lort 3273 #10226 Posted November 6, 2025 W dniu 3.11.2025 o 19:24, hylu napisał(-a): a tu pepsi na legalnej rolexowej bransie:) mam rozumieć że Kruk łaskawie sprzedał samą bransoletę, a oryginalnie miałeś Oyster? 0 Share this post Link to post Share on other sites
hylu 1704 #10227 Posted November 7, 2025 nie, nie, od początku jubilee. dlatego napisałem ze legalnie:) 0 https://www.instagram.com/mytodayswatch/ Share this post Link to post Share on other sites
GregZukej 176 #10228 Posted November 8, 2025 Po 5 latach oczekiwania dostałem w końcu ten magiczny telefon od AD.Serce przyspiesza, adrenalina rośnie… myślisz: to ten moment, Submariner czeka! No i słyszę przez słuchawkę....„Mamy dla Pana wspaniałego Rolexa… ale nie tego, na którego był Pan zapisany.”Zamiast Submarinera....srebrny Oyster Perpetual 41.Zegarek, który można dziś kupić na grey market taniej niż w salonie Cóż… brawo Rolex UK 5 lat budowania napięcia, żeby usłyszeć propozycję zegarka, którego nawet nie chciałem.Między liniami można było usłyszeć:„Niech Pan kupi kilka niechodliwych modeli Rolexa, może jakiegoś GS-a, dorzuci trochę diamentów…To wtedy się Pan doczeka tego wymarzonego Suba.” Dla kolegów z Polski — cieszcie się z serwisu Krukka, bo tam przynajmniej kolejka faktycznie działa.Tutaj tzw. „waiting list” to fikcja – system, który praktycznie uniemożliwia zakup zwykłym klientom, a faworyzuje tych z spending history na poziomie £100k+ rocznie, żeby dostać wymarzony model w retailu.Każdy próbuje swojego szczęścia u AD, robi ten cały „dealer dance” Ale prawda jest taka, że to często nie ma żadnego sensu — szybciej, taniej i z mniejszym bólem kupisz na grey market.Podejrzewam, że podobnie jest w większości krajów....może z wyjątkiem Polski i kilku AD na lotniskach, gdzie ponoć zdarzają się wyjątki. P.S. Jak by ktoś chciał srebrnego OP41 - to mogę odstąpić Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Share this post Link to post Share on other sites
Dorian06 43094 #10229 Posted November 8, 2025 2 minuty temu, GregZukej napisał(-a): Po 5 latach oczekiwania dostałem w końcu ten magiczny telefon od AD. Serce przyspiesza, adrenalina rośnie… myślisz: to ten moment, Submariner czeka! No i słyszę przez słuchawkę.... „Mamy dla Pana wspaniałego Rolexa… ale nie tego, na którego był Pan zapisany.” Zamiast Submarinera....srebrny Oyster Perpetual 41. Zegarek, który można dziś kupić na grey market taniej niż w salonie Cóż… brawo Rolex UK 5 lat budowania napięcia, żeby usłyszeć propozycję zegarka, którego nawet nie chciałem. Między liniami można było usłyszeć: „Niech Pan kupi kilka niechodliwych modeli Rolexa, może jakiegoś GS-a, dorzuci trochę diamentów… To wtedy się Pan doczeka tego wymarzonego Suba.” Dla kolegów z Polski — cieszcie się z serwisu Krukka, bo tam przynajmniej kolejka faktycznie działa. Tutaj tzw. „waiting list” to fikcja – system, który praktycznie uniemożliwia zakup zwykłym klientom, a faworyzuje tych z spending history na poziomie £100k+ rocznie, żeby dostać wymarzony model w retailu. Każdy próbuje swojego szczęścia u AD, robi ten cały „dealer dance” Ale prawda jest taka, że to często nie ma żadnego sensu — szybciej, taniej i z mniejszym bólem kupisz na grey market. Podejrzewam, że podobnie jest w większości krajów....może z wyjątkiem Polski i kilku AD na lotniskach, gdzie ponoć zdarzają się wyjątki. Sent from my iPhone using Tapatalk Przypuszczam, że jakbyś 5 lat temu kupił nie u AD to raz, że cieszyłbyś się nim od 5 lat a dwa, że pewnie taniej niż dziś u AD. 4 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 8475 #10230 Posted November 8, 2025 Po 5 latach oczekiwania dostałem w końcu ten magiczny telefon od AD.Serce przyspiesza, adrenalina rośnie… myślisz: to ten moment, Submariner czeka! No i słyszę przez słuchawkę....„Mamy dla Pana wspaniałego Rolexa… ale nie tego, na którego był Pan zapisany.”Zamiast Submarinera....srebrny Oyster Perpetual 41.Zegarek, który można dziś kupić na grey market taniej niż w salonie Cóż… brawo Rolex UK 5 lat budowania napięcia, żeby usłyszeć propozycję zegarka, którego nawet nie chciałem.Między liniami można było usłyszeć:„Niech Pan kupi kilka niechodliwych modeli Rolexa, może jakiegoś GS-a, dorzuci trochę diamentów…To wtedy się Pan doczeka tego wymarzonego Suba.” Dla kolegów z Polski — cieszcie się z serwisu Krukka, bo tam przynajmniej kolejka faktycznie działa.Tutaj tzw. „waiting list” to fikcja – system, który praktycznie uniemożliwia zakup zwykłym klientom, a faworyzuje tych z spending history na poziomie £100k+ rocznie, żeby dostać wymarzony model w retailu.Każdy próbuje swojego szczęścia u AD, robi ten cały „dealer dance” Ale prawda jest taka, że to często nie ma żadnego sensu — szybciej, taniej i z mniejszym bólem kupisz na grey market.Podejrzewam, że podobnie jest w większości krajów....może z wyjątkiem Polski i kilku AD na lotniskach, gdzie ponoć zdarzają się wyjątki. P.S. Jak by ktoś chciał srebrnego OP41 - to mogę odstąpić Sent from my iPhone using TapatalkWspółczuję na prawdę U nas 5 lat, to podobno na Daytone się czeka 1 Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 69619 #10231 Posted November 8, 2025 2 godziny temu, GregZukej napisał(-a): Po 5 latach oczekiwania dostałem w końcu ten magiczny telefon od AD. Serce przyspiesza, adrenalina rośnie… myślisz: to ten moment, Submariner czeka! No i słyszę przez słuchawkę.... „Mamy dla Pana wspaniałego Rolexa… ale nie tego, na którego był Pan zapisany.” Zamiast Submarinera....srebrny Oyster Perpetual 41. Zegarek, który można dziś kupić na grey market taniej niż w salonie Cóż… brawo Rolex UK 5 lat budowania napięcia, żeby usłyszeć propozycję zegarka, którego nawet nie chciałem. Między liniami można było usłyszeć: „Niech Pan kupi kilka niechodliwych modeli Rolexa, może jakiegoś GS-a, dorzuci trochę diamentów… To wtedy się Pan doczeka tego wymarzonego Suba.” Dla kolegów z Polski — cieszcie się z serwisu Krukka, bo tam przynajmniej kolejka faktycznie działa. Tutaj tzw. „waiting list” to fikcja – system, który praktycznie uniemożliwia zakup zwykłym klientom, a faworyzuje tych z spending history na poziomie £100k+ rocznie, żeby dostać wymarzony model w retailu. Każdy próbuje swojego szczęścia u AD, robi ten cały „dealer dance” Ale prawda jest taka, że to często nie ma żadnego sensu — szybciej, taniej i z mniejszym bólem kupisz na grey market. Podejrzewam, że podobnie jest w większości krajów....może z wyjątkiem Polski i kilku AD na lotniskach, gdzie ponoć zdarzają się wyjątki. P.S. Jak by ktoś chciał srebrnego OP41 - to mogę odstąpić Sent from my iPhone using Tapatalk Lepiej kupować tam, gdzie klient jest klientem, a nie petentem. Czas na grey. 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 69619 #10232 Posted November 8, 2025 Ja miałem trochę więcej szczęścia. Trafiłem na AD, który ogarnia temat bez żadnego dealer dance. 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 8475 #10233 Posted November 8, 2025 Ja na razie też nie narzekam. Wiadomo, że nie wszystko jest po mojej myśli, ale jednak coś tam już odebrałem 0 Share this post Link to post Share on other sites
DawidM86 2225 #10234 Posted November 8, 2025 (edited) 3 hours ago, GregZukej said: Po 5 latach oczekiwania dostałem w końcu ten magiczny telefon od AD. Serce przyspiesza, adrenalina rośnie… myślisz: to ten moment, Submariner czeka! No i słyszę przez słuchawkę.... „Mamy dla Pana wspaniałego Rolexa… ale nie tego, na którego był Pan zapisany.” Zamiast Submarinera....srebrny Oyster Perpetual 41. Zegarek, który można dziś kupić na grey market taniej niż w salonie Cóż… brawo Rolex UK 5 lat budowania napięcia, żeby usłyszeć propozycję zegarka, którego nawet nie chciałem. Między liniami można było usłyszeć: „Niech Pan kupi kilka niechodliwych modeli Rolexa, może jakiegoś GS-a, dorzuci trochę diamentów… To wtedy się Pan doczeka tego wymarzonego Suba.” Dla kolegów z Polski — cieszcie się z serwisu Krukka, bo tam przynajmniej kolejka faktycznie działa. Tutaj tzw. „waiting list” to fikcja – system, który praktycznie uniemożliwia zakup zwykłym klientom, a faworyzuje tych z spending history na poziomie £100k+ rocznie, żeby dostać wymarzony model w retailu. Każdy próbuje swojego szczęścia u AD, robi ten cały „dealer dance” Ale prawda jest taka, że to często nie ma żadnego sensu — szybciej, taniej i z mniejszym bólem kupisz na grey market. Podejrzewam, że podobnie jest w większości krajów....może z wyjątkiem Polski i kilku AD na lotniskach, gdzie ponoć zdarzają się wyjątki. P.S. Jak by ktoś chciał srebrnego OP41 - to mogę odstąpić Sent from my iPhone using Tapatalk Jaki to salon? Goldsmiths? Jesli tak, to sie nie dziwie, tutaj potrzeba szczescia i lokalizacji. Te mniejsze butiki z reguły dbaja lepiej o klienta. Alternatywa, wybierz sie do butiku WOS w Londynie (Bond Street) lub na Heathrow (butik Rolexa). Bedzie prosciej. Edited November 8, 2025 by DawidM86 0 Share this post Link to post Share on other sites
bibbi 5748 #10235 Posted November 8, 2025 Po 5 latach oczekiwania dostałem w końcu ten magiczny telefon od AD.Serce przyspiesza, adrenalina rośnie… myślisz: to ten moment, Submariner czeka! No i słyszę przez słuchawkę....„Mamy dla Pana wspaniałego Rolexa… ale nie tego, na którego był Pan zapisany.”Zamiast Submarinera....srebrny Oyster Perpetual 41.Zegarek, który można dziś kupić na grey market taniej niż w salonie Cóż… brawo Rolex UK 5 lat budowania napięcia, żeby usłyszeć propozycję zegarka, którego nawet nie chciałem.Między liniami można było usłyszeć:„Niech Pan kupi kilka niechodliwych modeli Rolexa, może jakiegoś GS-a, dorzuci trochę diamentów…To wtedy się Pan doczeka tego wymarzonego Suba.” Dla kolegów z Polski — cieszcie się z serwisu Krukka, bo tam przynajmniej kolejka faktycznie działa.Tutaj tzw. „waiting list” to fikcja – system, który praktycznie uniemożliwia zakup zwykłym klientom, a faworyzuje tych z spending history na poziomie £100k+ rocznie, żeby dostać wymarzony model w retailu.Każdy próbuje swojego szczęścia u AD, robi ten cały „dealer dance” Ale prawda jest taka, że to często nie ma żadnego sensu — szybciej, taniej i z mniejszym bólem kupisz na grey market.Podejrzewam, że podobnie jest w większości krajów....może z wyjątkiem Polski i kilku AD na lotniskach, gdzie ponoć zdarzają się wyjątki. P.S. Jak by ktoś chciał srebrnego OP41 - to mogę odstąpić Sent from my iPhone using TapatalkO cholipa. Słabizna jakaś. Z rok temu czekałem na Suba Date w PL gdzieś pomiędzy 4 a 6. Tygodni. 0 Share this post Link to post Share on other sites
mrstatler 1899 #10236 Posted November 9, 2025 O cholipa. Słabizna jakaś. Z rok temu czekałem na Suba Date w PL gdzieś pomiędzy 4 a 6. Tygodni. Nie wierzę. No chyba , że jesteś VIP klientem i masz swojego consierge.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 69619 #10237 Posted November 9, 2025 49 minut temu, mrstatler napisał(-a): Nie wierzę. No chyba , że jesteś VIP klientem i masz swojego consierge. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Kolega dostał Rolexa w miesiąc, ja w tym czasie nauczyłem się robić kawę jak barista. 😉 I co najlepsze, z samych fusów. 🤣 1 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites
bibbi 5748 #10238 Posted November 9, 2025 Aż musiałem sprawdzić czy na jakieś kościelne forum nie wszedłem. Na szczęście nie. Na forum baristów również nie. Uff. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Walezy 329 #10239 Posted November 10, 2025 20 hours ago, mrstatler said: Nie wierzę. No chyba , że jesteś VIP klientem i masz swojego consierge. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk A ja wierze. Sam kupilem 124060 jako 'walk in' jakis rok temu. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Jan 17550 #10240 Posted November 10, 2025 Kolejny przykład jak mieszanie historii powoduje jeden wielki zamet. Bibbi kupil w kruku Walezy robil serie postów o zakupach na lotnisku - 2 kraje 2 różne butiki ale wszystko w jednym worze 🤦🏻 2 połowa 2024 i początek 2025 to był czas subow w kruku. Duzo ludzi którzy w tym czasie pytali zostalo zapisanych i szybko (+/- do 6miesiecy) odebrali. Gorzej że są tacy co czekali/czekają na zegarek od premiery serii 12 a nie załapali się na taką akcję... 0 @horo_logic_life Share this post Link to post Share on other sites
Walezy 329 #10241 Posted November 10, 2025 8 minutes ago, Jan said: Kolejny przykład jak mieszanie historii powoduje jeden wielki zamet. Bibbi kupil w kruku Walezy robil serie postów o zakupach na lotnisku - 2 kraje 2 różne butiki ale wszystko w jednym worze 🤦🏻 2 połowa 2024 i początek 2025 to był czas subow w kruku. Duzo ludzi którzy w tym czasie pytali zostalo zapisanych i szybko (+/- do 6miesiecy) odebrali. Gorzej że są tacy co czekali/czekają na zegarek od premiery serii 12 a nie załapali się na taką akcję... Wszystko dlatego, ze w praktyce nei mowily tu o sytuacji gdzie wszystko jest biale lub wszystko jest czarne. Wszystko tak naprawde ma jeden z wielu odcieniow szarosci - nigdy biale, ale i nigdy czarne. Kolor szarosci jest funkcja miejsca, chwili w czasie, ale i tez kazego indiwidualnej historii czy umiejetnosci. Generalizowanie sie nie sprawdza. 1 Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 8475 #10242 Posted November 10, 2025 Kolejny przykład jak mieszanie historii powoduje jeden wielki zamet. Bibbi kupil w kruku Walezy robil serie postów o zakupach na lotnisku - 2 kraje 2 różne butiki ale wszystko w jednym worze 2 połowa 2024 i początek 2025 to był czas subow w kruku. Duzo ludzi którzy w tym czasie pytali zostalo zapisanych i szybko (+/- do 6miesiecy) odebrali. Gorzej że są tacy co czekali/czekają na zegarek od premiery serii 12 a nie załapali się na taką akcję...Ja zapisałem się w lutym 2024 na Suba date i dalej czekam 0 Share this post Link to post Share on other sites
Olo_H 147 #10243 Posted November 10, 2025 A ja mam kiepską historię zakupową w ptaszysku i nie chcą mnie zapisać 😂 0 Share this post Link to post Share on other sites
Jan 17550 #10244 Posted November 10, 2025 @Piotr Piątkowski nie narzekaj bo odebrałeś już trochę, mn DJa na ktorego czekam od marca 22 😅 Olo często nawet nie historia tylko moment zapytania decyduje 0 @horo_logic_life Share this post Link to post Share on other sites
Olo_H 147 #10245 Posted November 10, 2025 5 minut temu, Jan napisał(-a): Olo często nawet nie historia tylko moment zapytania decyduje Ja ciągle pytam w złym momencie 😂 0 Share this post Link to post Share on other sites
Jan 17550 #10246 Posted November 10, 2025 Cóż pytaj częściej 😀 tez miałem zerową historię 0 @horo_logic_life Share this post Link to post Share on other sites
DawidM86 2225 #10247 Posted November 10, 2025 (edited) Polecam każdemu wybrać sie właśnie w te miejsca które sa na tym filmiku: Tylko pamiętajcie mieć silna wole i zasobny portfel przy sobie. Polecam także omijać weekend gdzie jest najwięcej ludzi. Edited November 10, 2025 by DawidM86 1 Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 8475 #10248 Posted November 11, 2025 Ja ciągle pytam w złym momencie Musisz odwiedzać raz w tygodniu, podwawelska albo jakaś pizza nie zaszkodzi 0 Share this post Link to post Share on other sites
Piotr Piątkowski 8475 #10249 Posted November 11, 2025 [mention=5942]Piotr Piątkowski[/mention] nie narzekaj bo odebrałeś już trochę, mn DJa na ktorego czekam od marca 22 Olo często nawet nie historia tylko moment zapytania decydujeTak, nie ma co narzekać. Parę odbiorów było. Mam nadzieję, że jeszcze więcej przede mną 0 Share this post Link to post Share on other sites
mario1971 69619 #10250 Posted November 11, 2025 36 minut temu, Piotr Piątkowski napisał(-a): Tak, nie ma co narzekać. Parę odbiorów było. Mam nadzieję, że jeszcze więcej przede mną Teraz Sub lub Daytona przed Tobą. 😃 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Share this post Link to post Share on other sites