Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
szwed

Sytuacja kolejkowa ROLEXa.

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym chętnie mieszkał w Mediolanie. Wspaniałe miasto, ale wiem, dla niektórych "Tylko Polska".

W Mediolanie jest chyba obecnie „naj” salon Rolexa w Europie?@beniowski potwierdzasz?

bibbi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, bibbi napisał(-a):

W Mediolanie jest chyba obecnie „naj” salon Rolexa w Europie?@beniowski potwierdzasz?

bibbi

Nie za bardzo kojarzę który miałby być tym “naj”. Wiem że Rocca (jeden z tutejszych dilerów) niedawno otworzył nowy salon w pasażu Vittoria Emanuela II, ale czy to ten? A może Pisy na Via Monte Napoleone?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Nie za bardzo kojarzę który miałby być tym “naj”. Wiem że Rocca (jeden z tutejszych dilerów) niedawno otworzył nowy salon w pasażu Vittoria Emanuela II, ale czy to ten? A może Pisy na Via Monte Napoleone?

Ten w pasażu.

bibbi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj ten Sub, a za tydzień pojawi się nowy nabytek w kolekcji.

d481cfb04f48093fc3598dee5fedb9e5.jpg

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 godzin temu, bibbi napisał(-a):

bibbi

To ja podjadę i sprawdzę czy taki naj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
31 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Dzisiaj ten Sub, a za tydzień pojawi się nowy nabytek w kolekcji.

d481cfb04f48093fc3598dee5fedb9e5.jpg

Kurczę, jednak Rolexy to nie tylko oznaka prestiżu, etc. One po prostu są piękne!

Chciałabym, potwierdzić obserwację jednego z forumowiczów, że we Włoszech prawie „wszyscy” obowiązkowo noszą Rolexy. A w marinach jachtowych, to już w ogóle… Jest to zegarek szczególnie popularny wśród kelnerów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo masa Włochów jeździ do Turcji na wakacje. Hehe. Właśnie w bodrum odpoczywam i widzę. Raz że masa Włochów. Dwa że masa fake’ow. 
więc ja osobiście nie wierzę w oryg rolexa u byle kelnera. Wiem że można podnosić głosy ze zamożność Włochów, kapitalizm, bez smutnego socjalizmu itp itd. 

Jeden pan zaczepialski sprzedawca mówi do mnie „wonna see watch? No I dont. Its all fake”. Na co on mi odpowiada „but its a good fake” 😂😂😂😂

IMG_6365.jpeg

IMG_6364.jpeg

IMG_6363.jpeg

IMG_6362.jpeg

IMG_6360.jpeg

IMG_6361.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwestia priorytetów, kelner też jest w stanie odłożyć na rolka

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe, jak z odległości paru metrów można odróżnić fake od ori. Mój wzrok i doświadczenie mi na to nie pozwala. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, beniowski napisał(-a):

To ja podjadę i sprawdzę czy taki naj.

Nie żartujcie! „Naj” salon Rolexa w Europie, to Kruk, Plac Trzech Krzyży, Warszawa 😀

54 minuty temu, aviato napisał(-a):

Bo masa Włochów jeździ do Turcji na wakacje. Hehe. Właśnie w bodrum odpoczywam i widzę. Raz że masa Włochów. Dwa że masa fake’ow. 
więc ja osobiście nie wierzę w oryg rolexa u byle kelnera. Wiem że można podnosić głosy ze zamożność Włochów, kapitalizm, bez smutnego socjalizmu itp itd. 

Jeden pan zaczepialski sprzedawca mówi do mnie „wonna see watch? No I dont. Its all fake”. Na co on mi odpowiada „but its a good fake” 😂😂😂😂

IMG_6365.jpeg

IMG_6364.jpeg

IMG_6363.jpeg

IMG_6362.jpeg

IMG_6360.jpeg

IMG_6361.jpeg

Pracowałem przez kilka tygodni w Ankarze, rzeczywiście WSZYSCY recepcjoniści mieli Rolexy. W Bodrum oglądałem takie fejkowe zegarki. Turcy nazywają je replikami, „imitations” albo dobierają inne piękne słowa na określenie podróby. Mogę tylko potwierdzić, że są to naprawdę piekielnie dobre podróby, kosztujące po kilka tysiaków.

Byłem tym roku na jachtach we Włoszech. Jako, że popsuła mi się torba, musiałem zakupić w marinie nową. Pan właściciel sklepu sportowego w Punta Ala pochwalił mój zegarek, a sam miał pięknego Submarinera Date bicolora. Zegarek miał kilka lat, ale był piękny :) We Włoszech naprawdę lubią Rolexy. Taki włoski macho bez Rokexa czuje się jak bez majtek.

28 minut temu, mario1971 napisał(-a):

Ciekawe, jak z odległości paru metrów można odróżnić fake od ori. Mój wzrok i doświadczenie mi na to nie pozwala. 

Nie da się. To perfekcyjne podróbki kosztujące bardzo dużo. Nawet jak weźmiesz do ręki, to wyglądają jak oryginały i są odpowiednio ciężkie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 godzin temu, bibbi napisał(-a):

bibbi

Ja to bym w ogóle mógł mieszkać we Włoszech, gdyż Włoszki są piękne, eleganckie i zmysłowe… Ach, przepraszam, że nie na temat…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Piotr_D napisał(-a):

Ja to bym w ogóle mógł mieszkać we Włoszech, gdyż Włoszki są piękne, eleganckie i zmysłowe… Ach, przepraszam, że nie na temat…

To ty na urlopy do Włoch jeździsz odkrywać jakie są Włoszki? Ciekawe. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, beniowski napisał(-a):

To ty na urlopy do Włoch jeździsz odkrywać jakie są Włoszki? Ciekawe. 

Tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, bober5264 napisał(-a):

Kwestia priorytetów, kelner też jest w stanie odłożyć na rolka

Dokładnie. 

Bez najmniejszego problemu. Zapewne trochę to potrwa ale da się. 

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze we Wloszech kelnerzy dostaja Rolexy w ramach napiwku. Po prostu. Rozumiesz.

bibbi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 godzin temu, bibbi napisał(-a):

Moze we Wloszech kelnerzy dostaja Rolexy w ramach napiwku. Po prostu. Rozumiesz.

bibbi

Ja właśnie jednego kelnerowi we Włoszech dałem swojego rolka jako napiwek, bo nie miałem już cashu na „coperto”. No i teraz czekam w kolejce Kruka…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś się oroentuje czy w galmoku sztuki gotowe do odbioru dają mierzyć innym klientom?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, bober5264 napisał(-a):

Czy ktoś się oroentuje czy w galmoku sztuki gotowe do odbioru dają mierzyć innym klientom?

A co to jest "galmok"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, bober5264 napisał(-a):

Taka nazwa na Galerie Mokotów ;)

Wydaje mi się, że dają. Ale zawsze otwierają w rękawiczkach i mierzysz z tymi wszystkimi folijkami :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
11 godzin temu, bober5264 napisał(-a):

Dają przymierzać. Niestety takim z koralikami na łapie też i obijają nówki sztuki 😀 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O, a dzwoniłem przed chwilą czy mają op na przymiarkę i kategorycznie nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, bober5264 napisał(-a):

O, a dzwoniłem przed chwilą czy mają op na przymiarkę i kategorycznie nie

Po prostu, zamiast marnować czas na Galerię Mokotów, lepiej szybko przelecieć się do Mediolanu i sobie poprzymierzać. Przy okazji można napić się dobrej kawy i kupić trochę ciuszków :) :) :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam szybką akcje, bo znajomy się rozmyślił, wezme w ciemno, powinien pasować, najwyżej potem.sie będę zastanawiał;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi