Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
szwed

Sytuacja kolejkowa ROLEXa.

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, stork napisał(-a):

Dokładnie tak. W 2019 zapisałem się na starą ref., w 2023 przepisali mnie na nową.

Podobno nie straciłem miejsca w kolejce, ale kto ich tam wie... Obiecują, że w tym roku się doczekam :) Pochwalę się.

mam dla Ciebie 🎖️za poświęcenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@stork i to w naszym ptaszysku? Trzymam kciuki ale do zapewnień o realizacji podchodziłbym z dużą ostrożnością.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
22 minutes ago, stork said:

Dokładnie tak. W 2019 zapisałem się na starą ref., w 2023 przepisali mnie na nową.

Podobno nie straciłem miejsca w kolejce, ale kto ich tam wie... Obiecują, że w tym roku się doczekam :) Pochwalę się.

Sprawdzałeś może (i nie ma tu cienia złośliwości w moim pytaniu) ile przez te 7 lat wzrosła cena detaliczna tego modelu? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Na Pande

No to czekasz ponad 3 lata, bo liczą od nowej ref

To zapisywales sie na stara ref, przepisales sie na nowa?

Musiał, jeśli chce dostać zegarek, bo stara ref wypada z produkcji i sprzedaży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
40 minut temu, stork napisał(-a):

Zazwyczaj czas liczony jest od nowa 😉 Ale duzo zalezy od relacji i AD

6 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

No to czekasz ponad 3 lata, bo liczą od nowej ref emoji6.png
Musiał, jeśli chce dostać zegarek, bo stara ref wypada z produkcji i sprzedaży.

nie wszyscy wiedza o tym ze musza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wszyscy wiedza o tym ze musza

Tak, dlatego jak są premiery, to pytam czy jakieś nowe ref wychodzą i trzeba przepisywać. Mnie wcześniej informowali w butiku, że potem klienci są zaskoczeni itp, bo nie przepisali zapisu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Tak, dlatego jak są premiery, to pytam czy jakieś nowe ref wychodzą i trzeba przepisywać ? Mnie wcześniej informowali w butiku, że potem klienci są zaskoczenie itp, bo nie przepisali zapisu emoji846.png

Do mnie dzwonili, jak zakończyli produkcje Hulka, czy chcę się przepisać na Cermita. Musiałem jednak podjechać osobiście i podpisać "zapytanie".  

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
On 8/23/2026 at 8:08 PM, Jan said:

@czervony w ostatne 10 mięsiecy bylem tam 2 razy i nie pytając o konkretne modele słyszałem dokładnie to samo co Ty, za 10 dni będę kolejny raz i jak sie uda zapytam o te rewelacje ;)

@Krzy_Sztof kolega na forum na koniec 2024 odebral 126720VTNR w tej konfiguracji 

I jak? Byłeś w Gassan? Dowiedziałeś się czegoś ciekawego?

Ja byłem tam wczoraj i potwierdzono mi to co słyszałem wcześniej - stalowe Daytony i GMT trafiają do nich regularnie. Oczywiście, nie tak często jak Sub’y, ale jednak. Podczas mojej ostatniej wizyty zaproponowano mi stalowego Skydweller’a, grzecznie podziękowałem.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 18.09.2026 o 11:23, logann napisał(-a):

Sprawdzałeś może (i nie ma tu cienia złośliwości w moim pytaniu) ile przez te 7 lat wzrosła cena detaliczna tego modelu? 

Oczywiscie, ze boli :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Walezy byłem ale odpuściłem pisanie żeby nie nakręcać niezdrowych emocji. No ale skoro wywołałeś mnie do tablicy: gdy rozmawiałem z personelem, zacytowałem historie z tego wątku i okazało się, że te opowieści to zwykłe bajeczki (ich słowa nie moje). Faktycznie mieli dostępnego Submarinera –  zegarek stołowy - tyle że dysponowali tylko kartonem transportowym i czekali na właściwe pudełko Rolexa, żeby móc go sprzedać 🤣. Reszta zegarków first come first served jak mają drop. Gmt II od dawna nie mieli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
I jak? Byłeś w Gassan? Dowiedziałeś się czegoś ciekawego?

Ja byłem tam wczoraj i potwierdzono mi to co słyszałem wcześniej - stalowe Daytony i GMT trafiają do nich regularnie. Oczywiście, nie tak często jak Sub’y, ale jednak. Podczas mojej ostatniej wizyty zaproponowano mi stalowego Skydweller’a, grzecznie podziękowałem.  

No to nieźle. U nas w Polsce ciężko o taką dostępność
[mention=117229]Walezy[/mention] byłem ale odpuściłem pisanie żeby nie nakręcać niezdrowych emocji. No ale skoro wywołałeś mnie do tablicy: gdy rozmawiałem z personelem, zacytowałem historie z tego wątku i okazało się, że te opowieści to zwykłe bajeczki (ich słowa nie moje). Faktycznie mieli dostępnego Submarinera –  zegarek stołowy - tyle że dysponowali tylko kartonem transportowym i czekali na właściwe pudełko Rolexa, żeby móc go sprzedać . Reszta zegarków first come first served jak mają drop. Gmt II od dawna nie mieli

Czyli jednak nie do końca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 hours ago, Jan said:

@Walezy byłem ale odpuściłem pisanie żeby nie nakręcać niezdrowych emocji. No ale skoro wywołałeś mnie do tablicy: gdy rozmawiałem z personelem, zacytowałem historie z tego wątku i okazało się, że te opowieści to zwykłe bajeczki (ich słowa nie moje). Faktycznie mieli dostępnego Submarinera –  zegarek stołowy - tyle że dysponowali tylko kartonem transportowym i czekali na właściwe pudełko Rolexa, żeby móc go sprzedać 🤣. Reszta zegarków first come first served jak mają drop. Gmt II od dawna nie mieli

A to dobre, ja słyszę coś innego. Ale to dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem skąd Wy macie te rolexy ale dziś na placu 3 krzyży bez możliwości zapisu na suba w stali … irytujące. Można się zniechęcić. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z moich obserwacji w Polsce jedyna możliwość zapisu na popularne stalowe modele jest przez 2 tygodnie po premierze tychże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby co na bazarku jest mój submariner date z 2022 po serwisie w tym miesiącu, za cenę retail 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi