Kieszonkowe 736 #7101 Napisano 28 Maja 2020 9 godzin temu, PM1122 napisał: ...... jakbym wiedział , co to za kolor , czy też odcień ,, satynowy ,, ..... ja , to tak jak w tej reklamie , w wyniku ewolucji , rozróżniam tylko te potrzebne kolory A po co ? Mój ś.p. Teść daltonista zawsze powtarzał "czerwony na górze, zielony na dole" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kobas 329 #7102 Napisano 28 Maja 2020 Potrzebuję porady gdzie w Zabrzu albo okolicy znajdę rzetelnego zegarmistrza od zegarów ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #7103 Napisano 28 Maja 2020 A Mysłowice nie mogą być? 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kobas 329 #7104 Napisano 28 Maja 2020 Jasne, że tak. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #7105 Napisano 28 Maja 2020 Coś się robi A u was ? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #7106 Napisano 28 Maja 2020 Dziś, bykiem leżym ... 1 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #7107 Napisano 28 Maja 2020 (edytowane) 45 minut temu, LESKOS napisał: Dziś, bykiem leżym ... No to ja krowom ???????? wymionem do góry ???????? Edytowane 28 Maja 2020 przez Yodek 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #7108 Napisano 29 Maja 2020 11 godzin temu, Yodek napisał: No to ja krowom ???????? wymionem do góry ???????? A to jakiś specjal leżing dej? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #7109 Napisano 29 Maja 2020 (edytowane) Taa.. Bykiem i wymionem nie da rady leżeć "w górę" ???? ???????? Edytowane 29 Maja 2020 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #7110 Napisano 29 Maja 2020 7 godzin temu, Yodek napisał: Taa.. Bykiem i wymionem nie da rady leżeć "w górę" ???? ???????? E tam... dla fprawnego nic trudnego... A propos, co roku, o tym wiosennym czasie, zastanawiam się co zrobić, aby podjęto decyzję na wyższym szczeblu by pisać truskafki, a nie tak jak dotychczas... Truskafki- wydaje się tak bardziej owocowo, tak jak słowo desz, jest bardziej mokre niż deszcz... No, tak sobie leżę i myślę, że chyba wstanę... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #7111 Napisano 30 Maja 2020 Coś się robi ..... więc oceniam stan skrzyni. To ta skrzynia , od tarczy z podziałem na 80 sekund . Środek ma ładny wzór .... trzeba tylko odświeżyć . No , a brodę mocno przybito gwoździami ... jest dobrze , tylko łby zasmaruję , by nie raziły 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #7112 Napisano 30 Maja 2020 Ładny wzór ???? A tych gwoździ nie da rady wyciągnąć? ???? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #7113 Napisano 30 Maja 2020 (edytowane) Może tylko sprostuję, podział tarczy dotyczy ilości kroków , nie sekund i że sekundnik odmierza w obrocie 60 sekund , ale czyni to w 80 krokach czyli "krok" trwa - 0,7625 sekundy Edytowane 30 Maja 2020 przez LESKOS 1 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #7114 Napisano 30 Maja 2020 Wykąpałam dziś Germanię. Nie znam zbyt wielu zegarów ale dla mnie póki co, to mechanizmy tej fabryki są numerem jeden???? Bardzo grube i masywne płyty, jakość wykonania są bardzo dobre, już poprzednia, ciut młodsza Germania mnie zachwyciła. Póki co ani Becker, Mauthe, Concordia, ani Borussia, ani nawet Resch i Lenz nie pretendują na mojego lidera - są na "drugim" miejscu. Co do miesięcznego wiednia się nie wypowiadam bo go nie rozkładałam ???? 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #7115 Napisano 30 Maja 2020 Germania , to Germania ... jak się gryzła z Beckerem , to raczej ,,lipy,, nie wciskała . Więc wszystko solidnie i porządnie . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wagro56 108 #7116 Napisano 31 Maja 2020 (edytowane) 19 godzin temu, PM1122 napisał: No , a brodę mocno przybito gwoździami ... jest dobrze , tylko łby zasmaruję , by nie raziły 18 godzin temu, Yodek napisał: Ładny wzór ???? A tych gwoździ nie da rady wyciągnąć? ???? Też uważam, że te gwoździe trzeba wyciągnąć. Dziurę po poprzednim, widoczną na pierwszym planie, zakleić drewnianym flekiem, ewentualnie zaszpachlować. Skrzynia piękna, więc - myślę - zasługuje na to. Pozdrawiam. Waldek. Edytowane 31 Maja 2020 przez Wagro56 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 736 #7117 Napisano 31 Maja 2020 4 minuty temu, Wagro56 napisał: Też uważam, że te gwoździe trzeba wyciągnąć. Zgadzam się z przedmówcą Pozdrawiam Roman 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #7118 Napisano 31 Maja 2020 Wszystkie gwoździe trzeba wyciągnąć ... ???? 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6071 #7119 Napisano 31 Maja 2020 (edytowane) Czy ta broda była składana z dwuch innych, czy w tych skrzyniach tak ma być? to tak średnio wygląda.. Edytowane 31 Maja 2020 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #7120 Napisano 31 Maja 2020 Tak ma być Nie , że jestem ekspertem , ale mam kilka zegarów z takimi brodami , Trochę to dziwne , ale jednak , boki brody są gładkie , tz. nie mają żadnych wycięć , rowków , frezowań. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #7121 Napisano 4 Czerwca 2020 (edytowane) Trza mieć pecha Mechanizm sprężynowy wyczyszczony , złożony . A że nieco paletę ustawiałem , to i kotwicę zdejmowałem . Musiałem , bo coś nie za bardzo pracowała . Żeby się wszystko nie kręciło , to ostrożnie zapadkę odginałem i kluczykiem do tyłu , by zluzować sprężynę . W tym bębnie , koniec sprężyny doginałem , bo haczyk nie łapał za oczko sprężyny . A że na zimno , to nie chciałem za mocno , by nie złamać . Po dogięciu spróbowałem , czy dobrze załapuje , no i wyglądało , że OK. A teraz , po zmontowaniu mechanizmu i po lekkim nakręceniu i później , po zluzowaniu sprężyny .... haczyk nie łapie Może jakieś pomysły ? Edytowane 4 Czerwca 2020 przez PM1122 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #7122 Napisano 4 Czerwca 2020 Rozmontować i jeszcze raz... wewnętrzny robi takie numery 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #7123 Napisano 5 Czerwca 2020 No cóż .... trzeba będzie wszystko od nowa . Wiadomo , praktyka czyni mistrza. Ale ciszaaa ..... nawet sprężyna nie pomogła 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6071 #7124 Napisano 5 Czerwca 2020 Widocznie każdy dłubie sam i nie chwali się co zrobił, .........co będzie robił... 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #7125 Napisano 5 Czerwca 2020 AAAaaaaa .... jakieś tajemnice , niespodzianki ! To lubię ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach