fibo 416 #9551 Napisano 21 Stycznia 2022 Cóż, zazdroszczę Panu zegara podejrzewanego przez licznych znajomych o Eppnerowatość, zazdroszczę samopoczucia, wiedzy, przebojowości, jestem samą zazdrością. Mam jedynego, nędznego wisielca tegoż producenta z Wlenia, taką typówkę, popularesa można rzec, z początków produkcji. Gdyby mi się trafił dumnie stojący, podłogowy, to może wreszcie Leskos by mnie pozazdrościł i zazdrość moja o jego naście, czy dziesiąt Eppnerów by mi troszkę opadła. Bo zazdrosny jestem o Leszkowe zbiory, nie mogę spać, nie mogę jeść. Taki piękny, stojący Eppner by mi ustawił szczęśliwe życie. A w Leszku by wzbudził zazdrość. I on by tak miło cierpiał. Paroksyzmy, skurcze, te rzeczy. Hej... A Dziadek jest niedobry. Jego zbiory wywołują nadkwasotę, zgagę poranną i świąd uszu. Dziadek zły, Dziadek fe, Dziadek a kysz. Środek bagna zajął z kilkoma innymi i wyżera wszystkie łochynie! Wszystkie do ostatniej! A potem, donoszę iż- plecie... Łączę się w bulu, popieram, pozdrawiam Stepowi hajdamacy wszystkich krajów łączcie się, bagna należy wysuszyć! Z uszanowieniem P. PS. Wiem, przepraszam... Dobrej nocki. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azina 74 #9552 Napisano 21 Stycznia 2022 (edytowane) W dniu 21.01.2022 o 02:18, fibo napisał(-a): Cóż, zazdroszczę Panu zegara podejrzewanego przez licznych znajomych o Eppnerowatość, zazdroszczę samopoczucia, wiedzy, przebojowości, jestem samą zazdrością. Mam jedynego, nędznego wisielca tegoż producenta z Wlenia, taką typówkę, popularesa można rzec, z początków produkcji. Gdyby mi się trafił dumnie stojący, podłogowy, to może wreszcie Leskos by mnie pozazdrościł i zazdrość moja o jego naście, czy dziesiąt Eppnerów by mi troszkę opadła. Bo zazdrosny jestem o Leszkowe zbiory, nie mogę spać, nie mogę jeść. Taki piękny, stojący Eppner by mi ustawił szczęśliwe życie. A w Leszku by wzbudził zazdrość. I on by tak miło cierpiał. Paroksyzmy, skurcze, te rzeczy. Hej... A Dziadek jest niedobry. Jego zbiory wywołują nadkwasotę, zgagę poranną i świąd uszu. Dziadek zły, Dziadek fe, Dziadek a kysz. Środek bagna zajął z kilkoma innymi i wyżera wszystkie łochynie! Wszystkie do ostatniej! A potem, donoszę iż- plecie... Łączę się w bulu, popieram, pozdrawiam Stepowi hajdamacy wszystkich krajów łączcie się, bagna należy wysuszyć! Z uszanowieniem P. PS. Wiem, przepraszam... Dobrej nocki. W dniu 20.01.2022 o 23:33, dziadek napisał(-a): Wracając do meritum, to ja tylko napisałem ogólnie że nie podoba mi się renowacja obudowy Twojego zegara i uznałem że renowacja nie została wykonana w sposób profesjonalny i napisałem również, że moim zdaniem nie jest to zegar wyprodukowany przez fabrykę Eppnera. Nie zrobiłem żadnej "wycieczki" pod Twoim adresem, pisałem tylko o zegarze który pokazałeś. A Ty mi tu piszesz o jakichś frustracjach, zazdrościach, braku wiedzy i coś tam jeszcze. Edytowane 22 Stycznia 2022 przez azina 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #9553 Napisano 21 Stycznia 2022 (edytowane) Mowa o Eppnerach. Ktoś z forum łyknął ten egzemplarz ? Wiekszość zna kto sprzedawał Przyznajcie się Pozdrawiam Edytowane 21 Stycznia 2022 przez kumite 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #9554 Napisano 21 Stycznia 2022 (edytowane) Ten zegar krążył już dość długo, dość długo się przymierzałem, ale zasady i cena były nie do końca jasne. Więc nie, mimo mojego parcia na Eppnery, nie zdecydowałem się (obserwuję go w różnych miejscach od 3-4 lat). Może trzeba było , zegar spokojnie by wisiał na ścianie 🤭 🤪 😂 Edytowane 21 Stycznia 2022 przez LESKOS 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #9555 Napisano 21 Stycznia 2022 Kosztował zapewne swoje. Jednak jest piękny. Czasami chodzi mi po głowie, czy warto mieć 10, czy jeden, ale taki że mógłbym go mieć za brata, przjaciela. Znam to z moich doswiadczeń, że miło jest mieć jeden, który zamiata inne. Jakie on miał wmiary ? P 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #9556 Napisano 21 Stycznia 2022 No to cię rozczaruje ... nie wymiata tak do końca. Jakby wymiatał - to by już wisiał 🙂. Choć może powinien ... 2 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #9557 Napisano 21 Stycznia 2022 Z Twojego doświadczenia w Eppnerach nie wymiata, tarcza duża, sekundowy ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #9558 Napisano 21 Stycznia 2022 7 godzin temu, Anansi napisał(-a): Kolego azina. Znacie kawał o żabie mieszkającej na bagnach? Oj jak Ja kocham Żabę! Przygoda była zacna... 🙃 Pamiętam srogą przypowieść Padre o kluczyku złotym i odpadniętej "d*pie" 😆. Kol. Dziadek znamienitym jest kolekcjonerem i znawcą. Wprawdzie mnie lubi podpuszczać i drażnić ale pojmuję, że w żartach. 😄🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #9559 Napisano 21 Stycznia 2022 38 minut temu, kumite napisał(-a): Z Twojego doświadczenia w Eppnerach nie wymiata, tarcza duża, sekundowy ? Tak duży i sekundowe . Ale skrzynia robi średnie wrażenie , nie z tej bajki ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kumite 254 #9560 Napisano 21 Stycznia 2022 Trudny sprzedawca , powiem nerwowy, czyli może być wpadka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3513 #9561 Napisano 21 Stycznia 2022 I żywy kornik w oryginalnej skrzyni. 1 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #9562 Napisano 21 Stycznia 2022 😄😄😉✌️ 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #9563 Napisano 21 Stycznia 2022 (edytowane) Ale ten cały azina, to on nie jest od nas... Co on dziobem kłapie i kolegę mi obraża... ? Odnośnie zegara kolegi azina, też uważam, że "obiekt uległ konserwacji" zatarto w dużym stopniu cechy mogace świadczyć o tym, że zegar faktycznie pochodzi z epoki. Opracowanie pleców zegara, w mojej opinii, jest mocno rażące... Edytowane 21 Stycznia 2022 przez kiniol 5 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #9564 Napisano 21 Stycznia 2022 Jak wyszła sprawa tego stojącego niby Eppnera, to się zastanawiałem, czy ktoś w ogóle ma lub widział stojącego Eppnera... Na forum nigdzie takiego nie znalazłem. Podobno były w kościołach. Na dworcach były zegary stacyjne - dworcowe jako sterujące mechanizmem zewnętrznym. Tu zdjęcia z katalogu. Ciekawe czy jakiś stojący - domowy zachował się gdzieś do tych czasów. Pozdrawiam Jacek 5 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #9565 Napisano 21 Stycznia 2022 (edytowane) Muszę powiedzieć, że nie spotkałem się z informacją o zachowanym stojącym zegarze Eppnera. Były nie potwierdzone informacje że przy okazji realizacji zegara Wieżowego w parafii w postaci"gratisa" dostarczany był zegar wiszący , ale nie znalazłem żadnego potwierdzenia ani dowodu, że tak było. To tylko mój skromny głos w tej sprawie. Mamy tu paru kolegów drążących temat od naprawdę wielu lat . Może coś podpowiedzą. Edytowane 21 Stycznia 2022 przez LESKOS 2 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azina 74 #9566 Napisano 21 Stycznia 2022 (edytowane) 3 godziny temu, kiniol napisał(-a): Ale ten cały azina, to on nie jest od nas... Co on dziobem kłapie i kolegę mi obraża... ? Odnośnie zegara kolegi azina, też uważam, że "obiekt uległ konserwacji" zatarto w dużym stopniu cechy mogace świadczyć o tym, że zegar faktycznie pochodzi z epoki. Opracowanie pleców zegara, w mojej opinii, jest mocno rażące... Czy kłapie, nie wiem. Na pewno rozmawia. Czy dziobem? Na pewno nie, bo dzioba nie ma. Czy obraża? Tak, kiedy jest obrażany. Edytowane 21 Stycznia 2022 przez azina 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3513 #9567 Napisano 21 Stycznia 2022 Kto kogo zaczął obrażać, można bez trudu zobaczyć. Chyba, że Kolega azina jest piszącym zegarem stojącym. Eppnera. Jeżeli tak, to jako zegar może czuć się obrażony. 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azina 74 #9568 Napisano 21 Stycznia 2022 (edytowane) 27 minut temu, Anansi napisał(-a): Kto kogo zaczął obrażać, można bez trudu zobaczyć. Chyba, że Kolega azina jest piszącym zegarem stojącym. Eppnera. Jeżeli tak, to jako zegar może czuć się obrażony. W żaden sposób nie obraziłem Kolegi Dziadka. Edytowane 21 Stycznia 2022 przez azina 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3513 #9569 Napisano 21 Stycznia 2022 (edytowane) Jak tam sobie Kolega azina uważa. Ja natomiast uważam, że najlepiej będzie, jak Kolega w tym dziale już nic więcej nie napisze. Szczególnie, że swoje zabawki już Kolega zabrał. Edytowane 21 Stycznia 2022 przez Anansi 0 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azina 74 #9570 Napisano 21 Stycznia 2022 12 minut temu, Anansi napisał(-a): Jak tam sobie Kolega azina uważa. Ja natomiast uważam, że najlepiej będzie, jak Kolega w tym dziale już nic więcej nie napisze. Szczególnie, że swoje zabawki już Kolega zabrał. Tak zrobiłem zabrałem definitywnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1786 #9571 Napisano 21 Stycznia 2022 Niestety azina - ale mylisz się ! Obraziłeś dziadka, a i przy okazji kolegów, którzy mieli podobne zdanie. Racz przeczytać ponownie, całą tą rozmowę. Owszem, dziadek wspomniał, iż pewnie się narazi właścicielowi i napisał co myśli o zegarze..... Co sądzi o Zegarze ! Broń zegar ! ..... ale nie poprzez atak personalny na osobę. A tu nic o zegarze, jak został poddany renowacji, co odnowiono, a może taki został kupiony ? PS..... nie jestem żadnym adwokatem dziadka, jak to określiłeś niektórych kolegów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #9572 Napisano 21 Stycznia 2022 No to dobrze 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
azina 74 #9573 Napisano 21 Stycznia 2022 (edytowane) . Edytowane 22 Stycznia 2022 przez azina 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3513 #9574 Napisano 21 Stycznia 2022 Bardzo Was wszystkich proszę. Zakończcie już ten watek. 1 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 516 #9575 Napisano 21 Stycznia 2022 7 godzin temu, kumite napisał(-a): Trudny sprzedawca , powiem nerwowy, czyli może być wpadka Heliodor ? 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach