mkl1 6162 #8851 Napisano 22 Kwietnia 2021 działam z junghansem.. połamana zapadka koła napędowego. poratuje ktoś? 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #8852 Napisano 22 Kwietnia 2021 Świetnie się prezentuje 😊👍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek Szajerka 905 #8853 Napisano 22 Kwietnia 2021 (edytowane) To będzie prowizorka na krótką metę. Zacisnąć z dołu w imadle albo niech ktoś pomoże przytrzymać cęgami i punktakiem zrobić ząbek u góry. Edytowane 22 Kwietnia 2021 przez Marek Szajerka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #8854 Napisano 22 Kwietnia 2021 Lepiej poczekać , niż robić taką , mało skuteczną i ryzykowną naprawę . Może ktoś ma . Można też wstawić w temat ,, Poszukuję " A w ostateczności - dorobić . 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6162 #8855 Napisano 24 Kwietnia 2021 (edytowane) Mój RESCH się spier@@ił idzie na OIOZ* ps.. nie pytajcie co się stało bo sma jeszcze nie wiem ????????? * Oddział Intensywnej Opieki Zegarowej Edytowane 24 Kwietnia 2021 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #8856 Napisano 24 Kwietnia 2021 25 minut temu, mkl1 napisał(-a): Mój RESCH się spier@@ił idzie na OIOZ* ps.. nie pytajcie co się stało bo sma jeszcze nie wiem ????????? * Oddział Intensywnej Opieki Zegarowej Ooo...... ciekawe, poczekamy na diagnozę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #8857 Napisano 24 Kwietnia 2021 Ciekawe ... zaszyłeś mu tampon/wacik przy operacji ? ... czy udar kotwicy na kole ?... a może nie posmarowałeś , to nie jedzie ? 🤔 😳 Możliwości jest kilka conajmniej 😂😂😉 Na poważnie ... jakieś szczegóły może .... 1 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6162 #8858 Napisano 24 Kwietnia 2021 (edytowane) Chłopak na stole operacyjnym , niestety wylądował. Wstępna diagnoza blokada przekładni czasu. Złamany jeden kołeczek na kole uruchamiającym xwignię bicia. ( on już dawno był słabej kondycji, a teraz się złąmał. To , ze się złąmał to pikuś.. wstawię nowy. Ale złąmas kutany wpadł pomiędzy zęby przekładni i ją zablokował. By było śmiesznej ułożył się równolegle w ząbkach i pierw go nie widziałęm...( szukałem dalej... Przy okazji Resch będzie miał pozaokresowy przegląd, Wisi już na desce na OIOZ i oddycha, a sece mu już pracuje.. ....poczekam a potem od nowa wyregulować dokładność wskazań i bicia Ma szczęście w nieszczęściu, bo przynajmniej jest felczer/ czy tam kowal/ w domu... Tak, to pogotowie wzywać i do ZEGARMISTRZA w kolejkę.... Edytowane 24 Kwietnia 2021 przez mkl1 1 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #8859 Napisano 24 Kwietnia 2021 Oj tam to tylko wyciśnięcie pryszcza , no może wrzodzika na d... - nie jest źle . Spoko dasz radę 👍 ✌️ 2 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6162 #8860 Napisano 24 Kwietnia 2021 Chodzi dokłądnie , tak jak wcześniej Bije dokładnie tak jak wcześniej. Jutro wróci do skrzyni 4 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1816 #8861 Napisano 24 Kwietnia 2021 5 godzin temu, mkl1 napisał(-a): Chodzi dokłądnie , tak jak wcześniej Bije dokładnie tak jak wcześniej. Jutro wróci do skrzyni Ładna nagroda za dobre sprawowanie .. Z powrotem do pudła... 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6162 #8862 Napisano 24 Kwietnia 2021 (edytowane) 4 minuty temu, zadra napisał(-a): Ładna nagroda za dobre sprawowanie .. Z powrotem do pudła... 😉 ..... a co sobie bydlak mysli.. że stary to mu wolno... Dobrze, że nie do trumny.. i do lasu.... Edytowane 24 Kwietnia 2021 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #8863 Napisano 25 Kwietnia 2021 Dobrze, że nie do pieca. Byłyby chrupkie precle 🤭 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1816 #8864 Napisano 25 Kwietnia 2021 4 godziny temu, Yodek napisał(-a): Dobrze, że nie do pieca. Byłyby chrupkie precle 🤭 Nie zawracaj w stronę"polityki?.. 😜 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #8865 Napisano 25 Kwietnia 2021 1 godzinę temu, zadra napisał(-a): Nie zawracaj w stronę"polityki?.. 😜 Tobie to wszystko tylko z jednym się kojarzy 😂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zadra 1816 #8866 Napisano 25 Kwietnia 2021 9 godzin temu, Yodek napisał(-a): Tobie to wszystko tylko z jednym się kojarzy 😂 dostałem po łapkach, to przestrzegam z dobroci serca 😛 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof Skórka 6254 #8867 Napisano 2 Maja 2021 Szanowne Koleżanki i Koledzy, wiem, że rzadko opuszczacie ten cudowny zakątek forum (jedyny jaki czytam „od deski do deski”), ale może zerkniecie na temat, gdzie pytam o radę w sprawie wyboru stołu, dyskusja weszła na tory forniru i politur, w których nie ma lepszych specjalistów od Was. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #8868 Napisano 2 Maja 2021 Przecież już Tobie wybrano... czeczot... Ta intarsja wygląda mi troszkę podejrzanie... 1 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof Skórka 6254 #8869 Napisano 2 Maja 2021 Tak, wiem, bardziej chodziło mi o opinię nt. tego czym ten czeczot jest pokryty, czy to „pofaowanie” jest czymś naturalnym czym nie powinienem się przejmować. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #8870 Napisano 2 Maja 2021 Pokazał się ładny zegar , ale go nie kupię , bo cena Ho-ho . Pomyślałem jednak , że dobrze by było go pokazać . Myślałem o Galerii G. Beckera , bo niby G. Becker . Niestety , pewności nie mam , bo moja prośba o zdjęcia mechanizmu , jest bez odzewu. Tak mi się wydaje , że jednak tarcza trochę za mała do otworu . A i wahadło , też jakby za krótkie . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #8871 Napisano 6 Maja 2021 (edytowane) Mam pytanie. Czy ktoś z Państwa jest mi w stanie napisać jakiej firmy jest ta sygnatura? Miałem już ją rozszyfrowaną, ale to było kilka lat temu i już nie pamiętam. Edit. Pamiętam tylko że to była Szwajcarska firma produkująca obrabiarki i narzędzia dla zegarmistrzów. Szukam i nigdzie nie mogę odszukać nazwy tej firmy. Temat tej firmy był poruszany nawet na naszym forum, ale to było dawno temu i nie mogę go odszukać. Edytowane 6 Maja 2021 przez dziadek 0 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6162 #8872 Napisano 6 Maja 2021 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadek 1296 #8873 Napisano 6 Maja 2021 1 minutę temu, mkl1 napisał(-a): Oooo, serdeczne dzięki! Szybki jesteś! 1 Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lamela 346 #8874 Napisano 13 Maja 2021 Brakowało akcentu na wiekowym pianinie, to przygarnąłem takiego balloona (HAU, ok. 1910 r). Trochę był zapyziały i nie miał wahadła, więc i wydatek niewielki, a zabawy z dopieszczeniem oraz wyszukaniem i dopasowaniem wahadła starczyło na dobry miesiąc - ale już chodzi i bije, i to jak ! Całe pudło pianina i struny rezonują wszystkimi harmonicznymi, prawdziwy koncert 😀. Czuję, że się sąsiadom narażam... 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6162 #8875 Napisano 13 Maja 2021 (edytowane) Wzmacniacz mechaniczny w...dobie elektroniki Edytowane 13 Maja 2021 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach