Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
szwed

Sytuacja kolejkowa ROLEXa.

Recommended Posts

2 minutes ago, dsz said:

No trochę się mylisz OPik to linia klasyczna, gdyby był sportowy to bym go nie kupił :) 

Do klasycznego klasyka to mu daleko. Zwłaszcza na ojsterze. 

A co do problemów z 3230 to nie zapominajmy o kontekście - setki tysięcy mechanizmow rocznie a do internetu trafia opinia o niewielkim promilu wadliwych, i to we wczesnych latach produkcji. 

22 minuty temu, Walezy napisał(-a):

Do klasycznego klasyka to mu daleko. Zwłaszcza na ojsterze. 

A co do problemów z 3230 to nie zapominajmy o kontekście - setki tysięcy mechanizmow rocznie a do internetu trafia opinia o niewielkim promilu wadliwych, i to we wczesnych latach produkcji. 

zgadza się to nie jest typowy garniturowiec, który powinien być o połowę cieńszy i mieć mechanizm nakręcany...

6 godzin temu, Walezy napisał(-a):

Ja też złożylem zamówienie na OP pistację, a właściwie dwa. 41mm dla mnie i 34 mm dla żony. Nadgarstek mam tez 18,5 cm i nawet 36 mm wygladał na za mały.

nie trzeba było kobicie zamówić ten beżowy?

22 minutes ago, dsz said:

Beżowy? Nie podoba się. Ten kolor akurat im nie wyszedł imo. 

dobrze olaliście mój wpis i nie chcecie wiedzieć co zrobiłem?

a więc, wbrew waszym rekomendacją zmieniłem zamówienie znowu na OP34 
ale miły Pan z Kruka powiedział że to już ostatni raz odkręca temat xD

My wrist 18,5cm -> OP34 

Zanim przyjdzie zegarek zdążysz zmienić płeć

Posted (edited)
49 minut temu, dsz napisał(-a):

Bez jest bardzej zolty na zywo niz rzeczywiscie bezowy

5 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Zanim przyjdzie zegarek zdążysz zmienić płeć emoji1787.png

I to dwa razy

Edited by Paweł Bohacz

5 godzin temu, Lukasz23212 napisał(-a):

dostałem tel kilka dni temu  na odbiór  Starbucks...

Jaki czas oczekiwania? 

10 godzin temu, dsz napisał(-a):

dobrze olaliście mój wpis i nie chcecie wiedzieć co zrobiłem?

a więc, wbrew waszym rekomendacją zmieniłem zamówienie znowu na OP34 🤣

ale miły Pan z Kruka powiedział że to już ostatni raz odkręca temat xD

My wrist 18,5cm -> OP34 👍

Obstawiam, że mają już Cie tam za wariata, który przychodzi co parę dni i zmienia zamówienia :) i wcale bym się nie zdziwił jakby anulowali Twoje zamówienie. A co do rozmiaru... OP 34mm to rozmiar kobiecy, ale kto co lubi. To Ty w nim bedziesz chodził a nie my.

Czołem. 

Ja mam nadgarstek 16,3 i kilka lat temu mierzyłem OP34. Wyglądał na moim nadgarstku na maly i przede wszystkim damski zegarek.

Posiadam Cartier Santos i Tank. Tu mały rozmiar zupełnie nie razi, wręcz przeciwnie.

Pzdr.

Panowie to Yebnie? 😟

47 minut temu, BARTOLO napisał(-a):

Czołem. 

Ja mam nadgarstek 16,3 i kilka lat temu mierzyłem OP34. Wyglądał na moim nadgarstku na maly i przede wszystkim damski zegarek.

Posiadam Cartier Santos i Tank. Tu mały rozmiar zupełnie nie razi, wręcz przeciwnie.

Pzdr.

Nie wierzę że na 16cm nadgarstku źle to wyglądało...

8 godzin temu, dsz napisał(-a):

Elegancko i legitnie, bierz 34 ale nie męcz już 

IMG_20191107_102816-2.jpg

Panowie to Yebnie? 

Jak już się zapisałeś, to poczekaj i zobaczysz jak przyjdzie

Panowie jest jakakolwiek szansa na zapisanie sie na Rolexa Daytone w stali ? Domyślam się,ze raczej może być ciężko,ale może komuś niedawno udało się tego dokonać?😃

12 minut temu, Djw1 napisał(-a):

Panowie jest jakakolwiek szansa na zapisanie sie na Rolexa Daytone w stali ? Domyślam się,ze raczej może być ciężko,ale może komuś niedawno udało się tego dokonać?😃

ja ledwo zapisałem się na OPika pod koniec kwietnia gdy już nie przyjmowali zapytań, odezwij się do nich na początku czerwca, po analizie pierwszych zamówień powinni wiedzieć jak sytuacja po pierwszym rzucie...

Panowie jest jakakolwiek szansa na zapisanie sie na Rolexa Daytone w stali ? Domyślam się,ze raczej może być ciężko,ale może komuś niedawno udało się tego dokonać?

Nie ma szans

Ptaszki ćwierkają, że w Kruku była dostawa

Panowie jest jakakolwiek szansa na zapisanie sie na Rolexa Daytone w stali ? Domyślam się,ze raczej może być ciężko,ale może komuś niedawno udało się tego dokonać?
Niestety nie da rady

Wysłane z mojego SM-S921B przy użyciu Tapatalka

W dniu 6.05.2025 o 22:40, marmach napisał(-a):

Jaki czas oczekiwania? 

Jak sie zapiszesz to 1,5-2 latka…

1 minutę temu, Lukasz23212 napisał(-a):

Jak sie zapiszesz to 1,5-2 latka…

OPik 6-9 msc.

Posted (edited)
12 godzin temu, dsz napisał(-a):

ja ledwo zapisałem się na OPika pod koniec kwietnia gdy już nie przyjmowali zapytań, odezwij się do nich na początku czerwca, po analizie pierwszych zamówień powinni wiedzieć jak sytuacja po pierwszym rzucie...

Kolego @dsz myslisz dwie rzeczy. Jedna to zapisy na nowe modele, druga na wczesniej istniejace referencje. Stalowa Daytona to bardzo porzadana, wczesniej istniejaca ref - w Kruku, jak i w wiekszosci AD, zapis bedzie graniczyl z cudem.

11 godzin temu, dsz napisał(-a):

OPik 6-9 msc.

Znow upraszczasz i dezinformujesz. Czas oczekiwania zalezy od konkretnej referencji OP.

Edited by Paweł Bohacz

Jeden z moich ulubionych wątków na forum😉 Jakbym obserwował dramat połączony z "kinem moralnego niepokoju"😂

Ale do rzeczy, tytułem kronikarskiego obowiązku:

1. Wczoraj dzwonili ze Starego Browaru, że mam do odbioru YM 40 slate - data zapisu 6 marca 2023 roku. To mi uświadomiło, że dawno już nie bylem w Poznaniu (wtedy po raz ostatni); @mario1971rynek nadal rozkopany?😉 Zrezygnowałem z odbioru, bo w międzyczasie zaliczyłem YM całego w różowym złocie i kupiłem two-tone z czekoladową tarczą. Tak, że możliwe, że ten zegarek jest w salonie dostępny od ręki🤔Jeśli ktoś szuka, to polecam zajrzeć lub zadzwonić.

2. Od 21 czerwca ubiegłego roku czekam na DJ 36 two-tone z szampańską tarczą. Na Placu Konstytucji zapisali od ręki i zarzekali się, że czas oczekiwania góra sześć miesięcy (chciałem zegarek na koniec stycznia tego roku). Jak widać nie dowieźli🤷‍♂️Tak czy inaczej, jeśli będzie przed kolejną podwyżką, to prawdopodobnie odbiorę. Jako ciekawostkę dodam, że w momencie zapisu w ubiegłym roku, mogłem kupić od ręki polara i zapisać się na wszystko poza stalową daytoną i stalowymi gmt - akurat w salonie na Placu Konstytucji byłem pierwszy raz w życiu. Najlepsze w dosyć krótkiej rozmowie z pracownikiem salonu było stwierdzenie, że "w sumie zapisać to mogę pana na cokolwiek" (czyt. to i tak nie ma znaczenia)😉

3. Teraz puszczam w świat plotkę - niestety nie mam możliwości weryfikacji a osoba, której wypowiedź zaraz powielę lubi trochę czasami podkoloryzować, ale ponoć w Szanghaju praktycznie w każdym salonie Rolexa można od ręki kupić jakiegoś OP, DJ i Explorera, i nie są to pojedyncze sztuki. 🤔@dsz podobno szczególnie dużo jest tych mniejszych😉

Pozdrawiam.

Posted (edited)
Godzinę temu, Paweł Bohacz napisał(-a):

Kolego @dsz myslisz dwie rzeczy. Jedna to zapisy na nowe modele, druga na wczesniej istniejace referencje. Stalowa Daytona to bardzo porzadana, wczesniej istniejaca ref - w Kruku, jak i w wiekszosci AD, zapis bedzie graniczyl z cudem.

Znow upraszczasz i dezinformujesz. Czas oczekiwania zalezy od konkretnej referencji OP.

Oj Paweł jaka dezinformacja - przecież wiadomo że chodzi o nową ref. 124200 

Wy macie po kilka Rolexów, - sorki będę zabierał mniej głos bo jestem żółtodziobem ;)

Ale zgadza się każda referencja ma swój przedział czasowy na oczekiwanie...

@Musa19 ma rację, zapiszą Cię nawet na słonia indyjskiego na złotym łańcuchu

A rzeczywistośc jest taka, że sprzedawca zaśmiał się i powiedział że będę czekać i 2 lata xD bo była fajna i luźna romowa... 

W teorii 9msc jak podaje centrala :) 

Edited by dsz

Godzinę temu, Musa19 napisał(-a):

3. Teraz puszczam w świat plotkę - niestety nie mam możliwości weryfikacji a osoba, której wypowiedź zaraz powielę lubi trochę czasami podkoloryzować, ale ponoć w Szanghaju praktycznie w każdym salonie Rolexa można od ręki kupić jakiegoś OP, DJ i Explorera, i nie są to pojedyncze sztuki. 

i tak jest w wiekszej czesci swiata 😉

Posted (edited)

@Musa19, Stary Rynek jest już mniej więcej ogarnięty, ale boczne uliczki jeszcze nie wszystkie zostały wyremontowane. 

Edited by mario1971

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.