Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Yodek

Porady potrzebuję 😊

Recommended Posts

Ale za to mają fejsbukistan:-))

My tam onegdaj też mieliśmy, taki zasmarkany, zabiegany z pobdzieranymi kolanami, guzami, na świeżym powietrzu. "Znajomych" sie dodawało poprzez zdawkowe - pobawimy się... ?(i tu dowolnie, berka, chowanego, pomidora czy milion innych) ;-)

No ze śniegiem nie jest tak źle , u mnie trochę leży, w Istebnej i Milówce (30-40 km ode mnie ) jest ponad metr na dole, a po 2m przy schroniskach na górze ... Dziś wstałem i odpalałem autko , było -13 C ... 

Gdzie wy mieszkacie w AFRYCE ?  

No i żeby nie było tak wygląda całe południe - Leszek może potwierdzić co jest w Bieszczadach .... 

Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC!  🤔

No ze śniegiem nie jest tak źle , u mnie trochę leży, w Istebnej i Milówce (30-40 km ode mnie ) jest ponad metr na dole, a po 2m przy schroniskach na górze ... Dziś wstałem i odpalałem autko , było -13 C ... 

No i żeby nie było tak wygląda całe południe - Leszek może potwierdzić co jest w Bieszczadach .... 

Potwierdzam jest pięknie, dzisiaj w nocy - 18 C  :)

Mariusz - taki rezon to sanki z płozami z rurek stalowych na lodowisku wydawały. . Jeden "miotał" sankami z pasażerem wokół siebie a delikwent musiał się utrzymać na sankach niczym na rodeo ☺

Potwierdzam jest pięknie, dzisiaj w nocy - 18 C :)

Pólnoc ze śniegiem zawiodła totalnie. Temp. ok minus 1. Edited by Yodek

Mariusz - taki rezon to sanki z płozami z rurek stalowych na lodowisku wydawały. . Jeden "miotał" sankami z pasażerem wokół siebie a delikwent musiał się utrzymać na sankach niczym na rodeo ☺

Nie, nie - to zupełnie  inny  odgłos - to było takie "niskie dudnienie".

Metalowe sanki też później miałem - to nie  to.

Pozdrawiam Mariusz

Mój ojciec znalazł w piwnicy, jak się sprowadzili do Bytomia 1945, sanki wyprodukowane przez Firmę Mercedes, dębowe z logo ...z1934 roku -  to był szpan ... Jeździła na nich moja starsza siostra , ja , moja córka ... zaginęły w latach 90-tych przy kolejnej przeprowadzce ... :blink:  :unsure:

Džišaj rano -22C, šniegu 2,5m i wiencej, Gorna Orawa...

post-88777-0-27051000-1548165123_thumb.jpg

post-88777-0-62878200-1548165202_thumb.jpg

Mój ojciec znalazł w piwnicy, jak się sprowadzili do Bytomia 1945, sanki wyprodukowane przez Firmę Mercedes, dębowe z logo ...z1934 roku - to był szpan ... Jeździła na nich moja starsza siostra , ja , moja córka ... zaginęły w latach 90-tych przy kolejnej przeprowadzce ... :blink::unsure:

Ale numer. Nigdy w życiu takich nie widziałam ☺

Rozbijaliście się się klasa bryką ;-) Rzeczywiście szkoda ze się zgubiły..

Džišaj rano -22C, šniegu 2,5m i wiencej, Gorna Orawa...

Marian72 ale macie śniegu w bród! Zima całą gębą i pięknie tam..

No nieee.. Wszyscy mają zimę tylko u nas nic :-/

Edited by Yodek

Pięknie..pięknie..

Nikt nie przychodzi, nikt nie odwiedzi wątku, nie zagai, nie zapyta :-/

Wiecie, mogłabym na wątku "Porady..." ZEJŚĆ samotnie na 71 stronie i pies z kulasem by się nie zaintetesował :-/

"Rozłożyłabym się i strupieszczała". Dopiero fetor na forum może kogoś by zastanowił i może ewentualnie wtedy Tarant wziąłby klucz od wątku i wdrapał się na 71 stronę, żeby znaleźć moje szczątki...

Dlatego mam foHa.

Celowo orzez samo H bo Kinio wymyślił skrót, którego ja się domyślam ale wstydzę :-P

Edited by Yodek

No to niech będzie i przez "samo h" ... ja prze 20 lat pierwszych mojego życia myślałem, że to pisze się właśnie tak ^_^ . Uświadomił mnie (do czego to doszło !) Słownik Poprawnej Polszczyzny :blink: !

Ps. jak ty możesz mieć foha albo focha .... dostałaś kupiłaś :P ? .... to tylko można strzelić  :D

:rolleyes:

Ok więc STRZELAM! Mam foszy nastrój.

LES a skąd się domyślasz, że w skrócie chodzi o "ten-ten" o którym się pisze przez "ch", a pierwej przez "h"?☺

Edited by Yodek

Pourquoi tirez-vous sur le maréchal?

post-6402-0-28848700-1548325313_thumb.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Prof. Miodek kiedyś odpowiadał na to pytanie (h czy ch): przez "ch" bo jest dłuższy :D:P

UUuuuu , jakiś ciężki temat :blink:

Ja siedzę , patrzę na wiszące zegary , no i na listewkę ... co teraz ???

Zawsze coś wyskoczy , jak dziś - zawozić kolegę do drugiego miasta , bo ma ważną sprawę . A na miejscu okazało się , że urząd zamknięty .  :wacko:

Więc , strata czasu i robota poczeka  do poniedziałku :(

post-93729-0-42600900-1548327021_thumb.jpg

Nie wiem o "czym" mowa... że ktoś komuś

"Dlaczego ciągasz marszałka ..." chodzi zapewne o twojego "fosza" ...  :P

No i ch..... nie wylicytowałem zegara. Dostałem łomot i to niezły.  :)  A taki był ładny i oryginalny w całości. Chyba się starzeje i zaczynam mieć problemy z właściwym oszacowaniem zegarów. Fakt że był rzadziutki, ale żeby tyle za niego dać to trochę przesada.  :blink:  

Tak że dzisiaj z rana smutek mnie ogarnia.  :(

Trudno, szukamy dalej. 

Edited by dziadek

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

"Dlaczego ciągasz marszałka ..." chodzi zapewne o twojego "fosza" ... :P

W domyśle, że JA? Marszałka? Ojoooojoj! (zdecydowanie nie w mom guście!! ;-))

PM - a w czym problem - bardzo ładna listewka. To do zwieńczenia? ☺

No i ch..... nie wylicytowałem zegara. A taki był ładny i oryginalny w całości. Chyba się starzeje i zaczynam mieć problemy z właściwym oszacowaniem zegarów. Fakt że był rzadziutki, ale żeby tyle za niego dać to trochę przesada. :blink:

Tak że dzisiaj z rana smutek mnie ogarnia. :(

Trudno, szukamy dalej.

Dziadek też mi nie farci...

Beckera nie kupiłam bo się "uniesłam" honorem ;-) Embee sprzedał się jak strzała, Havina też zanim mrugnęlam okiem, a podobno stoją i stoją,,,

Ale ja to leszcz jestem to i gapa też ☺

Edited by Yodek

No i ch..... nie wylicytowałem zegara. Dostałem łomot i to niezły.  :)  A taki był ładny i oryginalny w całości. Chyba się starzeje i zaczynam mieć problemy z właściwym oszacowaniem zegarów. Fakt że był rzadziutki, ale żeby tyle za niego dać to trochę przesada.  :blink:  

Tak że dzisiaj z rana smutek mnie ogarnia.  :(

Trudno, szukamy dalej. 

Też mi , ale przy innym nie poszło  :( Stąd może te humory  :( 

Embee sprzedał się jak strzała,

Zachowaj spokój - będzie ich dużo, a ten co był to - jak pamiętam - był "uzupełniany" ( jeżeli o tym samym mówimy )

Pozdrawiam Mariusz

Zachować spokój :-)

Mariusz - staram się ;-) Za radą LESa głowę chłodzę dostępnymi środkami poza gaśnicą bo można się zatruć ;-)

Wy to jesteście TWARDZI i wykalkulowani, a ja jak dziecko, choć mocno dorosła jestem :-)

Edited by Yodek

A ja siedzę w knajpie w Gryfowie Śląskim i będę jadł zapiekane wątróbki z pieczarkami oraz sałatkę z awokado i krewetkami... Śnieg tylko w górach...

Edited by kiniol

Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie…

Trzeba być naprawdę złośliwym, żeby o tej porze pisać o jedzonku jak głodomory w biurach jeszcze :-P

Wątróbki niezdrowe so.. ;-)

post-104610-0-02167500-1548338125_thumb.jpg

Edited by Yodek