Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Adam24

Daniel Wellington CLASSIC BLACK BAYSWATER oryginał?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam wątpliwości co do autentyczności zegarka Daniel Wellington Classic Black Bayswater. Historia wygląda następująco, kurier nie dostarczył mi zegarka wysłał jedynie smsa, że domofon nie działał i nie mógł wejść do klatki co było kompletną bzdurą. Zegarek został odebrany na poczcie, gdzie okazało się, ze paczka jest otwarta i brakuje w niej pudełka z dokumentami i gwarancją, został jedynie zegarek. Po telefonie do sklepu w Galerii Bałtyckiej, w której zegarek był kupowany (nie mieli go na stanie) Pani powiedziała, ze pudełko z dokumentami zostanie dosłane. Wciąż mam jednak wątpliwości, ponieważ zacząłem przyglądać się zegarkowi. W pierwszej kolejności moją uwagę zwrócił brak numeru seryjnego jednak z tego co widziałem nie wszystkie zegarki go posiadają. Później zauważyłem niedoróbki w miejscu złotych kresek na godzinie pierwszej i drugiej. Wygląda to tak jakby farba wylała się na tarczę zegarka. To co najbardziej przykuło moją uwagę to wskazówki. Minutnik jest tak długi, że nakrywa białe kreseczki, a nie widziałem tego nigdzie indziej kiedy przeszukiwałem internet. Boję się, że kurier mógł mieć z tym coś wspólnego. Załączam zdjęcia i liczę na waszą pomoc.

Pozdrawiam

post-108172-0-40225200-1547755000_thumb.jpg

post-108172-0-58523400-1547755019_thumb.jpg

post-108172-0-79938700-1547755030_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj.

Bez urazy, ale oryginalny DW niczym się nie różni od podrobionego, bo jedno i drugie to chiński badziew. Wybacz.
Skoro już jest za późno, zareklamuj go. Ale trzeba przyznać, że sytuacja niecodzienna... w negatywnym tego słowa znaczeniu <_<

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oddaj ten wyrób, i kup jakiś normalny zegarek, pomozemy w wyborze.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze to dziadostwo, a po drugie jak można odebrać otwartą paczkę?

Jak była otwarta, to trzeba było tego nie odbierać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze, za pierwszym razem zrozumiałem, że DW to zły zegarek. Jednak próbuję się dowiedzieć, czy jest to oryginał czy też podróbka. Paczka była naderwana a dziura nie była duża, więc na początku tego nie zauważyłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to bez znaczenia czy oryginał czy podróbka, bo to to samo...no moze w jednym przypadku zarabia DW i chińczycy, w drugim tylko chinczycy.

Nie drąż tematu bo ten przedmiot jest tego nie warty.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chiny? Chiński?

Zawsze wydawało mi się, że zegarki DW są produkowane w Malezji czy też Indonezji, bo w Chinach jest za drogo.

Ale Tudora to Ty szanuj!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Azji jesli Cię to usatysfakcjonuje :);)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to bez znaczenia czy oryginał czy podróbka, bo to to samo...no moze w jednym przypadku zarabia DW i chińczycy, w drugim tylko chinczycy.

Nie drąż tematu bo ten przedmiot jest tego nie warty.

Prawda, nawet nie ma co się zastanawiać. Jeżeli OP chcę DW to lepiej oddać ten, kupić z AliE.. podobny + za resztę coś wartego swojej ceny :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podróba.

Edit. By niebyc gołosłownym, dekielek skaszniony, wskazówki o złej długości, śruba mocująca wskazówki w innym kolorze, czcionka na tarczy do bani. Ekhm trzeba mieć farta w życiu by dostać fałszywkę zegarka o takiej jakości i poziomie zegarmistrzostwa jak DW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podróba.

I tu kolega merytorycznie i dogłębnie rozwiazał nurtujacy nas problem.

Nie zwrócilismy uwagi na takie szczegóły i niuansa, dzięki :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podróba.

Edit. By niebyc gołosłownym, dekielek skaszniony, wskazówki o złej długości, śruba mocująca wskazówki w innym kolorze, czcionka na tarczy do bani. Ekhm trzeba mieć farta w życiu by dostać fałszywkę zegarka o takiej jakości i poziomie zegarmistrzostwa jak DW.

Orygniały w ogole idą w kopercie nie all stainless steel, tylko jak to ze stopu (back only)?

Oryginalne DW wcale nie są gorszej jakości od  zegarków cenionych marek typu np. tansze lorus czy casio, problemem jest oficjalna cena na metce, klika razy wyższa od wspomnianych.

Podróbki ala ta wklejone chodziły w okolicy 1-5 dolarów:

https://www.youtube.com/watch?v=LSCdwdNZi-Y

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Użytkownicy forum jadą po zegarkach modowych typu DW, i mają rację, bo za "cenę katalogową" to nędzna oferta. Ale dotyczy to ogromnej ilości zegarków, szczególnie modowych marek, albo tych co się wybiły ale lubią w zegarkach >20 tyś zł stosować ETę bez większych modyfikacji. 

Piękny przykład - takie cudeńko - oczywiście jakość bez porównania wyższa od DW, ale cena..? za kwarcoka?

Hermes_Arceau_78_1.jpg

„Podobnie jak większość modeli z kolekcji Arceau, tak i ten wyposażony jest w „bezobsługowy” szwajcarski mechanizm kwarcowy. Taki wybór może być podyktowany stosunkowo niewielką grubością koperty, jednak biorąc pod uwagę cenę zegarka (3 150 CHF), producent mógł się bardziej postarać.” 

https://timeandwatches.pl/aktualnosci/pre-sihh-2019-hermes-arceau-78

To już chyba lepiej wtopić 400 zł na DW niż naście tysięcy na zegarek "lepszej", prestiżowej marki. 

Mniej skrajny przykład - ot takie Rado za 9000 zł (moim zdaniem duża wtopa, jeśli ktoś za tyle kupi, a dowiedziałem się że rado w cenach katalogowych w Polsce się sprzedają). :

https://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/10291_Rado_HyperChrome_Gent_Automatic_L_R32115103

lub to samo za 740 dol (za tyle to warto moim zdaniem) 

https://www.ashford.com/us/watches/rado/hyperchrome/R32115103.pid?nid=cpg_cat6054&so=20

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.