-
Recently Browsing 0 members
No registered users viewing this page.
-
Similar Content
-
By beriam
Citizen Promaster NY0120-01E
Zegarek jest w stanie idealnym, został zakupiony w drugiej połowie zeszłego roku i na moim nadgarstku zagościł kilkukrotnie.
✅Mechanizm automatyczny
✅Średnica 41mm
✅Wysokość 14mm
✅Wodoszczelność 200m
Zegarek jest w pełni sprawny, w komplecie pełen zestaw dokumentów oraz pudełko w kształcie butli.
Cena 600 PLN plus wysyłka.
-
By kokeszka
Zapraszam do zakupu/zamiany zegarka BALL ENGINEER M SKINDIVER III. Zegarek został zakupiony 05.2023 więc jest jeszcze ponad 2 lata na fabrycznej gwarancji. Stan zegarka oceniam na 8/10, posiada znikome ślady używania widoczne w ostrym świetle jedynie na bransolecie (jest polerowana w części środkowej) w okolicy zapięcia, koperta, szkło i bezel - brak śladów co potwierdzają zdjęcia. Podstawowe dane techniczne: Ref: DD3100A-S1C-BK. Rozmiar - koperta 41,5 mm średnicy - bezel 43 mm średnicy, szafirowa wkładka, Mechanizm - automatyczny, 80-godzinna rezerwa chodu, Certyfikat COSC. Wodoszczelność - 300m Szkiełko - szafirowe Limitacja - 1000 szt na cały świat. Luma - pałeczki z mikro gazem H₃. Bransoleta: skręcana, pełna na nadgarstek ok 20 cm, dodatkowe 1/2 ogniwo w zestawie. W skład oferty wchodzi: zegarek wraz z bransoletą, półogniwo, komplet pudełek, dokumentacja: karta gwarancyjna, karta z certyfikatem COSC, karta z certyfikatem limitacji z unikalnym numerem, zawieszki certyfikatów. Zdjęcia przedstawiają oferowany zegarek wraz z akcesoriami. Chętnie zamienię na Longines Spirit Zulu Time (42 mm) lub ciekawy dress watch - 39-42 mm, tylko w full set. Cena przy wymianie 10999zł, przy sprzedaży - jestem otwarty na propozycje. Zegarek można obejrzeć w Kielcach. W środy jestem w Lublinie, w czwartki w Radomiu - mogę podjechać jakby ktoś chciał.
-
By enpa
Sprzedam zegarek Axios model Ironclad w kolorystyce Horizon.
Zegarek z mechanizmem Sellita SW200-1 na dobrym chodzie, ceramicznym, 120 klikowym bezelem, wodoszczelnością 500m, bardzo mocną lumą C3 X1 + BGW9 Swiss-LumiNova, zakręcaną koronką, AR i powłoką przeciwko rysom.
Wymiary to 40mm średnicy, 13mm wysokości (13.8 ze szkiełkiem), 20mm między uszami, 46mm wysokości.
W zestawie zegarek z oryginalną bransoletą, roller, dodatkowe linki bransolety oraz metalowa karta gwarancyjna.
Stan oceniam na 9/10. Zegarek w bardzo dobrym stanie, nie zauważyłem żadnych rys.
Cena dla forumowiczów 2099zł z wysyłką Inpost/DPD.
Zapraszam również do zobaczenia zegarka na żywo w Zielonce pod Warszawą.
-
By Sierżant Julian
Na sprzedaż idzie mój San Martin typu SeaQ, podobny do Glashutte, ale w mojej opinii nieco przyjemniej zaprojektowany (no date, bardzo mocna klasycznie zielona luma C3, bezel coin edge). 39 mm licząc bez koronki. Mechanizm Seiko, chód punktualny. Typowe cechy San Martina: szkoło szafirowe, antyrefleks, powierzchnie satynowane, bardzo porządna robota, bransoleta również satynowana, sygnowana, masywna, ogniwa pełne. WR 200 m. W komplecie oryginalne pudełko, dołączone papierki producenta i dwa narzędzia.
Stan forumowy 8,5/10: lekkie zarysowania od desk-divingu na bransolecie.
Cena 750 550 pln, paczkomat InPost w cenie.
Zegarek bardzo fajny, ale mam dwa podobne, niech więc dla odmiany trafi do kogoś, kto go będzie nosił.
-
By billyhargrove
Cześć zegarkowicze,
Jak na tle Certina DS Action 43mm wypada Davosa Argonautic? Jakie opinie jeżeli chodzi o jakość wykonania, czy też samą markę? Czy jest coś co w tej cenie konkuruje z tymi dwoma diverami?
Dla kontekstu: Byłem przymierzać swój pierwszy, potencjalny zegarek, Certina DS Action 38mm - okazał się mniejszy niż zakładałem wizualnie na moim 17cm nadgarstku. Przeskoczyłem od razu do mierzenia wersji 43mm - poza lepszą jakością i zapięciem, wizualnie też prezentował się o wiele lepiej. Sprzedawca wiedząc o preferencjach, zasugerował mi przymiarkę zegarka Davosa Argonautic - zrobił na mnie dosyć dobre wrażenie, na zdjęciach w Internecie nie prezentował się tak dobrze jak na żywo i po chwili rozmowy nawet można było odnieść wrażenie, że całościowo jest o wiele lepszy niż Certina.
Jak to wygląda w praktyce? Czy ktoś może się wypowiedzieć o obu modelach? Czy może jest coś w tym budżecie co może z nimi konkurować? Szukałem opinii na grupach na facebooku i zazwyczaj jeśli ktos miał coś do zarzucenia to fakt, że Davosa próbuje naśladować marki premium. Aktualnie jest 60/40 w stronę Certiny, ale może ktoś z Was pomoże te szalę przechylić, bądź zasugeruje nowego zawodnika.
-