nich. Co miał na myśli autor tego pomysłu - możemy się nie dowiedzieć. Napisz jak będzie po złożeniu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3721 Napisano 22 Maja 2019 Reszol dotarł i jest już w moich rękach Trochę mnie pani na poczcie zdenerwowała, bo powiedziała, że żadnej paczki dla mnie nie ma. Policzki mi pokraśniały, nabrałam głęboko powietrza i zanim zaczęłam perorować, pani się zreflektowała i znalazła moją paczkę. Ciśnienie spadło Zrobiłam jeszcze kilka pamiątkowych "słit fociów", żeby było dla potomnych. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1789 #3722 Napisano 22 Maja 2019 Reszol dotarł i jest już w moich rękach Trochę mnie pani na poczcie zdenerwowała, bo powiedziała, że żadnej paczki dla mnie nie ma. Policzki mi pokraśniały, nabrałam głęboko powietrza i zanim zaczęłam perorować, pani się zreflektowała i znalazła moją paczkę. Ciśnienie spadło Zrobiłam jeszcze kilka pamiątkowych "słit fociów", żeby było dla potomnych.Oooooo ! Cudo Ja , właśnie czyszczę kółka , to będę musiał jeszcze dłuuuugo czyścić , by dojść do takiej perfekcji .Zrób więcej zdjęć dla potomnych , bo warto 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #3723 Napisano 22 Maja 2019 Ale masz ładnego Rescha;-)) PM czy słupki też mierzyłeś. Tak się zastanawiam czemu te podkładki tam zostały włożone 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3724 Napisano 22 Maja 2019 Ale masz ładnego Rescha;-))A mam Ma ktoś ładniejszy mechanizm Resch'a? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luks 51 #3725 Napisano 22 Maja 2019 po takiej spa odnowie nie wielu się znajdzie mechanizm po wizycie u mistrza wygląda przepięknie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach