Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość McIntosh

Klub Miłośników Zegarków A. Lange & Söhne

Rekomendowane odpowiedzi

Gdybym miał teraz tego GO z powyższego zdjęcia to i może bym się cieszył ale jednak z tyłu głowy miałbym tego Lange i oszukiwałbym sam siebie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Będziesz żałował z czasem zdasz sobie sprawę, że jednak mogłeś poczekać i kupić to czego naprawdę pragniesz

Pragnę jedynie żony. Jak mówi stare porzekadło "kocham, a najbardziej w nocy" ;) 

Rzeczy materialne nie stanowią dla mnie celu samego w sobie. Są jedynie odzwierciedleniem czasu poświęconego pracy i formą wynagrodzenia tego wysiłku. Nic ponadto.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 minut temu, Heavyweight2712 napisał(-a):

Gdybym miał teraz tego GO z powyższego zdjęcia to i może bym się cieszył ale jednak z tyłu głowy miałbym tego Lange i oszukiwałbym sam siebie 

Dobrze wybrałeś. Ładny, prosty zegarek. Ten cudak od GO... No czuć piniądz, ale nic poza tym.

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
13 minut temu, Autor1984 napisał(-a):

Nie ukrywam, że rzeczy materialne potrafią cieszyć. Ale ta radość nie wynika z samego posiadania, tylko z obcowania z czymś wyjątkowym - dopracowanym do granic ludzkich możliwości, szlachetnym, zakorzenionym w tradycji. Takie rzeczy mają w sobie pewną prawdę, której nie da się podrobić.

Podpisuję się pod tym obiema rękami. Właśnie to odróżnia pasję od zwykłej konsumpcji. 

To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 hours ago, Autor1984 said:

Nie ukrywam, że rzeczy materialne potrafią cieszyć. Ale ta radość nie wynika z samego posiadania, tylko z obcowania z czymś wyjątkowym - dopracowanym do granic ludzkich możliwości, szlachetnym, zakorzenionym w tradycji. Takie rzeczy mają w sobie pewną prawdę, której nie da się podrobić.

Bardzo dobrze to opisałeś. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@KrysH także podąża drogą samuraja – potrafi zachwycić się pięknem, a potem z pokorą je odpuścić, by wyruszyć na poszukiwanie następnego ideału. 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwielbiam jak mi się wyświetlają takie odpowiedzi 😃 akurat wpisałem w Google kto ma lepsze wykończenie Patek czy Lange ? 

IMG_4591.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zawsze doskonałość techniczna idzie w parze z emocją. Czasem prostszy, mniej wyrafinowany zegarek potrafi poruszyć serce mocniej niż ten wykonany z mistrzowską precyzją. Bo w pasji nie zawsze chodzi o obiektywną jakość, lecz o to niewytłumaczalne „coś”, co sprawia, że dany przedmiot staje się nasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprawdziwsza prawda👍 ja wiem o tym doskonale😊 tak z ciekawości czytam co Google ma do powiedzenia, no trochę tych marek zegarkowych jeszcze mam do porównania 😊

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
8 hours ago, Heavyweight2712 said:

Był ? 🤔 a co się z nim podziało ?

Przegrał z moim Patkiem. Koperty Lange nie układają się na moim nadgarstku tak dobrze jak koperty PP. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lange są wykonane wspaniale, a ogladanie ich (nawet tych prostszych) mechanizmów to czysta przyjemność. Ale mnie się moja Saxonia Small Seconds szybko znudziła i, jak pisał @KrysH, mnie też się niezbyt dobrze mój ALS nie układał na nadgarstku. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Jak przymierzysz to już nie ma odwrotu, to będzie miłość od pierwszego wejrzenia 
Czy mieści się na Twoim nadgarstku? Tak
Czy uważam że jest za duży w odbiorze. Tak
Czy będziesz go nosił z radością bez zważania na takie opinie jak moja. Sądzę że Tak :)

Ta Saxonia mogłaby być nawet mniejsza i byłoby dobrze
2604a9f06171e5fe98443277308d2ce5.jpg

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
3 godziny temu, lort napisał(-a):

Czy mieści się na Twoim nadgarstku? Tak
Czy uważam że jest za duży w odbiorze. Tak
Czy będziesz go nosił z radością bez zważania na takie opinie jak moja. Sądzę że Tak :)

Ta Saxonia mogłaby być nawet mniejsza i byłoby dobrze emoji846.png
2604a9f06171e5fe98443277308d2ce5.jpg

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

A jaka to jest średnica? 40mm ? przymierzasz się do zakupu ? nie bądź mięczak dołącz do nas  :D 

4 godziny temu, KrysH napisał(-a):

Przegrał z moim Patkiem. Koperty Lange nie układają się na moim nadgarstku tak dobrze jak koperty PP. 

To idę odwiedzić klub PP zobaczyć co tam fajnego sobie nosisz :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
17 hours ago, Lynx27 said:

Zgadzam się, był wyjątkowy…

IMG_6283.jpeg

Datograph nastepny !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, KrysH napisał(-a):

Datograph nastepny !

Kuszące, choć musiałbym zmierzyć. Na pewno oczaruje, pytanie jak rozmiar 41 u mnie :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 hours ago, Lynx27 said:

Kuszące, choć musiałbym zmierzyć. Na pewno oczaruje, pytanie jak rozmiar 41 u mnie :) 

Mierzyłem już kilka razy, datograph moim zdaniem jest do wyciągnięcia ale pytanie jak on się sprawuje na nadgarstku na dłuższa metę. Stad mój wcześniejszy komentarz odnośnie kopert Lange, które po prostu nie noszą się najlepiej... 

IMG_3433.thumb.jpeg.efcca27a9011ddfa4c30c1497640ab0a.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój Up/Down zapakowany w 39mm kopertę o grubości 8,7mm i przyjaznym L2L nosi się bardzo wygodnie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi