Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

K006

Automat do 3k, bransoleta

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, 

byłem posiadaczem citizena CB0010 uznałem, że czas na jakąś zmianę. Teraz szukam czegoś na bransolecie oraz z mechanizmem automatycznym. Zegarek będzie noszony na codzień najczęściej do koszuli i jeansów. Zegarki które wpadły mi w oko to 

https://dolinski.pl/glycine-combat-6-automatic-3890.18-1/ 

https://zegarownia.pl/zegarek-meski-orient-star-open-heart-sda02002b0 

https://dolinski.pl/certina-ds-1-ref-c006.407.11.051.00/ 

budżet około 2500-3000PLN. Co sądzicie o powyższych zegarkach- średnio chcę tissot'a - są jakoś zbyt popularne :D. Jeżeli mielibyście jakieś propozycje w innych markach lub modelach to proszę o wskazanie ich. Głównie zależy mi na jakości wykonania i długowieczności zegarka :). Dziękuję! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Proponuję Seiko SDGM :-) Nawet na naszym bazarku znajdziesz nowe, mieszczące się w założonym budżecie :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, ale jakoś teraz bardziej wolałbym coś "szwajcarskiego" :D czy w przypadku zegarków które mają szybkę od strony mechanizmu również jest to szafir? Bo oglądałem glycine i posiada taką kopertę :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze linki u mnie nie działają, ale widać że oglądałeś Glycine combat 6, Certinę DS-1, i OS-a z dziurą. Certina i Glycine to jak najbardziej dobry kierunek poszukiwań, jeśli chodzi o OS-a to przemyśl czy na pewno ma być open heart. Ostatnio się pojawiły bardzo fajne OS-y w bardzo dobrej cenie i kilka osób skorzystało.

Jeden nawet widzę u nas na bazarku:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/173128-orient-star-re-au0004b00b-nowy/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Dzięki, ale jakoś teraz bardziej wolałbym coś "szwajcarskiego" :D czy w przypadku zegarków które mają szybkę od strony mechanizmu również jest to szafir? Bo oglądałem glycine i posiada taką kopertę :D.

Z tym jest różnie. W przypadku Glycine miałem zarówno minerał od strony dekla, jak i szafir. Z Glycine w tym budżecie warto zwrócić uwagę na model sst12 :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze linki u mnie nie działają, ale widać że oglądałeś Glycine combat 6, Certinę DS-1, i OS-a z dziurą. Certina i Glycine to jak najbardziej dobry kierunek poszukiwań, jeśli chodzi o OS-a to przemyśl czy na pewno ma być open heart. Ostatnio się pojawiły bardzo fajne OS-y w bardzo dobrej cenie i kilka osób skorzystało.

Jeden nawet widzę u nas na bazarku:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/173128-orient-star-re-au0004b00b-nowy/

Tylko dlatego wrzuciłem tu OS'a ze względu na OH. 

Z tym jest różnie. W przypadku Glycine miałem zarówno minerał od strony dekla, jak i szafir. Z Glycine w tym budżecie warto zwrócić uwagę na model sst12 :-)

sst112 kosztuje 1,5 raza tyle :(.

myślicie, że combat 6 będzie ok jako codzienny zegarek? Jakość wykonania względem tissota czy certiny jak rozumiem na korzyść glycine? Zegarek chciałem z Polskiej distri, w dużych e-sklepach jest sens negocjować ceny? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Combat 6 to fajny zegar, a czy będzie ok jako codzienny to wszystko zależy od Ciebie (każdy potrzebuje czegoś innego).Jakość wykonania myślę że podobna do np. Certiny, co do negocjacji w dużych sklepach to szału się nie spodziewaj ale zapewne kilka % urwiesz. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Tylko dlatego wrzuciłem tu OS'a ze względu na OH. 

sst112 kosztuje 1,5 raza tyle :(.

myślicie, że combat 6 będzie ok jako codzienny zegarek? Jakość wykonania względem tissota czy certiny jak rozumiem na korzyść glycine? Zegarek chciałem z Polskiej distri, w dużych e-sklepach jest sens negocjować ceny? [/size]

Na Twoim miejscu za długo bym się nie zastanawiał, na bazarku masz NÓWKĘ, na BRANSOLECIE, za 2400 zł. Kolega to pewne źródło, kupowałem kiedyś od niego i polecam :-)

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/173041-glycine-airman-sst12-gmt/?hl=glycine

W tej kwocie, to sst12 to IMO najlepszy wybór ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez tak sadze ,sst 12 to optimum ewentualnie coś od certiny ds

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Brać to sst12 na meshu z bazarku i nawet się nie zastanawiać ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przejrzyj ofertę Hamiltona.

"You may delay but time will not" Benjamin Franklin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj,

Citizen GTS niebieski., nówka pełen set.. Niebawem biały kruk, znika z rynku za Atlantyku.

Pozdrawiam,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mesh niestety odpada, jakoś mi się nie podoba taka bransoleta - może za parę lat :D

zapomniałbym, fajnie jakby ten zegarek miał zastawianą koronkę, taki kawałek obudowy który chroni ją przed uderzeniem :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na bazarku widziałem nową tytanową Certinę DS-1. Super lekka i tarcza ze szlifem słonecznym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyżej jest propozycja GTSa i chyba w jego przypadku przymknąłbym oko na to, że to nie jest "swiss made" ;-)

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/164970-citizen-grand-touring-sport-nb1031-53l/

Ale ten zegarek chyba jest nie dokupienia w sklepach? 

Na bazarku widziałem nową tytanową Certinę DS-1. Super lekka i tarcza ze szlifem słonecznym.

Lubię ciężkie zegarki i nierdzewkę zawszę można przypolerować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez Frozenn
      Witam. Zegarek w świetnym stanie, pełen zestaw sklepowy. Żadnych śladów użytkowania, poza naturalnie występującą patyną. Ode mnie forumowe 8,5-9/10. Zegarek świeżej produkcji i zakupu: 02/2025. Noszony na zmianę z innymi, uszanowany i użytkowany zgodnie ze sztuką. Marki Venezianico raczej przedstawiać nie trzeba. Świetny design, materiały, trwałość i sprawdzone mechanizmy. Ten tutaj, to akurat nie lada gratka dla fanów patyny i szwajcarskich automatów :))

Trochę specyfikacji:
      - 42mm średnicy bez korony
      - 49mm L2L
      - około 13mm grubości
      - koperta, bezel, wkładka, korona z brązu 
      - szkło szafirowe, płaskie 
      - uszczelnienie 30 atmosfer
      - zakręcana, sygnowana korona
      - mechanizm Sellita SW200-1, automat
      - pięknie szlifowane, nakładane indeksy
      - szlifowany, zdobiony dekiel
      - gumowy, bardzo wygodny pasek

Krótko o mechanizmie: znana i trwała konstrukcja Sellity, napędza większość zegarków w przedziale cenowym 2,5-9k zł, 26 kamieni, 4 cykle na sekundę czyli 28800 bph, wskazówka płynie miło dla oka. Mechanizm ma świetne osiągi, noszony na codzień spieszy się +1 sekundę na dobę, czasem +2, a czasem pójdzie równo bez odchyłki, uśredniając, robi +1. Świetny rezultat, bez mała jak chronometr Nie noszony, odpoczywa w rotomacie, mechanizm nie ma zastojów.

W zestawie znajduje się wszystko to, co otrzymujemy w salonie przy zakupie nowego. Począwszy od pudełek, przez komplet dokumentów: karta cyfrowej instrukcji, dowód zakupu, certyfikat, mapa Wenecji, sklepowa zawieszka, wszystko ująłem na zdjęciach. Dodatkowo dorzucam dokupiony, brązowy pasek skórzany, nigdy nie używany. Fabryczna guma jest świetna!

Obecnie cena nowego w tej konfiguracji waha się w granicach 4800 - 5200 złotych, w zależności od sprzedawcy i jego marży. Kwota jaka mnie interesuje to 3200 3100 2999  REALIZACJA Do niewielkiej negocjacji. Stanowi to około 55% ceny nowego. Koszt paczkomatu po mojej stronie, odbiór własny oczywiście również jest możliwy. Ewentualnie zaproponuj inny sposób dostawy - dogadamy się. 

Zapraszam do galerii poniżej oraz do rozmów.
      Pozdrawiam gorąco,
      Maciej.

PS. Zdjęcia autentyczne, bez fotoszopowania i innych bajerów.

• Przez Avardi
      Witam.
      Chętnie zakupie do Eterny Kontiki Date bransoletę. Wiem że temat jest dość trudny bo jest praktycznie niedostępna. Z tąd właśnie pomysł aby poszukać kogoś na tym forum kto być może będzie chciał ją sprzedać. 

• Przez zegarek_watch
      Zapraszam do zakupu zegarka ALPINA SEASTRONG DIVER 300 HERITAGE,  który został nabyty przeze mnie jako nowy w dniu 25.02.2025 r. z polskiej dystrybucji. Zegarek noszony sporadycznie zamiennie z innymi zegarkami. Zegarek jest sprzedawany w komplecie z:
      - oryginalnym paskiem, nigdy nie noszonym, po zakupie zamieniony na inny widoczny na zdjęciach /który nie jest przedmiotem sprzedaży - zegarek zostanie przełożony na oryginalny pasek/
      - pudełkami i książeczką we wzorowym stanie /widoczne na zdjęciach/
      Z zegarkiem nigdy nic się nie stało, nie upadł, nie był otwierany, nie był naprawiany, noszony z poszanowaniem w domu i pracy biurowej, regularnie kręcił się w rotomacie. Na zegarku mogą znaleźć się włoskowate ryski na powierzchniach polerowanych koperty, na co dzień niezauważalne przy noszeniu.
      Stan oceniłbym na 9 na 10 (Doskonały).
      Powodem sprzedaży jest zbyt duża ilość zegarków, po ostatnim zakupie i nie mieszczą się wszystkie w rotomacie.
      Proponuję cenę 4 800,00 zł 4 500,00 zł 4 200,00 zł do negocjacji. Zapraszam do kontaktu i składania swoich propozycji.
      Transakcja może być sfinalizowana z odbiorem osobistym w miastach Warszawa, Radom, ewentualnie w niedalekiej odległości od podanych miast do domówienia. Znacznie dalsze odległości przesyłka kurierska po domówieniu kosztów przewoźnika.

Zapraszam do zakupu zegarka ORIENT STAR,  który został nabyty przeze mnie jako nowy w dniu 15.08.2023 r. Zegarek noszony sporadycznie zamiennie z innymi zegarkami. Zegarek jest sprzedawany w komplecie z:
      - oryginalną bransoletą, nigdy nie skracaną, powinna pasować na obwód nadgarstka max 19/20 cm, ja mam nadgarstek 18,5 cm i była luźna
      - pudełkami i książeczką we wzorowym stanie /widoczne na zdjęciach/
      Z zegarkiem nigdy nic się nie stało, nie upadł, nie był otwierany, nie był naprawiany, noszony z poszanowaniem w domu i pracy biurowej, regularnie kręcił się w rotomacie. Na zegarku mogą znaleźć się włoskowate ryski na powierzchniach polerowanych koperty, na co dzień niezauważalne przy noszeniu.
      Stan oceniłbym na 9 na 10 (Doskonały).
      Powodem sprzedaży jest zbyt duża ilość zegarków po ostatnim zakupie i nie mieszczą się wszystkie w rotomacie.
      Proponuję cenę 2 200,00 zł 2 000,00 zł 1 800,00 zł do negocjacji. Zapraszam do kontaktu i składania swoich propozycji.
      Transakcja może być sfinalizowana z odbiorem osobistym w miastach Warszawa, Radom, ewentualnie w niedalekiej odległości od podanych miast do domówienia. Znacznie dalsze odległości przesyłka kurierska po domówieniu kosztów przewoźnika.

• Przez Jaspel
      Ref. 21030422004001
      Pozbywam się jednej z moich Omeg, dobrze znane SMP na oryginalnej bransolecie z zapięciem z mikroregulacją, w kopercie 42mm tzw "albinos" - śnieżnobiała ceramiczna tarcza z falami i czarny bezel.
      Zegarek w stanie bdb, oceniam zapobiegawczo na 8/10 - drobne włoskowate ryski na kopercie i bransolecie. Szkło i bezel czysty.
      Sprzedaje w komplecie, tj pudło kartonowe oraz drewniane, instrukcją oraz kompletem 3 kart w etui, dodatkowe ogniwa bransolety. Gratis - oryginalne pudełko podróżne Omega.
      Zegarek z zagranicznej dystrybucji, kupiony w lipcu 2024 i od tego momentu biegnie 5letnia międzynarodowa gwarancja Omega. Zegarek zarejestrowany w systemie Omega - screen.
      Biorąc pod uwagę stan oraz rocznik, poproszę 17950 zl do jakichś niewielkich negocjacji. Odbiór raczej osobisty Toruń, Bydgoszcz, Inowrocław, wysyłka do ustalenia.
      Jeśli wymiana to tylko na smp300 w czarnym lub zielonym kolorze, podobnym stanie i roczniku.

• Przez Sierżant Julian
      Sprzedaję swoją Montę, model Atlas, szwajcarski zegarek amerykańskiej marki, poszukiwany model, niedostępny w Europie, RRP ok. 8000 PLN + fracht i VAT (z USA).  Zwykle wynosiło to 9-10 tysięcy, teraz dolar na razie staniał, więc cena katalogowa nieco niższa, ale po dodaniu VAT wiadomo, jaka się zrobi. Piękny zegarek z charakterystyczną srebrną, lekko mieniąca się tarczą, mechanizm Monta na bazie ETA, stan około 8/10, głównie dlatego że w palisandrowym pudle uszkodzony jest jeden zawiasik. Na zapięciu ryski od desk divingu. Mimo uniwersalnego wyglądu zegarek ma koronkę zakręcaną, WR=150 m. Rozmiar bardzo uniwersalny, średnica 39 mm.
      Zestaw obejmuje oczywiście zegarek, bransoletę z dodatkowym ogniwem i endlinkami, oryginalny, lekko tylko używany pasek NATO (na zdjęciach), podwójne pudło (lakierowany palisander plus zewnętrzne, widoczne na zdjeciach), są też papiery.
      Zegarki Monta słyną przede wszystkim z niezwykle starannego wykończenia, porównywanego z najdroższymi zegarkami na rynku, a także z tego, że zwykle nie ma ich w sklepie producenta i trzeba czekać🙂
      Zegarka nie używałem przez ostatnie pół roku, a ponieważ w roli zegarka do wszystkiego występuje u mnie obecnie NTH, z niejakim żalem oddaję Atlasa w dobre ręce.
      Cena dla forumowiczów 4000 PLN plus kilkanaście złotych za przesyłkę InPost (kurier lub paczkomat, zależnie od kupującego).

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.