Yodek 2548 #3776 Napisano 23 Maja 2019 (edytowane) Coś uciułam to będę powoli szukać wieszaka i okucia (kogoś kto będzie chciał takowe zrobić). Poobkupywałam się w potrzebne drobiazgi i materiały, których już mi brakło wszakże jeszcze trzy zegary do odnawiania i czyszczenia. Klatka schodowa była dotąd miejscem gdzie „przesiedlałem” różne zegary z różnych miejsc w domu ... no i prawie się skończyło ... zostało miejsce na jeden nieduży zegar ... ... chyba przyjdzie czas na odchudzanie . Oczywiście moje , bo coraz ciężej mi na tej klatce się przechodzi .... Ja mogła bym boczkiem się przeciskać.Jest okazja z bliska swoje skarby pooglądać Na wprost jest taka mini-miniaturka - bosska Edytowane 23 Maja 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #3777 Napisano 23 Maja 2019 Piękna klatka schodowa;-)) Mariusz masz rację trzeba trzymać się oryginału . Dorobienie takiego wieszaka to nie jest jakiś problem. Jeśli chodzi o mnie to wystarczy mi odcisk tylnej plyty 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3778 Napisano 24 Maja 2019 Odcisk tylnej płyty - ciekawy pomysł.A w jakim materiale robi się takie "odciski"? Chyba nie plastelina. Dzień dobry w piąteczek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #3779 Napisano 24 Maja 2019 (edytowane) Dzień dobry:-) W sensie odrysować i tyle cała filozofia:-) najlepiej na sztywnym kartonie Edytowane 24 Maja 2019 przez longcase1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3780 Napisano 24 Maja 2019 Aaa.. odrysować Coś czuję, że kiedyś, kiedyś tam, będę musiała się do Mistrza uśmiechnąć najszerzej jak potrafię w sprawie takiego wieszaka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3781 Napisano 24 Maja 2019 (edytowane) Cóś takiego ? Edytowane 24 Maja 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3782 Napisano 24 Maja 2019 Cóś takiego ? Tak!Odrobinę ponacinam kąciki ust, żeby szerzej się rozciągał uśmiech 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #3783 Napisano 24 Maja 2019 Tak!Odrobinę ponacinam kąciki ust, żeby szerzej się rozciągał uśmiech Ale cisza Pakujesz wieszak , czy ze skrzynką walczysz ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3784 Napisano 24 Maja 2019 Ale cisza Pakujesz wieszak , czy ze skrzynką walczysz ?Cisza? Jaka cisza??Mam w domu małego Terminatorka - mieszkanie wywalone do góry nogami, podłoga pływa od truskawek, soku, chrupek zmieszanych z zabawkami, a uszy pękają od pisku i krzyków :D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek_Win 77 #3785 Napisano 24 Maja 2019 Cisza? Jaka cisza??Mam w domu małego Terminatorka - mieszkanie wywalone do góry nogami, podłoga pływa od truskawek, soku, chrupek zmieszanych z zabawkami, a uszy pękają od pisku i krzyków :D Dzieje się Cisza aż piszczy w uszach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #3786 Napisano 24 Maja 2019 Cisza? Jaka cisza??Mam w domu małego Terminatorka - mieszkanie wywalone do góry nogami, podłoga pływa od truskawek, soku, chrupek zmieszanych z zabawkami, a uszy pękają od pisku i krzyków :DAaaa , to się pomyliłem To może noc będzie spokojna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3787 Napisano 24 Maja 2019 Dzieje się Cisza aż piszczy w uszach Człowieczek - demolka opada z sił, sen go morzy. Niedługo chwila wytchnienia i prawdziwej ciszy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek_Win 77 #3788 Napisano 24 Maja 2019 Człowieczek - demolka opada z sił, sen go morzy. Niedługo chwila wytchnienia i prawdziwej ciszy Wreszcie będzie słychać tykanie zegarów ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3789 Napisano 24 Maja 2019 Wreszcie będzie słychać tykanie zegarów )Zasadniczo tykania prawie wcale - większość zegarów na noc zastopowana - familia protestuje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek_Win 77 #3790 Napisano 24 Maja 2019 Zasadniczo tykania prawie wcale - większość zegarów na noc zastopowana - familia protestuje Tak jak u mnie. Gdy przyjeżdża siostra mam nakaz zatrzymania zegarów . Nie będę cytował co wtedy mówi . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3791 Napisano 24 Maja 2019 Tak jak u mnie. Gdy przyjeżdża siostra mam nakaz zatrzymania zegarów . Nie będę cytował co wtedy mówi .U mnie zadają krótkie pytanie - "czy można TO zatrzymać" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #3792 Napisano 24 Maja 2019 Zachowujecie się jak Niemcy pod rządami Frau Merkel A tu czas na NEIN!!! 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3793 Napisano 24 Maja 2019 Zachowujecie się jak Niemcy pod rządami Frau Merkel A tu czas na NEIN!!!Musiałabym wybierać albo - albo, no nie wiem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3794 Napisano 24 Maja 2019 (edytowane) Ja tam nic w zasadzie nie zatrzymuje ... i mam w domu spokój i zawsze uprzedzam o niezatrzymywaniu - stąd wszelkich terminatorów, "spajdermenów" , wiedźminów i całej kolekcji komiksowych postaci brak ...poza tym psy też działają odstraszająco. To cena spokoju !Ps bo my z żoną stare zgredy jesteśmy i już ... Edytowane 24 Maja 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fibo 416 #3795 Napisano 24 Maja 2019 U mnie też cały ten cyrk bije, dzwoni, cyka na potęgę. Myślałem, że moja Jejmość tak z grzeczności wybitnej tylko, ale już jej się zdarzyło zrobić mi scenę, że w sypialni jeden zegar przestał chodzić. I jak tu spać, panie mężu, jak spać? Od dwóch lat się dopomina kukułki, tylko ja jakoś nie lubię, więc robię uniki. Goście nocują na strychu, a tam wiszą stojące zegary do roboty i część roczniaków, to i nie marudzą . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3796 Napisano 25 Maja 2019 Ja jestem dusza towarzystwa ale tak nie więcej niż raz na rok. Trochę zdziczała i sam-sobek jestem od urodzenia - ku niezadowoleniu garstki znajomych. Gości u nas to tylko najbliższa rodzina. ☺ Zatrzymanie zegarów wynika z pragmatyki - bombolenie baby w niwecz obraca sen małej terminatorki uroczej i wieczorna chwila spokoju ulatnia się. "Starą zgredką" i dziwaczką się urodziłam - taką mnie Pan stworzył, i taką mnie macie Dzień dobry! Co to znaczy, że nikt jeszcze nie wstał? Lelajo się, lelajo..! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #3797 Napisano 25 Maja 2019 (edytowane) Ja wstałem o 2:00 ....Pozdrowienia z Kłodzka Edytowane 25 Maja 2019 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3798 Napisano 25 Maja 2019 Ja wstałem o 2:00 ....Pozdrowienia z Kłodzka Acha..to przepraszam Pozdrawiamy do Kłodzka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #3799 Napisano 25 Maja 2019 (edytowane) Przed dziewiątą wstałem ( czyli ósmą polskiego czasu ) .Czyli , tuż przed bimbaniem A bimbają wszystkie , które wiszą ( żona lubi , syn nie ,... ale śpi twardo , więc mu nie przeszkadza - ot , takie marudzenie ) Ps. A jak tam mały Terminatorek ? Już na pełnych obrotach ? Edytowane 25 Maja 2019 przez PM1122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #3800 Napisano 25 Maja 2019 Terminatorka padła właśnie po pierwszej rundzie Dziś "tylko" muszę zetrzeć dół szyby w babie bo opluta i wylizana 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach