Josza 103 #1 Napisano 26 Sierpnia 2019 Witam Od dawna nie udało mi się nic dorzucić do mojej zbieraniny.W sobotę dostałem informację,że jest do sprzedania zegar miesięczny.Obejrzałem ,zrobiłem zdjęcia.Kupić? Nie kupić?,oto jest pytanie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #2 Napisano 26 Sierpnia 2019 Moim zdaniem składak. Biedermeierowska skrzynia z fornirem w karo, drzwiczki na 4 palce? Do tego dwudzielna tarcza? 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1809 #3 Napisano 26 Sierpnia 2019 Ja tu mam niewiele do powiedzenia .Ładny . Prosta skrzynia , lekka , no i przez miesiąc pochodzi , a nie 36 godzin ( jak niektóre ) . kotwica , chyba kuta ? Mechanizm , to jeden z tych , co trudno dojść kto go wyprodukował , bo ten chyba nieznakowany ? No myślę , że koledzy mają jakieś sugestie co do producenta .Jak przystępna cena ..... to ,.... no , ale toTwoja decyzja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Josza 103 #4 Napisano 26 Sierpnia 2019 Moim zdaniem składak. Biedermeierowska skrzynia z fornirem w karo, drzwiczki na 4 palce? Do tego dwudzielna tarcza? Mam podobne zdanie na temat skrzyni .A mechanizm,czy można mu coś zrzucić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #5 Napisano 26 Sierpnia 2019 Sam werk jest w porządku, według mnie nie jest nic kombinowane. Skrzynka to już inna historia.... raczej współczesna radosna twórczość 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1809 #6 Napisano 26 Sierpnia 2019 Sam werk jest w porządku, według mnie nie jest nic kombinowane. Skrzynka to już inna historia.... raczej współczesna radosna twórczośćTaaaak ,... oryginał zjedzony , ale werk jest ciekawy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Josza 103 #7 Napisano 26 Sierpnia 2019 Sam werk jest w porządku, według mnie nie jest nic kombinowane. Skrzynka to już inna historia.... raczej współczesna radosna twórczość Zdjęcie 2,3,4 2 i 4 widać ślady po mocowaniu w imadle ślusarskim,zdjęcie 3 zagnieciona tylna płyta ,przy osi kotwicy.To mnie niepokoi .Widziałem zegar na żywo,nie opisywałem swoich spostrzeżeń żeby nic nie sugerować. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #8 Napisano 26 Sierpnia 2019 No i czop osi mpz jest drugi co do średnicy po bębnie. Ale to jeszcze nie pewny dowód na przeróbkę.W każdym razie - ja bym sobie odpuścił. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
longcase1 481 #9 Napisano 26 Sierpnia 2019 Kolego takie ślady na werku widuje na codzień. Istotne jest to że nie został przerobiony na miesięczny z tygodniowego. Ja jeszcze bym zainwestował w wskazówki, w minutowej brak przeciwwagi a przy miesięcznym zegarze to ważne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #10 Napisano 27 Sierpnia 2019 Moim zdaniem składak. Biedermeierowska skrzynia z fornirem w karo, drzwiczki na 4 palce? Do tego dwudzielna tarcza?Co oznacza - "drzwiczki na 4 palce"? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #11 Napisano 27 Sierpnia 2019 Grube takie... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #12 Napisano 27 Sierpnia 2019 Grube takie...Acha ☺ dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3490 #13 Napisano 27 Sierpnia 2019 Skrzynia ewidentnie jest składana z elementów częściowo starych i nowych (takie plecy można kupić za ~80 zł) . Niefortunnie też jest poskładana, moim zdaniem. Werk stary i oryginalny, a że nosi drobne ślady napraw ...Zatem wszystko kwestia ceny jak ... i tego co chcemy. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Josza 103 #14 Napisano 27 Sierpnia 2019 Zatem wszystko kwestia ceny jak ... i tego co chcemy. Za zegar sprzedający życzy sobie 2,6 tysia,mogę też kupić sam mechanizm za 1,8 t.Rozważam jedynie zakup samego mechanizmu,nie mam jednak pojęcia czy cena za sam mechanizm,jest wysoka,przeciętna ,czy niska. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #15 Napisano 27 Sierpnia 2019 Jest znakomita... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3490 #16 Napisano 27 Sierpnia 2019 Też mi się wydaje, że bardzo przyzwoita . 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #17 Napisano 28 Sierpnia 2019 Też mi się wydaje, że bardzo przyzwoita .Tylko dla kogo, nie? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3490 #18 Napisano 28 Sierpnia 2019 Dla hobbysty ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Josza 103 #19 Napisano 1 Września 2019 No i sprawa się rozwiązała sama, sprzedający postanowił nie rozstawać się z zegarem. Początkowo, był nawet skłonny do negocjacji, ceny samego mechanizmu. Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janekp 520 #20 Napisano 1 Września 2019 No i sprawa się rozwiązała sama, sprzedający postanowił nie rozstawać się z zegarem. Początkowo, był nawet skłonny do negocjacji, ceny samego mechanizmu. Dziękuje wszystkim za odpowiedzi.Bo sprzedajacy czyta forum.... 0 Znane są tysiące sposobów zabijania czasu,ale nikt nie wie, jak go wskrzesić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3490 #21 Napisano 1 Września 2019 i to ci uratowało trochę kasy 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Josza 103 #22 Napisano 1 Września 2019 i to ci uratowało trochę kasy Może tak, ale nadal pustka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jędrula.wawa 1327 #23 Napisano 1 Września 2019 Może tak, ale nadal pustka.Widać nie był Ci pisany Jeszcze znajdziesz swojego grala 0 "Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Josza 103 #24 Napisano 1 Września 2019 Widać nie był Ci pisany Jeszcze znajdziesz swojego grala Dzięki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach