Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
szwed

Sytuacja kolejkowa ROLEXa.

Rekomendowane odpowiedzi

12 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Uważam, że historię warto budować, bo będzie łatwiej na przyszłość. Natomiast nie odbierać i kupować, to co jest, tylko to co się na prawdę chce emoji6.png Nic na siłę, ja się zapisałem na wiele zegarków, odebrałem 2, 2 nie odebrałem i czekam na kolejne emoji846.png

A czy to nie wpływało negatywnie na relacje z AD gdy nie odbierałeś zegarków? Nie miałeś problemu żeby potem zapisać się na inne popularne modele?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
34 minuty temu, R1_k napisał(-a):

A czy to nie wpływało negatywnie na relacje z AD gdy nie odbierałeś zegarków? Nie miałeś problemu żeby potem zapisać się na inne popularne modele?

Nie ma to żadnego negatywnego znaczenia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nie, bo najpierw nie odebrałem jednego, w międzyczasie zapisywałem się na kolejne, później odebrałem jeden zegarek i zapisałem się na kolejny. Znowu nie odebrałem jednego i potem odebrałem drugi zegarek i zapisałem się na kolejny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
10 godzin temu, Piotr_D napisał(-a):

niektórzy (szczególnie z Krakowa) dobijają się do Prezesa Kruka o wpisanie na listę VIP. Czasem to działa, ale tylko raz, bo za drugim razem już niechętnie przyspieszają.

Ciekawe to co piszesz, słyszałem o takich praktykach a nawet o wyrzutach w stylu "no i gdzie moje pepsi?" Ale chętnie usłyszał bym coś więcej skoro zacząłeś temat.

A co do calatravy jak już wspomniano w pl nie ma sensu 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 godzin temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Uważam, że historię warto budować, bo będzie łatwiej na przyszłość. Natomiast nie odbierać i kupować, to co jest, tylko to co się na prawdę chce emoji6.png Nic na siłę, ja się zapisałem na wiele zegarków, odebrałem 2, 2 nie odebrałem i czekam na kolejne emoji846.png

Dla dobra naszej społeczności, ba! społeczeństwa powinniśmy zapisywać się na zegarki i ich nie odbierać. Wtedy inni będą mogli coś szybko sobie kupić. 

Ja przez wiele lat nie zapisywałem się na Rolexy, bo powiedziałem sobie, że nie będę się poniżał i czekał kilka lat jak petent na zegarek. 

8 godzin temu, Tosagw napisał(-a):

Nie ma to żadnego negatywnego znaczenia. 

Oni się chyba nawet cieszą, bo mają zegarki na stanie i robią cele sprzedażowe 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi się ostatnio podoba zwykły, prosty i piękny w swojej prostocie stalowy Explorer...

Ewentualnie bi-color. Skromność. Asceza...

Ostatnio już bardzo dawno nie widziałem u nikogo Milgausa. Tak w ogóle, jakoś o nich cicho. Muszę sprawdzić na stronie czy jeszcze je produkują...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 minuty temu, Piotr_D napisał(-a):

Ostatnio już bardzo dawno nie widziałem u nikogo Milgausa. Tak w ogóle, jakoś o nich cicho. Muszę sprawdzić na stronie czy jeszcze je produkują...

Zakończyli już produkcję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, meinard napisał(-a):

Zakończyli już produkcję.

Jezus Maria! Rzeczywiście, nie ma ich ani na polskiej ani na angielskojęzycznej stronie!!! To skandal...

Kiedyś Omegą  miała bardzo pięknego Railmastera, też go zaorali...

Świat schodzi na psy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie martw się wróci i będzie jak z Airkingiem tj. leżak magazynowy nagle stanie się na tyle popularny że będzie długa lista "nawróconych" fanów 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, Jan napisał(-a):

Nie martw się wróci i będzie jak z Airkingiem tj. leżak magazynowy nagle stanie się na tyle popularny że będzie długa lista "nawróconych" fanów 

Oby :)  BTW nie wiedziałem, że Airking jest “odwieszonym” modelem. Muszę sobie trochę poczytać o jego historii 👍

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, bober5264 napisał(-a):

W dobrych cenach chodzą teraz z 2 reki ;)

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

No nie wiem, trochę się chyba uzależniłem od tych zakupów, muszę posprzedawać “znudzone” modele. Na pierwszy ogień idą IWC :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 5.09.2024 o 15:00, Piotr_D napisał(-a):

A mi się ostatnio podoba zwykły, prosty i piękny w swojej prostocie stalowy Explorer...

Ewentualnie bi-color. Skromność. Asceza...

Słusznie prawisz!

BE5FA734-AAAC-4915-A778-19CB542A99C6.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym zakupić pierwszego Rolex’a, wybór padł na Submarinera ref. 126610LV. Ile orientacyjnie może wynieść czas oczekiwania? I czy ma sens zapisywanie się na listę w kilku salonach Kruka? Nie mam żadnej historii zakupowej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 minuty temu, _Maciek napisał(-a):

Chciałbym zakupić pierwszego Rolex’a, wybór padł na Submarinera ref. 126610LV. Ile orientacyjnie może wynieść czas oczekiwania? I czy ma sens zapisywanie się na listę w kilku salonach Kruka? Nie mam żadnej historii zakupowej.

Nie ma prostej odpowiedzi na to pytanie

Jeśli uda Ci się zapisać to pewnie 1-3 lat. Wiele dostaje w okolicach roku ale to zawsze kwestia “relacji” i trochę szczęścia. 

Na pierwszy zakup masz relatywnie małe szanse że zapiszą Cię na stalowy model.

Próbować warto, ja chodzę do jednego salonu i w zależności na kogo trafię to rozmowa idzie lepiej lub gorzej oraz dostępność wygląda inaczej 😉 

Spróbuj w różnych salonach jak Cię się znudzi to nowy kupisz w cenie bliskiej retail np na chrono 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
23 minuty temu, R1_k napisał(-a):

Nie ma prostej odpowiedzi na to pytanie

Jeśli uda Ci się zapisać to pewnie 1-3 lat. Wiele dostaje w okolicach roku ale to zawsze kwestia “relacji” i trochę szczęścia. 

Na pierwszy zakup masz relatywnie małe szanse że zapiszą Cię na stalowy model.

Próbować warto, ja chodzę do jednego salonu i w zależności na kogo trafię to rozmowa idzie lepiej lub gorzej oraz dostępność wygląda inaczej 😉 

Spróbuj w różnych salonach jak Cię się znudzi to nowy kupisz w cenie bliskiej retail np na chrono 

Zapisuj się. Za granicą także się czeka (w Niemczech nawet dłużej). Ja zamawiałem Sea Dwellera i po miesiącu Kruk dzwonił po odbiór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytać możesz po różnych salonach, aczkolwiek jak już Cię w którymś zapiszą, to zapis idzie chyba do centrali, więc nie ma sensu robić drugi zapis na ten sam, bo może Cię wywalą ze wszystkich 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja zadzwoniłem do salonu zapytałem czy mnie zapisze na dany model, powiedzieli że tak tylko prosili o przyjazd żeby podpisać zamówienie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ostatnim półroczu dużo się zmieniło. Z korzyścią dla kupującego, który znowu może czuć się jak klient, a nie petent. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
[mention=94337]bober5264[/mention] a jaki model? Bo to zwykle tez ma znaczenie 
Na dj36, tylko o ten pytalem więc nie wiem, ale skoro można się po prostu przez tel dowiedzieć czy przyjmują zapis to może warto spróbować, w Warszawie na pl Konstytucji i w Raffelsie jest świetna obsluga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Latając ostatnio to tu tam w zeszłym tygodniu na jednym z lotnisk zapytałem grzecznie o Sub’a, odpowiedziano mi żebym wpadł za dwadzieścia minut i  o zobaczą co mogą ściągnąć. Po powrocie do sklepu zaoferowano mi Exp II z białą tarczą. 

Z tego co się zorientowałem, to AirKingi oba typy Exp, Sea Dweller są dostępne na porządku dziennym. Sub’y są następne w kolejce jeśli chodzi o dostępność, dzień wcześniej sprzedali date i no-date. Ja akurat trafiłem na dzień bez sub’a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi