Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

daywalker123

Tani diver w automacie - czyli Festinka

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem,
ostatnio wpadłem sobie w necie na takie festiny:
-Certyfikowany diver 200m, kwarc,minerał niestety:
https://twojezegarki.com.pl/Festina-Diver-F20461/4

-automat (czy on ma certyfikat?) "tylko" 100m,szafir,szkoda że nie ma czarnej tarczy:

https://zegarkicentrum.pl/zegarek-meski-festina-diver-f204781/

Miał ktoś z was te zegarki? Jak się to spisuje? Słyszałem duzo dobrego o Festivalkach, ale znajomy strasznie narzeka. Coś się mu zepsuło (jakaś głupotka) i mówi że serwis to porażka. Nie wiem w jakim sensie - jakość usług czy "dostępność" serwisu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczytaj o certyfikatach dla diverów, tu chyba kogoś poniosło :)

https://ch24.pl/top-5-budzetowe-divery/

a z innych

Orient Mako, atutomat, 200 m - poniżej 500 zł, przy wyborze poczty ogromne szanse na uniknięcie dodatkowych opłat, czekania około 10 dni 

https://www.creationwatches.com/products/orient-watches-252/orient-mako-automatic-fem75002d-mens-watch-2704.html?currency=USD

Glycine combat sub na Dropie jest z opłatami, około 1700, tych się z USA trudno unika 

A sama Festina, nigdy nie wzbudzała we mnie emocji, takie jak Timexy.... 

Pozdrawiam, Łukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Glycinka przekracza wartość takiej festiny 3 razy. Orient nie jest diverem. Ta kwarcówa to podobno ma iso 6524 - trzeba zapytać sprzedawców.
Może ma ktoś taką festinkę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem Big Mako. W sklepie "macałem" te Festiny.

Jakość Big Mako naprawdę w tej cenie dobra.

Festiny na zdjęciach super, na żywo nie zrobiły na mnie super wrażenia (jakość wykonania).  Gdyby były w cenie 350-400 zł byłby to dobry deal, ale w tej cenie obecnie zdecydowanie nie.

Reasumując w mojej opinii Orient zdecydowanie lepiej wykonany, warto dopłacić.

Luma w obydwu kiepska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 28.11.2019 o 22:56, johndeacon napisał(-a):

Miałem Big Mako. W sklepie "macałem" te Festiny.

Jakość Big Mako naprawdę w tej cenie dobra.

Festiny na zdjęciach super, na żywo nie zrobiły na mnie super wrażenia (jakość wykonania).  Gdyby były w cenie 350-400 zł byłby to dobry deal, ale w tej cenie obecnie zdecydowanie nie.

Reasumując w mojej opinii Orient zdecydowanie lepiej wykonany, warto dopłacić.

Luma w obydwu kiepska.

Pokaż więcej  

No płacić 6 paczek za festine to nie bardzo...ale może jakiś drop,albo używka i chwycić ją w okolicach 400zł..

EDIT!

No tak jak mówiłem:

https://zegarownia.pl/zegarek-meski-festina-diver-f20462-3

365zł za taką Festinkę na dropie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orienty z reguły są bardzo dobrze wykonane, natomiast akurat ta Festina w tej cenie jest niczego sobie. Można się skusić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  W dniu 6.12.2019 o 16:38, Victusinvictus napisał(-a):
Pokaż więcej  

Bardzo chętnie - tylko cena jest ogrooomna. Szukałem do 500zł używki. Poluje na Seikacza jakiegoś albo Obywatela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może Invicta Prodiver 9094 w automacie? Jeśli jesteś zainteresowany pisz pw, cena mocno poniżej pincet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez Novikus257
      Witam wszystkich i każdego z osobna. 

Zarejestrowałem się na forum, ponieważ znalazłem je dość niedawno, a wydaje mi się bardzo ciekawe. 

Sam posiadam niewiele zegarków, ale noszę jakiś zawsze, niemal nieprzerwanie od 16 roku życia. Mówią, że to jedyna biżuteria odpowiednia dla mężczyzny. 
      Posiadam w swojej mikro "kolekcji":
      Casio F-91W
      Lorus RT365EX9
      Festina 16234/6
      Seiko SUR375P1
      A aktualnie wszystkie poszły nieco w odstawkę, bo dwa tygodnie temu nabyłem za śmieszne pieniądze wręcz, nowiutkiego Garmin Epix pro gen 2 47mm.

Pozdrawiam! 
    • Przez enpa
      Sprzedam zegarek Axios model Ironclad w kolorystyce Horizon.

Zegarek z mechanizmem Sellita SW200-1 na dobrym chodzie, ceramicznym, 120 klikowym bezelem, wodoszczelnością 500m, bardzo mocną lumą C3 X1 + BGW9 Swiss-LumiNova, zakręcaną koronką, AR i powłoką przeciwko rysom.
      Wymiary to 40mm średnicy, 13mm wysokości (13.8 ze szkiełkiem), 20mm między uszami, 46mm wysokości.
      W zestawie zegarek z oryginalną bransoletą, roller, dodatkowe linki bransolety oraz metalowa karta gwarancyjna.
      Stan oceniam na 9/10. Zegarek w bardzo dobrym stanie, nie zauważyłem żadnych rys.

Cena dla forumowiczów 2099zł z wysyłką Inpost/DPD.
      Zapraszam również do zobaczenia zegarka na żywo w Zielonce pod Warszawą.

• Przez Sierżant Julian
      Na sprzedaż idzie mój San Martin typu SeaQ, podobny do Glashutte, ale w mojej opinii nieco przyjemniej zaprojektowany (no date, bardzo mocna klasycznie zielona luma C3, bezel coin edge). 39 mm licząc bez koronki. Mechanizm Seiko, chód punktualny. Typowe cechy San Martina: szkoło szafirowe, antyrefleks, powierzchnie satynowane, bardzo porządna robota, bransoleta również satynowana, sygnowana, masywna, ogniwa pełne. WR 200 m. W komplecie oryginalne pudełko, dołączone papierki producenta i dwa narzędzia.
      Stan forumowy 8,5/10: lekkie zarysowania od desk-divingu na bransolecie.
      Cena 750 550 pln, paczkomat InPost w cenie.
      Zegarek bardzo fajny, ale mam dwa podobne, niech więc dla odmiany trafi do kogoś, kto go będzie nosił.

• Przez billyhargrove
      Cześć zegarkowicze,

Jak na tle Certina DS Action 43mm wypada Davosa Argonautic? Jakie opinie jeżeli chodzi o jakość wykonania, czy też samą markę? Czy jest coś co w tej cenie konkuruje z tymi dwoma diverami?

Dla kontekstu: Byłem przymierzać swój pierwszy, potencjalny zegarek, Certina DS Action 38mm - okazał się mniejszy niż zakładałem wizualnie na moim 17cm nadgarstku. Przeskoczyłem od razu do mierzenia wersji 43mm - poza lepszą jakością i zapięciem, wizualnie też prezentował się o wiele lepiej. Sprzedawca wiedząc o preferencjach, zasugerował mi przymiarkę zegarka Davosa Argonautic  - zrobił na mnie dosyć dobre wrażenie, na zdjęciach w Internecie nie prezentował się tak dobrze jak na żywo i po chwili rozmowy nawet można było odnieść wrażenie, że całościowo jest o wiele lepszy niż Certina.

Jak to wygląda w praktyce? Czy ktoś może się wypowiedzieć o obu modelach? Czy może jest coś w tym budżecie co może z nimi konkurować? Szukałem opinii na grupach na facebooku i zazwyczaj jeśli ktos miał coś do zarzucenia to fakt, że Davosa próbuje naśladować marki premium. Aktualnie jest 60/40 w stronę Certiny, ale może ktoś z Was pomoże te szalę przechylić, bądź zasugeruje nowego zawodnika.

• Przez enpa
      Sprzedam zegarek Axios model Ironclad w kolorystyce Horizon.

Zegarek z mechanizmem Sellita SW200-1 na dobrym chodzie, ceramicznym, 120 klikowym bezelem, wodoszczelnością 500m, bardzo mocną lumą C3 X1 + BGW9 Swiss-LumiNova, zakręcaną koronką, AR i powłoką przeciwko rysom.
      Wymiary to 40mm średnicy, 13mm wysokości (13.8 ze szkiełkiem), 20mm między uszami, 46mm wysokości.
      W zestawie zegarek z oryginalną bransoletą, roller, dodatkowe linki bransolety oraz metalowa karta gwarancyjna.
      Stan oceniam na 9/10. Zegarek w bardzo dobrym stanie, nie zauważyłem żadnych rys.

Cena dla klubowiczów 2299zł z wysyłką Inpost/DPD.
      Zapraszam również do zobaczenia zegarka na żywo w Zielonce pod Warszawą.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.